müstakbel kayinvalide istemeye gelmiyecekmis

kayınvalide adayınızla bir tanışın bismillahh..
Sonra yazon buraya geldi gelmedi diye ..

Ben ne size kizarim ne kayinvalideye ben sevgilinize kizarim birtek.o anne onu senelerce babasiz beslemis,okutmus,yetistirmis ama o ne yapmis bulmus bir kiz(sizsiniz diye degil genel bir soylem) ona ezdirmiste durmus zaten annem soyleydide boyleydide demis.bunlar nankor evlat ben sizi bu konuda uyaririm sizin yerinizde olsam sevgilime annen hakkinda ne bicim konusuyorsun nolursa olsun o senin annen der sesini keserdim.size tavsiyem kayinvalide adayinizi dusunmek yerine sevgilinizi gozden gecirin cunku nankor insana naparsaniz yapin yaranamazsiniz.ve sadece kendinizi o annenin yerine koyun kolay mi koca gitmis tek kalmis bide evlat gidiyor.umarim sizi kirmamisimdir ve umarim sevgiliniz hakkinda soylediklerimi biraz dikkate alirsiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben ne size kizarim ne kayinvalideye ben sevgilinize kizarim birtek.o anne onu senelerce babasiz beslemis,okutmus,yetistirmis ama o ne yapmis bulmus bir kiz(sizsiniz diye degil genel bir soylem) ona ezdirmiste durmus zaten annem soyleydide boyleydide demis.bunlar nankor evlat ben sizi bu konuda uyaririm sizin yerinizde olsam sevgilime annen hakkinda ne bicim konusuyorsun nolursa olsun o senin annen der sesini keserdim.size tavsiyem kayinvalide adayinizi dusunmek yerine sevgilinizi gozden gecirin cunku nankor insana naparsaniz yapin yaranamazsiniz.ve sadece kendinizi o annenin yerine koyun kolay mi koca gitmis tek kalmis bide evlat gidiyor.umarim sizi kirmamisimdir ve umarim sevgiliniz hakkinda soylediklerimi biraz dikkate alirsiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok kirmadiniz.. uyardim zaten bir iki kere
bende garipsedim ilk baslarda
ama inanin kendimi tutamiyorum sinirden benimde gücüme giden cok sey oldu cunku
beni hic merak etmeden onun sehirinde oturmami ve anneligimi birdefa yaptim diyen anne nasil bir annedir (oglu evlenmis bosanmis)
beddua bile etmis en iyi gecirdigin günler benimle gecirdigin günler olsun diye
mutsuz olsunmus yani benimle :53:

annesini sevdigini biliyorum ve kizginlikla bana anlatiyor ve birazda benim en basindan bunlari bilmemi istiyor
sonradan saskinliga ugramayim diye ..

bu arada annesinle yine konusmus beni cagirmis görüsmek istiyormus :74:
hadi bakalim bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete :37:

bu gibi konularda bizim oralarda bir laf vardır yaşlıya hasta bakımı konu oldu mu laf söyleyen çok bulunur da bakan bulunmaz
çevrede bunlar ne biçim evlat tek annesine bakmıyacak mı şu bu derler az biraz işim var hastane de bir saat başında durur musun desen kimseyi bulamazsın
şu kk de en çok sorun çıkaran evlilikleri bakıyorsun kaynananın evinin içine yerleşmiş hiç değilse alt katında oturan aynı apartman da oturan insanlardan çıkıyor eve gidince huzur bulamadıklarını söylüyorlar şimdi burada konu sahibine git kadının dibine otur mu diyelim bütün bunlar ortadayken

şimdi burada çıkıp senin annen olsaydı bakmayacak mısın diyenler olabilir ki haklılarda ama hasta yaşlı olup zor durumda kalmak bakmak durumunda kalmak başka şey oğlum bana baksıncılık ben onu niçin doğurdumlar başka şey bu farkı nasıl anlatabilirim bilmiyorum
şimdiden daha tanışmadığı kıza istemeye gelmem ya benim dibime gelir ya evlenmezsiniz başka şey

bazı arkadaşlar kadına sadece kızı bakmak zorunda değil demişlerde.
Öz kızı bakmakla yükümlü değilde, el kızı mı zorunlu?
Öz kızı varken el kızına hiç düşmez, burada bencil olan gelin değil bariz kaynana..

Anlayış tek taraflı olmaz, iki tarafta anlayışlı ve fedakar olmalı.
Annenin olmazsa olmaz diyip ,istemeye bile gelmem demesi,
hem de daha karşısında ki gelin adayını tanımadan,
gelmem demesi, hayır demesi yanlış, bu baskı anlamına gelir.
Gelin adayıda şartları ve karşısındakinin isteklerini de göz önüne alarak,
bir annenin de evladından ayrılmak istememesinin normal olabileceğini düşünüp,
ona göre bir yol düşünmek lazım.
Şu da var eğer siz evlenipte eşinizin yanına giderseniz, siz de ailenizden ayrılmış olacaksınız,
erkek annesinin ne kadar yanımda olsun deme hakkı varsa, kız annesinin de o kadar hakkı var o zaman.
Eğer sizin orada bir yuva kurmanız daha mantıklı ise erkek arkadaşınız ısrarla annesinin
gönlünü yapmaya çalışsın, ikna
etsin.

Arkadasim bak benim esim de annesini babasini ve ablasini bana anlatir, bana kotuluyormus gibi gelirdi kizardim ona. Ben ailemme ilgili en ufak bir sirri anlatmamama ragmen o neden anlatip beni sogutuyor derdim. Nisanlandiktan sonra ve ozellikle nikah gunumde oyle bir anladim ki. Esim simdi anladin mi beni dedi. Sevgilin akilli bir adam bana kalirsa. Benim konumu ac oku istersen nasil insanlarmis. Orada anlatmadigim neler var da yine sana fikir verir. Biz nisanliyken annesi babasi ben ve esim oturdugumuzda esimin basina agrilar girerdi. Ne oldu diye sordugumda bir sey yapacaklar kavga cikacak diye geriliyorum. Sizinkilerin yaninda hic boyle olmuyorum derdi. O annesini cok iyi taniyor. Ve ona neden anlatiyorsun diye kizma. Bak yaptiktan sonra basimiza kakar demis. Lutfen pollyanna olma. O ne diyorsa emin ol azini soyluyor. Benim esimi ailesinin bize 1 lirasi gecmedigi halde esimin hesabi bende oldugu ve oradan harcadigimiz halde esimin annesi annemi arar, oglumun isleri kotu vere vere olduk derdi. Beni ayri ceker oglum bir sey yapmiyor, her seyi biz yapiyoruz ama ogluma soyleme derdi. Ulan her seyi biz gidip aliyoruz kendi paramizla zaten.

Sen sevgilini dinle, biraz zorlanirsiniz ama kimseye minnet etmeyin. Her seyi kendiniz yapin. Onun tadi cok baska oluyor. Annesi de anca kendini rezil eder, size hicbir sey olmaz.

evet sevgilimde senin bunlari bilmeye hakkin var diyerekten anlatiyor bana bunlari..
yorumunuz icin tesekkür ederim

Back
X