Müstakbel kayinvalide ukala olduğumu düşünmüş

Alsin oglunu musait bi tarafina biiiiiìiiippppppp.. daha simdiden yanmissin bence bu cocukla gercekten yeniden baslamalimisin onu bi dusun derim

Arkadaslar ben bu ara eski sevgilimle tekrar baristim 6 ay aradan sonra.. biz mezun olurken beni annesiyle tanistirmisti o mevzu üzerinden anlatiyim. O gün taniscagimdan bile haberim yoktu. Zaten çok heyecanlıydım ortalık kalabalıktı ve tanışma sadece Merhaba Merhaba olarak oldu konusamadik. Sonra gecen hafta sevgilimle bulustugumda annesiyle telefonda konuştumm. İyi konuştu benle sesi iyiydi sevdim onu. Ama o beni sevmem is sanırım bugün sevgilimle konusurlarken tavırları ukala gibi demiş. Ben naptim ukala gibi anlamıyorum. Sevgilim de demiş ki öyle kız değildir seversin samimidir demiş. 3 tane ablası var ablasının biri barismamiza sıcak bakmamis. Sevgilim e dedimki tanıyınca alisir. Bana diyo ki ama gönlünu alman lazjm. Hayır ben kötü bişi mi dedim gönül alicak. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.ben nasıl davranmaliyim. Hayır baştan durusumu belli etmem lazjm. Yalaka gibi mi olsam. Yoksa dik mi dursam bilmiyoum. Kafam karıştı. Evlenmemize daha çok var ama yine de aklım karıştı

Benim kayın valideme göre de ben çok para göz biriymişim.. ( düğünde takılan altınlarımı aldılar ve ben onları istedim diye)
Bana da eşim çok dedi git gönlünü al büyüktür vs vs...
Ben hiç dinlemedim burnumun dikine gittim...
Hatta onlara göre artık dik başlı uslanmaz biriyim de...
Ama artık bana zorla bir şey yaptıramayacaklarını anladıkları için rahatım...
Çok baskı kurmaya çalıştılar evde bile bu akşam bu yemeği yap olmadı bize gelin bırda yiyelim vs vs...
Şimdi yok ama...
Bence sen de baştan koy tavrını yoksa üzülen sen ve sevgilin olur..
Anneannemin dediği gibi
Çok asi olup asılma
Pamuk olup basılma...

Benim kayın valideme göre de ben çok para göz biriymişim.. ( düğünde takılan altınlarımı aldılar ve ben onları istedim diye)
Bana da eşim çok dedi git gönlünü al büyüktür vs vs...
Ben hiç dinlemedim burnumun dikine gittim...
Hatta onlara göre artık dik başlı uslanmaz biriyim de...
Ama artık bana zorla bir şey yaptıramayacaklarını anladıkları için rahatım...
Çok baskı kurmaya çalıştılar evde bile bu akşam bu yemeği yap olmadı bize gelin bırda yiyelim vs vs...
Şimdi yok ama...
Bence sen de baştan koy tavrını yoksa üzülen sen ve sevgilin olur..
Anneannemin dediği gibi
Çok asi olup asılma
Pamuk olup basılma...
Erkekler ailelerine kötü davranan eşlerine karşı soğuk oluyorlarmis ondan çekiniyorum biraz da

Hemen ayrılmak düşünmüyorum daha 1 hafta oldu barışalı

Demin konustugumuzda da ne dese Beğenirsiniz. İstemeye geldiğimizde bakımlı ol süslen falan bizimkiler kolay beğenmez falan. Ben de dedjm beni beğenen beğenmemış mi zaten dedim. Orası öyle ama ben soyleyim dedi. Ben de dedim onlarla mi yatağa giricem. Almazlarsa almasinlar bu yüzden almicaklarsa çok da lazjm değil dedim hemen tutusmaya başladı. Yok öyle değil annem senj beğendi bilmem ne. Sınır ediyor ya. Bi de bugun ablası sormuş maharet durumu ne diye bu da iyi demiş allahtan orda savunmus

Maharet durumu iyi demek savunmak degildir, "maharetli olsa da olmasa da ben onu seviyorum lutfen bana boyle konularla gelmeyin" deseydi savunmak olurdu.

Erkekler ailelerine kötü davranan eşlerine karşı soğuk oluyorlarmis ondan çekiniyorum biraz da

Açıkcası ben de ondan çok korkuyordum sonra eşime alttan alttan işledim her seferinde öle bağırıp çağırarak değil tatlı dil mevzusu...
Şimdi artık o da bişi demiyor bana hatta 4 aydır ne babası ile konuşuyorum ne annesi ile ama ağzını açıp hadi gidelim demez bana...
Ama şöle bişeyde yapıyorum ona annesinin evine gidince erken gelme diyorum veya haftada bir annesine gitmesi için zorluyorum ki kötü insan ben olmayayım...

Ezdirme kendini daha şimdiden böyleyse ohoo ilerde seni daha çok ezerler tavrını belli et sonra hiç belli edemezsin bütün ömrünün öyle geçeceğini düşün bence geçmez ve ortada yaptigin bir sey yok ama gönül almanı bekliyorlar. Sen tavrını koymakla ailesine soğuk yada kötü davranmis olmayacaksın ilerdeki yaşamının nasil gidecegini belirleyeceksin

Ona Demin dedim sen durduk yerde böyle yaparak beni onlara karşı önyargılı duruma düşürüyorsun senin arada koprü olman lazjm dedim

Mesafeli ciddi ol
Bir piskolog bana diplomat olmamı tavsiye etmişti, ise yaradı
Ağzına kus tutsan yaranamazsin kadın ve abla kendilerini belli etmişler hemen ayrılma derim ama çokta ölüp geberme oğlan için açık kapı bırak, Özür diletmelerin ardı gelmez hep hatalı sen olursun diyorum ben

Demin konustugumuzda da ne dese Beğenirsiniz. İstemeye geldiğimizde bakımlı ol süslen falan bizimkiler kolay beğenmez falan. Ben de dedjm beni beğenen beğenmemış mi zaten dedim. Orası öyle ama ben soyleyim dedi. Ben de dedim onlarla mi yatağa giricem. Almazlarsa almasinlar bu yüzden almicaklarsa çok da lazjm değil dedim hemen tutusmaya başladı. Yok öyle değil annem senj beğendi bilmem ne. Sınır ediyor ya. Bi de bugun ablası sormuş maharet durumu ne diye bu da iyi demiş allahtan orda savunmus
aile zaten belli ki sana kök söktürecek de, bir de sen bu sevgiliyle ne yapacaksın, hiç iyi görmedim ben durumu...
maharetin olmasa ne olacak? bakımına, maharetine, bilmemneyine nasıl karışıyorlar bu kadar rahat? ya da sevgilin nasıl istemede güzel ol der sana çok korkunç bir laf bu.. bir de hamama götürselerdi bari...
ayrıca isteme dediğin abartılmamalıdır, ortalama bir şeyler giyilir, hafif bir makyaj yapılır, güzel ama rahat bir topuklu giyilir, olur biter. sen ne yapabilirsin ki daha fazla? kuaföre bile gitmez çoğu kız... bundan sonra düğünde güzel olsun mu diyecekler, ne diyecekler :63:
hadi soruyorlar diyelim oğlan ailesidir, kendi aralarında konuşurlar.. bu çocuk daha şimdiden bunları sana niye taşıyor???
ben yıllarca flört ettim, daha bu yıl tanıştı ailelerimiz falan.. formaliteden isteme olsun dedik baya işi ailesi usulüne uydurmak istediler, sağolsunlar o süreçte beni hep onure ettiler, her şeyi ince ince düşündüler.. kalktılar başka şehire ne hazırlıklarla geldiler.. vs vs... ve isteme faslının ardından daha sonra sevgilim akrabalarının beni çok beğendiğini söyledi durdu.. benimki uzundur boyu iyidir, ben de 1.70e yakınım.. durup durup boyu boyuna fıstığı kapmışsın demişler, ki öyle fıstığım yıkarım ortalığı iddiam asla yoktur... yaş da küçük değil zaten ikimizde de yani on yıl flört etmişiz şurada :p ama kimse de gık dememiştir bu süreçte.. ama işte bunlar da hep görgüdendir, evlenecek kişileri böyle desteklemek hep iyi niyettendir, görüşleri güzel olmalı azıcık insanın.. kız dediğin zaten biraz hoş tutulur, güzel şeyler söylenir ki hep gıyabında, damat kulağına götürsün.. ben bunca sene sevgilimden onların ağzından aileme ve bana övgüler dışında da bir şey duymadım, başka bir şey konuşulduysa da ben bilmem.. bizimkilerin de aileyle ilgili övgülerini aynen iletmişimdir.. bizde de gıyaplarında hep iyi konuşulmuştur zaten.

bunları, kendi kıymetini bilmediğini düşündüğümden yazıyorum. yaşadığın sürecin hiç normal olmadığını bil. bir kadının, müstakbel gelinin bu kadar güveni zedelenemez. kimsenin hakkı yok. sen de kendi kıymetini bilmiyorsun ki sevgilin bu lafları sürdürebiliyor hala... senin kıymetin yok mu başka kadınlar bu süreçleri övgülerle geçirirken sen ağlayıp sızlanasın, böyle seni ezsinler, üzsünler.. bunlar daha fragman üstelik.. o isteme günü de,, nikah da, tüm evlilik de göz yaşıyla geçer bu koşullarda..
bu konuya kesinlikle radikal bir çözüm gerekiyor bence :KK20:

Arkadaslar ben bu ara eski sevgilimle tekrar baristim 6 ay aradan sonra.. biz mezun olurken beni annesiyle tanistirmisti o mevzu üzerinden anlatiyim. O gün taniscagimdan bile haberim yoktu. Zaten çok heyecanlıydım ortalık kalabalıktı ve tanışma sadece Merhaba Merhaba olarak oldu konusamadik. Sonra gecen hafta sevgilimle bulustugumda annesiyle telefonda konuştumm. İyi konuştu benle sesi iyiydi sevdim onu. Ama o beni sevmem is sanırım bugün sevgilimle konusurlarken tavırları ukala gibi demiş. Ben naptim ukala gibi anlamıyorum. Sevgilim de demiş ki öyle kız değildir seversin samimidir demiş. 3 tane ablası var ablasının biri barismamiza sıcak bakmamis. Sevgilim e dedimki tanıyınca alisir. Bana diyo ki ama gönlünu alman lazjm. Hayır ben kötü bişi mi dedim gönül alicak. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.ben nasıl davranmaliyim. Hayır baştan durusumu belli etmem lazjm. Yalaka gibi mi olsam. Yoksa dik mi dursam bilmiyoum. Kafam karıştı. Evlenmemize daha çok var ama yine de aklım karıştı

cangozcugum sen derslerini calis. ne aliler gelir ne veliler gider.

Sevgilin dedikodu,yada laf yetiştirmesini seviyor şayet doğruysa, söyledikleri yada Senden sıkılmış yalan konuşuyor bu durumda evlilikten vazgeç hergün Cümbüş olur

canım benim senin gönlünü hoş tutmayan insanın sen gönlünü neden hoş tutma çabasındasın? sevgilinin sana bunları söylemekteki amacı nedir? ne hakkı var?
seni olduğun halinle beğenen saygı duyan adam bu lafları söyler mi? beğenmesine hadi bir şey demeyeyim, seni ailesinin beğenisine evirip çevirme hakkını kendinde nasıl buluyor.
bir kız, istenirken ne giyeceğini nasıl süsleneceğini bilemez mi? onunne haddine bu konuda yorum yapmak..
ya bu adamın hiç kendine güveni yok senin güvenini çökertmeye çalışıyor, ya da senin değişmen gerektiğini düşünüyor.. evlendikten sonra atar ailesinin önüne seni, lime lime ederler, herkes bir laf soksa ağzını açıp bir şey demez.. bir de üstüne, bak annem de diyor az zayıfla, az kilo al, az kendine bak, yok iyi yemek yap, temizliği iyi becer.. vs.. vs.. duyacaksın.. en iyi ihtimalle.. tamam diyorsan, gönlünü hoş tut...
ne yapacağım demişsin ya. kesin tavrını koyacaksın. beni beğenen beğenmiş falan değil. annesini ablasını hiç muahattap almadan diyeceksin ki:
biri annen biri ablan, sana istediklerini derler, ama eğer sen bana bir daha onlar böyle ister şunu bekler şunu dedi böyle dedim gibi laflar getirirsen ben yokum. ben saygıda kusur etmem hiç birine, ama bir hatam olmadığından eminsem de gönül almam, yok yere neden özür dileyeyim.. ayrıca sen istediğin değerlendirmeyi yap ailenle, ben ona karışamam, ama ne şimdi ne de evlenirsek bana bunları taşıma. taşırsan ben yokum. ailen bana laf sokar da bunun önüne geçemesen de ben yokum. beni ailenin beğenilerine göre evirip çevirmeye kalkarsan da ben yokum, sen git hazır öyle olanı bul, sen de uğraşma kimseyi de uğraştırma.. benimle ilgili kendince fikirlerin, şüphelerin varsa onları paylaş tabi benimle.. ama kendi fikirlerini... ama ayrıca benim giyimimi kuşamımı beğenmiyorsan beğenmediğin biriyle beraber olmana da gerek yok... sen kendi doğal hali tavrı giyimi kuşamı bakımı sana uygun olan biriyle ol... vs.. vs..

Arkana bakmadan dinlen dinlen kaç.. evliliğinizi düşünmek bile istemiyorum.. sevgilin tam dayaklık yarın evlendiğinizde ailecek kafayı yedircekler size.. bu kafadaki adamdan hayır gelmez!!!

Herkesin evladı kendine özel.. özel oğlanmış.. belli çok özel angutluk fışkırıyo her yanından
:KK70: :KK70: :KK70: diyemediğimi dedin hay ağzına sağlık gerçekten, tek kelimeyle özetledin..
sabahtan beri kaç kere yazdım konuya, çok sinir olduğumdan çocuğa.. en nefret ettiğim erkek tipi, sindir kızı sindir, aman giyimini sıkıştır araya, maharet konusunda bir titret, az anne, biraz abla, ohh sonra hayat ona güzelken o sefasını sürerken bu kızcağızın içinde fırtınalar kopacak :KK20:

sen bir kabahat işlememişsin. Neyin Özür dilemesi ? neyin affettirmesi ?
Sürekli mıymıy kv. görümce arkasında Özür mü dileyeceksin bir ömür.

birşey yapmadığım halde bana neden ukala dediler diye sormadınız mı ? Bu iliskiye sizde dahil oldugunuza emin misiniz ?

peki ya, aynısını senin ailen yapsa ? bu ilişkinin tadı kalmadı ayrılalim, annecim ablacim istemiyor seni vs. vs.ler havada uçuşurdu.

Yüz verme demek istemiyorum ama. yani ilişki iki taraflı olur ben burda, biricik ogullari anne ve ablanın yönetmeye çalıştigi, henüz olmamış bir ilişki görüyorum.

hakkında hayırlısı olsun. ama daha karşına ne adamlar çıkar.

Back
X