• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakil ev pişmanlığı yaşıyorum

keşke bahçem olsa da böyle dertlerim olsa.
bir de müstakil ev nasıl 3 katlı oluyor onu anlamadım. müstakil olmuyor ki o zaman o. 2 üst katınız size ait değil çünkü başkalarının kullanımında.
müstakil değil apartman değil, arafta bina oluyor :KK70:
Demek bir ben değilim bu meseleyi anlayamayan.

Gerçekten oturup bunu dert edecek kadar rahat bir hayatın var demek ki. Youtubeda bahçe düzenlemesiyle ilgili binlerce video var insan bunu zevk alarak yapar ve düzenler. Alt tarafı iki yabani ot yolup toprağı havalandırıp belki birkaç şey ekersiniz ya da yapay çim yaptırırsınız vs vs. Bunun için sağlığından olmak veya psikologa gidecek kadar dert edene kadar en kötü bir bahçıvan da tutabilirdiniz. Ne diyelim inşallah hepimizin tek derdi bir gün bahçeli evin düzenlenmesi olur

Evet var , çokça evler var o şekilde. Adam alıyor , 3 e bölüyor ve kiralayıp satıyor .

Ancak bahçe hep ortak kullanım olduğu ivin sorun oluyor.

olağan şartlarda ortak kullanılınca sorun olur biri eker diğeri ekme der vs vs

ama zaten en üst kat Almanya da üst kattaki adam da bahçeyle ilgisiz

konu sahibinin annesi de bahçe seviyor

ilk taşınırken tutup birini hallettireceklerdi

bahçe ne kadar büyük olur

alırsın çöp poşeti bir de eldiven toplarsın bir gün çöpü

birisini ayarlar, beller çapalatırsın oldu bitti

bence anne de pek bahçe işinden anlamıyor

yıllardır kullanılmayınca beton gibi olmuştur o toprak, uğraşınca beli ağrıması normal

hatta imkan varsa yani kapı vs uygunsa traktörle sürülse dahi olur

olağan şartlarda ortak kullanılınca sorun olur biri eker diğeri ekme der vs vs

ama zaten en üst kat Almanya da üst kattaki adam da bahçeyle ilgisiz

konu sahibinin annesi de bahçe seviyor

ilk taşınırken tutup birini hallettireceklerdi

bahçe ne kadar büyük olur

alırsın çöp poşeti bir de eldiven toplarsın bir gün çöpü

birisini ayarlar, beller çapalatırsın oldu bitti

bence anne de pek bahçe işinden anlamıyor

yıllardır kullanılmayınca beton gibi olmuştur o toprak, uğraşınca beli ağrıması normal

hatta imkan varsa yani kapı vs uygunsa traktörle sürülse dahi olur

Tabi öyle, işten anlayan biri , bir haftada adam eder orayı..

Ancak çok eminim ki o bahçe temizlendikten sonra diğeri de sahip çıkar.

Hep sıkıntı oluşturuyor ortak kullanım.

Ancak konu sahibinin sanıyorum OKB si var. Anlattıklarından bunu çıkardım .

Merhaba Hanımlar hayırlı günler 2 aydan beri beynimi yoran bir konu var lüzumsuz bir biçimde Kafaya takıyorum.. aylardan beri bir ev arıyorduk sonunda bulduk ilk başta çok hoşuma gitti eski bina müstakil ama içi yeni yapılmıştı.. bahçesini ilk başta hiç sorun etmedim aman Kim yapacak bahçeyi diye bir anda annem ile beraber tutmuş olduk. Bahçe çok bakımsız sürekli bunu kafama takıyorum sanki yıllardan beri hiç temizlenmemiş otlar büyümüş çöpler birikmiş şimdi diyeceksiniz tutmasaydınız o an Bir an da tutmuş bulunduk bahçeyi düşünemedim. Zaten ben rahata alıştığım için bahçe işinden pek anlamıyorum hep bu apartman dairesinde geçti hayatım. 3 katlı ev giriş katında biz varız üst katımızda çalışan bir erkekten başka kimse oturmuyor en üst katta ev sahibi var o da Almanya'da. Taşındık sorunlar başladı annemin bel fıtığı olmasına rağmen bahçeye inip bahçeyle uğraştı ve 2 bel fıtığı patladı ameliyat oldu geçen hafta şükür şimdi iyi bu halde bile bahçe düşünüyor.. sürekli bahçe düşününce ben de kafaya takıyorum bunu hatta bunun için psikoloğa bile gittim.. sürekli bahçenin o bakımsız halini düşünüyorum Bir de annemin ameliyatı eklenince kendimi iyi görmüyorum işte bahçe pis millet görecek kötü eleştiri yapacaklar deyip sürekli kafamda bir şeyler kuruyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum bilmiyorum anneme iyi olunca bu evden taşınalım dedim Hayır ben böyle seviyorum bahçe yapacağım dedi ameliyatlı halinde bile böyle düşünüyor nasıl ikna edebilirim taşınma konusunda bilmiyorum Lütfen bana akıl verir misiniz bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim gerçekten kendimi iyi görmüyorum bu konuda eskiden hiçbir şey yapmaktan kaçmazdım Şimdi kendime bile bakmak istemiyorum buraya taşındım dan beri mutsuzum
sorun bahçe degil ki..

Nasıl yya sürekli bahceyi mi düsünüyorsnuz:KK70:
Benim evde de beyazlar birikti onları düsünsem keske kafa yorsam:KK70:
Senin yine millet dicek kapatır kapanı oturursun bacım:KK70:
Bana kocam sabah camasır mı yıkasan acaba dedi:KK70:
Adamın giymeye don kalmamıs.
AY rezalet:KK70:
Allah baska dert vermesin ne diyim.
+1 😂

Merhaba Hanımlar hayırlı günler 2 aydan beri beynimi yoran bir konu var lüzumsuz bir biçimde Kafaya takıyorum.. aylardan beri bir ev arıyorduk sonunda bulduk ilk başta çok hoşuma gitti eski bina müstakil ama içi yeni yapılmıştı.. bahçesini ilk başta hiç sorun etmedim aman Kim yapacak bahçeyi diye bir anda annem ile beraber tutmuş olduk. Bahçe çok bakımsız sürekli bunu kafama takıyorum sanki yıllardan beri hiç temizlenmemiş otlar büyümüş çöpler birikmiş şimdi diyeceksiniz tutmasaydınız o an Bir an da tutmuş bulunduk bahçeyi düşünemedim. Zaten ben rahata alıştığım için bahçe işinden pek anlamıyorum hep bu apartman dairesinde geçti hayatım. 3 katlı ev giriş katında biz varız üst katımızda çalışan bir erkekten başka kimse oturmuyor en üst katta ev sahibi var o da Almanya'da. Taşındık sorunlar başladı annemin bel fıtığı olmasına rağmen bahçeye inip bahçeyle uğraştı ve 2 bel fıtığı patladı ameliyat oldu geçen hafta şükür şimdi iyi bu halde bile bahçe düşünüyor.. sürekli bahçe düşününce ben de kafaya takıyorum bunu hatta bunun için psikoloğa bile gittim.. sürekli bahçenin o bakımsız halini düşünüyorum Bir de annemin ameliyatı eklenince kendimi iyi görmüyorum işte bahçe pis millet görecek kötü eleştiri yapacaklar deyip sürekli kafamda bir şeyler kuruyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum bilmiyorum anneme iyi olunca bu evden taşınalım dedim Hayır ben böyle seviyorum bahçe yapacağım dedi ameliyatlı halinde bile böyle düşünüyor nasıl ikna edebilirim taşınma konusunda bilmiyorum Lütfen bana akıl verir misiniz bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim gerçekten kendimi iyi görmüyorum bu konuda eskiden hiçbir şey yapmaktan kaçmazdım Şimdi kendime bile bakmak istemiyorum buraya taşındım dan beri mutsuzum
Bu kadar kafaya takacağınıza temizleyebilirsiniz, siz temiz tutarsanız bir daha öyle kötü olmaz, yabani otları yok eden zirai ilaçlar var, bahçeyi ilaçlarsanız bütün bir mevsim rahat edersiniz. Yalnız bir defaya mahsus ilaç sayesinde kuruyan otları temizlemeniz lazım. Site yönetim şirketlerinden bu konuda yardım alabilirsiniz

Ya salıp gideceksiniz ya da birisini çağırıp temizleteceksiniz, ya da kendiniz yapacaksınız. Size tavsiyem temizlendikten sonra eğer istiyorsanız kendiniz için domates biber dikecek küçük bir yer ayırın gerisine sardunya dikin. Çimin bakımı da zor olur, sardunya ise zahmetsiz ve kış yaz yeşil kalan, çiçek açan bir bitki, yabani ot çıkmasına çok izin vermez ve bakım da istemez. Kendi dalından istediğiniz kadar da çoğaltabilirsiniz.
Bu arada yabani otları yok etmek için önerilen şu zirai ilaçlardan kullanırsanız en az 6 ay hiçbir şey dikemezsiniz toprağa ona göre karar verin.

Bionluk sitesi var ya, orada bir şey acin, şu şehirde bahçıvan aranıyor diye. İnsanlar size kendi profillerini,uygun bulduklari bütçeyi falan atarlar, seçersiniz birini
Dert edecek konu mu?
Keşke benim bahçem olsa:) bayılırım valla böyle şeylere...
Ayric heveslenmek ve ilham almak için instagramdan pinterestten ,YouTube'dan bahçe işleriyle ilgenen, sıfırdan bahçe yapan hesapalri takip edin, iyi gelir

Bahçıvan bulun ya bu kadar dert edecek ne var gerçekten? Zatenn millet issiz düzgün bir ücretle bahceye bakacak biri mutlaka bulunur

1,5 hektar büyüklüğünde bahçem var ve tek basıma bakımını yapıyorum . Bahçe bakımından neden böyle dert yanıyorsunuz ki . Çim biçme makinası alıp iki hafta da bir biçerseniz hem size aktivite hemde bahçeye güzel görüntü olur . Bazen saatlerce bahçede vakit geçiriyorum ve zaman nasıl geçiyor anlamıyorum . Corona günlerinde yapılacak en iyi şey bence 😌

Canım benim ne var bunda kafaya takacak hayat zaten zor biz kendimiz dahada zorlaştırıyoruz yazik sana bizimde bahçemiz var eşim anlar bahçe işinden ama bel fıtığı var ben anlamam ve hiç ama hiç sevmem adam tuttu bahçeyi temizledi fideleri dikti gecen hafta isi bitti bahçede keyf cayi içiyoruz

Back
X