• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütevazilik Hastalığı

Biri iltifat edince tesekkur ederim demek de bana cok havali geliyor. Ben dut yemis bülbüle dönüyorum iltifat alinca. Yani çıt bile cikarmiyorum bir tebessum bile etmem duymazdan gelirim bu da belki yanlis belki dogru bilemem.

İsmini çok guzel koymussunuz tebrik ederim :) aynı hastalık bende de var hepsine katılıyorum nazar kısmı hariç nazar haktır İslamiyette tabi İslam i benimsememis olabilirsiniz yanı demek istediğim nazar yorumunuz hariç ayni ben

Aslında çok guzel gereksiz kendini pazarlayanlara bakış böylesi daha iyi tabi ortası olsak daha güzel ama o da olmuyor

Çok guzel konu acmissiniz ,yok ya daha güzel açanlar da var :KK66:
zaten nickinizi görünce ''aha, benden dedim'':halay:
gerçekten de öyleymiş:KK53:

tuhaf bi şekilde ben tek başıma daha iyi ve güçlü oluyorum mesela resetliyorum kendimi özüm öyle çünkü aslında ama işte büyüdükçe insanın üstüne baskı arttığı için içim baskılanıyor gibi hissediyorum.

kısmet artık:confused: çok da düşünmemeli sanırım :cool:

E bunu da kabul etmedin. Sende baska bir sey var heheheh isyannnn inkaarrrr

evet, mükemmeliyetçilik hastalığım eskiden çok vardı, şimdi kendimi törpüledim, bazı şeylere daha fazla önem vermeye, bazılarını önemsiz görmeye başladım ama huylar baki kalmış demek ki
İltifat sevmiyor da olabilirsin....olamaz mı?..olur :)

konuyla alakalı çok komik bişey geldi aklıma. miranda kerr bi röportajdayken kadın "saçların güzel" diyor. miranda kerr'den cevap "eveeet." kahkaha attıydım görünce. linki koyayım da gülün biraz 49. saniyede.

Mesela hayatta pazarlamacı, satış danışmanı falan olamam. Politik de olamam. Doğrucu Davut diğer adım :)

Ben de öyleydim, hala da ara ara öyleyimdir.
Bi gün bi arkadaş 'kendini çok küçümsüyosun, yapma' dedi.
Çok etkilendim ogün, bi dışardan baktım kendime.
Hakkaten hep iltifatları kendimi yererek örtmeye çalıştığımı farkettim.
Şimdi sadece teşekkür etmeyi ya da iltifatla karşılık vermeyi deniyorum.
Sadece gerçekten göründüğü gibi olmayan şeylerde düzeltme yapiyorum.

itici bir tepki değil mi ya? :)

işte bana da itici geliyor. ama çoğu kişi buna özgüven diyor. gerçeği bilmek diyor.

bir de kişi kendini iyi görürse karşıdaki de inanıyor buna, böyle bir durum da var. mesela saçım güzel diye diye etraftaki saçını güzel görmeye başlıyor. bizse tam tersini yapıyoruz bence. sıkıntı.

işte bana da itici geliyor. ama çoğu kişi buna özgüven diyor. gerçeği bilmek diyor.

bir de kişi kendini iyi görürse karşıdaki de inanıyor buna, böyle bir durum da var. mesela saçım güzel diye diye etraftaki saçını güzel görmeye başlıyor. bizse tam tersini yapıyoruz bence. sıkıntı.
Ama cidden komik tepki vermiş, duymazdan gelerek konuşmaya devam edebilirdi. Olgun bir tepki değil böyleleri. Sence?

Ne güzel bi insansın işte niye sorun yapıyorsun .
İnsan gibi insan

Ama cidden komik tepki vermiş, duymazdan gelerek konuşmaya devam edebilirdi. Olgun bir tepki değil böyleleri. Sence?

bana biraz özgüven fazlalığı gibi geliyor. olgun değil ama insanların beynine kadın bile o kadar farkında ki mütevazi bile olamıyor diyor mesela.

güzellik konusunda böyle düşünüyorum sanırım ben. kendine güzel diyenler gerçekten artık güzel olanlardır diye.

mesela bir arkadaşım (erkek) herşeyini överdi. bana itici geldi uzaklaştım arkadaş olarak ama onun etrafı doldu insanlarla. nedense böyle tipler çekiyor insanları. sanırım kıymetini bilip gözüne sokmak işe yarıyor bizim toplumda.

evet, mükemmeliyetçilik hastalığım eskiden çok vardı, şimdi kendimi törpüledim, bazı şeylere daha fazla önem vermeye, bazılarını önemsiz görmeye başladım ama huylar baki kalmış demek ki

Peki eşine vs de yapıyor musun

Yani mesela onu da eskiden çok acımasız eleştirirdim yani şu iyi olmuş ama şurası olmamış gibi hem de insanlar iyisini söylediğinde

Ben kendimînkini çok fazla konuşmuyor törpülemeye çalışıyorum zayıfsın deyince gülüyorum mesela sadece

Valla ben sizi çok iyi anlıyorum, tişort alsam biri çok güzel dese fiyatını sorsa ucuzda olsa pahalıda olsa söylemeyi sevmiyorum yani alan var alamayan var çok rahatsız olurum. Fiyat sorusunu aşamasamda biri saçıma veya herhangi birşeyime güzel dediğinde veya o şey hakkında konustuğunda çekinmek sıkılmak yerine direk teşekkür ediyorum daha rahat.

bana biraz özgüven fazlalığı gibi geliyor. olgun değil ama insanların beynine kadın bile o kadar farkında ki mütevazi bile olamıyor diyor mesela.

güzellik konusunda böyle düşünüyorum sanırım ben. kendine güzel diyenler gerçekten artık güzel olanlardır diye.

mesela bir arkadaşım (erkek) herşeyini överdi. bana itici geldi uzaklaştım arkadaş olarak ama onun etrafı doldu insanlarla. nedense böyle tipler çekiyor insanları. sanırım kıymetini bilip gözüne sokmak işe yarıyor bizim toplumda.
mesela şöyle bir şey hatırladım: çok eskiden üniversiteye gitmek için otobüsle yola koyulduğum bir gece, otobüs arıza yaptı. Biz de birkaç genç konuşup, kaynaştık . Herkes yaptığı işleri vs anlatıyor. Birisi ''memurum'' dedi, sonra konuştukça doktor olduğunu anladık. Bende bu mütevazilik hayranlık uyandırmıştı mesela. Bunun yanında eskiden Msn vardı , orda sadece birbirini tanıyanlar ekliydi, yani ben senin mesleğini zaten biliyorum ama sen isim bölümüne ''Dr.Ahmet'' yazıyorsun.:duduk::KK16:

Tevazuda toprak gibi olmak iyidir.
Lakin verdiğiniz cevaplardan siz rahatsız oluyorsanız, Allah size daha iyisini versin diyip teşekkür edersiniz ve mesele çözülür..(:

Bendede var bu hastaliktan maalesef.bakiyorum bazilarina aslinda cokta iyi olmadiklari konularda bile kendilerini ovebiliyorlar.ben iyi oldugum birseyde bile ovemem.herkes isterse yapabilir modundayim..

Arkadaslarim gelir cok lezzetli seyler hazirladigimi soylerler ve bilirimki gercekten begenmislerdir.ama yok ya sununda tuzu fazla olmus derim mesela.
Dogum yaparim kilolarim hemen gider fizigim duzgundur.iltifat ederler aslinda bikac kilom kaldi derim.
Vs. Bu boyle uzar giderrrr.hayatimin heralaninda var.iltifat edilince utaniyorum sanirim

Peki eşine vs de yapıyor musun

Yani mesela onu da eskiden çok acımasız eleştirirdim yani şu iyi olmuş ama şurası olmamış gibi hem de insanlar iyisini söylediğinde

Ben kendimînkini çok fazla konuşmuyor törpülemeye çalışıyorum zayıfsın deyince gülüyorum mesela sadece
Eskiden yapıyordum, hem de çok. Artık değil. Güzel yöntem seninki ama hepsine gülmek uymuyor :)

Back
X