• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışveriş merakım

bende alisveris hastasiyim
bence bosver
insani ne mutlu ediyorsa yapmali
bende alisveris yapmaktan cok mutlu oluyorum
maddi durumun iyiyse kasma kendini
devam et :)

maddi durumum.suan elveriyor cok buyuk capli seyler degil mutfak malzemesi neticede .. ama yarini dusunuorum bazen.ya alamazsam.buyuk mutsuzluk yasarim die .. alamadigim bi zaman oldugunda alana kadar hayal kuruorm sartlari uygun hale getirmek.icin herseyi yapiorum :))

ama hamile kalinca ilgi alanim degisirse sıkınti olmaz die dusunuorm.simdi dedigimki.iice hevesimi alayim aklim kalmasin :)))

yazdiklarimi.goremiorim halbuki uzunda yazmistim baya :) cok tatlisin
demekki tum kadinlarda mutfak.kuafor kozmetik giyim
illaki.bi merak.uyandiran ilgi.uyandiran.alisveris.yonu oluo :)

esiminde balik tutma meraki.var mesela surekli.ona olta malz felan aliriz kactane.oltasi var hatta ..kisas yaparim.derim seninde balik malz merakin.var ben.bisey diomuyum merakim var iste derim.kizsa bile bazen.. bazen.biyere gider avm ye bankamatige.bernardoda bi recellik gordum harikaydi die gelir alcaktim sana sorayim die almadm.der... o bile farkinda degil benim.akimimda :p ..(bende onun balik malzemesi almasi.icin.desteklrim) bende alacaklarmdan. hic geri kalmam :))) cok.mu fenayim.kiii :p

.

Bir arkadaşım vardı.10 tane ütü 5 tane elektrik süpürgesi bunun gibi bir sürü eşya
eve yığmış.Mesela evde 5 paket makarna var gidip 10 paket daha alıyor.
Sonradan öğrendik ki bu bir hastalıkmış.Alışveriş hastalığı (Kompulsif satın alma).
Sizin anlattığınız bu kadar aşırı değil .Gerçekten çok aşırı gereksiz şeyler alıyorsanız bu hastalığı araştırın.

merhaba arkadaslar daha 10aylik evliyim cok sukur iyi giden bi evliligim var fakat.bi sorun var ki bende asiri.derece mutfak icin alisveris yapma meraki var yani surekli mutfak malzemesi almak istiyorum tabak pecete surahi amerikan servisi.masa ortusu .. daha neler neler

her renkten takim olusturmaya calismak.tek merakim ilgi alanim bu .. esimle.atissak yada canim.sıkılsa daha da artio.bu istek kendimi ya bi magazada yada sanal bi sitede alisveris yapio buluyorum maddi olarak simdi cok etkilemesede ileride biliorum etkileyecek ama.ben bu.hissime dur diyemiyorum..

.. esimde yeter diyor bazen ama ben ikna ediyorum onu cok mutlu oluyorum diye bisey yapamiyor vazgeciremiyor ..

lutfen bana biraz akil ... para biriktirebilirdim bunca zaman ama ben bu icimdeki.canavara dur diyemiyorum.vicdanim bile sizliyor esime.karsi sucluluk duyuyorum hatta ....

sizce bu his ileride gececekmi ? simdi yeni oldugum icinmi boyle... napmaliyim yardim rica ediyorum sizlerden

yeni olduğun için böyle .. şimdi hayalindeki evi kurmaya çalışıyorsun.ama sonra ferahlamak için atmaya başlayacaksın ve zaman gelecek "ben buna nasıl para vermişim ?" diyeceksin. şimdiki aklım olsa bunların çoğunu almazdım diyeceksin. genel olarak dekorasyon işini her kadın sever ancak kap kacak fazlalığı beni deli evde... o yüzden kullanmadıklarımı istifliyorum ya da dağıtıyorum.

en yakın arkadaşımın annesi ve babası sırf kadının aynen sende olduğu gibi alışveriş merakı yüzünden 25 yıllık evliliklerini bitirdiler.. saplantı haline gelmiş sendede .. durum tehlike arz ediyor.. dikkatli ol derim nacizane fikrim..

Benimde inanılmaz bir deterjan merakım vardır
7-8 çeşit yumuşatıcı vardır evimde, yumoşun her rengini dizdim :/
Marketlere gidince engel olamıyorum kendime almak istiyorum, yer deterjanı, çamaşır deterjanı akla ne gelirse işte..
Gözüm takılıyor ve dur diyorum kendime çoğu zaman, evde olanları gözümün önüne getiriyorum,
ve yanıma çok para almıyorum, siz de öyle yapın, az para harcamanın tek yolu üstünüzde çok para taşımayın

Birde siz bunu saplantı haline getirmişsiniz neredeyse,
sürekli olarak dayanamam ben alırım, böyle mutluyum derseniz sizde saplantı olur, kendinizi buna endekslemeyin, amaan almasam da olur sözüne inandırın kendinizi..
mutluluk alanınızı genişletin, yeni çeşit pastalar yapın, çikolata yiyin, bunlarda mutluluk getirir
:55:

Bu senin ilgi alanın
Değişeceğini sanmıyorum
Benim ablam da bu şekilde, 18 yıllık evli ve hala mutfağına alacak birşeyler bulur

Kimisi de giyim kuşam yönünde daha çok harcama yapar

haklisiniz kendi kendime cesaret vermede ustume yok zaten.. denicem bunu da .. bazen sunu sunu da alayim daha.biseye gerek yok diyorum bi hafta gectiyse ve ben bisey almadiysam ne kadar zamandir.bisey almadim kendimi odullendiriim diorum hemen.. sanirim aklim hep orada oldugundan saplanti.oluo.bu durum

haklisiniz kendi kendime cesaret vermede ustume yok zaten.. denicem bunu da .. bazen sunu sunu da alayim daha.biseye gerek yok diyorum bi hafta gectiyse ve ben bisey almadiysam ne kadar zamandir.bisey almadim kendimi odullendiriim diorum hemen.. sanirim aklim hep orada oldugundan saplanti.oluo.bu durum

Bazen bende de oluyor o berbat durum, aaa ben ne zamandır doğru düzgün para harcamamışım, gidiyim bir alışveriş yapayım, market giyim vs. diyorum :52:

Back
X