mutfak alisverisi

edaligeceler

Du bist mein schatz...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
519
683
Daha oncede buna benzer bi konum vardi. Ama hala duzeltemedim durumlari.
Mutfak alisverisimi yapamiyorum.
Haftalik yapmayi denedim
Aylik yapmayi denedim
Yine yine hergun markete gidiyorum
10lira 20lira
Ay sonu eksideyim hep.
Kesin bir cozum bulmam laziM
Lutfen tekrar yardimci olun:KK43::KK43:

alışverişe liste yapmadan mı gidiyordunuz? eğer yapmıyorsanız kesinlikle yapın ve dışına çıkmayın. liste yapmadığmda ben bi bakıyorum ihtiyacım olmayan şeyleri de almışım sonra gidiyor paralar ordan burdan. Ya da aldığınız şeylerin miktarı mı az geliyor bitince tekrar markete gidiyorsunuz

ha bide sürekli sorucam diyorum bi konuda yazınızı görünce, unutuyorum. resim size mi ait netten mi alıntı merakımı mazur görün lütfen :KK45:

valla bende her hafta sonu yapıyorum yine de eksikler çıkıyor

hafta içi yine almak zorunda kalıyorum çok kötü oluyor zaten herşey ateş pahası

aylık alışveriş yapıpta yettirenlere çok şaşırıyorum

illa eksik çıkıyor çünkü

Buzdolabının üzerine bir not defteri ve kalem asın, bişey bittiğinde ya da azaldığında bunu not edin. Örnek pirinç bitti diyelim son pilavı yaptınız ya da tek kullanımlık kaldı, hemen listeye yazın. Çamaşır suyu az kaldı diyelim, bunu da ekleyin. Listenizi önem sırasına göre hafta bir ya da 2 haftada bir satın alıp listenizi temizleyin. Aldığınız şeyleri - taze gıdalar hariç - bol miktarda alın yani pirinci 2,5 kiloluk, şekeri 3 kiloluk, deterjanı yumuşatıcıyı büyük boyundan alın. Böylece sık kullandığınız ve çabuk tükenen ama çabuk bozulmayan şeyleri birkaç ayda bir alırsınız ve bu şekilde düzene sokarsınız alışverişinizi. Biz eşimle eski oturduğumuz mevkii yüzünden sık sık alışverişe çıkamadığımızdan ve sevmediğimizden bu tür malzemeleri ocak ve haziran aylarında yılda iki sefer alırdık, alışkanlık oldu hala öyle devam ediyoruz iyi oluyor =)) Hatta bulaşık deterjanını senede 1 alıyorum =))
Taze gıdalar için tabi sık sık market yolu gerekiyor ama kesinlikle ihtiyaç dışına çıkılmaması lazım. Ben hergün kızıma taze yoğurt ve peynir yaptığım için iki günde bir günlük süt için eşim işten gelirken markete uğrar ve ihtiyaç dışına asla çıkmaz. Böylece evin bütçesini rahat ayarlıyoruz ve keyfi harcamalar da yapabiliyoruz ( dışarıda yemek, kahvaltı, gezme, tozma vs =))
Bir de sebzelerim de dolapta 3 haftaya kadar rahat rahat dayanıyor o yüzden çok sık sebze alışverişi de yapmıyoruz.

Yani bugun migrosta dedim ki biz ki tarim ulkesiyiz geldigimiz hale bak! Kilosu 6 liranin altinda meyve yok..hadi erigin mevsimi degil kirazin degil ama cileginde mi degil? Cok uzuldum cok. Allah olmayanlarada versin..sorun sende degil artan fiyatlarda zaten. Kilosu 25 liraya kasar mi olur? En kotu sut 1,90. Sorun sende degil aslinda fiyatlarda..

Aylik veya on bes gunde bir alisveris guzel cozum aslindao_O
Tam olarak ne acidan dertlisin?
Yani aliyorum aliyorum yine eksik cikiyor yine hergun marketteyim ve gunluk alisveris cok pahaliya geliyor
belki 10_20deyince cok gelmiyor ama
Hergun hergun harcaniyor
Tam rayina oturtmak istiyorum:KK43:

Yani aliyorum aliyorum yine eksik cikiyor yine hergun marketteyim ve gunluk alisveris cok pahaliya geliyor
belki 10_20deyince cok gelmiyor ama
Hergun hergun harcaniyor
Tam rayina oturtmak istiyorum:KK43:
O zaman haftalık ne yemek yapacağını kararlaştır, ona göre alışveriş yap.
Ben aylık alışveriş yapıyorum ama 15 gün ancak yetiyor. Sonra yine eksik kalanı alıyorum mecbur.
Tam tamına yetmez hiç bir zaman.
Ama o hafta ne yemek yapacağın belli olursa gereksiz şeyler almazsın, eksik de çıkmaz böylece.

Bu ara bende farkettim bunu cidden alışveriş yaparken eksik var. Habire alışveriş ve market ziyareti. Ama meyve fiyatları cok yüksek hani mevsim meyvesi alayım dedim çok pahalı. Buzdolabı çok iyi degil o yüzden sebzeler cok dayanmıyor sürekli almak gerekiyor. Bilmiyorum bakalım ne olacak bu pahalılık.

Bu ara bende farkettim bunu cidden alışveriş yaparken eksik var. Habire alışveriş ve market ziyareti. Ama meyve fiyatları cok yüksek hani mevsim meyvesi alayım dedim çok pahalı. Buzdolabı çok iyi degil o yüzden sebzeler cok dayanmıyor sürekli almak gerekiyor. Bilmiyorum bakalım ne olacak bu pahalılık.
Evet jersey cok pahali bir yana,yanlis alisverisle iki kati para gidiyor resmen

Bende eskiden ayda toplu yapıyıdum ama sürekli markete girip ekstra seylerde alıyodum sürekli bişey almama ragmen ne yemek yapcagımı bilemiyodum.hala pek düzelmedi bizim biraz düzensiz ve cok secici yememiz ama.ufakda olsa şöyle bir çözüm bulduk.her hafta pazara gidiyoruz patates sogan salatalık domates biber kesin alıyoruz bir haftalık taze yemek için ayrıca hafta içindre yapacagmz yemeklern sebze malzemesinde alıyoruz kabak patlıcan ıspanak falan gibi.istediğimz tüm meyveleride alıyoruz ama herseyi bir haftalık.çünkü durunca yenmiyor.onun dısında marketten zaten ay basında toplu alışveriş yapıyoruz tüm temel seyleri. Yiyecek olarakda bir haftalık yapacagmz yemegin malzemesini alıyoruz.daha hesaplı oluyor yine gidyor ama en azından ne yemek yapcam derdi olmuyor. Sende deneyebilirsin.pazardaki sebzeler cok güzel ve daha uygun

X