• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonunda Önerinilerinize İhtiyacım var

hepsi çok güzel.gülegüle oturun.tamamen bitince resim bekliyoruz unutma.......:):)

Seramik seçimleriniz gerçekten çok güzel. Allah sağlıkla sıhhatle oturmak nasip etsin.:)

Kızlar gerçekten teşekkür ederim. İmkanlarımız doğrultusunda elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Maddi durum daha ii olsa eminim daha hoş şeyler çıkçak ortaya.Ama idare edin işte yerimseniben

Fayans işleri bu hafta biter sanırım. Ama dolaplar bekleyebilir. Fotoğraflarını çeker,gelişmeleri burdan yazarım :)

Bişey daha sormak istiyorum sizlere.
Şu an oturduğum evde bize ait aspiratör var. Markası Beko ve beyaz renkte. Emiş gücü iyi ama biraz küçük.Hem renk açısından yakışır diye hem de kokuları vs daha iyi çeker diye davlumbaz almak geldi aklımıza.Ama maddi durumdan dolayı acaba almasak mı diyoruz :uhm: Gerçi aspiratör de beyaz renkte olduğu için o da uyumlu olur kanımca.
Bi kere yaptırıp uzun yıllar kullancaz.Acaba aspiratörüm yeterli olur mu? Eğer yetersiz kalcaksa şimdiden davlumbaz alalım.Bikaç yıl sonra tekrar mutfağın fayanslarını,orasını burasını kırdırıp davlumbaz yaptırmak daha mantıksız heralde. Biraz sıkışırız ama öyle veya böyle öderiz napalım.:1no2:

Ne dersiniz? CADIARZU

Davlumbaz ve diğer ankastre seçeneklerinde büyük indirimler başladı. Bunlar için bir çok firmayla görüşebilirsiniz illa ki ithal ürün almanıza gerek yok piyasaya girmeye çalışan aspiratör fiyatına davlumbaz satan yerli firmalar var onlara ulaşabilirsiniz. Gayet de kullanışlıdır zaten denemediğim ürünleri önermiyorum.

dimple mutfağını çok beğendim.güle güle kullan inşallah..şekil ve büyüklük olarak da benim mutfağıma çok benziyor.darısı başıma :) arkadaşlar çok çeşit görmek hayal gücümüzü zenginleştiriyor.lütfen yaptırdığınız mutfakları paylaşın.gerçekten çok yararlı oluyor.

Evet 150 lira ve aşağısında da bulabilirsiniz. Ama dikkat edin satış sonrası teknik destek nasıl işliyor, 1 ay sonra bozulduğunda muhatabınızı olacak mı? Bunları iyi araştırın. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:)

Merhaba yeni başlık açmak istemedim bizde mutfak yaptıracağız ama kafam çok karıştı;dolapların heryeri mdf üzerine mebran,lake,hıgglos, PVC veya akrilik kaplamamı olsa ya da üst dolaplar suntalam alt dolapta sadece mdf gövde kullanılsa üzerine saydığım kaplamalardan hangisi daha iyi olur birde yaptıranlar altını bazalı bazasız nasıl tercih ettiniz?

Ben size yardımcı olayım. Öncelikle lake cila sistemlerini ben önermiyorum.Önerirsem ileride kapaklarda ezilme, sararma, darbe izleri olduğunda eminim beni çok iyi hatırlamazsınız:)
Şimdi öncelikle gövde sistemlerinde mdflam ya da suntalam kullanılıyor. Kapaklarda ise membran kapak üzeri pvc kaplama ya da akrilik kapaklar ya da highgloss kapaklar kullanılıyor. Alt kısımlarda alüminyum baza dönüyoruz hem sağlam hem de gösterişli oluyor. Siz en iyisi bütçe planlaması yapabilen firmalarla çalışınız. Bu sayede bütçenize göre hangi sistemi kullanmanız gerektiği konusunda yardımcı olabilir. Ya da bütçenizi yazarsanız ben size ne malzemeler kullanmanız gerektiğini ve ne kadara mal olacağını yazayım ki kandırılmayın. Herkes her şeyi biliyormuş gibi davranmaktan vazgeçene kadar ben bildiklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

ankastreler hariç 5000tl ye orta büyüklükte tezgah dahil güzel bir mutfak yaptırabilir miyiz.balon kapaklar için ne düşünüyorsunuz.beyaz ve parlak olanlar..............tezgah-granit

Ankestreler hariç 5000 lira'ya orta büyüklükte ÇOK GÜZEL bir mutfak yaptırabilirsiniz. Tezgahlar'da çin graniti olmamasına özen gösterin taşın granit yazısına özellikle bakın. Balon kapak sistemleri son zamanların gözde uygulamalarından kullanılabilir pvc kaplama ile aynı kaliteyi verecektir ama ben yine de highgloss kapaklardan yararlanmanızı isterim aralarında çok az bir fiyat farkı vardır. Highgloss kapakların çift renkli olanlarını da inceleyebilirsiniz mesela mutfağınızın üst kısmı amerikan ceviz'i renginde alt kısmı beyaz olur ve kapaklarda diğer zıt rengin şeritleriyle kombine edilir.

Ben size yardımcı olayım. Öncelikle lake cila sistemlerini ben önermiyorum.Önerirsem ileride kapaklarda ezilme, sararma, darbe izleri olduğunda eminim beni çok iyi hatırlamazsınız:)
Şimdi öncelikle gövde sistemlerinde mdflam ya da suntalam kullanılıyor. Kapaklarda ise membran kapak üzeri pvc kaplama ya da akrilik kapaklar ya da highgloss kapaklar kullanılıyor. Alt kısımlarda alüminyum baza dönüyoruz hem sağlam hem de gösterişli oluyor. Siz en iyisi bütçe planlaması yapabilen firmalarla çalışınız. Bu sayede bütçenize göre hangi sistemi kullanmanız gerektiği konusunda yardımcı olabilir. Ya da bütçenizi yazarsanız ben size ne malzemeler kullanmanız gerektiğini ve ne kadara mal olacağını yazayım ki kandırılmayın. Herkes her şeyi biliyormuş gibi davranmaktan vazgeçene kadar ben bildiklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

çok teşekür ederim hızır gibi yetiştiniz mutfagımız L şeklinde olacak orta büyüklükte 3.000-4.000.- TL civarı bütçe ayırmayı planlıyoruz üst dolapları beyaz yada kırık beyaz alt dolapları mürdüm düşünüyoruz.Aliminyum bazayıda sorar varsa model görürüm.Tezgah konusundada size danışayım siyah çimston istiyorum ama

Evet 150 lira ve aşağısında da bulabilirsiniz. Ama dikkat edin satış sonrası teknik destek nasıl işliyor, 1 ay sonra bozulduğunda muhatabınızı olacak mı? Bunları iyi araştırın. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:)

Gerçekten teşekkür ediyorum size, hiç aklımıza gelmeyen şeyleri biz sormadan yazmışsınız.Ben zaten malzemeden hiç anlamıyorum.Yazılarınızı takip edeceğim.

Bu arada bikaç gün içinde laminantları da seçcem.Ama mutfağı ancak 1-2 ay sonra yaptırabiliriz.O zamana kadar hem araştırma yaparım, hem de size danışırım.Böylece bütçeme göre, en doğru kararı verceğime inanıyorum

kızlar dün ankastrelerim takıldı ayrıca evye falan

pazar günü evime taşınıyorum

ama halı olayını hala halletmedim

mutfak ve giriş ve koridora ne yapıca nasıl bişi seçmeliyim bilemiyorum

hem kir götürmeli (malum 3 çocuk var )

hemde şık durmalı

öneriniz varsa söyleyebilirmisiniz

hayırlı olsun güle güle oturun, yerleşirkende Allah kolaylıklar versin apex halılardan kullanabilirsiniz temizliği kolay çamaşır makinasında yıkanabilir,mutfak için İkeada şirin yuvarlak paspaslardan var mutfagın rengine uygun ben 3 tane almayı düşünüyorum

Son düzenleme:
çok teşekür ederim hızır gibi yetiştiniz mutfagımız L şeklinde olacak orta büyüklükte 3.000-4.000.- TL civarı bütçe ayırmayı planlıyoruz üst dolapları beyaz yada kırık beyaz alt dolapları mürdüm düşünüyoruz.Aliminyum bazayıda sorar varsa model görürüm.Tezgah konusundada size danışayım siyah çimston istiyorum ama

4.000TL lik bir bütçe ile güzel bir mutfak yaptırabilirsiniz. Önemli olan ölçüleridir. Ölçülerinizi yazabilirseniz ben size ortalama bir fiyat verebilirim.

Gerçekten teşekkür ediyorum size, hiç aklımıza gelmeyen şeyleri biz sormadan yazmışsınız.Ben zaten malzemeden hiç anlamıyorum.Yazılarınızı takip edeceğim.

Bu arada bikaç gün içinde laminantları da seçcem.Ama mutfağı ancak 1-2 ay sonra yaptırabiliriz.O zamana kadar hem araştırma yaparım, hem de size danışırım.Böylece bütçeme göre, en doğru kararı verceğime inanıyorum

Asıl ben teşekkür ediyorum yazdıklarımı dikkate aldığınız için. Mutfak biz kadınların saatlerini harcadıkları mekanlar ve kullanışlı olması çok önemli, daha da önemlisi bir mutfak kişiye özel olmalı. Düşünün şimdi seri üretim bir mutfak satın alıyorsunuz ve alt kısmı tamamen dolap ya sizin dolaba değil de çekmeceye ihtiyacınız varsa? Ya da hiç içki girmeyen bir eve şişelik yapılması abesle iştigaldir. Ben tasarlarken o mutfak kime göre yapılıyor, yaşı kaç, boyu kaç, hareket aşamaları neler hepsini dikkate alıyorum. 2.10 luk bir mutfak yapmışım ama uzanıp tenceresini alamıyor müşterim, ne anlamı kalır benim okuduğum okulun ya da yaptığın işin. Evet 2.10 luk yaparım epey de para kazanırım ama para kazanmak mıdır herşey?

pinkyellow

apex bizim burda yok
ama nette gördüğüm kadarıyla
metre hesabı satılan jel taban halıflexlere benziyo
zaten son çare mutfağa bunu düşünüyorum

ama antrelere ne yapsam bilemiyorum

aslında yine jel taban ama yüksek havlı halılardan bulsam alırım

Ankestreler hariç 5000 lira'ya orta büyüklükte ÇOK GÜZEL bir mutfak yaptırabilirsiniz. Tezgahlar'da çin graniti olmamasına özen gösterin taşın granit yazısına özellikle bakın. Balon kapak sistemleri son zamanların gözde uygulamalarından kullanılabilir pvc kaplama ile aynı kaliteyi verecektir ama ben yine de highgloss kapaklardan yararlanmanızı isterim aralarında çok az bir fiyat farkı vardır. Highgloss kapakların çift renkli olanlarını da inceleyebilirsiniz mesela mutfağınızın üst kısmı amerikan ceviz'i renginde alt kısmı beyaz olur ve kapaklarda diğer zıt rengin şeritleriyle kombine edilir.

a.s.öneriler için tşk ederim.Highgloss kapak balon kapak arasında ne fark var.
parlak mutfak sizce kullanışlı olur mu ayrıca mutfak,raylıdolap yaptırırken nelere dikkat etmemiz lazım bizimle paylaşabilirmisiniz.ilaç gibi geldiniz valla

http://www.fms.web.tr/index.php?target=products&product_id=30661 dediğiniz kapaklar bunlar mı oluyor .
selamlar

Son düzenleme:
Rica ederim ben bildiklerimi paylaşıyorum sonra sizler öğreniyorsunuz bir tanıdığınıza anlatıyorsunuz böyle böyle bilinçli bir toplum oluşuyor. Ben de bilmediğim bir çok konuda forumdan yardım alıyorum.

Balon kapak PVC kaplamanın balonlama tekniğiyle yapılan halidir. High gloss kapakları önerme nedenim kadınların sürekli yaşadıkları sorunlarını biliyor olmam. Bu kapaklar kir tutmaz, kolay temizlenir, küf nem gibi sorunlar yaşatmaz, solvent içermez, doğa dostudur,güneş ışığından etkilenmez, dayanıklıdır... Yani bu tarz bir malzemeyle yapılan mutfakla yıllarınızı geçirebilirsiniz. Evet dediğim kapaklar onlar oluyor parlak olanlar. Ultra yüzey ve standart yüzey diye de kendi arasında ayrılır bunlar.
Parlak mutfak kesinlikle kullanışlı olur. Temizlik açısından sorun yaşamazsınız, ışık oyunları sayesinde mutfağınız olduğundan ferah görünür, leke kalmaz.
Ray dolap yaptırırken de öncelikli olarak nelere ihtiyacınız olduğunu bir profesyonelle konuşarak belirlemelisiniz. Mesela 3 kişiyiz çok takım elbisemiz var fazla kazağımız yok gibi. Ya da 2 kişiyiz ama içinde ayakkabılarımı da koyabileceğim bir bölüm istiyorum gibi... Sonrasını karşınızdakilere bırakın ve seçenekleri görün. Bunun yanında ray dolaplarda tek önemli nokta mekanizmalardır. Ray bilyaları, rayların şeritleri kapağın kayarlık kalitesini etkileyecektir. İç mekanizmalarda aynı şekilde önemlidir yani 3 gün sonra çekmeceniz açılamayabilir. Bu tür sorunları engellemek için özellikle mekanizmaları ne marka kullandıklarını, ne kadar süre garanti verdiklerini, paslanıp paslanmayacağını sorun ki kandırma olasılıkları kalmasın.

Back
X