Mutfak Püf Noktaları mutfak dolabım silindikten sonra deterjan kusuyor

meski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
114
16
68
İstanbul
arkadaşlar merhaba,
ben mutfak dolabımı siliyorum(önce yağçöz sıkıp bekliyorum sonra cif mutfak çamaşır sulu ile köpürtüp durulayıp kuruluyorum)
ancak dolap silindikten sonra 5-6 saat sonra beyaz beyaz deterjan izleri kalıyor köşelerde vs..
hatta çok ilginç sadece ıslak bezle silip kuruluyorum ertesi gün geri geliyor zaman geçtikçe daha da belirgin beyaz deterjan kalıntıları çıkıyor çok güzel duruluyorum ve kesinlikle kuruluyorumda.
ne yapacağımı bilemedim artık bir çare bilen varmı??

eve temizlikçi aldığımda da aynı sorun var hatta dolabın huyunu bilmediklerinden benim kadar gereksiz bir durulama da yapmıyorlar ve daha çok deterjan geri geliyor.
tekrar tekrar günlerce kalan izleri siliyorum.çok saçma sapan bir durum yaa
mutfak cilalı değil,hazır mutfaklar ilk çıktığında her eve yapılan modeller vardır ya onlardan
hala bir yardım edecek çıkmadı,az sonra temizliğe başlıcam,sanırım günlerce silmeye devam edicem:(

fazla köpürmeyen organik yüzey temizleyicileri deneseniz?

dolaplarınıza ekstra cila attırmanız sorunu çözebilir

hiç yaşamadım böyle bir şey,acaba dolapların malzemesi kalitesiz mi ya da siz deterjanı çok mu kullanıyorsunuz?

dolaplara değil cila duvara çivi çakamıyorum kiracıyız.banyoya bir duşa kabin yaptırmak istedik onada izin vermedi sanki taşınırken yanımda götürücem.

daha az köpüren mesela ne olabilir.yağlı bir yüzey sonuçta çıkması için yağ çözü mutlaka kullanmak lazım,bilemedim ne kullansam.

dolaplara değil cila duvara çivi çakamıyorum kiracıyız.banyoya bir duşa kabin yaptırmak istedik onada izin vermedi sanki taşınırken yanımda götürücem.

daha az köpüren mesela ne olabilir.yağlı bir yüzey sonuçta çıkması için yağ çözü mutlaka kullanmak lazım,bilemedim ne kullansam.

dolaplar kalitesiz ise yapıcak bir şey yok:)
yağçöz ne kullanıyorsun? ben de cif var fısfıslı arada gözüme takılan yerlere sıkıyorum iyi geliyor. bir de sadece yağçöz kullan arkasından diğerini kullanma belki köpürmez :26:

bu sefer dolabın bir kısmına sadece yağçöz,bir kısmına da yağçöz +azıcık cif mutfak kullanıcam bakalım sonuçlar ne olacak.kesinlikle dolapların kalitesizliğinden yaaa..inşallah kendi evimizde olurda buna da dikkat ederim.hoş evim olsun beş kez silmeyede razıyım:)

hepinize teşekkürler...

arkadaşın dediği gb kalitesiz malzeme için yapılacak birşey yok :(

belki raf gb yerlere silinebilen çok amaçlı örtülerden yapıştarabilirsin

daha az köpüren mesela ne olabilir.yağlı bir yüzey sonuçta çıkması için yağ çözü mutlaka kullanmak lazım,bilemedim ne kullansam.[/QUO

anwa......... inş markayı anlamıssındır yağ çözücüsü çok güzel hem de sıfır koku tavsiye ederim

yağçöz kullanmayın. mutfak dolaplarının dokusunu bozuyor. özellikle içte kalan beyaz kısım. ben de o hatayı yaptım. sanki grimsi metalik birşey kusuyor minik minik. küflenmiş gibi. yengeme sordum. yağçöz mü kullandın dedi evet dedim. cif ya da bol pril kullan . yağçöz kullanma dedi. bilmiyorum ne kadar doğru. denemek lazım

evime temizliğe gelen kadın demişti yağ çözü fısfısla direk sıkmak yerine sulandırıp kovada kullanmak leke bırakmazmış kusturmazmış haaaa birde bulaşık makinası deterjanıyla siliyo süper oluyor eritiyor suda yağ felan kalmıyo kolay gelsin

bu sefer dolabın bir kısmına sadece yağçöz,bir kısmına da yağçöz +azıcık cif mutfak kullanıcam bakalım sonuçlar ne olacak.kesinlikle dolapların kalitesizliğinden yaaa..inşallah kendi evimizde olurda buna da dikkat ederim.hoş evim olsun beş kez silmeyede razıyım:)

hepinize teşekkürler...

bence engüzeli asprin. bimde satılıyor kire yağa süper bi şey

Back
X