Mutfak Dekorasyonu mutfak!!! gerizekalı mutaahit!! bana akıl verin nolursunuz! [Resimli]

Kapattiricam tabiki ama teknik bilgisi olan vardir belki boruyu cikattirabiliriz oradan diye düşündüm... Gerçekten de bastan salma olmuş bizim taraftaki daireler... Bir de ankastre mutfak dedik özellikle... Davlumbaz olmaz oraya... Yok koridor da küçük antrede de priz yok... Odalarda da tek yere priz girişi yapmışlar sinirlerim zıpladı yaaa.. Tekme attım sinirden boruya annem orda olmasaydı kirardim herhalde... Yarin ofisine gidicem mutaahitin... Ne banyoya çamaşır makinası sığar ne mutfakta yer var napmislar hic anlamadım.... Çok sinir oldum :KK43:
çift daire olsaymış iyi olacakmış daireniz..küçük arsaya 3 üz daire yaparsa mütahit böyle olur..onların herşeye verecek cevabı vardır..

o borunun olduğu yere buzdolabı

mutfak borusu olsa orada köşede ne işi var,lavobonun altında olurdu,sonuçta su lavobodan akıyor ve doğal olarak suyun akacağı boru da lavobo altında olur,üstelikte yukarıdan gelmez.işsiz cahil önüne gelen herkes mütahit oluyor bu memlekette:KK20:
tek diyeceğim şey mütahite söyleyin çaresine baksın,nasıl halledecekse etsin yada en son çare oraya ocağı karşısanada buzdolabını koyun.
Bu projeleri müteahhit cizmiyor evet parası olan okumamış insan bile müteahhitlik yapabilir.
Ayrıca bina içinde bir çok boru var mutfakta olan tek şey şu borusu değildir. Ama ben onun kanalizasyon borusu olduğunu da düşünmüyorum.

Merhaba canım bu projeyi siz mi sectiniz hic iyi degil ve bunu yapan iyi mutahit degil sanırım ..
1.hicbir zaman mutfagin yanında tuvalet olmaz olacaksa kucuk bir havalandırma olması gerekir ki o boru mutfaktan gecırmezlerdi:KK43:(((
2.bir proje yapıldıgını ben görmedim en az size 3,4 tane proje sunulır.
iyice arastırma yapılır bu projeler hakkında..
3.mutfak tezgahı size ait nasıl yapıldıgı mutahite degil .
boru mutahite ait onun yanlısı ki zira mutfakla tuvalet aynı yanyana sadece kapatabilirsiniz ..
veya dısarıdan gecirebilirler..
Mutfak teZgahı neden konu sahibine ait oluyor.Mütahite olmuyor?

dediğin gibi de olabilir canım ama öyle bile olsa yinede çatının gider borusu evin içinden değil dışarıdan geçmeli,o boru zamanla eskir,kırılır,patlarsa ne olacak:KK43:
Bizim gider boruları mutfakta lavabonun alt kısmından gidiyor,diğer gider borusuda binanın dış kısmından gidiyor sizin dediğiniz gibi evin içinden gitmiyor,arkadaşın ev yaptırdığı adam baştan sağma yapmış belli.

Bu projeleri müteahhit cizmiyor evet parası olan okumamış insan bile müteahhitlik yapabilir.
Ayrıca bina içinde bir çok boru var mutfakta olan tek şey şu borusu değildir. Ama ben onun kanalizasyon borusu olduğunu da düşünmüyorum.
tamam canım o zaman kim çizdiyse ve buna da karşı çıkmayıp o boruyu oraya koyana lafım.baksana borunun olduğu taraftaki duvara resmen yamuk.ayrıca ne borusu olursa olsun orada olmaz,zamanla patlar çatlar vs...

Canım benimde evim oluyor tezgahım nasıl bir renk nasıl ve ne tarfta koyacam ve tezgahın sekli bn secerim sizde öyle degil galiba..
Oturduğumuz sitede bütün tezgahlar yapan kişi tarafından konuldu,yine başka yapılan evlerde de hep müteahhit tarafından konuldu bizim burada müteahhitte ait oluyor herşey.

tamam canım o zaman kim çizdiyse ve buna da karşı çıkmayıp o boruyu oraya koyana lafım.baksana borunun olduğu taraftaki duvara resmen yamuk.ayrıca ne borusu olursa olsun orada olmaz,zamanla patlar çatlar vs...
Plastik boru değilse kolay kolay birsey olmaz. Zaten evin içinde görmediğiniz şekilde borular var patlayacak olsa onlar patlardi. Hanımefendi etrafına dolap kaplatmak zorunda başka bir çözüm olmaz. Evet bina yamuk işçilik hatalı inşallah deprem Yönetmeliğine uygundur

Arkadaşlar telden girdigim için toplu alıntılara cevap vermek zor oluyor.
Babam dükkân diye tutturmasaydi daha iyi bir mutahite verebilirdik arsaları lakin adam yine her zamanki gibi oğlunu düşündü ...
Bu evin bulunduğu arsa yamuk evet ama metrekareler esitmis ölçmüş bizimkiler... Fakat her dairenin sekli farklı nerdeyse... Bu ne borusu cozemedim yarin ilk isim o boruyu takip etmek olcak köşeden gelmesi garip dediginiz gibi...
Babama sordum kapaticaz o köşeyi demiş... Koku yapmaz diyor babam ama bilemedim... Mutfak o kadar küçük ki kullanım alanı yok iki ucu....
Ayrıca bazı arkadaşlar sormuşlar bize 3-5 proje getirmedi uyuzlar... Belediye belli bi proje veriyormus her şeyi belediye ayarliyormusmus bunlar da ona gore yapiyorlarmismis....
Ben de 2 daire olmasından yanaydim ama merkez mevkiinde olduğumuz için biz de mutaahitte daha karlı olcak haliyle...
Evin kullanışlı olmasını hic dusunmemisler... Evin küçüklüğü büyüklüğü önemli değil kullanışlı olması önemli benim icin.... Ama bunu da saglamadiklarini gördüm Delirdim resmen...
Ayrıca mutfak tezgahların çizimlerini de gostercem size dedi o da yok bi baktm tezgahlar yapılmış... Ben gittiğim zaman çok güzel cemkiriyorum mutaahit biz babanla anlastik diyince salak gibi kalıyorum ortada yaaa ne kadar lanet şeyler bunlar...
Kardeslerimle aramda yapilan haksızlığa mi yanayım hadi onu aştım iyi kotu bi evimiz olcak olan evin de berbat bi hale dönüşmesine mi....
Mutfağını sonradan komple değiştiren var mi? Lavabo kısmını pencere önüne alsam diyorum mesela... Gider yeri degistirilse borularla kamufle edip(evi bastan yapamayacagimiza gore) sonradan pisman olur muyum acaba diye dusunyorum...İsin ilginç tarafı bi baca deliği de göremedim aspirator icin camda delik var o da havalandırma için falandir diye düşünüyorum...

Çok farklı görünüyor projeyle tezgah küçük kalmış hadi onu geçtim boru sıkıntı verir gibi duruyor.O gider borusu dış taraftan olamazmıydı acaba :KK64: Hoş değil yani mutfağın içinden geçmesi.

benim eski evimdede böyle bi boru vardı.koku falan olmazdı. kare şeklinde üstü kapatılmıştı. biz oraya dolapta yaptırdık. görüntü kayboldu.

benim anlamadığım dairelerin bu kadar küçük olacağı önceden size söylenmiştir. o zaman neden kabul ettiniz??

Arkadaşlar telden girdigim için toplu alıntılara cevap vermek zor oluyor.
Babam dükkân diye tutturmasaydi daha iyi bir mutahite verebilirdik arsaları lakin adam yine her zamanki gibi oğlunu düşündü ...
Bu evin bulunduğu arsa yamuk evet ama metrekareler esitmis ölçmüş bizimkiler... Fakat her dairenin sekli farklı nerdeyse... Bu ne borusu cozemedim yarin ilk isim o boruyu takip etmek olcak köşeden gelmesi garip dediginiz gibi...
Babama sordum kapaticaz o köşeyi demiş... Koku yapmaz diyor babam ama bilemedim... Mutfak o kadar küçük ki kullanım alanı yok iki ucu....
Ayrıca bazı arkadaşlar sormuşlar bize 3-5 proje getirmedi uyuzlar... Belediye belli bi proje veriyormus her şeyi belediye ayarliyormusmus bunlar da ona gore yapiyorlarmismis....
Ben de 2 daire olmasından yanaydim ama merkez mevkiinde olduğumuz için biz de mutaahitte daha karlı olcak haliyle...
Evin kullanışlı olmasını hic dusunmemisler... Evin küçüklüğü büyüklüğü önemli değil kullanışlı olması önemli benim icin.... Ama bunu da saglamadiklarini gördüm Delirdim resmen...
Ayrıca mutfak tezgahların çizimlerini de gostercem size dedi o da yok bi baktm tezgahlar yapılmış... Ben gittiğim zaman çok güzel cemkiriyorum mutaahit biz babanla anlastik diyince salak gibi kalıyorum ortada yaaa ne kadar lanet şeyler bunlar...
Kardeslerimle aramda yapilan haksızlığa mi yanayım hadi onu aştım iyi kotu bi evimiz olcak olan evin de berbat bi hale dönüşmesine mi....
Mutfağını sonradan komple değiştiren var mi? Lavabo kısmını pencere önüne alsam diyorum mesela... Gider yeri degistirilse borularla kamufle edip(evi bastan yapamayacagimiza gore) sonradan pisman olur muyum acaba diye dusunyorum...İsin ilginç tarafı bi baca deliği de göremedim aspirator icin camda delik var o da havalandırma için falandir diye düşünüyorum...
işin içinde babnız varmış babanızında gönlü varmış olanlara. o zaman bu kadar sinirlenmeyin. satın başka ev alın.oldu bitti

Ya bu mütahitler alem adamlar arsayı alana kadar on takla atarlar sonra çok afedersin kazıklamak için her yolu denerler
En iyisi kablo gizleme kanalları gibi olan bişey yaptırırsınız

benim eski evimdede böyle bi boru vardı.koku falan olmazdı. kare şeklinde üstü kapatılmıştı. biz oraya dolapta yaptırdık. görüntü kayboldu.

benim anlamadığım dairelerin bu kadar küçük olacağı önceden size söylenmiştir. o zaman neden kabul ettiniz??

işin içinde babnız varmış babanızında gönlü varmış olanlara. o zaman bu kadar sinirlenmeyin. satın başka ev alın.oldu bitti
Şöyle söyleyeyim babam kabul etti kimse bize sormadı, daire dağılımı yaparken de mutaahite verirken de... Sinirliyim çünkü başta çok farklı konuşuluyordu her şey sizin istediginize gore ayarlanır diyordu bunlar doğru düzgün planlama bile yapmamış....
Evi satın gitsin demek ne kadar kolay... Babam mal paylaşımı yaptı ölene kadar da ipotek koydurdu oturan oturur, oturmayanin dairesinden de kirasını ben alırım dedi... En mantiklisini da yaptı.
Tezgah ara taşlarını seçtik mesela, elemanlar o kadar mal ki daireleri karistirmislar ya... Bizim dairelerimiz gri dolapli gri taşlı seçtik, diğer daireler kırmızı dolaplı onlar da kırmızı taşlı seçtiler mallar ters doşemisler söktürdük birden :)
Sonra banyo fayanslari seçildi amcamınoğlu karıştırmasınlar diye dairelerin banyolarına fayanslarin renkli çıktılarını alıp asmış ona bile bakmamışlar ya (:
Sonra mutaahit dairelerin yine tüm giderlerini bizim dükkana vermiş kendi dükkanı mis gibi... Daha biiiir sürü şey var. Yalnızca ben değil artık hepimiz sinirliyiz ve çok bunaldık.
Tesekkur ederim yorumunuz için.

Ya bu mütahitler alem adamlar arsayı alana kadar on takla atarlar sonra çok afedersin kazıklamak için her yolu denerler
En iyisi kablo gizleme kanalları gibi olan bişey yaptırırsınız
Evet gizlemisler boruyu tezgah arası taşlarla falan ama benim en büyük sıkıntım zaten kullanım alanı darken bir de piyasaya boru çıkmasıydı... Yukarıdaki arsamızdaki dairelerde mutfakların dışından gider borularını geçirmeyi akıl edebilmişler... Gerildik ya çok gerildik...
Teşekkürler yorumunuz için.

umarım halledersiniz
Sagolun cokkk tesekkurler.. Evi kiraya verdi babam yeni evleneceklermis eşyaları taşıdıklarında hergun daha da merak ediyorum o kadar eşyayı nasıl sığdırıyor diye:) çeyiz bakma bahanesiyle gidenlerle eve mi sıvışsam napsam :) ben o evi eşyalı pek hayal edemedim bir türlü.:)

Back
X