• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Mutfakta kalıp sabun ilk kez duydum açıkcası.
İkinci si ise mutfak lavabosun da zaten el yıkanmaz 🙄 yemek yapmadan lavaboda eller sabunlanır, yemeğe girişilir yemek yapma esnasında el yıkanması gereken durumda mesela domatesin suyu vs elden gitsin diye el su dan geçirilir .. yemek yapma işlemi bittikten sonra tekrar lavaboya gidilip el yıkanır. Mutfakta el yıkamak.. bilemedim.
Nesini bilemediniz nükleer atık mı oluyor elimizde de yıkamayalım. Biz evde yıkamayız deyip geçseniz anlayacağım da el yıkama iş akış şeması vermenizi de ben bilemedim o_O

Kalıp sabuna bayılırım mutfakta mis gibi temizler ocağı💕
evet caydanligin disini, tencerenin ocaga degen yerlerindeki yaniklari.. ocagi mis gibi temizliyor.. el kesinlikle yikatmam yikamam mutfak lavabosunda ama yemege baslamadanonce lavabo tezgah bosken kendim yikarim mutfak havluma silerim malzemelerimi oyle tezgaha cikaririm.

Nesini bilemediniz nükleer atık mı oluyor elimizde de yıkamayalım. Biz evde yıkamayız deyip geçseniz anlayacağım da el yıkama iş akış şeması vermenizi de ben bilemedim o_O
Bende niye böyle bir yorum yaptığınızı bilemedim🙈 nükleer atık elbette ki değil, herkesin kendi kuralları vardır. İsteyen istediğini yapar, herkes burada ne yaptığını ettiğini istediği gibi konuşabilir benim herkese saygım sonsuz . Hijyen meselesi diyelim. Ben yıkamam. Konu sahibinin burada bahsettiği normal el yıkamak bence. Keza aksi de olsan gene yıkamam, yıkatmam. Bu benim katı kuralım. İsteyen istediğiniyapabilir .

bulunduruyorum gelen hangisini tercih etmek isterse diye. esim de arada kullanir ona baski yapmam herkesin kendi tercihi.. sabunlar ayni sabunlar icerigi temiz sabun niye kalmasin anlamadim sivi olanlarla karsilastirirsaniz hangisinin masum oldugunu gorursunuz.. sabun üzerinde bakteri tutabilen bir sey degildir. ana maddesi zaten mikrobu öldürmek üzere üretilen bir sey. dokunuldugu icin orada bakterinin yasayabilecegini dusunuyorsunuz. delikleri olan bir sabunluga koyuyorum kullandiktan sonra daha banyodan cikmadan bir kere daha kullanmak istersem mesela aldigimda sabun neredeyse kuru oluyor. suyu akiyor. tabiki konu butuncul.. diger mesajlarimda dedigim gibi sampuan krem, bulasik detarjani hepsi.. camasir suyu tam bir zehir eve sokmamak lazim.. sampuanlar kana karisan hamileligi bile engelleyebilen seyler iceriyor.. bulasik mak. icin de sodali sirkeli evde detarjan uretenler var.. her seyin alternatifi mumkun evde ugrasmak gerek. eya ucuz diye ici kimyasal dolu seyeleri tercig etmemek gerek. iyi bir piyasa arastirmasiyla cogu seyin dogali bulunuyor. alerjisi olan insanlari dusunun onlar arayip buluyor az kimyasalli urunleri veya veganlar buluyor.. insanlarin kolayina geliyor ve para verip aliyor para kazandiriyor zehir tacirlerine. ben de sizin fikirlerinize saygi duyuyorum ama bunlarin zarari dunden bugune olmaz. yaslilikta hastalik olarak cikar, cocuk sahibi olamayarak cikar, sonraki nesillerden cikar..
Valla evde deterjan yapacaktim sabundan ama şikayetleri okudum makine içinde donuyor atık borusunda vs diye.
Tek kurtaricim elma sirkesi her şeye kullanırım onun dışında yapmak zor gerçekten. Ben herkesin kullanabildiği şeylere dokunamiyorum. Bana kalsa tuvaletimi bile ayiririm ama işte imkan. Çok cok mu temizim hayır ama psikolojik olarak elleyemiyorum.
O kadar çok istiyorum ki organik olmayi sabunu deterjani birak. Domates kokusunu o güzel yumurtalari bile özledim. Her sey o kadar yavan ki. Kader işte bizde bu neslin çocuğuyuz. Bazı şeyler kafada bitiyor. Ne kadar gorursem göreyim (araştırmadım ama arastirirm) kalip sabun süper hijyen diye yinede kullanamam:KK64: sadece saçıma sürüyorum o da sadece benim diye yeni yeni

konu sahibiyle karistirdiniz beni sanirimben de siz gibi cevap verenlerden biriyim. kapitalist sistem tabiki para harcamaya yonelik seyler cikariyor her gun.. sagligima etkisi ne bu parayi vermeli miyim vermemeli miyim bu da bilincli tuketicinin vazifesi..
Evet konu sahibi yazdı sandım :halay: cok dalginim bugün galiba. Şaşırdım eltiye cevap vermeyip bize ne yazmış diye.
Vallahi herkesin temizliği kendine gerçekten elimizden geldiği kadar artık napalım.

babam sabun ımalatcısı
sıvı sabunların dezenfekte etme ozellıgı yok arkadaslar kalıp sabun bakterı yuvası sanıyorsunuz tam tersı tuvaletede dusse alıp kullanabılırsınız mıkrop tutmaz
sıvı sabunla guzel yer sılınır bant ızlerı falan cıkartılır cam sılınır
bız sampuan sabun deterjan herseyı yapıyoruz ordan bılıyorum

bende evımde asla sıvı sabun kullanmam sadece tuvaletlerde ekstra hastanelerdekı dezenfektandan var doktorların kullandıgı ondan var hep kalıp sabun kullanırım sıvı sabun ve kalıp sabun ıle yıkanan ellerın mıkroskopık cekımlerı ve sonuclarını arastırmıstık ve ıcerıklerını bılıyorum oyuzden kalıp sabunu sevın :)

mutfagımda benımde var heryerın sabunu ayrı hepımız elımız temız mutfaga gırıyoruz ama ete yumurtaya dokundugumda hemen elımı sabunlarım mutfakta yemek yaparken mesela sıvı sabunla kımyasala bogulmak ıstemıyorum kısısel hakkınız o eltınız parazıtlı ellerıyle omrunun sonuna kadar gezebılır takmayın
hay yasa arkadasim sunu anlatmaya calisiyorum bende.. el dezenfektanlari bile uzun sureli kullanilmamali onlar da faydali bakterileri öldürüyor uzun kullanimda. ucuz uyduruk sabunalrdan bahsetmiyorum. alin d... markasinin mavi beyaz okyanus esinliti sabunundan elinizi yikadiktan sonra koklayip durursunuz.. cocuklugumu da hatirlatiyor bu koku mis gibi..

E tamam sizde bulunduruyorsunuz işte.
İçeriği temiz kalıp sabun mu kaldı kalsa da kullanmam.
Taharet sonrası tuvalette herkesin elini sürdüğü şeyi elleyemem. İslak nemli kalan şeyler de mikrop ürüyor. Kalip sabun ellerimide çok kurutuyor. Ben kullanmıyorum. Kullanana karışmıyorum yazdığım gibi. Ayrıca bulaşık deterjanlari, makine deterjanlarıda ayni halt o zaman onlarıda kullanmayin. Malesef organik tek bir şey yok artık
sabunda mıkrop uremesı ımkansız mumkunatı yok ıcındekı kostıkden hıcbırsey barınamaz :)
doktorların muayenesınde lavabosu vardır buyuk cogunlukla kalıp sabun kullanırlar dıkkat edın cunku babam bır hastaneye duzenlı olarak sabun uretıyor ordan emınım
en kotu yag ıle yapılmıs katı sabun en kalıtelı sıvı sabundan daha hıjyenıktır ıcındekı kostık oranından dolayı sabunu kostık katılastırır kostık herseyın kokunu kurutan bırseydır tarımcılarda kullanır mıkrop bakterı bocek ıvır zıvır tum zararlı seylerı olduren bır maddedır sıvı sabuna konulamaz konursa katılasır kalıp sabun olur cunku :) oyuzden elınızın sıvı sabunla dezenfekte oldugunu dusunmeyın temızlenıyor sadece ama hıjyen baska bırsey oda kalıp sabunla mumkun olur dedıgım gıbı ıcerıgınden dolayı

hay yasa arkadasim sunu anlatmaya calisiyorum bende.. el dezenfektanlari bile uzun sureli kullanilmamali onlar da faydali bakterileri öldürüyor uzun kullanimda. ucuz uyduruk sabunalrdan bahsetmiyorum. alin d... markasinin mavi beyaz okyanus esinliti sabunundan elinizi yikadiktan sonra koklayip durursunuz.. cocuklugumu da hatirlatiyor bu koku mis gibi..
ınanın 50 kurusluk kalıp sabun bıle kullanabılırsınız hepsının ıcerıgı aynı kımısı palmıye yagı ıle yapar kımısı zeytınyagı ıle yapar kımısı pamuk yagı fıyat ondan degısır ama kalıp sabunların hepsı aynı ıcerıktır :) gonul rahatlıgıyla kullanın

Bende niye böyle bir yorum yaptığınızı bilemedim🙈 nükleer atık elbette ki değil, herkesin kendi kuralları vardır. İsteyen istediğini yapar, herkes burada ne yaptığını ettiğini istediği gibi konuşabilir benim herkese saygım sonsuz . Hijyen meselesi diyelim. Ben yıkamam. Konu sahibinin burada bahsettiği normal el yıkamak bence. Keza aksi de olsan gene yıkamam, yıkatmam. Bu benim katı kuralım. İsteyen istediğiniyapabilir .
Katılıyorum bende mutfakta el yikanmasindan hoşlanmam.yikanmaz bana göre de.

Valla evde deterjan yapacaktim sabundan ama şikayetleri okudum makine içinde donuyor atık borusunda vs diye.
Tek kurtaricim elma sirkesi her şeye kullanırım onun dışında yapmak zor gerçekten. Ben herkesin kullanabildiği şeylere dokunamiyorum. Bana kalsa tuvaletimi bile ayiririm ama işte imkan. Çok cok mu temizim hayır ama psikolojik olarak elleyemiyorum.
O kadar çok istiyorum ki organik olmayi sabunu deterjani birak. Domates kokusunu o güzel yumurtalari bile özledim. Her sey o kadar yavan ki. Kader işte bizde bu neslin çocuğuyuz. Bazı şeyler kafada bitiyor. Ne kadar gorursem göreyim (araştırmadım ama arastirirm) kalip sabun süper hijyen diye yinede kullanamam:KK64: sadece saçıma sürüyorum o da sadece benim diye yeni yeni
sizin kendinizle ilgi durumunuzsa bu sekilde bahsetmelisiniz.. genel olarak olmasi gereken bir sey gibi soyle olmali boyle olmali deyince biz de anti tez uretiyoruz.. temizlik takintisi olanlar varsa psikolojik olarak oraya buraya dokunamayanlar var hepsine saygi duyuyorum hepsine sifa diliyorum cunku hayati zorlastiriyor bu takintilar. ama onun disinda dediginiz dogru makinaya gore degisyormus ben icerigi temiz deterjan bulabildigim icin evde makina deterjani yapmadim. instagrami olanlar pinoeatshealthy ve ferah sivgayi takip edebilir cok ogretici paylasimlari var. arayan buluyor altinda yorumlar oluyor tr de bulunabilecek temiz urunlerle ilgili vs..

Zaten dışarıdan gelince vs hemen hemen kimse mutfakta el yıkamaz ki banyoda yıkar, aksini yapan azdır yani. Mutfakta yemek yaparken elim kirlenirse mutfakta yıkarım onun için banyoya mı gidilir. Bu arada ben de mutfakta katı-sıvı sabun bulundurmam bulaşık sabunuyla yıkarım elimi. Yanlış anlamayın lütfen niyetim yermek değil sadece öyle ayrıntılı yazınca baya garip geldi. Herkesin düzeni farklı elbet.

ınanın 50 kurusluk kalıp sabun bıle kullanabılırsınız hepsının ıcerıgı aynı kımısı palmıye yagı ıle yapar kımısı zeytınyagı ıle yapar kımısı pamuk yagı fıyat ondan degısır ama kalıp sabunların hepsı aynı ıcerıktır :) gonul rahatlıgıyla kullanın
tesekkurler ogrenmis oldum. ama mesela ben palm yagi olan urunleri de almiyorum. ucuz sabun o yuzden onermedim diger mesajimda.. zeytinyaglilari aliyorum. pko su olanalr ozellikle bu dedikelrime dikakt etse iyi olur. ben saglikli urun tercihleri ve az kimyasalla dus jellerini vs hayatimdan cikararak sporla saglikla beslenmeyle belirtileri en aza indirdim.

yoo makınaya kullanmayın hangı makına olursa olsun bozar makınayı onlar deterjana gore yapılı
ben makınalarda sırke kullanıyorum hatta yıkanırken de kullanıyorum nerdeyse evde herkese ıcırıp calkalıcam :D yer sılerken falan herseyde sırke kullanıyorum ama makınalarda sabun kullanılmaz asla

dısarda makınalar ıcın sabun tozu satılıyor ya onlarından yarısı deterjan katkılı o bıle yuzde yuz sabun tozu degıl

Zaten dışarıdan gelince vs hemen hemen kimse mutfakta el yıkamaz ki banyoda yıkar, aksini yapan azdır yani. Mutfakta yemek yaparken elim kirlenirse mutfakta yıkarım onun için banyoya mı gidilir. Bu arada ben de mutfakta katı-sıvı sabun bulundurmam bulaşık sabunuyla yıkarım elimi. Yanlış anlamayın lütfen niyetim yermek değil sadece öyle ayrıntılı yazınca baya garip geldi. Herkesin düzeni farklı elbet.
Böyle yorum yapanlara bayılırım est. Ne kusuru arkadaşım olur öyle şeyler.. dediğim gibi ben yıkamıyorum açıkcası hani bu büyüklerimizden gördüklerimiz varya aslında olay bence tam olarak bu nasıl alışılırsa öyle gidiyor. Anti dezenfektan kullanırım ben o da çiğ gıdalar da onun haricinde kağıt olan mutfak havlularından tek kullanımlık eli siler atar geçerim.. böyle alışmışım 🤭

tesekkurler ogrenmis oldum. ama mesela ben palm yagi olan urunleri de almiyorum. ucuz sabun o yuzden onermedim diger mesajimda.. zeytinyaglilari aliyorum. pko su olanalr ozellikle bu dedikelrime dikakt etse iyi olur. ben saglikli urun tercihleri ve az kimyasalla dus jellerini vs hayatimdan cikararak sporla saglikla beslenmeyle belirtileri en aza indirdim.
kesınlıkle
palm yagı guzel kopurur mıllet sabunu kopurdukce kalıtelı sanır halbukı gercek temız yag ıle yapılan sabun cok kopurmez ama sıvı sabunla katı sabun arası degerlendırme yapacaksak sokakta yerdekı katı sabunu ambalajdakı sıvı sabuna tercıh ederım :) oyuzden dedım haklısınız

sabunda mıkrop uremesı ımkansız mumkunatı yok ıcındekı kostıkden hıcbırsey barınamaz :)
doktorların muayenesınde lavabosu vardır buyuk cogunlukla kalıp sabun kullanırlar dıkkat edın cunku babam bır hastaneye duzenlı olarak sabun uretıyor ordan emınım
en kotu yag ıle yapılmıs katı sabun en kalıtelı sıvı sabundan daha hıjyenıktır ıcındekı kostık oranından dolayı sabunu kostık katılastırır kostık herseyın kokunu kurutan bırseydır tarımcılarda kullanır mıkrop bakterı bocek ıvır zıvır tum zararlı seylerı olduren bır maddedır sıvı sabuna konulamaz konursa katılasır kalıp sabun olur cunku :) oyuzden elınızın sıvı sabunla dezenfekte oldugunu dusunmeyın temızlenıyor sadece ama hıjyen baska bırsey oda kalıp sabunla mumkun olur dedıgım gıbı ıcerıgınden dolayı
Mutfak için demiyorum tabi ama su+katı sabun en iyisi değil midir canım. Basit ve sade her zaman daha etkilidir. Diğerleri marketing sadece bana göre.
Edit: iufak bir hitap düzeltmesi kendimi bizim konuda sandım :))

Son düzenleme:
yoo makınaya kullanmayın hangı makına olursa olsun bozar makınayı onlar deterjana gore yapılı
ben makınalarda sırke kullanıyorum hatta yıkanırken de kullanıyorum nerdeyse evde herkese ıcırıp calkalıcam :KK70: yer sılerken falan herseyde sırke kullanıyorum ama makınalarda sabun kullanılmaz asla

dısarda makınalar ıcın sabun tozu satılıyor ya onlarından yarısı deterjan katkılı o bıle yuzde yuz sabun tozu degıl
yuzey temizleyicim bitti misafir gelecekti. suya sirke doktum bir de lavanta yagi vardi evde.. oyle guzel temizledi oyle guzel koktu ki.. bir daha almadim yuzey temizleyici ayaklarimizla temas ediyoruz, kururken soluyoruz kokusunu.. sirke inanlar icin kotu enerjiyi ve uc harflileri de uzak tutan bir temizleme araci.. marketten bol bol soda karbonat aldim dort bes litrelik sirke aliyorum beyaz sirke.. temizlik urunlerim bunlar her seyi de temizliyorlar.

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Bence konulmamali. Kalip sabun mikrop barindiran bir madde cunku. Goruntu de hos olmuyor.

kalip sabunu banyoda da kullanmiyorum her yere eriyor yapis yapis bisey oluyor sac oluyor falan
ben ellerimi mutfakta yikayacaksam az bi bulasik deterjani kullaniyorum.
ha bunda gulunecek bir durum yok.
elimi disaridan geldiysem ve acele yemek yapacaksa mutfakta da yikayabilirim. el yikamadan yemek yapanlar varken bence nerede yikanirsa yikansin o el. yeter ki yikansin :KK70:

Back
X