filmdelisi yazdıklarını oncelikle cok begendım. ama bı kac sorum olacak. mesela gross market dediğin migros carrefour gibi marketler mı? sonra lımon ve portakalı suyunu sıkıp buzluga attıgında tadı degişmiyor mu? bende yemek fazla geldi bakıyorum bı kez daha yenebılır bende buzluga atıyorum sonra cıkarıyorum ama eski tadı gıbı olmuyor
Yok yok, o marketler değil.
Nasıl anlatayım ben de bilemedim.
Toptan ve perakende satış yapan marketler.
Mesela Gimat var bildiğim Ankara'da, Peynirci marketin var toptan satış yeri.
Şey gibi düşünebilirsiniz bu marketleri, büyük depo alanı gibi.
Buradan topluca marketlere gidiyor, aynı zamanda insanlar da gelip alışverişlerini yapıyorlar.
Biraz şehre uzak ve sanayinin olduğu bölgelerde oluyor bu marketler genelde.
Şahsen biz 45-50 günde bir gidiyoruz neredeyse ve 400 tl gibi alışveriş yapıyoruz ama neler almıyoruz ki...
Şampuan, tuvalet kağıdı, yağ, deterjan, salça, konserve, maden suyu, kola, makarna, peynir, tavuk vs vs.
Yani aklınıza gelebilecek her şeyi hem de çok fazla alıyoruz ve çoğu şey aslında bitmiyor bile iki ayda.
İlk zamanlarda migrosa gidip alışveriş yapıyorduk ve neredeyse 2 haftalık alışverişimiz bu ücrete denk geliyordu.
Ben buzluktan çıkan limon ya da portakalda bir tad değişimi olduğunu düşünmüyorum.
Zaten içecek yapılacağı zaman içine biraz da şeker koyuyoruz ya, hiç anlaşılmıyor bile.
Ama salatada limonu kullanırken, biraz nar ekşisi döküyorum mis gibi oluyor.
Aynı şeyi biber, maydonoz gibi sebzelerde de küçük küçük buzlukta saklayarak yapıyorum.
Pişmiş yemeğin tadı biraz maalesef buzlukta değişiyor ama pişirmeden koyarsanız hiç değişmiyor.
Sadece patlıcanı kızartıp koyuyorum, o kadar.
Türlü, sebze yemeği ya da et sote gibi şeyler hazırladığımda, bakıyorum eğer gözüme çok geliyorsa hemen yarısını buzluğa koyuyorum daha pişmeye devam ederken.
Az gelme ihtimaline karşılık, salatayı fazla yapıyorum.
Ya da hemen 2-3 patates kızartıveriyorum yanına.
İsraf olmasından daha iyidir diye bu yolu seçtim.