• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu bir evliligim var ama....

Telefomdan yazdigim icin tek tek yazamiyorum.afedersiniz.
Herseyi kendimiz yapmadik birde benim.ailem katki verdi ama bir durum daha var.burdaki bir adette gelin damada yukluce ev hediyesi ve erzak verilirmis.onlari kayinvalidem vermedi hala...gecen ne gelmis bakayim dedim lazim olursa istersin dedi bana...simdi zaten hicbi destekte bulunmamis olanida vermemesi beni soguttu kendisinden.zaten istese verirum ama saklayip hic gostermemesi bile cok tuhaf bi dusunce...
Bana yuklenmis bazi arkadaslar.babaanneleri 90 yaslarinda ve o evde hic sevilmeyen biriydi.fazla bahsetmeyecegim ama hep olumu beklenirdi sevilecek bir yapisi yoktu.yikilacak kadar uzulmediler anlayacaginiz.ama dugun gunu herkeste ahlar vahlar....bi gun sonra aksam yemege gidiyorum herkes olumu unutmus guluyor gayet notlrmal..siz olsaniz ne dusunurdunuz.
Ailem izzeti ikram beklemedi.ama hicmi dusunmez insan.tamam cenaze var ama ortada birde gercek var o gun ogullarinin nikahi var.anlatmaya calistigim borek yaptirdilar ve ailemi biride dusunup getirmediler fakat gorumcelerim kuafore gitmeyi dusunebildiler.ailemi gozyaslari icimde karsiladilar...dugun gunum boyunca agladi herkes.bi sonraki gun herkesin normale donmesi ne kadar normal...artik dayanamiyorum bu ikililige....

Durumaya ;
Bir çok aile cenaze olduğunda düğünü erteliyor.
Sizinkiler ertelememiş bile...

Babaanne sevilmiyordu, ölümü bekleniyordu demişsin ama,
insanlar bir takım şeyleri kaybettikten sonra anlar.
Belki de gerçekten çok üzüldüler, kim bilebilir ki?

Ertesi gün gülmelerine bile dikkat etmişsin,
ölenle ölünmüyor diye de bir söz vardır.

Bence düğün öncesi ve düğün günü yaşadıklarından dolayı ,
şu an her davranışları sana batıyor.

Fakat atladığın bir ayrıntı var, senin şahsına yapılan bir durum yok.
Bence bakış açını değiştirmelisin.
Yoksa kendi kendini yer bitirir, sonra eşine yansıtırsın.
Eşinle de ilişkin bozulabilir.
Gözlemlediğim kadarıyla pek çok kadın bu hataya düşüyor,
evlilik ilk yıllarından itibaren evlilik temeli böylece aileler yüzünden sarsılıyor.
Yapma bunu...

Son düzenleme:
Durumaya ;
Bir çok aile cenaze olduğunda düğünü erteliyor.
Sizinkiler ertelememiş bile...

Babaanne sevilmiyordu, ölümü bekleniyordu demişsin ama,
insanlar bir takım şeyleri kaybettikten sonra anlar.
Belki de gerçekten çok üzüldüler, kim bilebilir ki?

Ertesi gün gülmelerine bile dikkat etmişsin,
ölenle ölünmüyor diye de bir söz vardır.

Bence düğün öncesi ve düğün günü yaşadıklarından dolayı ,
şu an her davranışları sana batıyor.

Fakat atladığın bir ayrıntı var, senin şahsına yapılan bir durum yok.
Bence bakış açını değiştirmelisin.
Yoksa kendi kendini yer bitirir, sonra eşine yansıtırsın.
Eşinle de ilişkin bozulabilir.
Gözlemlediğim kadarıyla pek çok kadın bu hataya düşüyor,
evlilik ilk yıllarından itibaren evlilik temeli böylece aileler yüzünden sarsılıyor.
Yapma bunu...

Ben hep iyi olmak istedim onlarla...hep kucuk bi adimla mutlu oldum.mesela bu olaydan once bisey yapmamalari bana batmiyodu ama olanlardan sonra batiyor.kucuk seyler birikiyor icimde...peki bu gelen hediyeleri bana gostermemesi nedir sizce...iyi niyetli dusunmeye calisiyorum ama olmuyor.hediye pesinde degilim sadece o sekilde fesatca davranilmasi oyle canimi sikiyorki...

Konuyu ben mi yanlış anladım.
Kayınpederin annesi ölmüş ve sen annemler geldi ikramda bulunmadılar mı diyosun:26:
Sence bunu düşünücek durumdalar mıdır:44:Düşüncesiz insanlar olsalardı emin ol düğünü iptal etmek ya da gelmek istemeyebilirlerdi.
Annesi ölmüş sonuçta ordan kolay gibi mi gözüküyo:44:
Bu onları kötü veya düşüncesiz yapmaz aksine senin böylesi bi'durumda bunu didiklemen garip olmuş:26:

Bence hiç bi'sorun yok, evinizde sorun varsa dışarda yenirdi yemek alt tarafı, o anda emin ol senin annenin babanın geldiğini bile algılayamamışlardır...

Yuvanda mutluysan boştan yere böyle küçük şeylerle doldurma kendini.

Cenaze evindeki insanlar yas talar sizin ailenizin cayini corbasini dusunecek halleri yok dogal olarak. kendinizi mutsuz etmek icin bahane ariyorsunuz

Erkek arkadaşımın çok bağlı olduğu sevdiği dedesi vefat etti bi'kaç ay önce cenaze evinde amcasının eşi tabağa pilav koyup "ayy kocam acıktı yemek götüreyim" demiş herkes nasıl kızmış cenaze evinde millet salya sümük ağlıyo bu da gelmiş boğaz düşünüyo diye:26:

Ben hep iyi olmak istedim onlarla...hep kucuk bi adimla mutlu oldum.mesela bu olaydan once bisey yapmamalari bana batmiyodu ama olanlardan sonra batiyor.kucuk seyler birikiyor icimde...peki bu gelen hediyeleri bana gostermemesi nedir sizce...iyi niyetli dusunmeye calisiyorum ama olmuyor.hediye pesinde degilim sadece o sekilde fesatca davranilmasi oyle canimi sikiyorki...

Konuyu bunun üstüne açsan farklı yorumlar alırdın ama açtığın konu yersiz çünkü cenaze ve ikram üzerine.
Soruna gelince lazım oldukça istersin gibi bi'cümle kurduğunda yok anne hediye gelmiş zaten götüreyim şimdi evime der gülümserdim bi'güzel:37: Sen buna dolup olmadık olayda patlak veriyosun eşine bunu değil de cenaze durumunu dile getirirsen sen kötü olur, düşüncesizlikle itham edilirsin.

Son düzenleme:
Her zamankinden daha da iyi davran. İyiliiginle ez onlarii... sen kotu ya da soguk davraniirsan , seni oyle mutsuz ettikleri icinn daha da cok mutlu olurlar emin ol. İyi davranirsan biz naparsak yapalm gelinin hizurnu bozamioruz diye. Taktikk uygula:-)
Kocanlaa ewliligininn tadinii cikarrrr..

bacım varya hayatımı kurtaracak tüyoyu verdin Allah senden razı olsun:9: :16:
bi de bunu deneyim bakalım..

bu arada konu sahibi sana hak veriyorum
zaten herşeye ailen koşturmş bunlar kız veren taraf gibi davrandığı için zoruna gidiyor
ama dur bakalım bu tavırlar düğün cenaze üst üste geldiğinden mi oldu yoksa devamlı tekrarlayacak mı
bu arada eşinle mutlu olman en önemlisi..
hayırlı uğurlu olsun mtluluğunuz, huzurunuz hep sürsün inşallah

bacım varya hayatımı kurtaracak tüyoyu verdin Allah senden razı olsun:9: :16:
bi de bunu deneyim bakalım..

bu arada konu sahibi sana hak veriyorum
zaten herşeye ailen koşturmş bunlar kız veren taraf gibi davrandığı için zoruna gidiyor
ama dur bakalım bu tavırlar düğün cenaze üst üste geldiğinden mi oldu yoksa devamlı tekrarlayacak mı
bu arada eşinle mutlu olman en önemlisi..
hayırlı uğurlu olsun mtluluğunuz, huzurunuz hep sürsün inşallah

O kadar coook ise yarior kii.. esinee de uygulaa meselaa:-) bak bakalm hayatnasil guzellesiorrr:-) deneyip uygulandii hattaa daha da uyguluyorumm

hayat kısa zamanını onlara kızrak gecırme... kocanla ıyı ol hayatını yasaaa bunları düşünürsen sadece kendıne yazık edersın.... herkes hayatına devam edıyo sonucta

Senin ailenin onların yanında olmaları gerekmiyor muydu , karşı tarafta bir ölüm var ve sen ailem bunu haketmedi diyorsun.

Düğününü bile iptal etmemişler usulen de olsa yapmışlar . Onların telaşı üzüntüsü zaten başlarından aşkındır. Senin ailenle bu durumda senin ilgilenmen gerekiyor eğer ilgilenicek birileri düşünülüyor ise.

insanların cenazesi varmış o gün ölmüş kadın sen hala ikramdan ailenden bahsediyosun...
düğünü kendinizin yapması gayet doğal ve güzel bi durum...
zaten bi konuda "kimse yardım etmedi bişey almadı,herşeyi kendimiz yaptık" diye yazılınca gerisini okumak bile istemiyorum...
ben hiç mağdur görmedim seni kusura bakma....
karşı taraftan beklentin yüksekmiş hayal kırıklığına uğramışsın...
ölüm konusu var ortada daha ne olsun yani...

valla düğünü bilmem ama cenaze bambaşka bişey yani zaten düğünün iptal olması gerekiyordu o ayrı..
ama ne olursa olsun senin hala o insanlardan güleryüz yada hizmet beklemen anlamsız,,sen gitcektin,yardım edecektin,onların acısını paylaşacaktın,gelene gidene servis yapacaktın,ailene de sen ikramda bulunacaktın ne var sen de artık o ailedensin..
kimsenin bilinçl, olarak bişey yaptığını sanmıyorum.ölüm bu başka bişey değil..en fazla helva kavurmuşlardır zaten onu da sen ikram etseydin...

Derdim çoktu derdimden iğrendim
başkasının derdini gördüm kendi derdime imrendim

misali bence forumda biraz gezininde asıl dertler nasıl görün
tepkili değilim size ama herşey istediğimiz gibi olsaydı
stres dert diye bir kavram olmazdı zaten
1 hayatınız var anı yaşayın takılmayın eski konulara gitsin

hayat çok güzel
eşinizle sorun yoksa aranızda
gerisi hikaye...

Düğün de takılacak bilezikleri erkek arkadaşım şimdiden hazırladı. Ailesinin haberi bile yok şuan, babasından isteseydi mutlaka yapardı nihayetinde 3 erkek çocuk evlendirmiş, adetlere bağlı bir adam. Bizim kişisel tercihimizdi bu, olabildiğince az yük olalım olacaksakta dedik. Düğün zamanı evden cenaze çıkmış, normalde cenaze olan evde ateş yanmaz derler. Bu zihniyetle hareket etmiş olabilirler. Çünkü annem öldüğün de, yemeği komşular yapıp getirmişti. Kaldı ki yemek yemek, insan ağırlamak kimsenin aklına gelmemişti.

Çok kişi yazmış ama bir de ben yazayım. Cenaze de ailenin ikramını mı düşünecek k.validenler. E sen neden ilgilenmedin ailenle madem evine gelmişler doyuramadın mı anne babanın karnını?? Ocak , doğalgaz, banyo bahane ediyosun. Söyleseydin dışardan mis gibi doyursaydın ailenin karnını. Valla bence en çok ayıp eden sen olmuşsun..Cenaze günü böyle şeylerin hesabı olmaz çok ayıp..Ölen kişi 100 yaşında bile olsa..

Bence arkadaş BDV'deki gelin-kaynana problemlerini çok aklına takmış.:ssz:

12 günlük evli ve açtığı konu cidden düşündürücü...

Belki kayinvaliden kotu niyetlidir durumaya ama konuyu oyle anlatmayinca boyle yorumlar geldi.o hediye.meselesi bence ayri bi konu onu en basta yazsaydin keske.

Börek yapılmış aileme bile yemeleri için göndermediler demişsin.

Ailen neden cenaze evinde değil ben bunu anlamadım.

Tamam senin nikahın olmuş ama ölümden öte birşey var mı yaaaa..

Aynı şey sizin de başınıza gelebilirdi.

Ne yani kadın yaşlı ve hasta ya da ölümü bekleniyor diye gelen giden olmayacak mı o eve taziyeye

Şimdiden bu kadar takılırsanız AİLECE seneler snr sizi düşünemiyorum...

Ben eski eşimle boşanma aşamasında iken bile anneannesi vefat etti diye evlerine gittim. Siz daha 10 günlük evlisiniz ve ailem ikinci plana atıldı diye kedi gibi bekliyorsunuz.

Back
X