*Mutlu Diyet*Fitt Tarifler*

Ay__Prensesi

Melekler Nur Saçmış Bebeğim Yüzüne.
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
3.460
5.684
158
Musmutlu diyet sonucu ideal kiloma geldim.. Bundan sonra asıl mesele formda kalma ve ideal kiloyu koruma..
Benim diyetim yaşam tarzı haline geldi artık tamamen yediklerimi kontrol altına aldım..

Bu topikte sağlık beslenmenin sırları ve kendim için hazırladığım kalorisi düşük şekersiz tarifler yer alacak..

78 kilodan 6 ayda 58 kiloya indim.. Bundan sonra herşey benim için daha keyifli olacak..

Durmak yok yola devam ;)

b9c9118c9a68cf08980d9d9b8ed9556a.webp

Musmutlu diyet sonucu ideal kiloma geldim.. Bundan sonra asıl mesele formda kalma ve ideal kiloyu koruma..
Benim diyetim yaşam tarzı haline geldi artık tamamen yediklerimi kontrol altına aldım..

Bu topikte sağlık beslenmenin sırları ve kendim için hazırladığım kalorisi düşük şekersiz tarifler yer alacak..

78 kilodan 6 ayda 58 kiloya indim.. Bundan sonra herşey benim için daha keyifli olacak..

Durmak yok yola devam :KK66:
Canim hayırlı olsun topigin çok yerinde ihtiyaç duyulan bir başlık açmışsin
Dediğin gibi şekeri çıkarmak en iyisi ama o kadar çevrelemiş ki etrafimizi ancak oranını min. İndirdim hayırlısı bakalım.

Canim hayırlı olsun topigin çok yerinde ihtiyaç duyulan bir başlık açmışsin
Dediğin gibi şekeri çıkarmak en iyisi ama o kadar çevrelemiş ki etrafimizi ancak oranını min. İndirdim hayırlısı bakalım.
Teşekkür ederim, hoşgeldin ilkkk ;)

Yediğimiz herşeyde karbonhidrat var zaten eeee birde bunun üzerine daha şekerli yiyecekler yiyince vücut o şekeri yağa dönüştürüyor ve depoluyor..

Elimizden geldiğince uzak durmaya çalışalım.. Hoppa

Bugün açılışı güzel yapalım dedim ve harika bir tarifle geldim..
Fit Elmalı pay
Yaptım.. Olur mu demeyin hemde harika oldu..

Malzemeleri yazıyorum..
1 yumurta
Yarım çay bardağı Süt
50.gr margarin
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kepekli un
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
4 kaşık bal
Kabartma tozu
İç harcı için malzemeler
4 tane ekşi elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ezilmiş ceviz.

Yapım aşaması önce kuru malzemeleri karıştırıyoruz üzerine sütu yağı balı yumurtayı ekliyoruz ve ele yapismayacak bir hamur elde ediyoruz..
Hamurdan bir küçük parça ayırıyoruz.. Buzluğa atıyoruz donduruyoruz..

İç harcı bildiğimiz elmalı kurabiye içi gibi hazırlıyoruz sogutuyoruz..

Hamuru tart kalıbına göre 2 parça yağlı kağıt arasında merdane ile açıyoruz.

Kalıba yetiştirdiğimiz hamurun üzerine harcı döküyoruz..

En Son buzluktaki hamur parçasını donduruyoruz..

Eğer bal olmaz şeker kullanırım diyorsanız 4 kaşık şeker kafi olacaktır yada 3 kaşık bal 2 kaşık şeker ilave ederek damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz..

Yapacak olanlara afiyet olsun ;)
IMG_20161017_164942.webp
IMG_20161017_164910.webp

Bugün açılışı güzel yapalım dedim ve harika bir tarifle geldim..
Fit Elmalı pay
Yaptım.. Olur mu demeyin hemde harika oldu..

Malzemeleri yazıyorum..
1 yumurta
Yarım çay bardağı Süt
50.gr margarin
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kepekli un
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
4 kaşık bal
Kabartma tozu
İç harcı için malzemeler
4 tane ekşi elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ezilmiş ceviz.

Yapım aşaması önce kuru malzemeleri karıştırıyoruz üzerine sütu yağı balı yumurtayı ekliyoruz ve ele yapismayacak bir hamur elde ediyoruz..
Hamurdan bir küçük parça ayırıyoruz.. Buzluğa atıyoruz donduruyoruz..

İç harcı bildiğimiz elmalı kurabiye içi gibi hazırlıyoruz sogutuyoruz..

Hamuru tart kalıbına göre 2 parça yağlı kağıt arasında merdane ile açıyoruz.

Kalıba yetiştirdiğimiz hamurun üzerine harcı döküyoruz..

En Son buzluktaki hamur parçasını donduruyoruz..

Eğer bal olmaz şeker kullanırım diyorsanız 4 kaşık şeker kafi olacaktır yada 3 kaşık bal 2 kaşık şeker ilave ederek damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz..

Yapacak olanlara afiyet olsun :KK66:Eki Görüntüle 1899284 Eki Görüntüle 1899285
Canim benim harikasin deniyecegim en kisa zamanda.çok beğendim. Yok yok yani içinde.
Yalnız margarin yerine tereyağı yada sıvı yağ kullanırım. Margarin zararlı çünkü.

Canim benim harikasin deniyecegim en kisa zamanda.çok beğendim. Yok yok yani içinde.
Yalnız margarin yerine tereyağı yada sıvı yağ kullanırım. Margarin zararlı çünkü.
Bencede mutlaka denemelisin.. Bir tepsiden 8 dilim çıktı ve her dilim 150 kalori civarında.. Bu sabahları yediğimiz 2 dilim çavdar ekmeğine eşit durumda..

Gerçekten çok hafif oldu..

Bende terem yağ kullandım sende tereyağ kullanabilirsin.. ;)

Sayfan hayırlı olsun ben sen diyet yaparken arada girip sayfanıokuyordum gerçekten çok azimlisin darısı başıma canım:KK54:

Selam arkadaşlar yeni bir tarifler geldim..

Belki çoğunuz biliyorsunuz ama belki bilmeyenler vardır diye düşündüm ve bugün KARNABAHAR KISIR tarifi vereyim dedim..
Asla karnabaharın ağır kokusunu almayacaksiniz ve gerçek bir kısır tadını alarak doya doya istediğiniz kadar yiyebilirsiniz..

Yapılışı; En küçük karnabaharı sadece çiçek kısmını mutfak robotundan geçirin elinizde rende yapsanızda olur..
1 orta boy soğan 2 dis sarımsak mini doğranır 1 yemek kaşığı zeytin yağında sotelenir üzerine yarım yemek kaşığı biber yarım yemek kaşığı domates salçası konur yine sote yapılır ve ufalanan karnabaharları üzerlerine koyup kavurlur. Karnabahar kendini suyunu cekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır..
Bundan sonrası sizin nasıl kısır yapma şeklinize kalmış.. İstediğiniz baharatı koyup harmanlayın yanında salata ve ayran missss :kk77:

IMG_20161019_112000.webp

Ben salatayi içine karıştırdım bol limon sıktım nane kekik karabiber baharat ne bulduysam ekledim.. Sizler biraz daha yeşillik ekleyebilirsiniz..

Afiyet olsun.. :KK54:

Durmak yok yola devam :KK66:

Çok güzel kilo vermişsin, tebrikler
Tarifleri paylaşmanda çok güzel, topiğin hayırlı olsun

Selam arkadaşlar yeni bir tarifler geldim..

Belki çoğunuz biliyorsunuz ama belki bilmeyenler vardır diye düşündüm ve bugün KARNABAHAR KISIR tarifi vereyim dedim..
Asla karnabaharın ağır kokusunu almayacaksiniz ve gerçek bir kısır tadını alarak doya doya istediğiniz kadar yiyebilirsiniz..

Yapılışı; En küçük karnabaharı sadece çiçek kısmını mutfak robotundan geçirin elinizde rende yapsanızda olur..
1 orta boy soğan 2 dis sarımsak mini doğranır 1 yemek kaşığı zeytin yağında sotelenir üzerine yarım yemek kaşığı biber yarım yemek kaşığı domates salçası konur yine sote yapılır ve ufalanan karnabaharları üzerlerine koyup kavurlur. Karnabahar kendini suyunu cekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır..
Bundan sonrası sizin nasıl kısır yapma şeklinize kalmış.. İstediğiniz baharatı koyup harmanlayın yanında salata ve ayran missss :kk77:

Eki Görüntüle 1900030
Ben salatayi içine karıştırdım bol limon sıktım nane kekik karabiber baharat ne bulduysam ekledim.. Sizler biraz daha yeşillik ekleyebilirsiniz..

Afiyet olsun.. :KK54:

Bu tarifi daha öncede gördüm ancak bir türlü deneyemedim.

Tadı kısıra benziyor mu? yoksa daha çok salata tadında mı ?

Back
X