mutlu evlilik diye bişey var mı?

lilimu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2008
384
221
123
evliliğim bitmek üzere..burada pek çok bitmiş evlilik var,pek çok bitirilemeyen evlilik var,bitirilmek istenen evlilik var...mutsuz sorunlu evlilik var...hiç mutlu olan yok mu?

gerçekten evliliğinde mutlu olan yok mu arkadaşlar?
boş mu bu evlilik işi?
inancımı kaybettim evliliğe..

mutlu olan varsa lütfen ben mutluyum evliliğimde desin de ben de mutlu bir evlilik olabileceğini anlayayım..

ya erkeklerin hepsi mi aynı kiminin gencecik eşi var kendisi pc başında sapıklık peşinde...kimi evleninceye kadar el üzerinde tutmuş sonra al aşağı etmiş..kimisi yumruklarını konuşturuyor...kimisi çocuğuna bakmıyor..kimisi çalışmıyor..kimisi anneci...adam gibi adam yok mu???:50:

mutlu evlilik vardır birisi de benim evliliğim

tabi ki kavgalarımız oluyor ama uzatmıyoruz tartışma biliyoruz

evlilik tek taraflı olmaz iki tarafa da büyük sorumluluklar düşüyor

zaten bir kere evlilikte huzurun tadını aldın mı kolay kolay kaçırmak istemiyorsun

o yüzden de çabalıyorsun

Elbette Var..
Herkesin Yaşantısı Aynı Değil..
Bir Bakın 5 Parmağın 5'i Aynı mı ? :49:

allaha binlerce şükür olsun,ben mutluyum:nazar::nazar::nazar:
elbette sorunlar yaşıyoruz ama bir yolunu bulup düzeliyoruz:16:
ayrıca evlilikte beklenti çıtasını aşağıda tutmak gerekiyor:34:

evli degilim ama en azından anne babalarımızın evliliklerini goruyoruz 30 yılı askın evlilikleri gayet mutlu birseklde surdurebilmisler kavgalar tartısmalar hep olur ama iki kisininde fedakar olması gerekiyor benim tek anladıgım bu iliskilerd bile tek kisinin uzerine yuklenilmesi tek kisinin ssabır gostermesi fedakarlık yapmasıyla iliskiler bile surmuyor

Forumu temel alıyorsan yanılırsın.
Çünkü buradaki hanımların anladığım kadarıyla çıtası yüksek oysa evlilik müşterek beklentilerde buluşmayı gerektiriyor.
Kocam bana 5 liralık parfüm aldı,boşayacağım onu diyebilen bir bakış açısıyla,kocam bana bir baktı bir sarıldı nefesimi kesti diyebilen iki evli kadının evliliğe bkaışı farklı.
Biri 5 liralık parfümden mutsuz diğeri kocasının gülüşünden ona bkaışındna mutlu?
Bence evlilik zor veya mutsuz değil.
Evlilik için kişi,yer,zaman üçlüsüne karar vermek zor.
Yani sizde 5 liralık parfüm için koca boşayacaksınız o halde maddi olanakları tavan yapmış bir adamla evlenip gece gündüz parfüm koklayarak mutlu olacaksınız.
Yok en aşk istiyorum derseniz ona göre bir tercih yapıp belki gariban belki pek yakışıklı olmayan ama sadık bir adamla evleneceksiniz.
Tercih kısmı çok zor ,buna katılıyorum.Ama evlilik bence gerçekten çok güzel,ayın 28 günü şükür ederim eşimle evlendiğim için :nazar:
İki günü de ona çemkirmekle geçer :27:

Evli değilim ama annem ve babamın evliliği çok şükür:)
yaklaşık 30 yıllık evliler,
Ablam ve eniştemin evliliği,
abim ve yengemin evliliğide...

ama elbet sorunları oluyor,ama halledemeyecekleri sorunlar yasamıyorlar..
birbirlerini gerektiği zaman alttan alıyorlar...

Hayal ettiğim beklediğim kavgasız tartışmasız gözlerinin içi gülen birbirine aşkla bakan birbirini anlayan ve kollayan üzmeyen boş yerler için üzülmeyen memfaatsiz şartsız seven çift... Gözümde mükemmel evlilik yani mutlu evlilik bu.
Mükemmel evlilik için de mükemmel insanlar lazım.
E ben mükemmel değilim, insan oğluyum sonuçta.
Karşımdakinden mükemmel olmasını beklemek hata olur.
Mükemmele yaklaşabilmekten çok birbirini anlayıp tavizden ziyade birbirini anlayarak dinleyerek bir ilişkiyi şekillendirmek önemli.
Bunu yaptığımız an mutlu evliliğin temellerinde güzel adımlar atmış olacağız.
Daha ben tuğla aşamasındayım tabii o ayrı. :27:

herkes aynı olamıyor özellıkle bu devırde binde bir adam gibi adam bulabılmek sanırım bi taneside bende.. cok şükür halimize mutluyum 3.yılıma gircem evlılıgmde bugune kdr ne bir şiddet söz konusu oldu nede evi terketmeli kavgamız oldu nede sapıklık yaptı nede aramıza yalan girdi en önemlısı gercekden sevgiyi hissedebildim.. iyki senınle evlenmişim ALLAHIM bekar arkadaslarıma sen gibi kadın nasip etsın dıyebılen bi erkekle evliyim ve bende aynı seyı söyleyen biriyim.. ben kadar asi inatçı sinirli bi insanı insan gibi insan yaptı sevgisiyle RABBIM BOZUL DERSE Buda bozulur insallah hep böyle kalır ama umudunu yitirme derimmm bosansanda bıgun baskası cıksada karsına adam gibi biri cıkar ınsallah.. ama benım bildiğim hersey karsılıklı bu devirdee o ödün vermişse bende verdim he hiçmi kavga etmedık ettik kıskandım deli gibi kavga ettik ama ne mi oldu sonucu sarılıp uyuduk hiç bir zaman yatak ayırmadık küs kalamadık öptük koklastık barıstık.. ufak bi sorunmu oldu kızdım diyelim özür dileyip gerekcesını bildirdi dogrusu ile (yalan olsa aramızda asla affedemem) bende hatamı yaptım hemen gerekcesi bildirildi kızacağı bilinsede.. dogrudan vazgecmemek sartı ile evlendık.. sözümüz var 3. kişi bir kadın yada erkek girerse aramıza o yalanı yine sokmamamak sartı ile evlendık... neysek oyuz dedik ölede kaldık cok sukur.. darısı sevipde evlenenlere yıllarca yanlız kalıp görücü usulü ile evlenenlere kısaca tüm çiftlere insallah.

herkes eşi ile kötü anlarını anlatıyor, dert yanıyor. eşten şikayet adetten oldu.

akşam olunca canım cicim deyip, hopppppp yatağa gidiyorlar. güzel anlarını hiç kimse paylaşmıyor. çünkü paylaşılmayacak kadar özel.

birde nazar değer diye şöyle iyi böyle iyi demiyorlar.

sonsuza kadar mutlu oldular, masalın son cümlesi... yok öyle birşey.

emek vermeden, çaba sarf etmeden hiçbirşey olmuyor.

20 gün iyi, 10 gün kapris, huysuzluk, trip yapma, naz etme, tartışma ile geçer...
hayatın tuzu biberidir bu, hep tatlı yenmez ki insanın içi bayılır.

ama hep aynı yatakta yatılır. iyi geceler denir. anlaşmazlıklar yatak odasının kapısında kalır.

Elbette var; her iki tarafta kişiliği oturmuş,iletişim kurmasını bilen,karakterli biriyse bunun olmaması için hiçbir sebep yok.

Tabi ki arada anlaşmazlıklar,sürtüşmeler,farklılıklar,hatalar yaşanacaktır. İnsanın kendisiyle bile sorunları varken bir başka benlikle olmaması ütopiktir zaten.

Zaten bunlar için vardır akıl ;) Kullanmasını ve düşünmesini bilene...:ssz:

el kaldıranı, hakaret edeni, akrabaya saygısız davrananı, sapıkları...Evet var böyle erkekler..sayısı da az değil hani..ama bilin bakalım kim yetiştiriyor onları...Çoğumuz anneyiz hanımlar.. iki kadın (gelin kaynana)birbirine saygı duymazken kadına saygı gösterip el üstünde tutan erkekler yetiştirmemiz çok zor görünüyor..:44::44:

el kaldıranı, hakaret edeni, akrabaya saygısız davrananı, sapıkları...Evet var böyle erkekler..sayısı da az değil hani..ama bilin bakalım kim yetiştiriyor onları...Çoğumuz anneyiz hanımlar.. iki kadın (gelin kaynana)birbirine saygı duymazken kadına saygı gösterip el üstünde tutan erkekler yetiştirmemiz çok zor görünüyor..:44::44:

Bravo...

Çok doğru dediniz...:46:

Forumu temel alıyorsan yanılırsın.
Çünkü buradaki hanımların anladığım kadarıyla çıtası yüksek oysa evlilik müşterek beklentilerde buluşmayı gerektiriyor.
Kocam bana 5 liralık parfüm aldı,boşayacağım onu diyebilen bir bakış açısıyla,kocam bana bir baktı bir sarıldı nefesimi kesti diyebilen iki evli kadının evliliğe bkaışı farklı.
Biri 5 liralık parfümden mutsuz diğeri kocasının gülüşünden ona bkaışındna mutlu?
Bence evlilik zor veya mutsuz değil.
Evlilik için kişi,yer,zaman üçlüsüne karar vermek zor.
Yani sizde 5 liralık parfüm için koca boşayacaksınız o halde maddi olanakları tavan yapmış bir adamla evlenip gece gündüz parfüm koklayarak mutlu olacaksınız.
Yok en aşk istiyorum derseniz ona göre bir tercih yapıp belki gariban belki pek yakışıklı olmayan ama sadık bir adamla evleneceksiniz.
Tercih kısmı çok zor ,buna katılıyorum.Ama evlilik bence gerçekten çok güzel,ayın 28 günü şükür ederim eşimle evlendiğim için :nazar:
İki günü de ona çemkirmekle geçer :27:

eşinin burcunu cok merak ettim. neden bu kadar mutlu olduğunuda ?

Çok şükür mutlu olanlardanım bende.
Dünya tatlısı bir eşim var,gözlerinin içi gülen... Güldüğü zaman içimi ısıtan... Baktığımda içimin eridiği... Benimle çocuk olan,muzur,yaramaz. Ama başını öne eğdiği zamanda içimi sızlatan... Çok seviyorum çooook.
Rabbim herkese gönlüne göre birini nasip etsin... değer bilecek türden...

Menfaatsiz seven ne yazık ki erkek sayisi sınırlı.bulabilene ask olsun.ben eşimle 4 yıl çıktım ve çok sevdim ne yazık ki çok yanıldım evlendim bin değil milyar katirilyon pişmanım anne ve babamı dinlemedigdim için.yanlış anlasilmasin ben kaçmadım.sadece ailem eşimle evlenmeme karşıydı.keşke dinleseydim çok mutsuzum.siz siz olun annei babanizi dinleyin.bilgi tecrübelerine inanin

eşinin burcunu cok merak ettim. neden bu kadar mutlu olduğunuda ?

Eşimin burcu yengeç.
Neden bu kadar mutlu olduğumu merak etmen ilginç geldi.
Mutluyum çünkü seviyorum ve sevildiğimi hissediyorum.
Böyle masalsı bir aşkın içinde falan değilim bu arada bunu da belirteyim.
Dediğim gibi 28 günü tatlı geçerken 2 gün höd-zödle geçiyor.
Ama buna bile ihtiyaç var gibime geliyor insan hayatında.
Allah yuvalarımızdan huzur eksik etmesin inşallah

aslında insan kendine bakmadan hep karşıdan bir şeyler beklediği müddetçe mutsuzluğa mahkum oluyor evlilikte de bu böyle...
şimdi genç kızlar sanıyorlar ki her şey pembeler,güller,içinde hep canım cicimle geçecek evlenmeden önceki gibi...
ama işte evlilik iki ayrı kültür,eğitim gibi farklılıkların buluşma noktası... sevdiğin adamı istersen 10 yıl tanı evlenince iyi veya kötü her gün yeni bir yönünü keşfediyorsun tabi aynı şey karşı taraf içinde geçerli...
önemli olan düşünceleri abartmadan saygı duymak,evlenmeden önce çok hayal kurmamak özellikle maddi sıkıntılar da varsa evlenince gerçeklerle yüzleşebiliyor çiftler,o kişiyi değiştirmemeye çalışmamak...
tabi bunlar karşılıklı yapıldığı müddetçe güzel ve değerli tek kişinin çabası ve sevgisiyle evlilik yürümez.

Back
X