Mutlu evlilik var mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 9184
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mutlu evlilik var. Evlilik değil davranışlar aşkı öldürür. Eşler birbirini mutlu edecek davranışlarda bulunursa aşk bitmek şöyle dursun artar

Biraz dertleşelim mi..
Evet kısmetse bi iki güne bosaniyorum.
Zamanında özen gösterilmemis bir evlilik ama şimdi bosanirken kıyamete binen..

Neyse merak ettiğim mutlu evlilik var mı şimdi bosanmadan evlilik derdine düşmüş diyenler olacak ama asil bu aşamada merak ediyorum.
Çünkü aşk istiyorum ama evlilik öldürüyor mu.. hiç evlenmiş gibi hissetmiyorum.

Avantajlı yanları var simdiki halimin ve gelecekte aradığımı bulamama korkum var yine de risk alacağım ama bu günlerimi aramaktan korkuyorum. Bu zaten zor bulunacak bir şeyse bosa risk aliyorum🙈

Var mı saygı sevgi değer ve hisler evliliklerde..... sırf biri sizi sevdiğini söylüyor diye ve ne deseniz yapacak diye hissetmesenjz de evli kalmak mı mantıklı oluyor... yoksa risk almak mı..

Ben kararımı verdim ama işte dediğim gibi pişman olursam diye aklımdan geçmiyor değil..
Evet mutlu evlilik var. Ama bu soruya cevremde gordugum bi evlilik ornegiyle cevap vermek istedim. Risk olup olmadigini sormuşsunuzya hani. Cevremde 2 ayri kadin esleri aldattigi icin ilk evliliklerinden ayrilmislar.ikiside suan 2. Kere evlendiler ve bu maleseef 2. Eşlerde aldatiyor. İkiside suan hala evli kalmaya devam ediyor.Bir kadinin haberi var bundan digerinin haberi bile yok. Aldatma tabiki bosanma sebebidir ama sizin sebebiniz ne bilmiyorum sebebiniz her ne ise yeni yapacaginiz evlilikte olmama garantisi yok malesef oyuzden esinizin iyi yonlerine odaklanmanizi oneririm.aldatma siddet vs yoksa uzlasabileceginizi dusunuyorum. Sizin duygularinizi da anliyorum yoruldugunuzu dusunuyosunuz bi sans daha verip en azindan o pismanligi yasamamis olabilirsiniz. Omur boyu aklinizda soru isareti olarak kalmaz en azindan.

İlk evliliğimde çok büyük sorunlar yaşadım. 4 ayda bitti zaten. Umudumu hiç kaybetmedim. Aile kurabileceğimi ve mutlu olabileceğimi biliyordum hep. Şimdiki eşimle çok şükür mutluyuz. Çok badireler atlattım bu yolda.

Evet mutlu evlilik var. Ama bu soruya cevremde gordugum bi evlilik ornegiyle cevap vermek istedim. Risk olup olmadigini sormuşsunuzya hani. Cevremde 2 ayri kadin esleri aldattigi icin ilk evliliklerinden ayrilmislar.ikiside suan 2. Kere evlendiler ve bu maleseef 2. Eşlerde aldatiyor. İkiside suan hala evli kalmaya devam ediyor.Bir kadinin haberi var bundan digerinin haberi bile yok. Aldatma tabiki bosanma sebebidir ama sizin sebebiniz ne bilmiyorum sebebiniz her ne ise yeni yapacaginiz evlilikte olmama garantisi yok malesef oyuzden esinizin iyi yonlerine odaklanmanizi oneririm.aldatma siddet vs yoksa uzlasabileceginizi dusunuyorum. Sizin duygularinizi da anliyorum yoruldugunuzu dusunuyosunuz bi sans daha verip en azindan o pismanligi yasamamis olabilirsiniz. Omur boyu aklinizda soru isareti olarak kalmaz en azindan.
😔

İlk evliliğimde çok büyük sorunlar yaşadım. 4 ayda bitti zaten. Umudumu hiç kaybetmedim. Aile kurabileceğimi ve mutlu olabileceğimi biliyordum hep. Şimdiki eşimle çok şükür mutluyuz. Çok badireler atlattım bu yolda.
Çok şükür 4 ayda bitmis, 8 yıl gecirmesem daha umutlu olabilirdim😔

Yaşlarınız kaç acaba

Mutlu evlilik var tabii ki olmaz mı hiç? Ki bence evlilikten çıkan insanlar daha aklı başında hareket ediyor. Daha kendine göre bir evlilik yapıyor genel olarak.
Mesela samimi bir arkadaşım 7-8 senelik bir evliliği çocuksuz olarak sonlandırdı. Boşandıktan çok kısa bir süre sonra çok daha kariyerli, yakışıklı iyi kalpli bir adamla gerçekten çok aşık olup evlendi. Şimdi çocuklarını büyütüyorlar.
Gayet olabiliyor yani

Sizin istediğiniz cevap burdan çıkmaz size. 2.evliliginde çok mutlu olan da var, mutsuz olup ayrılan da. Bu motivasyonla bosanmamalisiniz. Bundan sonra biri olmasa bile bu evlilikte durmak istemiyorum noktasindaysaniz bosanin.

Sizin istediğiniz cevap burdan çıkmaz size. 2.evliliginde çok mutlu olan da var, mutsuz olup ayrılan da. Bu motivasyonla bosanmamalisiniz. Bundan sonra biri olmasa bile bu evlilikte durmak istemiyorum noktasindaysaniz bosanin.
Çok haklisiniz

Sadece şunu biliyorum. Gönlünüz, aklınız bir kere vazgeçmişse bu evlilikten, bedeninizle o evliliği devam da ettirseniz hiçbir zaman evli gibi hissetmeyeceksiniz ve belki bir sekiz yıl daha harcayacaksınız. Gönlünüz gitmeye karar verdiyse yapacak bir şey yok. Bir şeyi yapmayıp pişman olmaktansa yapıp pişman olmak her zaman daha tercih edilebilir bir durum olur. Tutku yoksa evlilik yorar, yük olur. Canı gönülden, sizi mutlu edecek seçimi yapmanızı ve çok mutlu olmanızı dilerim.

Bende hep bundan korkuyorum mesela. Bende eşimden ihanet nedeni ile ayrıldım. İkinci ni kez aynı şeyi yaşarsam ya tekrar ayrılcam. Eğer ayrılmazsam bu kez ilkinden neden ayrıldım peki. O yüzden ben hiç düşünmüyorum mesela tekrar evlilik.

bence bir süre 3 ay kadar ayrı evlerde yaşayın

Mesela şöyle
bence bir süre 3 ay kadar ayrı evlerde yaşayın
4 aydır ayrı yaşıyoruz.. benim gözümde eş yok zaten bosanacagim da ama işte düşünceler.. hislerim bitik

Mesela 2 gün sonra duruşmada boşanmak istemiyorum derse diye de korkuyorum

Aşkla evliliği sürdürmenin bir yerden sonra alakası yok bence
Başta aşık olmanın verdiği o gazla evleniyoruz da adam her yönden kötü ise aramızda aşk olmuş olmamış zerre fark etmez ki. Anlaşamadığım biriyle evli kalmak istemem sonuçta.
Yani her aşık olup evlenenin evliliğinin harika olmadığına hatta boşanmaların olduğuna şahit oluyoruz.
Ama büyük bir aşk yoksa bile iyi arkadaş olan insanların evliliği daha iyi yürüyor bence

Back
X