• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olanlar (🥳) , bi bakar mısınız?

En buyuk mutluluk kaynagi, saglikli ve huzurlu olmak benim icin. Insanlari sevmiyorum ama kuslarima asigim.

Bir basima olmayi cok sevdigimden her seyim tek kisilik benim ve tek basima gercekten cok huzurluyum.

Hedeflerimin olmasi, beni hayata baglayan en buyuk sey. Yani, bir seyler icin mucadele etmeyi ve bunun icin gunun sonunda hissettigim o yorgunlugu seviyorum cunku hedeflerim icin doktugum alinterleri onlar.

Nefesimin bir gun duracagini biliyorum ve hayati elimden gelen en iyi sekilde yasamaya calisiyorum artik. Iradem disinda gelisebilecek seyleri akisina biraktim, hayat varsin bildigi sekliyle sunsun onlari bana ama cabama bagli olan seyler icin de tum potansiyelimi kullanmaya hazirim.

Hayatim dort dortluk degil ama mutluyum.

Ne yaparsam yapayım kendimi tam anlamıyla mutlu hissetmiyorum. Hobilerim var, uğraşlarım var, kitap okuyorum, film dizi, gezmek vs. ama hala bir eksiklik var gibi. Yaz ayında da her şey çok yavaş gibi hissediyorum, insanlar dahil. x0.50 hızda gibiyiz. (ya da tatil yapamadığım için böyle düşünüyorum) Sıcaktan doğrulamıyorum ki güzel güzel mutlu olayım. 🤦🏼‍♀️

Sizler nasıl mutlu oluyorsunuz? Hah cidden çok huzurluyum, cidden vallahi çok mutluyum diyebiliyor musunuz? O zaman nasıl, nedir bunun formülü? Bu huzursuzluk nasıl geçer? Akışına bırakıp, hiçbir şey düşünmemek mi.. ikili ilişkilerde de merak ediyorum, sevgililik olsun evlilik olsun..bu his nasıl yakalanır? Sizi mutlu etmekten ziyade huzurlu kılan şeyler nedir? 👀
konudan bagimsiz cok romantik bir nickiniz varmis cok begendim.gercekten de bir yildiz agaci olsaydi ne guzel olurdu geceleri paril parlayan parlayan ay cok guzel.ya

Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben yaşım ilerledikçe hayatın son bulabilen birşey olduğunu gördüm, yaşadım, şahit oldum, korkusunu yaşadım. En yakın arkadaşımı 20 yaşında şehit verdim, birlikte büyüdüğüm çocuğun gencecik toprak altına girişini gördüm ve başka kayıplarım da oldu. Ardından polis eşi oldum. Hep ömrümde ölümün ve kaybetmenin nefesini ensede hissedince gerçek mutluluğun sevdiklerinle nefes almak olduğunu çok iyi anladım.
O yüzden benim için mutluluk eşim eve geldiği zaman, sarıldığımda duyduğum cennet kokusu, annemin evimin içinde duyduğum sesi, çalan telefonum, kapı zilim, kedimin mırlaması, yanan ocağım, sevip evime gelen eş dost, kahvem, kitabım, hala birşeyler için umut taşıyor olmak...
Kısaca nefes aldığın ve kötü birşey yaşamadığın her an mutlusundur. Tekrarı olmayan her dakikanın kıymetini bil. Boş boş oturuyor olsan bile, boş boş oturup sıkılacak kadar huzurun yerinde olduğu için şükret.
Bu kadar basit denklem.
Uzaklarda arama :KK66:
harika

Ne yaparsam yapayım kendimi tam anlamıyla mutlu hissetmiyorum. Hobilerim var, uğraşlarım var, kitap okuyorum, film dizi, gezmek vs. ama hala bir eksiklik var gibi. Yaz ayında da her şey çok yavaş gibi hissediyorum, insanlar dahil. x0.50 hızda gibiyiz. (ya da tatil yapamadığım için böyle düşünüyorum) Sıcaktan doğrulamıyorum ki güzel güzel mutlu olayım. 🤦🏼‍♀️

Sizler nasıl mutlu oluyorsunuz? Hah cidden çok huzurluyum, cidden vallahi çok mutluyum diyebiliyor musunuz? O zaman nasıl, nedir bunun formülü? Bu huzursuzluk nasıl geçer? Akışına bırakıp, hiçbir şey düşünmemek mi.. ikili ilişkilerde de merak ediyorum, sevgililik olsun evlilik olsun..bu his nasıl yakalanır? Sizi mutlu etmekten ziyade huzurlu kılan şeyler nedir? 👀
Daimi mutluluk diye birşey yok. Bazen mutlu, bazen umutlu, bazen umutsuz, bazen tukenmis gibi hissetme vs bunlar hep insana dair duygular.. Saglik probrlemleri, ölüm vs insanin hayata bakisini cok etkiliyor..insan 5 dk sonrasini bilemedigi bi hayatta yasiyor..Hastanelerde insanlar yasam mucadelesi veriyor, anın kiymetini bilmek, sükretmek ve sadece kendi hayatina odaklanmasi huzur icin sart..

Mutluluk gecici cok fazla ustunde durum mutlu muyum diye dusunmeyin, anin tadini cikarin hayat bu hep ayni olmuyor...simdi arkama baktigimda cok zorluklalirim da oldu cok uzuntulerim, hayal kirikliklarim, en yakinimdan hic beklemedigim.seyler ne bileyim baktigin zamab simdi bana basit geliyor ama.anlattikca dusundukce aslinda agir seylermis de diyorm ama simdi ki halima bakiyorum cok sukur mutluyumm...zaten kotu birsey olunca artik sadece diyorum ki nasil olsa 1 hafta sonra ayni etkiyi yapmayacak bana nasil olsa gececek diyorum kafaya takmiyorum

İnsan başkasını mutlu edince mutlu olurmuş
Acaba yurtlarda, sevgi evlerinde, huzur evlerinde görev almayı mı deneseniz?

Sorunuza gelince, şükür edebilmekle doğru orantılı mutlu olmak. Hayatta sahip olduğumuz iyi şeyler, olmadığımız kötü şeyler bize ders olmalı.

Kendisiyle değil başkalarıyla uğraşan insanların mutsuz ve huzursuz olduğunu gözlemliyorum. O nereye gitmiş, bu ne giymiş vs vs.

Biraz da polyanna olmak gerekiyor sanırım. Şu anda çocuklarımla güzel bir yerde tatildeyim. Bunun için çok mutluyum mesela. Elbette 7 gün/24 saat değil. Şu an çocuklarım mutlu olsun diye geldiğim animasyon kafamı şişiriyor mesela :) Burada olmak yerine sahilde olmak beni daha mutlu ederdi.

Kafa dengi arkadaş/sevgili de önemli.
Çok şükür arkadaşlarımla gündüz ayrı toplanıyoruz, gece ayrı yerlere gidip sohbet edebiliyoruz. Anlamak, anlaşılmak insana mutluluk veriyor.

Sevgilimle de ortak zevklerimiz var. Birlikte izlemeyi sevdiğimiz diziler var. En son La Casa De Papel’in yeni bölümlerini 2 günde bitirdik. Küçük şeyler bizi mutlu edebiliyor.

Minimalizm akımına merak sardım son zamanlarda. Evdeki fazlalıkları ikinci el satıyorum veya veriyorum. Ev sadeleştikçe hayatım sadeleşiyor. Bu da huzuru beraberinde getiriyor.

Olumsuz şeylere bile olumlu tarafından bakma taraftarıyım. Başkasına ölüm gibi gelen boşanmam bana çok şey kazandırdı mesela. İşyerinde çıkan bir sorun terfi etmemle sonuçlandı.

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenirim. Değiştirebileceklerimi değiştiririm.
Özet de bu :)

Ben ev temiz ve toplu olduğunda çok mutlu oluyorum mesela 😅😅 çok nadir ikisi bir arada olduğu için...

Öte yandan, güzel ve dinlenmiş bir şekilde uyanmak, hastalardan ufak da olsa iltifat almak (ne kadar pozitifsiniz, ne kadar kibarsınız vb), hepsinden önemlisi oğlumun gelip sarılması, eşimin sarılması... ufak şeyler çok mutlu edebiliyor. Öyle büyük şeylere gerek yok. :) elindekinin kıymetini bilip şükretmek lazım diye düşünüyorum. (Şükürsüzsün vb demiyorum yanlıi anlaşılmasın.)

Ben tatile doğunun bir köyünden geldim.
En çok eksikliğini çektiğim şeylerden biri rengi yeşil olan herhangi bir ot. Maydonozu bile sayılı yiyebildik ve onlarda fena haldeydi. İstanbul’a gelip sebze reyonu büyük olan bir markete girdiğimde dereotunu öpmüş, rokayla sohbet etmiş, taze nane ile halay çekmiştim. Dün de semizotu buldum, Allahım yoğurda koyup buz gibi kaşıklamanın hayalini kuruyorum şimdi.

“Nane ile halay çekiyor deli bu deli” demezseniz eğer bence iş biraz şükürden geçiyor.
Hatta 2 deli bebekten fırsat bulabilirsem her sabah 10 listelik şükür maddeleri yazıp, kenarına sebeplerini sonrasına teşekkürümü şükrümü sunup güne başlamayı delicesine arzuluyorum. Mutlu olacak, kıymeti bilinecek o kadar güzel şey var ki...

(5 sene önceydi sanırım, hikaye de çok uzun ama kısaca sağlık sorunu için başka bir şehirden İstanbul’a gelmiş yol iz bilmeyen bir abla ile tanışmıştım. Onunla yolculuk efsaneydi. Yere dökülmüş ekmekleri görüp “Allahım ne şanslıyım onları gördüm, şimdi birileri basmadan alıp kenara koyacağım belki bir hayvanın açlığına çözüm olacak” diye gülümseyip tüm yol boyunca her yürüyüp hem en ufak detayları farkedip hem hepsinde sevinmesi, şükretmesi... işleri de o kadar denk gidiyordu ki maşallah. Ona da demiştim, “ya karşınıza ben çıkmasaydım, yol bilmez adres bilmez elinizde kol çantası ile düşmüşsünüz yola”. “İyi insanlar her yerde vardır, Allah yardım eder elbet” deyip oradan hoop “ şu ağaçtaki yarısı çürümeye başlamış armudu görüyor musun? Haydi koparalım ve kenara koyalım, belki pazardan alamayan birisi buadan alıp yer” diyor beni her saniyesinde şaşırtıyordu. Ne bileyim belki böyle ufak şeylerin farkına varmak, her şeye şükretmek, her şeye gülümsemek, çok fazla kişisel hırs, istek yerine doğaya bakmak, rüzgarı dinlemek, bizden zayıf ve güçsüzlere yardım etmek işe yarayabilir.
Bu arada günlük hayatınızın keyifsiz geçtiğini düşünüyorsanız (gene zaman bulabilirsem-inşallah bulacağım) güne başlamadan gününüzü ustalık ve zevk dağılımlı planlamayı deneyebilirsiniz. (iyi hissetmek adlı kitaptan bir uygulama) (ustalıklar; diş fırçalama, ev temizleme, yemek yapma vs - zevk; kitap, dans, alışveriş, boyama, komşuyla gıybet vs vs)
Böylelikle keyfi, mutluluğu kendi elinizle yönetip miktarını arttırmış olursunuz. (Pazartesileri berbat buluyorsanız, o güne 3 değil 5 keyif veren aktivite eklemek gibi...)
Size mutluluk veren küçük şeyleri yazabilirsiniz bir gün listeye mesela... düşündükçe unuttuğunuz, anımsayınca yüzünüzü güldürecek şeyler de pekala bulabilirsiniz.

Çok uzatmışım, mutluluklar dileyerek uzaklaşıyorum.
Ve o 5 sene önceki abla, keşke tekrar yollarımız kesişse senle!

Sıcaktan beynim bile çalışmıyor .Kilimayı açıp ne yapmam gerektiğine karar verip işlerimi hallediyorum .Bazen klimayı açmak aklıma gelmezse elimdeki tabağı nereye koyacağımı bilemiyorum 🤣🤣
Sokakta trafikte hep sinirli insanlar .Norveçte filan olsak kimse sinirli olmaz.
😭😭😭🔥🔥🔥

Çok özendim sizin hayatınıza
Bu şartlarda hala mutlu degilseniz o zaman ben öleyimo_O

Yaz aylarında yavaş mı geçiyor? Bence de hızlı geçiyor yaz kış.. İnternetten videoları bile 1.25 hızında izliyorum. Bazı şarkıları hızlandırıyorum daha güzel oluyor.

Ben genel olarak huzurluyumdur oğlumla esimle ve kedimizle vakit gecirmekten genel olarak cok keyif alırım mesela size bu mesaji yazarken kedim kucagima geldi ve ellerimi yalamaya calisiyor bu cok keyifli.Gunduz bir sürü temizlik yaptim ev missss gibi oldu aksama dogruda kendimize yemek söyledik yemek derdinden kurtuldum diye cok keyif aldim.Sosyal ortamlarda da insanlar samimiyetin dozunu artiriyorlar ben mesafeliyimdir mesela ama soguk degilimdir.Cok samimi olanlar bir sure sonra mutsuz mutsuz birbirlerinin arkasindan konusiyorlar ben ise herkesle ayni rutinde devam ediyorum tadim kacmiyor o nedenle huzurluyum dışarda da..Bardagin dolu tarafina bakmak, sagligimiz icin sükretmek ve hayati sevmek benim felsefem.Hayati cok seviyorum, hayvanlari ozellikle kedileri cok cok seviyorum,çay içmek cok güzel mesela yada kahve icmek sekerini iyi ayarladiysan eger dunyanin en zevkli icecekleri oluveriyorlar.Gecenlerde köye gittik dalindan ahududu kopararak yedim kimisi kizarmis kimisi iyice olgunlasmis kimisi kizariyor bitmesin istedim cok kiymetli bir andı benim icin.Neyse sozu cok uzattim mutluluk , huzur bakış açında ister çaya dünyanın en güzel icecegi olarak bakarsin ,ister off gene mi cay biktim yahu diye bakarsin.Secimin mutluluğunu veya tam tersi mutsuzlugunu belirler.Bence.

Kendi içinde huzurluysan her şeye bakış açın da paralel şekilde ilerliyor.
Yaptığım seçimleri, verdiğim kararları, hatalarımı seviyorum.
Mükemmeli aramıyorum. Bir de şikayet etmişsiniz ama yavaşlamak bence huzur için gerekli. Kendime hep "yavaşla " diye tekrar ediyorum

Geçen bir arkadaşımın daha gencecik eşini trafik kazasında kaybettiği haberini aldım, hem de bebeği benimkiyle yaşıt. Mutluluk o kadar kolayca elimizden kayıp gidebilen bir şey işte... o yüzden heR anımda pozitif olmaya sakin olmaya çalışırım ben

Hayatımda çok berbat dönemler yaşadım. Dibi çok gördüm. Yalnız, işsiz, mutsuz. Sanırım bu dönemi yaşadığım için elimdeki beni çok mutlu ediyor. Borçlarım var. Ay sonunu zor çıkarıyorum çoğu zaman ama iki üç arkadaşım, ailem, yorsa da çocuğum var. Hepsi için ayrı ayrı mutluyum.
Sanırım en kötüleri görünce hayatın standart ve monoton olmasının nimetini görüyor.

Bundan bi 9 ay önce anneme kitle görünüyor demişler sonra tekrar tarama vs yapıldı kolonoskopi cekildi bu dediklerim 2 aylık süreç bu arada ben geceleri ağladım endişelendim. Allaha şükür sorun yok dendi sonra. Bana göre mutluluk ailenle aynı sofrada oturabilmektir.
Teyzem rahatsız pek çok şeyi yiyemiyor. Daha bugün bu yaz hiç pirinç pilavı yiyemedim dedi ona göre mutluluk istediği yiyeceği yiyebilmek
Sağlığın varsa evde yemeğin ailen varsa senden mutlusu yok.

Back
X