mutlu olmak için ne yapıyorsunuz?

nil88ay

MUTLU :)
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
433
0
96
Diğer
hiç mutlu değilim hatta olabildiğine mutsuzum..

elim ayağım sağlam Allah'a şükür hiçbir sağlık sorunum yok. Ailem var, üniversite son sınıfta okuyorum.Maddiyatım da ne aşırı ne az..arkadaş çevremi son 1ayda sildim. dostum dediğim insanlar çok farklı çıktı.çok üzülüyorum çevremde kimse yok gibi hissediyorum.sevgilim var.ama büyük sorunlarımız var çok ilgisiz...sahip olduğum her şeye şükürler olsun ama ben hiç mutlu olamıyorum..yapacak bir şey bulamıyorum, bulsam bile onu yapmak beni mutlu etmiyor..inanılmaz derecede mutsuzum..

sizler gündelik hayatta büyük küçük nelerden mutluluk duyuyorsunuz?gününüz mutlu geçiyor mu?neler yapıyorsunuz da mutlu oluyorsunuz?

Yolda gördüğüm yaşlı bi teyzenin çantalarına yardımcı olmak.. cok yorgun oldugum bi kaç gün karsıma cok yaslı bi teyze cıktı, elinde çantalar, ve önünde upuzun merdiven ve yokuş.. Onun gercekten ihtiyacı oldugunu düşünerek yardım etmek istemiştim, ve cok mutlu olmustu. Gözlerindeki ısıltı yetmişti birde, gençliğimin farkında olup, rahat yürüyebilmenin verdiği keyif ..
Çok takma, belliki zor bi dönemden geçiyorsun, her zaman sen sakrak olamıyoki insan, ama bu duygununda seni ele geçirmesine izin verme.. Az önce verdiğim gibi bi cok örnek var, yakınlarımla çay içip sohbet etmek, bi akrabama telefon edip hatrını sormak, kitap okumak- kitaplar en zor zamanlarımda en yakın arkadaslarım oldu.. Merak etme sen ararsan öyle cok sey bulacaksınki..

Aynaya bakıyorum önce ,çevremde var olan sevdiklerime bakıyorum daha sonra. boshayallersmile Ve mutlu SoN...aklinialirimsmile

kızım en byük mutluluk kaynagım onla olupta mutsuz olmak imkansız bişi yapmama gerek kalmıyo bütün gün yorulsam da iyiki dogurmuşumm

Valla şu bardak klişesi var ya boş/dolu o bu bunalım anlarda sizin için yararlı olabilir.

Elde ne var onları sayın,olmayanların ya da gidenlerin arkasından ah vah etmek mutsuz yapar adamı.

Ha siz ne yapıyorsunuz demişsiniz mutlu olmak için?
Hiç öyle özel bir çaba sarfetmedim.
Mutluysam mutluyumdur o gün,mutsuzsam mutsuz.

:) Allah bağışlasın ki evlenince banada nasip olsun inşallah da sizin gibi çooook mutlu olurum...ben bekar olarak mutlu olamıyorum :(

yaşlı teyze...:) haklısınız..çocuk esirgemeye yaşlılılar evine falan gidebilirim...

maalesef aynaya bakınca mutlu olamıyorum...kendimi görünce ağlayasım geliyor.son 2 yıldır çok şey atlattım ve aklıma onlar geliyor..çevre ise kimse yok ki :(

bi barınaktan edinme fırsatın varsa minik dost edin öyle güzel vakit geçirirsinki onla sıkılmaya vaktin olmaz en iyi dostlarda onlardır zatennn cnmm

merhaba,
hayatınızda şöyle bir geriye baktığınızda yaptıklarınızdan veya yapamadıklarınızdan ötürü kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

öncelikle mutlu olmayı istemen gerekiyor ki mutlu olacak birşeyler bulabilesin...

insan mutlu olmak isteyince yolda geçerken gördüğü bebeğe gülerek de mutlu olur, ama mutsuz olmak isteyince dibine kadar da mutsuz olur...

önce mutlu olmayı gerçekten istemelisin, ağzınla istemek değil ama ruhunla....

canım herkes hayatında zaman zaman böyle şeyler yaşar. bi bakmışın hayat monoton olmuş,sen haberinde olmadan seni de akışına almış gidio. işte bu anda önmli olan en ufak şeyden bile mutlu olmasını başarabilmek. gene canım sıkılıyor , moralim bozuk.nasılsa geçmicek falan diye düşünme o zman hepten bunalıma giriosun. kendini başka şeylere ver. hiç içinden gelmiosa bile zorla alışverişe git , önceden yaptığın ama şu anda çeşitli sebeplerle yapmaktan zevk alamadığın şeylerin yapmaya çalış. bnde bi ara bunalımdaydım sana yazdıklarımı yaptım kendimi, kendime zorla getirdim. yoksa bunlaımdayken kendimi bile çekemiodum yani.

günü yaşıyorumsositososito ne geleceğin belirsizliği, nede geçmişini üzüntüsü hiç birini düşünmeden yaşıyorum... ve son bir senedir bu şekilde inanılmaz mutluyum.. çünkü olanları olacakları düşündükçe dahada karışıyor herşey:delphin:

hee birde yiğenlerimm.. onlarla vakit geçirmekte tam bir terapii.. çok eğlencelii beni inanılmaz mutlu ediyorr...:ecrin_bebek:

Duyguları cabuk degısen bırı olarak;
Gecen hafta 'nıcın yasıyorum kı?' dıye sorgularken
Bu hafta; 'ıyı kı yasıyorum' dıye dusunmeye basladım.
Benım mutsuzlugumun da mutlulugumun da tek kaynagı vardır, esım!
Bu aralar ayaklarım yere basmıyor :nazar:
Bunun bıraz da benım elımde oldugunu gordum, olayların ustune gıtmemek, kımı zaman akısına bırakmak, her soze alınmamak, ınce hesaplar yapmamak mutlulugu adım adım yaklastırıyormus ınsana, gordum.
Bunları karakterıme oturtmak elbette zaman alacak, fakat denedıkce, ıse yaradıgını gordukce, huzur buldukca kendımı zorlayacagımdan emınım.
Sende boyle yap, sevgılınle olan sorunların uzerıne gıtme mesela.
Kımı olayları akısına bırak, gecmısı yargılama.

Bır kac gundur benı uzen her ne varsa bunlar aklıma geldıkce ve uzuldugumu fark ettıkce ıcımden bagırıyorum 'lalaaalaaaa' dıye (: Amacım zıhnımdekı dusuncelerın sesını bastırmak ve ınan ıse yarıyor. Bır muddet sonra sarkı soylerken buluyorum kendımı (:
Dene, umarım sende de ıse yarar.

Ben mutlu olmak için çabalamıyorum artık bu yolu buldum.Hayatım bi şekilde geçiyor , hayattan anlam çıkarmıyorum.Etrafımda dostlarım da var ama bu insanı mutlu etmeye yetmiyor .Normalde polyanna gibi bi kadınımdır ben ama bu ara böyle yaşıyorum .Nötr bi durumda sadece günü tamamlıyorum ara ara ufak duygu değişimleri yaşasam da genelde mutlu olmaya çabalamıyorum.

Ama senin için benim yaşadığım şekilde yaşamanı önermem.Sen daha hayatının baharındasın seneye iş hayatına atılacaksın ve o zaman böyle kıl tüy düşünecek vaktin olmayacak bu zamanların kıymetini bilkaydirigubbakcemile

Ben sevgilinle alakalı eğer dediğin gibi seninle ilgilenmeyen , sana hakettiğin ilgiyi veremeyen biri ise ilk iş onunla ilişkini netleştirmelisin.İyi yönde ilerlerse ne ala eğer sana hakettiğin sevgi&ilgi gösteremeyecekse bu yükten kurtul inan ki yorucu birşey bu ve senin yaşında olmaması gereken birşey .Mutlu olman için önünde çok uzun yıllar var , yeni dostlar ilişkiler hepsi olur üzülme benim bir sürü dostum diyebileceğim kişi var hayatım da 36 yaşındayım.Ama en kalıcı herşeyimi paylaşabileceğim bu paylaşımlarımdan dolayı beni yargılamayacağına inandığım ne bileyim arkamda dayanak olan kişiyi bu sitede tanıdım mesela 34 yaşımda .Senin de bu tarz dostların olur daha gençsin neler görüp neler yaşayacaksın :hulya:

Önemli olan şimdiden kendini cendereye alma çıkardığını çıkarmışsın hayatından yeni hayatına bak hatta hayatında olanları gözden geçir , mutlu olmak zor değil istemen lazım sadece kendini ön plana alarak kaydirigubbakcemile5

öncelikle kendine dert arama arkadaşım:olmaz:
valla biz bunu çok yaparız insanoğlu olarakalsanaalsanasmile

bir dönem öyle kötü günler yaşadım ki annem öldü ve bende öldüğümü sandım(bu felaket bir durumdur, zannersin ki Allah yardımcısı oldun valla ben olsan yaşayamam dersin içinden ama öyle bir yaşamak zorunda kalıyor ki insasn)
eşimin ailesi bu kötü günlerimde benim yanımda olmaları gerekirken saolsunlar hayatı bana zehir ettiler
benimle çok ilgilenen eşim bana sanki sırtını döndü
ben nefes alamayacak duruma gelmiştim artık
biyerlerden başlamalıydım, bişeyler yapmalıydım
orada ince bir çizgi var işte
ya düşersin yada küçük bir kuvvet seni iter ve kurtulursun
bende bunu okumakta buldum

aslında hayat tamam bana zor günler yaşatmıştı ama güç bendeydi
evet evet bunun farkına varmıştım
zaten hep küçük şeylerden mutlu olurum, arkadaşlarımla daha sık görüşmeye başladım(ailece görüştük), ama hala bişeyler vardı canımı sıkan aşimin ailesiydi
babasından hiç değer görmedim ben annesi saolsun önüme yemeğimi koyardı ama kocası ne derse doğrudur onun için bu yönden beni çok üzdü
araya mesafe koydum ama eşim açısından olmadı
bana haklısın diyordu ama sonuçta annesi ve babasının arada aranmasından hoşalnıyordu
bende zincirlerimi kırdım babasına hediye aldım yolladım
onlar arayıp teşekkür bile etmedi ama eşim çok mutlu oldu
bunu da böyle çözmüş oldum artık içim rahattı eşimle iyiyiz kimin ne niyette olduğunu biliyor

sonuç olarak; ben boşuna sıkıntı yapmışım, güç bendeymiş işte içimi rahatlattıkça rahatladım
güç sizde arkadaşlar mutluluğu dışarda aramayın

P.S: beni o ince çizgide iten güç ise Üstün DÖKMEN oldu:)) Yüzyüze görüşmedim sadece kitaplarını okudum, kitap okumayı zaten çok severim şimdi daha da çok seviyorum.:asigim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Mutluluğu başkalarında ararsak bulamayız.
İçimizden gelen bir histir ve sürekli de mutluluk olmaz.
Mutlu anlar vardır ve onların değerini bilmek lazım.
Geçen zaman geri gelmiyor.
Seni mutlu edecek mutlaka bir şeyler vardır. Yapmaktan hoşlandığın aktiviteleri değerlendir.
hayvanları seviyorsan çok iyi arkadaş olurlar ve pozitif enerji verirler.
Kitap okuma, müzik dinleme, sohbet etme, spor yapma, alışveriş vs. sevdiğin meşgaleler insanı mutlu ediyor.kaydirigubbakcemile2

Back
X