• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu Son..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.500
3.818
448
Sonunda o kazandı, istediği oldu. 27 yıllık isyerimiz yok artık, günlerdir yüzünde güller acıyor, mutluluktan dört köşe adam, bizi bitirdi. Hazır sermayeye kondu.

Iflas etmemizdeki rolu büyük, öğlen saati makineleri gotururken yakaladım babama söyledim, tamire goturuyorum dedi, kullanilmayam makineler neden tamir edilsin? Ve o makineler bir daha geri gelmedi. Bana lâzım deyip babama söylenmeden alınan deriler. . 1 sene içinde olanlarin sadece bir kısmı bunlar babama söyledik bir türlü konduramadı.

Meğer o kurmuş ısyerini gizli gizli hemde bizden de maaş alırken, babam onu okuttu, kendi zammına kendisi karar verdi, babam sen kendine ne kadar yaptın diyerek öğrendi. Kafasına esti sigorta primini yükseltti bunca yılın hakkını böyle mi verecekti? Dayısı bu yüzden mi 500 liralık adam değil, ben 500 lira bile vermem demişti.

Icimin yangını geçmiyor, sızım dinmiyor yediremiyorum, hersey gözümün önünde oldu, bitti. :KK42:

Allah'a havale ettim onu, Rabbim büyük, kimsenin ahını kimsede bırakmaz, geciktirir ama unutmaz. :KK43:

Bunu kim yaptı anlayamadım ama çok feci bir şekilde bu yaptıklarını ödeyeceğinden hiç şüphem yok..

Kuzenim, babamın yıllarca beslediği sevgili yeğeni yaptı. Dua ediyorum Rabbime benim için dua, onun için beddua..

Beddua etmeye ne gerek var.
Beddua döner dolaşır sizi de yakalar bir ucunuzdan..
Siz zaten dua etseniz de etmeseniz de hakkınız alınacak.

ben hatırlıyorum o adamı, senden yüksek maaş alıyordu senden daha vasıfsız oldugu halde, hatta sen baban fazla yüz veriyor diye de çok bozuluyordun haklı olarak.. en sonunda gerçek yüzünü göstermiş demek çok üzüldüm :KK43:
babanın durumu nasıl peki canım, o ne düşünüyor ? ne olacak bundan sonra ?

Yalnız babanızda da var biraz kabahat.
Kabahati iyi niyetli olmak da değil sadece.
Sizin uyarılarınızı değerlendirmek zorundaydı.
Siz evlattınız o yeğen..

Smuwila birşey diyeyim ama lütfen kırılma bana

Baban bir APTAL !

Biliyorsun dimi önceki konuları mı oldu iste, amacına ulaştı. Babam hala anlamıyor, hala ınanmiyor. Dayısı iflas edicek ki, o 30 senelik sermayeyi dayisindan alacak, hazır musteri kitlesine konacak ki risk almaya deysin. Dayısı piyasadayken alenen yapsa hiç şansı yoktu. Herkes biliyor onun parmağı olduğunu, elemandan müşteriye herkes, bir babam konduramiyor. .
geçmiş olsun ,o kim? akraba değil akrepaymış..

Halamin oğlu çok sagolun, üzerimizden bir akraba geçti gitti.

Biliyorsun dimi önceki konuları mı oldu iste, amacına ulaştı. Babam hala anlamıyor, hala ınanmiyor. Dayısı iflas edicek ki, o 30 senelik sermayeyi dayisindan alacak, hazır musteri kitlesine konacak ki risk almaya deysin. Dayısı piyasadayken alenen yapsa hiç şansı yoktu. Herkes biliyor onun parmağı olduğunu, elemandan müşteriye herkes, bir babam konduramiyor. .

Halamin oğlu çok sagolun, üzerimizden bir akraba geçti gitti.
babanın su halanın ogluna sonracıgıma bilmem dıdısının dıdısına verdigi değeri size verse ihya olurdunuz..

Seni takip ederdim biliyorsun eski konularını da bilirim taaa annenin vefat durumu ve erkek arkadasınla olan durumlarına kadar

Baban gerçekten bir aptal..

kardeşin mi bunu yapan..

Kuzenim. .
Geçmiş olsun üzme kendini. Allah yarina birakir ama yanina birakmaz.

Inşallah hayatımızı mahvetti tam da durum bu..
Beddua etmeye ne gerek var.
Beddua döner dolaşır sizi de yakalar bir ucunuzdan..
Siz zaten dua etseniz de etmeseniz de hakkınız alınacak.

Elim de değil, rahmetli annem hep söyledi, seni yiyorlar, senin kuyunu kaziyorlar dedi. Babam ne dedi? Aynı bana da yaptığı gibi annenin kaderi kızına demişler kıskanç dedi, siz benim ailemi kiskaniyorsunuz dedi.

Annem demiş ki teyzeme öyle bir tokat yiyecek ki ama ben görürüm ama göremem..
ben hatırlıyorum o adamı, senden yüksek maaş alıyordu senden daha vasıfsız oldugu halde, hatta sen baban fazla yüz veriyor diye de çok bozuluyordun haklı olarak.. en sonunda gerçek yüzünü göstermiş demek çok üzüldüm :KK43:
babanın durumu nasıl peki canım, o ne düşünüyor ? ne olacak bundan sonra ?

O hala aynı kafada canım, toz konduramiyor hep bir bahanesi var.
Yalnız babanızda da var biraz kabahat.
Kabahati iyi niyetli olmak da değil sadece.
Sizin uyarılarınızı değerlendirmek zorundaydı.
Siz evlattınız o yeğen..

Sanki biz yeğen yeğeni de evlat, bu hep böyle oldu. Bize herseyin lafını yaparken bizi ona karşı kıskançlıkla suçladı. Bizi okutup masraf yaptığını söylerken, onu ben okuttum, işyerine 2 gün geliyor diye bugünün parasıyla şu kadar maaş verdim diye yıllar sonra ağzından kaçırmışti. Ona verilen, yapılan hiç koymadi babama.

Arkadaşım çok üzüldüm durumunuza, ancak babanız aptal değil, lütfen böyle yazan arkadaşlarda böyle demesinler. Babanız çok iyi niyetliymiş ve işle-akrabalık ilişkilerini birbirine karıştırmış, profosyonelce davranmamış desek daha doğru olur. Halanız vs ne diyor bu duruma, babanız hala inanmıyor mu? İnsan ekmek yediği kaba pisler mi? Ne günlerdeyiz ya Rabbim sen kurtar bizi...

babanın su halanın ogluna sonracıgıma bilmem dıdısının dıdısına verdigi değeri size verse ihya olurdunuz..

Seni takip ederdim biliyorsun eski konularını da bilirim taaa annenin vefat durumu ve erkek arkadasınla olan durumlarına kadar

Baban gerçekten bir aptal..

Allah bundan sonra yardımcımız olsun, sefasini o yaşadı, cefasi bize kaldı.
Arkadaşım çok üzüldüm durumunuza, ancak babanız aptal değil, lütfen böyle yazan arkadaşlarda böyle demesinler. Babanız çok iyi niyetliymiş ve işle-akrabalık ilişkilerini birbirine karıştırmış, profosyonelce davranmamış desek daha doğru olur. Halanız vs ne diyor bu duruma, babanız hala inanmıyor mu? İnsan ekmek yediği kaba pisler mi? Ne günlerdeyiz ya Rabbim sen kurtar bizi...

Başkalarına olan iyi niyetinden bizi görmedi, neden bizi de hiç düşünmedi? Biz onu korumaya çalıştıkça kötü olduk.

Ne diyor biliyor musunuz çalışıyorsunuz işte, ben daha kaç yaşına kadar size bakacaktim? Ben 2 yilimi verdim buraya, o karşımda oturduğu yerden maaş alırken babam her 200 lirayı bana verisinde lafını yaptı, bense ceyizimi yaptım babam ileri de zorlanmasin diye karşılığı böyle olacakmış demek ki..

Allah bundan sonra yardımcımız olsun, sefasini o yaşadı, cefasi bize kaldı.

Başkalarına olan iyi niyetinden bizi görmedi, neden bizi de hiç düşünmedi? Biz onu korumaya çalıştıkça kötü olduk.

Ne diyor biliyor musunuz çalışıyorsunuz işte, ben daha kaç yaşına kadar size bakacaktim? Ben 2 yilimi verdim buraya, o karşımda oturduğu yerden maaş alırken babam her 200 lirayı bana verisinde lafını yaptı, bense ceyizimi yaptım babam ileri de zorlanmasin diye karşılığı böyle olacakmış demek ki..

Çalışana her yerde ekmek var. Siz iyi niyetinizi kaybetmeyin, babanızda hatasını elbette anlayacak. Konus, baba olunca çok hassas oluyorum. Allah emeklerinizi elbet karşınıza çıkartacak. Peki ya kuzenine kalacak mı? Elbette kalmayacak.

şu an son durum ne peki ? yani siz iflas ettiniz ama o kendi işyerini mi açtı yoksa ben mi yanlış anladım o_O

O zaten açmış şirketi, ama açtım demiyor acicam demişti. Babamin ona güvenmesi yüzünden bu hallerdeyiz o da insan evladı değilmiş ki babamın bu duygularindan faydalandi. Zaten 2 senedir kafasında vardi, hiç birseyle ilgilenmiyor, kafasına göre hareket ediyordu. Ama söylemedi hiç bir zaman, ben tesadüfen öğrendim, duydum hep çalışanları kandirmaya çalışması da cabası onlara açık açık söylemiş çünkü, ben yapicam diye.

Yapması ayıp degil, herkesin şansını denemesi hakkı, Allah yolunu açık etsin derdik giderdi. Ama böyle sessiz sessiz kuyumuzu kazarak olmamaliydi, kendisi için başkasının ekmek teknesine göz dikerek olmamaliydi.

Back
X