Mutluluğa adım adım ..

sansa_stark

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
600
1.312
6
34
Evet mutluluğa adım atıyorum.
Ne kadar ciddi bir durumda olduğumu farkettim, yenmem gereken bir kilo problemim var.
Tamamen buna odaklandım.
Kilom şu an 90 küsür , yarın tartılacağım..

Bol su.
Sabahları yürüyüş.
Akşamları ve hafif beslenmek.
Yağ, un ve şekerden uzak durmak.

Bunları tamamen hayatımın her bir döneminde yapmak üzere eski hayatıma elveda diyorum.

Eğer sende benim gibi sabahları 1 ekmek bitirebilen, tatlıyı sınırsız yiyebilen ve bunları yaptıktan sonra kendine üzülüp ağlayan biriysen gel benimle bu yola sende çık.
Ben daha önce değiştim ve 12 kilo verdim, yolu yarım bıraktım.
Bu sefer sonuna kadar ve kalıcı bir değişim için yola çıkıyorum.

Haydi Bismillah...

Sabah 1 tatlı kaşığı ceviz ezmezi ve türk kahvesinden 1 saat sonra güzel bir kahvaltı yapayım dedim.
Dolabı bir açtım ki peynir ve sebze namına hiçbir şey yok dolapta.
Öğle yemeğinden 1 saat önce gidip bunları almam lazım.
Listemi hazırladım.
Kahvaltım ise şöyle ;
12957708_10153378784471262_6529179651306705339_o.webp

Çok çok üşenmeme rağmen gittim markete malzemelerimi aldım ve salatamı yaptım.
Karnım şişti baya. ilk gün güzel ama şişlikle geçiyor önemli olan saat 8 sonrası benim için.

Bu da öğle yemeğim;
12924351_10153379111061262_188908980509126321_n.webp

İlk menümü yazayım :

Kalkınca 1 ceviz ezmesi 1 türk kahvesi

sabah :
2 yumurta
5 adet yeşil zeytn
3 adet siyah zeytn
2 kepekli gevrek

öğlen:
1 kase mercimek çorbası
1 kase yoğurt
1 tabak salata

akşam:
haşlanmış tavuk

su 2,5 litre
spor yok

ilk gün böyle geçti eğer çok acıkırsam akşama doğru yoğurt yerim

Eveeet , ikinci günümdeyim.
Dün ilk gün zorlandım açıkçası, gece uyku tutmadı mutfğa gittim geldim ama çok şükür birşey olmadı.
bugün tartıldım tam 93.5 çıktım tartıda, haftaya hedefim 90.
Spora ilk hafta başlayamicam sanırım biraz hafifleyip gaza gelmem gerekiyor ve belimde biraz ağrı var.
haftaya cumaya kadar bu konuda kendime sorumluluk yüklemeyeceğim.
Umarım ikinci günüm de güzel geçer.

kısacası:
ilk hafta 93.5
ikinci hafta hedef : 90

merhabaaaaa bende yeni başladım diyete 5. günüm bugün birlikte devam edebiliriz :)
Hem birbirimize destek oluruz :)

Evet mutluluğa adım atıyorum.
Ne kadar ciddi bir durumda olduğumu farkettim, yenmem gereken bir kilo problemim var.
Tamamen buna odaklandım.
Kilom şu an 90 küsür , yarın tartılacağım..

Bol su.
Sabahları yürüyüş.
Akşamları ve hafif beslenmek.
Yağ, un ve şekerden uzak durmak.

Bunları tamamen hayatımın her bir döneminde yapmak üzere eski hayatıma elveda diyorum.

Eğer sende benim gibi sabahları 1 ekmek bitirebilen, tatlıyı sınırsız yiyebilen ve bunları yaptıktan sonra kendine üzülüp ağlayan biriysen gel benimle bu yola sende çık.
Ben daha önce değiştim ve 12 kilo verdim, yolu yarım bıraktım.
Bu sefer sonuna kadar ve kalıcı bir değişim için yola çıkıyorum.

Haydi Bismillah...
Bende 1 ekmek yiyebilen tatliyi sinirsiz yiyebilen sonra pisman olup aksama kadar uzulenderdendim 1 ay oldu baslayali saglikli beslenmeye baya kacamaklarim oluyir ama 5 kilo verdim suan 70 kiloyum birbirimize moral olabiliriz :)

Bende 1 ekmek yiyebilen tatliyi sinirsiz yiyebilen sonra pisman olup aksama kadar uzulenderdendim 1 ay oldu baslayali saglikli beslenmeye baya kacamaklarim oluyir ama 5 kilo verdim suan 70 kiloyum birbirimize moral olabiliriz :)

canım gel tabi beraber destek olalım birbirimze ben 3. günümdeyim :KK51:

2. gün dışarıda olduğum için çabuk geçti.
sanırım diyetteyken sosyal olmak daha da kolaylaştırıyor herşeyi.
bugün de güne güzel başladım,
hala spor yapmıyorum ona da başlayacağım

kendime ara öğün keşfettim;
12923240_10153382822371262_5173599716353968124_n.webp

yulaf kepeği
yoğurt
çilek
ve 1 çk şeker

sonuç mükemmel lezzet ve tokluk ^^

canım gel tabi beraber destek olalım birbirimze ben 3. günümdeyim :KK51:
Besinlerin Karbonhidrat Degerleri
Karbonhidrat diyeti sayesinde istediginiz ögünde dilediginiz kadar yiyebilir, bu sayede aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Tek yapmaniz gereken günlük aldiginiz karbonhidrat miktarini azaltmak. Sismanlamamizin en önemli nedenlerinden biri de fazla gida almamiz sonucunda vücudumuzda yag birikmesidir. Vücuttaki bu yaglar genellikle de alinan karbonhidratlarin yakilmayip depolanmasiyla olusur.

Normal bir insanin günlük almasi gereken karbonhidrat ünite miktari 70 75 arasindadir. Her gün bu miktarda karbonhidrat alan kisi kilosunu dengede tutar ve sismanlamaz. 70 ünitenin altinda karbonhidrat alan kisi ise kilo verir. Karbonhidrat üniteniz 4050 ünite arasinda kaldigi sürece inmek istediginiz kiloya kolayca erisebilirsiniz.

merhabaaaaa bende yeni başladım diyete 5. günüm bugün birlikte devam edebiliriz :)
Hem birbirimize destek oluruz :)

olur canım tabi kaç kilosun ?
Nasil besleniyorsun karbonhidrat diyeti var ben onu yapiyorum çokta guzel kilo verdiriyor deneyebilirsin istersen :)

elimden geldiğince düzenli beslenmeye çalışıyorum canım. yağ, tuz un şeker bunlardan uzak, akşamları hafif , bol su falan :KK45:
ben öyle belli bir şeye bağlı kalamıyorum çok sıkılıyorum :oops:

Besinlerin Karbonhidrat Degerleri
Karbonhidrat diyeti sayesinde istediginiz ögünde dilediginiz kadar yiyebilir, bu sayede aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Tek yapmaniz gereken günlük aldiginiz karbonhidrat miktarini azaltmak. Sismanlamamizin en önemli nedenlerinden biri de fazla gida almamiz sonucunda vücudumuzda yag birikmesidir. Vücuttaki bu yaglar genellikle de alinan karbonhidratlarin yakilmayip depolanmasiyla olusur.

Normal bir insanin günlük almasi gereken karbonhidrat ünite miktari 70 75 arasindadir. Her gün bu miktarda karbonhidrat alan kisi kilosunu dengede tutar ve sismanlamaz. 70 ünitenin altinda karbonhidrat alan kisi ise kilo verir. Karbonhidrat üniteniz 4050 ünite arasinda kaldigi sürece inmek istediginiz kiloya kolayca erisebilirsiniz.

ayyy ben bunu yapaaamaam :KK70:

ayyy ben bunu yapaaamaam :KK70:
Zor bisi degilki bi liste var butun besinlerin karbonhidrat diyetini yazio internetten bi girde bak mesela yumurtada peynirde falan hic yok sinirsiz tuketiyorsn degerlere gore gecmemeye calisiyorsn listeye bak ondan snra anlarsn benim anlatmamla anlamazsn belli bir liste degl belli listelere bende bagli kalamiyorm degerlere gore gunluk ne yicegine kendin karar veriyorsn

Kefirde içmenizi tavsiye ederim yağ yakımında çok etkili akşamları 9 gibi için

Back
X