• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutluluğum acı veriyor şu an, lütfen yardım edin bana

kürtaj olanlar vicdansızda günah diye doğurup sokağa atanlar,çocuğun eline bi parça ekmek veremeyecek kadar fakir olupta 10 çocuk doğuranlar,geleceğin katilini hırsızını yetiştirenler,çocukta felaket psikoloji yaratıp maddelere yönelmesine sebep olan aileler çok mu vicdanlı?

doğurup kürtaj olmanın vebalinden kurtuldu diyelim,o çocuk kendisinin değilde arkadaşlarının sahip olduklarına iç geçirdiğinde,özendiğinde hiç mi içi yanmayacak o annenin?

hayatında 10lu yaşlara gelipte ilk defa muzun,sütün tadına bakan çocuklar var ya,muhtemelen onların aileleride aman günahtır diyip aldırmamıştır,rızkı gelir diyip rahatça doğurmuştur.

çocuğa İNSANCA yaşayabileceği bir hayat sağlamadıktan sonra onu doğurmanın ne anlamı var?

anlık zevklerden çocuk aldıranlardan söz etmiyorum,bu tabiki felaket birşey,ama anne baba olmaması gereken çiftler (bebeğini döven,doğurup sokağa atanlar) bunu gerçekten denememeli,ve maddi imkanı iyi olmayan aileler de bunu yapmamalı,ha durumu sallantıda olan,az çok geçinebilen ailelerden söz etmiyorum çünkü yemezsin yedirirsin içmezsin içirirsin,ama bazı aileler var ki içler acısı,çocuğu doğuruyorlar ama hastalıktan,açlıktan ölüyor çocuk,böyle olacağını aşağı yukarı bilerek doğuran ailelere karşıyım ben.

ve konu sahibine de değil bu laflarım,sadece körü körüne çocuğun doğması gerektiğine inananlar için yazdım bunları
insan da bilinç olsa zaten bakamayacağı çocugu yapmaz bu bir
diyorum ya bilinç, bilinç olmayınca doğurup doğurup sokaklara salıveriyor bu insanlar korunlmayı düşünmemişler kürtajımı mı düşünecekler Allah aşkına zaten kürtaja karşıyım
bunu da söyleyeyim bu iki
kazara cocuk oldu hemen bakamam diye aldırmayı mı düşünmek gerekir can bu ya minicik bir can
velevki bu insanların işi yok sigortaları yok ömürleri boyunca da mı işleri olmayacak aldırın diyorsunuz konu sahibine

Ya yapmayın ya.
Doğduktan sonra eşinin işleri kötü gitseydi, parasız kalsalardı ne olacaktı. O zaman işsiz kalan herkes ben çocuğuma bakamıyorum aç kalıyor diye öldürsün bebesini. Ha doğmuş öldürmüşün ha karnındayken öldürmüşsün ne farkı var? Hadi o zaman aç kalan, çöpten ekmek toplayan, 10 yaşına gelipte muz yemeyen, dilenen, babası işsiz kalan bütün çocukları öldürelim olsun bitsin. Zaten imkanları yok bakılamıyorlar ölsünler o zaman.
Doğunca da can karnında iken de can. Öyle de katilsin böyle de!

çocuğumu imkansızlıklarla büyütüp,boynunu bükük bırakacağıma,hazır olmadığım halde doğurup ilgisiz bırakıp onun günahına gireceğime,kürtaj olurum kendi günahımın bedelini zamanı gelince çekerim.

kürtaj olanlar vicdansızda günah diye doğurup sokağa atanlar,çocuğun eline bi parça ekmek veremeyecek kadar fakir olupta 10 çocuk doğuranlar,geleceğin katilini hırsızını yetiştirenler,çocukta felaket psikoloji yaratıp maddelere yönelmesine sebep olan aileler çok mu vicdanlı?

şuan mühendisler, doktorlar hatta bakanlarımızdan bazılarının doğum hikayelerine baksanız, yiyecek ekmeklerinin, oturacak evlerinin olmadığından bahsederler.. ama villalarda yaşayan çocuklarda sevgililerini keserler.. yani onun hırsız yada katil olması, ailenin maddi durumu ile çok da yakından ilgili değildir..

siz o çocuğun hayatını, yaşama hakkını maddi sıkıntılarınız olduğu için, elinden alamazsınız..

ben zaten alıntılarımdada işaretlediğim gibi hırsız katil olabilecek çocukların ailesinin maddi durumunun kötü olmasıyla ilgili birşey demedim,aynı şeyleri söylemişiz.maddi durumu iyi olupta çocuk bakma içgüdüsü olmayan ailelerden de söz ediyorum

hazır olmadığı halde çocuk doğurup ilgisiz bırakanlardan ve bıraktıranlardan,yada çocuğun eline para sıkıştırıp sahip çıkmayanlardan,iyi bir anne baba olamayacak insanlardan söz ediyorum

Bekara karı boşamak kolay derler, anlaşılan kürtaj yaptırmak da kolaymış kaydirigubbakcemile3 Bekarken ben de öyle derdim. İyi bir gelecek sağlayamayacaksan aldır gitsin. Güzel de,, geleceği aile sağlamaz kişi kendi oluşturur geleceğini (kader de işin içine giriyor ama o konuya dalmayacağım). Ne aileler geliyor bana, çocuğa her imkan sağlanmış ama oğlan hayta, anne-baba perişan adam edemiyoruz diyorlar. Al işte her imkan sunulmuş, para çocuğun emrinde belki her gün ballı muzlarla besleniyor ama çocuk tın tın... hedefsiz, amaçsız, başarısız,...
Çocuğun TEMEL itiyaçlarını maddi-manevi olarak karşılayabilmek önemli. Ama çocuğa 1 yaşında muz yedirmektense onun duygusal beklentilerine cevap verebilmek daha önemli. Ben 35 yaşındayım hala mango yada avakado yemedim, merak da etmiyorum. Çocuğunu kuşbaşı etlerle besleyemeyebilirsin ama 2-3 tl verip kemik alıp bunu kaynatıp suyuyla besleyebilirsin. Sen anneliğe hazırsan, iyi bir anne olacaksan, ona ihtiyacı olan şefkati, sevgiyi, bakımı sunabileceksen gerisi bir şekilde gelir. Maddi durum düzelir. Yeterki kişinin bir mesleği olsun. Tabiki sözüm durumunuzu değerlendirmeden 10 tane çocuk yapın demek değil. Ama afaki konuşmak, aldırıver canım bakamazsın demek de yanlış.

dediğim şey bu işte,yukardada işaretlediğim gibi iyi bir anne baba olamayıp çocuğun psikolojisini bozmamalılar,annesini öldüren hukuk öğrencisi başak aydıntuğun,cem garipoğlunun ortak özellikleri hep bozuk aile yapıları olmaları.yani psikolojikmende anne baba olmaya hazır olmalı çiftler,yaratık,canavar bir anne babanın dünyaya getireceği çocuğa acırım ben.

bunun dışında;kemik almaya 2-3 tl'si olmayan,elinde mesleği olmayan ailelerden söz ediyorum ben.

özellikle türk toplumunda herkesin akrabalık bağları var,çocuğa bakamayacaksan bile borç harç,akrabaların dostların katkısıyla bir gelecek sağlayabilirsin,ama bunlara sahip olmayan aileler var,tamam kürtaj ol demek tabiki kolay değil,ama çocuk bakmakta kolay değil,öyle olsaydı bugün yetimhaneler sahipsiz çocuklarla dolu olmazdı.

doğurduğun çocuğun bakan doktor olması önemli değil,o çocuğun sağlıklı bir beden ve psikolojide olup bu hayatta mutlu olması önemli,son yıllarda herşeyi olupta tatminsizlikten,mutsuzluktan,boşlukta hissedilmesinden dolayı artan intihar oranlarını düşünün.

SON OLARAK; ben çocuk doğurmayı körü körüne savunup,kürtajı körü körüne reddeden kişilere tepki gösteriyorum,yoksa bana göre de arkadaş çocuğunu aldırmamalı,interneti olan bir ailenin çocuğuna verecek bir parça ekmeği de vardır muhakkak.

demiyorumki maddi durumun iyi değilse aldır gitsin,yada hadi bir çocukta idare ettin,2.de kötüleşti durum,3.te artık dayanacak gücün kalmadı,4.çocukta e olsun bunu da doğur şansa bala belki bakarsın demek yanlış.tamam çocuk rızkıyla gelir,kaderi farklı,ama bazı ailelerdede 'görünen köy kılavız istemiyor',böyle gelmiş böyle gideceği belli.

bir de şunu merak ediyorum,hadi maddi durum görecelidir de,sağlıksız-engelli bir çocuk doğuracağınızı bilseniz,yine doğururmuydunuz kürtajı vicdansızlık-katliam gören arkadaşlarım?

keşke benimde bir çocuğum olsaydıda ikincisi için karar verseydim ve sonra kararsız kalsaydım

bizim gibi bekleyenleri düşünün allahın nasıl bir mucizesi o melek size
işlerinizde düzelir inşlh
diycek başka sözüm yok :delphin:

Bebek Allahın bir lutfu size.

Bizim gibi olmayanlara versin inşallah :Saruboceq:

Doktora gidecek para yok diyorsunuz ama kürtajı nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?

Allah iş rastlığı verir inşallah da maddi durumdan dolayı o mucizenin hayatına son vermessiniz !
:olmaz:

yapmayın ALLAH AŞKINA YAPMAYIN!!!HERGECE ELLERİMİZİ ACIP YARADANA YALVARIYORUZ AGLAYARAK BİZLER EVLAT SAHİBİ OLMAK İÇİN...YAPMAYIN!!!YAZIKTIR GÜNAHTIR YAPMAYIN....CAN O CAN DÜNYAYA GELECEĞİ VAR YAZIK DEĞİLMİ ARKDASIM KORUNMAYI BIRAKIYORSUN SONRADA ALDIRMAK...HİÇ YAKISMIYOR SEN BİR ANNESİN...ANNE!!!....ONU RABBİM SANA NASİP EYLEDİ SENSE ALLAHA TÖVBE HAŞA ŞİRK KOŞACAKSIN....CANINA KIYACAKSIN....7AY ÖNCE MELEĞİM KARNIMDA ÖLDÜ VE KÜRTAJ OLDUM NEKADAR YÜREĞİM YANDI GÜNLER HARAM OLDU SENSE ONU CANLI CANLI ALDIRIP NASILDA İÇİN RAHAT EDECEK?İHANET ODUR İŞTE CANIM YAPMA VARSIN GİTME DOKTORA GÖRME O GÜNÜ GELİNCE BİR ŞEKİLDE GELECEK KOLLARINA YAPMA GÜNAH....COK YAZIK....ALLAH SÜKÜR ET NE GÜZEL....NE GÜZEL....2.DEFA ANNE OLUYORSUN.....ALLAHIM BİZEDE NASİP EYLESİN

bir de şunu merak ediyorum,hadi maddi durum görecelidir de,sağlıksız-engelli bir çocuk doğuracağınızı bilseniz,yine doğururmuydunuz kürtajı vicdansızlık-katliam gören arkadaşlarım?
[/B]

Karnındayken sağlıklı olan çocuğun doğduktan sonra bir hastalık, kaza vb. durumdan sonra engelli olmayacağı ne malum. Benim sapa sağlam doğan, son derece sağlıklı olan ablam 11 aylıkken geçirdiği havale yüzünden spastik engelli kalmış. Tabiki ailem sakat bu çocuk diye atmadı, öldürmedi, hala da bebek gibi bakıyorlar. Cevap mı: evet

çocuğumu imkansızlıklarla büyütüp,boynunu bükük bırakacağıma,hazır olmadığım halde doğurup ilgisiz bırakıp onun günahına gireceğime,kürtaj olurum kendi günahımın bedelini zamanı gelince çekerim.

ben zaten alıntılarımdada işaretlediğim gibi hırsız katil olabilecek çocukların ailesinin maddi durumunun kötü olmasıyla ilgili birşey demedim,aynı şeyleri söylemişiz.maddi durumu iyi olupta çocuk bakma içgüdüsü olmayan ailelerden de söz ediyorum

hazır olmadığı halde çocuk doğurup ilgisiz bırakanlardan ve bıraktıranlardan,yada çocuğun eline para sıkıştırıp sahip çıkmayanlardan,iyi bir anne baba olamayacak insanlardan söz ediyorum

dediğim şey bu işte,yukardada işaretlediğim gibi iyi bir anne baba olamayıp çocuğun psikolojisini bozmamalılar,annesini öldüren hukuk öğrencisi başak aydıntuğun,cem garipoğlunun ortak özellikleri hep bozuk aile yapıları olmaları.yani psikolojikmende anne baba olmaya hazır olmalı çiftler,yaratık,canavar bir anne babanın dünyaya getireceği çocuğa acırım ben.

bunun dışında;kemik almaya 2-3 tl'si olmayan,elinde mesleği olmayan ailelerden söz ediyorum ben.

özellikle türk toplumunda herkesin akrabalık bağları var,çocuğa bakamayacaksan bile borç harç,akrabaların dostların katkısıyla bir gelecek sağlayabilirsin,ama bunlara sahip olmayan aileler var,tamam kürtaj ol demek tabiki kolay değil,ama çocuk bakmakta kolay değil,öyle olsaydı bugün yetimhaneler sahipsiz çocuklarla dolu olmazdı.

doğurduğun çocuğun bakan doktor olması önemli değil,o çocuğun sağlıklı bir beden ve psikolojide olup bu hayatta mutlu olması önemli,son yıllarda herşeyi olupta tatminsizlikten,mutsuzluktan,boşlukta hissedilmesinden dolayı artan intihar oranlarını düşünün.

SON OLARAK; ben çocuk doğurmayı körü körüne savunup,kürtajı körü körüne reddeden kişilere tepki gösteriyorum,yoksa bana göre de arkadaş çocuğunu aldırmamalı,interneti olan bir ailenin çocuğuna verecek bir parça ekmeği de vardır muhakkak.

demiyorumki maddi durumun iyi değilse aldır gitsin,yada hadi bir çocukta idare ettin,2.de kötüleşti durum,3.te artık dayanacak gücün kalmadı,4.çocukta e olsun bunu da doğur şansa bala belki bakarsın demek yanlış.tamam çocuk rızkıyla gelir,kaderi farklı,ama bazı ailelerdede 'görünen köy kılavız istemiyor',böyle gelmiş böyle gideceği belli.

çocuk bakamayacak durumda olan kişiler, ona göre gerekli tedbirleri almaları lazım... olan olduktan sonra istediğin kadar pişman ol.. ana karnına olan bir çocuğu öldürmekle, 2-3 yaşına gelmiş bir çocuğu öldürmek arasında hiçbir fark yok... ne maddi, ne manevi, ne parasal hiçbir sebep bunu yasal gösteremez..

öyle sorular soruyorsunuz ki, merak ettim. ana karnında sağlıklı iken doğum sırasında sakat kalan çocuğunuzu ötenazi mi yaptırırsınız??

daha ana karnında olan çocuk ile doğmuş olan çocuğu öldürmek arasında ne fark vardır??

Karnındayken sağlıklı olan çocuğun doğduktan sonra bir hastalık, kaza vb. durumdan sonra engelli olmayacağı ne malum. Benim sapa sağlam doğan, son derece sağlıklı olan ablam 11 aylıkken geçirdiği havale yüzünden spastik engelli kalmış. Tabiki ailem sakat bu çocuk diye atmadı, öldürmedi, hala da bebek gibi bakıyorlar. Cevap mı: evet

bir de şöle bişey var
Rabbim hiçbirimizin başına vermesin ben de cok korkuyorum şu an 8 haftalık hamileyim de tekrar diyorum Allah korusun o zaten canlanmış ki anne karnında nasıl ki dışarda hayatta olan engellileri öldürüyormuyuz hayır
o yüzden anne karnındaki bebeği de sırf engelli diye öldürmek buna benzer
senn dediğin gibi bnm abim de şu an 27 yaşında ve zihinsel engelli sebep ise doğum sırasında su yutması:(

north82 gibi eleştiriye açık olmayanlar yorum yazmasın ki başları ağrımasın çünkü ben kendisini özelden bana hakaret ettiği için şiddetle kınıyorum onun seviyesine de inmeyeceğim,eğitimli insan diyosunuz sayın north82,siz yüksek lisanslısınız sözde eğitimlisiniz ama bir başkasına sırf sizi eleştirdiği için hakaret edebiliyosunuz,eğitimli insan sizin gibi oluyosa ben eğitimsiz olmayı tercih ederim...

şuan 4 ayıma girmek üzereyim umudum karnımda kalbi atıyor aldırmadım..bekliyorum onu nasipebıraktım çok dua ettim ve sizlerin yorumlarıda beni biraz etkiledi cesaret edemedim ve kürtaj görüntülerinide izleyince önce kahır kahır ağladım şuan hamileliğime devam.nasibimi görücem maddiyatımızda değişiklik yok ama allahıma bıraktım...
yormlarınız için tşkr ederim hepinize olumlu yada olumnsuz yorum yapan herkeze tşkr ederim..
:ecrin_bebek:

bebeğiniz uğurlu gelir inşallah .........ama yinede görüyoruzki istemek herşeye yetmiyor....önünü arkasını düşünmek lazım bazı şeylerin bu durumu yaşamamak için olan olmuş artık önüne bakıcaksın Allah rıskını verir derler bu kadar hırpalama kendini artık ...

dilerim allahtan bebeğiniz bütün sorunlarınızı giderir ve size mutlu,huzurlu bi yaşam sağlar...

Rabbim rızkını verir inşallah.

Bu kadar dert etme artık yapacak birşey yok.

Keşke eşinin rızasıyla olsaydı.

Bak ben 4 yıllık evliyim.Ama eşim istemiyor hala çocuk.

1tane bile çocuğum yok.İlk başlarda istiyordum ikna etmeye çalıştım sorna da zorlamadım zaten.

İstedim ki ikimizin de isteğiyle olsun.Tek benim isteğimle olacaksa hiç olmasın daha iyi dedim.

Onun da benimle aynı duygularla çocuk istemesini bekliyorum.

Eşim de maddi açıdan düşünüyor bazen.Bazen nasıl bakıcaz,yetiştircez bilemiyorum diye kendine güvenemiyor.

Sen de eşinin rızasını alsaydın bu konuda .

Ama olan olmuş.Kısmet işte.

İçecek suyu varsa dünyaya gelir zaten o sen merak etme gerisini ...
Cenabi Allah ne buyuruyor rizik korkusuyla cocuklarinizi öldurmeyin kuzu dogmadan agilda otu bitermis yazik yaaa belki bu cocugunuz sayesinde esiniz iyi bir is bulur

sağolun nasibiyle bekliyorum artık pişmanlığımelbet var ama aldırmadığm için değil daha iyi durumda yapaydım kşk hem mddi hemmanevi ama rabbim büyük diyorum bekliyorum

bazı arkadaşlar ne kadar sert konusuyorsunuz öyle. O SİZİN DIŞARDA AÇ DOLAŞAN DEDİĞİNİZ ÇOCUKLAR ANNELERİNİN BABALARININ YÜZÜNDEN.
Arkadaşım olan olmuş çocugunun canına kıyma ELİNİz ayağınız tutuyor gırer bı işe ikinizde bakarsınız çocuklarınızza dıye moral vereceğinize söledıklerınıze bak.
Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz.
kapıcılık yapılır temızlığe gıdılır yıne üç beş kuruş kazanılır eve katkıda bulunulur. siz karı koca gayret ettıkten sonra hem ahlaklı hem ii yetişir çocuklarınız.

Back
X