Mutluluk çok mu uzak?

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Uzatmadan hemen konuya gireyim...Sadece içimi dökmek için yazıyorum okuyan herkese teşekkürler hakkınızı helal edin..

Her şeye(bana, babama,kardeşime) avazının çıktığı kadar bağıran, sürekli sinirlenen, en ufak meseleleri bile kavgaya dönüştürüp uzatan bir annem var..Üstüne stlük evini sevmiyor, bize yaptığı her şeyi hizmetçilik olarak görüyor..Hadi onu da geçtim iş yapmayı yemek yapmayı sevmiyor ben yaparım seve seve ama bize karşı çok katı, çok sert hiç merhametli yumuşak davranmıyor..Anne diyince aklıma şefkat,merhamet,muhabbet gelmiyor hep hırslı kavgalı bir kadın gelior aklıma..Üstelik normal bi şekilde kavga etse yine iyi bize ağza alınmayacak küfürler ediyor komşular bile duyuyor kimsenin yüzüne bakamıyorum utancımdan..Annemin utanması gerek ama ben yerin dibine geçiyorum.:(( Üstelik eşime de ağza alınmayacak hakaretler etti yine ben arada kaldım..
Bir de hiçbir şeye karışmayan pasif bi babam var..Onun da gereksiz çıkışları olur bazen herkesin içinde kavga eder sağı solu belli olmaz..
Bir kardeşim var bana yapılan her şeyi kıskanıp kavga haline dönüştüren..Yaşı 17 olmasına rağmen akıl yaşı çok gerilerde..En ufak bişiyi bile kıskanır bide bebek gibi ağlar falan..Babama küfür bile eder annemden yüz bulup..
Bütün bunların baş sorumlusu yine annem tabiiki ve ben bu ortamdan o kadar bunaldım ki ışık hızıyla bi evlilik yaptım..Eşimin iş problemleri dolayısıyla evimizi de ayıramadık ve kaynanamlarla yaşıyorum..Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum diyebilirim.Bide görümcem küçük çocuğuyla birlikte haftanın en az 4 günü bizimle kalıyo çocuk bizim odamızdan çıkmıyo sürekli çat kapı giriiyor eşimle aramıza..:(
Eşim desen o da sürekli beni eleştirme havasında..Beni beğenmiyor sürekli laf sokuyor kilolusun, çirkinsin vs..
Tek güzel olan şey kayınvalidemin bana iyi davranması..Ufak tefek hataları oluyor benim de olmuştur muhakkak ama idare ediyoruz en azından..Hayatımda başkada güzel bişey yok..Mutluluk bana çok uzak sanırım..

Ne talihsizlik bu böyle.
Kayınvalidenizle konuşsanız da görümceniz konusunda birşeyler yapsa.
Görümceniz evli değil mi, ya da neden sizde kalıyor haftanın 4 günü.
Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, çalışsanız keşke.
Bu evliliği sürdürmeniz için de neden göremiyorum.
Ne kadar arada bir hayatınız var.
Çözüm bulmazsanız hasta olursunuz tüm bunların arasında....

annenizin o hale gelmesinin mutlaka bir sebebi vardır, belki zamanında yasadıklarını onu acımasız merhametsiz yapmış..
eşinin sözleri çok talihsiz,,, seni begenmiyorsa neden evlendi ozaman... acaba kendine bakmıyormusun , eşin senin zoruna gidecek şeyler bulupta hırs yapman için bu şekilde konusuyor olabilir...
gelecegi düşün... evini ayrmıssın, çocukların olmuş.. düzenini kurmussun, annen durulmuş, kardeşin evlenmiş. bunlar olmayacak şeyler değil.. annen asabi olabilri onuda öyle idare edceksiniz...

Son düzenleme:
çok üzülüyorum sırf ailesinden uzaklaşmak için yapılan evliliklere mantık dışı geliyor bana, ama evlenmişsin kayınvalideyle oturmayı kabul etmişsinn evlerinizi ayırma şansınız yok mu ?
ayrıca eşinin seni aşağılamalarına sakın psikolojin bozulmasın evlenmeseymiş o zaman paşa, o ne derse desin onun için değil kendin için kendine bak kendini çok beyendiğini belli et.Kimse dörtdörtlük değil herkesin elbet kusurları vardır. ayrıca çalışıyormusun ve yaşın kaç

Kendime elimden geldiği kadar bakmaya çalışıyorum ama eşim benim her dakika gran tuvalet gezmemi istiyor bir gün eşofmanla görmeye tahammül edemiyor..Bir de evde yalnızca biz yokuz ki başkaları da var ben utanıyorum çekiniyorum onların yanında giyinip fazla süslenmeye..Bide babası var evde ben bişey giyiyorum odadan çıkarken bide üstüme bişiyler daha giymek zorunda kalıyorum..Sürekli giy çıkar yapmaktan da yoruluyo insan :(

Son düzenleme:
Hangisinden başlasam bilemedim..

Öncelikle kızkardeşinizin annenizin yolundan ilerlediğini söyleyebilirim maalesef :50:

Nitekim küfür ayıp kötü birşey olsa annem etmezdi ile başlayıp bu yaştan sonra da önünü kesememiş 17 yaşındaki kızkardeşinize üzüldüm :53:

Babanız pasif olmasa annenizin bu kadar ar damarı çatlamazmış zaten :19:

Aile içinde tek aklı başında birey sizsiniz herhalde ? Ya onlara psikolojik destek alma konusunda yardım edeceksiniz ay da görüşmeyi mümkün olduğunca keseceksiniz. Yoksa Allah muhafaza sizin de gidişatınız pek farklı olmaz :34:

Şu görme engelli eşinize gelince , şimdiye kadar sizi görmemiş mi ? Evlenirken gözüne perde mi inmiş ? Kaldı ki dış güzelliğin geçici olduğunu her insan bilir ve bu yüzden yüreğinin sevdiği kişi ile evlenir.

Ayrıca sormadan edemeyceğim kendisi ' brad pitt ' mi :32:

Annemin bana yaşattığı acıları hiç kimse yaşatmadı bu güne kadar..Annemin normal yapıda bi insan olmadığını herkes biliyor beni çok yıprattı 25 yaşında evlendim şu an 26 yaşındayım..

Kendime elimden geldiği kadar bakmaya çalışıyorum ama eşim benim her dakika gran tuvalet gezmemi istiyor bir gün eşofmanla görmeye tahammül edemiyor..Bir de evde yalnızca biz yokuz ki başkaları da var ben utanıyorum çekiniyorum onların yanında giyinip fazla süslenmeye..

bunları bize söyledigin gibi eşine de söyledinmi?? utanıyorum, çekiniyorum... sonuçta başbaşa değilizki dedinizmi

Ne talihsizlik bu böyle.
Kayınvalidenizle konuşsanız da görümceniz konusunda birşeyler yapsa.
Görümceniz evli değil mi, ya da neden sizde kalıyor haftanın 4 günü.
Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, çalışsanız keşke.
Bu evliliği sürdürmeniz için de neden göremiyorum.
Ne kadar arada bir hayatınız var.
Çözüm bulmazsanız hasta olursunuz tüm bunların arasında....

Görümcem evli olmasına rağmen bizimle kalıyor 2 gün gelmese kaynanamgil hemen alıp getiriyolar birbirlerine çok bağlılar..Kocasının umrunda değil zaten gece işi yapıyo günlerce gelmeseler umrunda olmaz..Küçük çocuğu da beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ama beni bi rahat bırakmıyorki eşimle ilgileneyim..Srekli beni alıp götürmeye çalışıyor oyun oynayalım diyor bende kıramıyorum küçücük kız..

bunları bize söyledigin gibi eşine de söyledinmi?? utanıyorum, çekiniyorum... sonuçta başbaşa değilizki dedinizmi

Ya söyledim ama bahane uyduruyomuşum gibi davranıyor ben onların gözlerini üstüme çekmeyi sevmiyorum utanıyorum bide her yerimii inceliyorlar yok belin şöyle yok kalçan böyle vs..Benim de gıcığıma gidiyo onların yanında kapalı giyinmek zorunda kalıyorum

Görümcem evli olmasına rağmen bizimle kalıyor 2 gün gelmese kaynanamgil hemen alıp getiriyolar birbirlerine çok bağlılar..Kocasının umrunda değil zaten gece işi yapıyo günlerce gelmeseler umrunda olmaz..Küçük çocuğu da beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ama beni bi rahat bırakmıyorki eşimle ilgileneyim..Srekli beni alıp götürmeye çalışıyor oyun oynayalım diyor bende kıramıyorum küçücük kız..

Kırmayın tabi çocuğu ama sizin de işinizin olduğunu söyleyin.
Annesinin de işine geliyor birisi ilgileniyor.
Değişik ve saygısız bir aile sizinkisi.
Ne sizin eşinizle olan evliliğinize, ne de görümcenizin evliliğine saygıları yok demek ki.
Kayınvalideniz otorite tıpkı kendi anneniz gibi.
En kötüsü eşiniz sahip çıkmıyor size.
Zor gerçekten de işiniz.

Kırmayın tabi çocuğu ama sizin de işinizin olduğunu söyleyin.
Annesinin de işine geliyor birisi ilgileniyor.
Değişik ve saygısız bir aile sizinkisi.
Ne sizin eşinizle olan evliliğinize, ne de görümcenizin evliliğine saygıları yok demek ki.
Kayınvalideniz otorite tıpkı kendi anneniz gibi.
En kötüsü eşiniz sahip çıkmıyor size.
Zor gerçekten de işiniz.

Aslında ne çirkinim ne de kiloluyum eşim sıfır beden olmamı istiyor ben beceremiyorum zaten olmak da istemiyorum..Eşim de tv dekiler dergi kapaklarındakiler gibi olmamı bekliyor sanırım..

Kaynanam bana iyi davranıyor ufak tefek sinsilikler yapsa da ben onlara kafamı takmıyorum sadece her şeyime karışmasın yeter diyorum çünkü eşime yaptığım yemeğe bile karışıyor..Kayınpeder de sürekli övüyor ama hiçbişey istemediğim için maddi olarak onlara yük olmadığım için övüyor..Üstümde kötü bişeyle 1 buçuk senedir geziyorum..

siz evinizi ayırmazsanız sizin de evli olduğunu anlamaları çok zor

görümceniz tabi ki gelecek ailesinin evi kimse kalkıpta orada gelin var çok gitmemeyeyim demez sizde bunu isteyemezsiniz

diğer konunuzu hatırlıyorum eşiniz çalışmıyordu

sizde lisans mezunu ve ev hanımı yazıyordu profilizde

kusura bakmayın ama bazı şeyler için çabalamayıp sonra da ah vah yapan insanları anlamıyorum

ilk seneler para biriktirmek için aynı eve çıkmıştınız

bu zamana kadar çok paralar birikirdi

siz evinizi ayırmazsanız sizin de evli olduğunu anlamaları çok zor

görümceniz tabi ki gelecek ailesinin evi kimse kalkıpta orada gelin var çok gitmemeyeyim demez sizde bunu isteyemezsiniz

diğer konunuzu hatırlıyorum eşiniz çalışmıyordu

sizde lisans mezunu ve ev hanımı yazıyordu profilizde

kusura bakmayın ama bazı şeyler için çabalamayıp sonra da ah vah yapan insanları anlamıyorum

ilk seneler para biriktirmek için aynı eve çıkmıştınız

bu zamana kadar çok paralar birikirdi

Canım bi ara çalıştım fakat sonra mesai saatleri çok uzadığı için eşim izin vermedi bidaha da çalışmamı istemiyor malesef..:( Ben de ortada sıkışıp kaldım böyle

canımmm sana dıyebılecegım tek sey sakın duzenını kurmadan cocuk dusunme

off canım ya bu ailenin içinde sen nasıl normal kalabildin,

Allah'a sığın, isyan etme, her gün dua et inşallah herşey yoluna girer.

Ben görümcem bizde kalmasın demiyorum ama evli bi insan haftanın 4 gübü gelipde annesinde kalırmı..Üstelik çocuğu pisliyo dağıtıyo biz topluyoruz yazık değilmi bana?Eşimlede ilgilenemiyorum onun kızı peşimi bırakmıyorki eşimle beni yanyana görse kıskanıyo aramıza giriyo..Yemek yerken bile rahat bırakmıyo bi nefes alayım..

Canım bi ara çalıştım fakat sonra mesai saatleri çok uzadığı için eşim izin vermedi bidaha da çalışmamı istemiyor malesef..:( Ben de ortada sıkışıp kaldım böyle

ama bu şekilde karı koca çalışmazsanız nasıl ayrı eve çıkmayı düşünüyorsunuz

yada ayrı eve çıkmayı düşünüyor musunuz diye sorayım

üzgünüm ama adam olmaz kocan

seni bu şekilde kısıtlaması bi eve hapsetmesi hiç hoş değil çalışma , zayıfla , süslü püslü gez bütün gün evin içinde , ilgili davran başka

Back
X