Mutluyum demem gereken zamanda çıkmazdayım....:S

Gerçekten senin için ve sözlün için zor bi durum.Yani senin annen aynı durumda olsa sen onu bırakmak istemeyeceksin ama anlaşamayacağınızı da bile bile yanına almak da istemeyeceksin.

Kendimi senin yerine koydum da gerçekten zor...
En azından sözlün anlayışla karşılamış durumu.Çevreden söylenenlere de aynen şu cevabı vermelisiniz bence "Bu konuda en doğru kararı verecek olan biziz"
Çünkü çevredeki kimse sizi daha iyi anlayamaz.Onlar da bu durumda olsa belki sizin verdiğiniz kararı verecekti.Yaşayacak olan sizsiniz.Benim kuzenim de kira vermemek için 3 sene k.valideyle yaşadı,2 katlı evde yeme içmeleri birdi ama ayrı katlarda kalıyolardı.Ama kayınvalide anlayışlı biriydi.Kuzen yatardı,kayınvalide kahvaltı hazırlardı.
Şimdi kiralık ev tuttular ayrıldılar,yakın biyerde oturuyolar.Kuzenim"Yeni evlenmiş gibi hissediyorum kendimi" dedi geçenlerde bana.Kira ödüyorlar belki de zorlanıyorlar ama çok mutlular.
Yine kayınvalidesiyle de iyiler,birbirlerine gidip geliyolar.
Sen de doğru düşünüyosun,yakında bi ev tutsun gidip gelirsiniz.Sık gitseniz bile aynı evde oturmanızdan iyidir.Bence kararınızdan dönmeyin,çevreden de bu konuda yorum yapmamalarını isteyin.
İki gün sonra kocanla kötü olsan çevren mi sana yar olacak????? Hiç sanmıyorum

Gerçekden şu yapılan yorumları çıktı alıcam ve sevdiğime okutucam.
İşde benim her zaman anlatmak istediğim de bu.Şuan konuşan çevre ben ağladığımda üzüldüğümde eşimle kavga ettiğimde yanımda olmayacak.Sen seçtin senin kararındı dicek.Aynı evin içinde ne kadar iyi olsada olmaz.Evlilik iki kişi arasında en özel anların yaşanmasıda gerektiği bir kurum.Yan odada kaynanam uyurken ben eşimin koynunda nasıl rahat edeyim?Birde sabak kalktığımda kaynanamın yüzünü görücem.Utancımdan yerin dibime girerim.Yeri geliyor kendi anne babanla zıtlaşıyorsun.Ve sözlüm kesinlikle evet annemle anlaşırsın diyerek güvence vermiyor veremiyor.Kararımızı verdik bu konuda olumsuz konuşmicaz ki üzerimize gelmesin konuyu tamamen kapatıcaz.Bende aileme o yönde açıkladım.Umarım sorun olmicak.

İçimdekileri söyledim canım ve onada cevap hakkı tanıdım.
Haksızsam söyle açıklama yap mantıklıysa kaul edicem dedim.
Ve birlikde karar aldık aileyide çevreyide bu konudan uzak tutucaz.
Yoksa ikimizide karıştırıyorlar düşünce olarak.Bakalım inşallah hayırlısı olur hakkımızda.
Senin için de benim içinde.Affına sığınarak dün sözlüme senin örneğini verdim.
Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anladı.Umarım bu sefer geri dönüşüde olmaz.

af ne demek rica ederim iyi yapmışsın tabiki sevindim senin adına.. aldığınız karar yönünde insanlar değiştirmeye çalışacaktır ama inşallah sana değil sözüm ama o fikrini sabit bir şekilde korumayı başarır..
çok sevindim senin adına gerçekten :)
Rabbim inşallah gönlümüzdekini hayırlı; hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin...

düğün tarihi belli mi?sevdiğin ne iş yapıyo?
benşmde nişanlımın babası vefat etmiş 2 evleri ama kayınvalideme kıyamıyorum ne yapsam bilemedim?birlikte mi oturma tklifi geldi kabul etmedim ama vicdanım rahatsız?

af ne demek rica ederim iyi yapmışsın tabiki sevindim senin adına.. aldığınız karar yönünde insanlar değiştirmeye çalışacaktır ama inşallah sana değil sözüm ama o fikrini sabit bir şekilde korumayı başarır..
çok sevindim senin adına gerçekten :)
Rabbim inşallah gönlümüzdekini hayırlı; hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin...

Teşekkür ederim canım amin cümlemiz için...
Sözlüm oturmicaz dediğinde tüm aile üstüne yüklendi aynı şekilde benim çevremde öyle.
Bizde karar aldık bu konuda hiç yorum yapmıcaz zaman dicez.
Ama kararımız olmaması yönünde.Hatta sözlüm ev tutayım bu durumda o şekilde teyzemde kalamayız dedi.Düğünümüzde umarım eylülün ilk haftasında olucaz.Biraz daha sabırlı olmamız gerekicek.Umarım hayırlısı olur.allahım hepimizin gönlüne göre versin.

düğün tarihi belli mi?sevdiğin ne iş yapıyo?
benşmde nişanlımın babası vefat etmiş 2 evleri ama kayınvalideme kıyamıyorum ne yapsam bilemedim?birlikte mi oturma tklifi geldi kabul etmedim ama vicdanım rahatsız?

Nişan martın sonu yada nisanın ilk haftası.
Düğünde eylülün ilk haftası yada ekimin başı diye konuşuldu canım.

Benim durumum biraz daha farklı canım.Benim kayınvalidem farklı şehirde yaşıyordu.Sözlümünde askerden sonra orda kalmasını istedi.Sözlümde annemle yapamam diyip gitmedi.Askerlik okul lise derken uzun yıllar ayrı kalmışlar.Ve ablası askerdeyken evlenip annesini yanlız bırakmış.Sözlüm gelmemi bekle demiş anneside ben yanlız yaşarım diyip izin vermiş.Kaynanamın aklında ne istanbul vardı nede birlik yaşamak.Önce bizi oraya yönlendirmeye çalıştı.Maddi manevi hiç destek sağlamadı.Sözlümü cezalandırdı vazgeçsin yanıan gitsin die.Vazgeçmeyince bu sefer sözlümün teyzesi konuştu sözlümün dedesi konuştu kaynanam ikna oldu istemeye istanbula geldi.Beni istemiyordu biliyordum ama ben sözlüme annen olsun dedim.Sonra geldi beni tanıdı ailemi gördü baktı okumuşum çalışıyorum ailem mütavazi 10 aydır yanımızda olmayan kadın birden benim tek oğlum var istanbulda kalıcam gitmicem birlikde otururz demeye başladı.

Sözlüm annesiyle uzaklaşmış anlayışlı değildir mutsuz oluruz diyor.Ama bunu açıkladığımızda iki ailede üzerimize çok geldi.Sözlümde deneyebilir miyiz dedi.Yine iyi niyetli yaşlaştım ama farklı yorumlar duydum o yüzden de kesin kararımı verdim...

Ve biz kirada oturucaz istanbulda ev yok.Bunları düşünürken birde kaynanamla oturma fikri hemde sözlüm yapabiliriz güvencesi vermeden çok zor.

Bir sonuca varmışsınız, umarım sıkıntısız bu sonucunda arkasında durulur.
Karşınızda bakıma muhtaç biri yok, sizden önce de tek başına yaşayan
ve tek başına yaşamaya karar veren ve sonradan fikrini değiştiren biri var.
Bu durumda vicdan yapıp, beraber oturun diyemeyeceğim ben.
Evliliğinizin tadını çıkarmaya bakın, bir gün zamanı gelirse, muhtaçlık bir durum olursa,
yanınıza almayı o zaman düşünebilirsiniz.
İşin ilginç tarafı, kadın kendi oğluyla anlaşamıyor, sizle nasıl anlaşacak.
Ya da evlenince niye bu kadar kıymete biniyor bu erkek evlatları onu da anlamıyorum.
Evlenmeden önce sene de 1 kere görmezler, evlenince sık sık geleceğim diye diretirler.
Kendi hayatınıza bakın , tadını çıkarın.
Hayırlısı olsun hakkınızda inş.

Teşekkür ederim canım amin cümlemiz için...
Sözlüm oturmicaz dediğinde tüm aile üstüne yüklendi aynı şekilde benim çevremde öyle.
Bizde karar aldık bu konuda hiç yorum yapmıcaz zaman dicez.
Ama kararımız olmaması yönünde.Hatta sözlüm ev tutayım bu durumda o şekilde teyzemde kalamayız dedi.Düğünümüzde umarım eylülün ilk haftasında olucaz.Biraz daha sabırlı olmamız gerekicek.Umarım hayırlısı olur.allahım hepimizin gönlüne göre versin.

sen kendi anneni çevreni oğlanın çevresini bi kenara bırak bak şimdi senin şuan yapman gereken şey sevdiğin insanı sabırla sevgiyle elinde tutmak.. sakın olaki plan program yapıp şunu derse şöyle yaparım böyle yaparım olayına girme.. en önemlisi inatlaşmayın.. akıl veriyomuş gibi oldu ama öyle düşünme olur mu üzülmeni istemem..

Bir sonuca varmışsınız, umarım sıkıntısız bu sonucunda arkasında durulur.
Karşınızda bakıma muhtaç biri yok, sizden önce de tek başına yaşayan
ve tek başına yaşamaya karar veren ve sonradan fikrini değiştiren biri var.
Bu durumda vicdan yapıp, beraber oturun diyemeyeceğim ben.
Evliliğinizin tadını çıkarmaya bakın, bir gün zamanı gelirse, muhtaçlık bir durum olursa,
yanınıza almayı o zaman düşünebilirsiniz.
İşin ilginç tarafı, kadın kendi oğluyla anlaşamıyor, sizle nasıl anlaşacak.
Ya da evlenince niye bu kadar kıymete biniyor bu erkek evlatları onu da anlamıyorum.
Evlenmeden önce sene de 1 kere görmezler, evlenince sık sık geleceğim diye diretirler.
Kendi hayatınıza bakın , tadını çıkarın.
Hayırlısı olsun hakkınızda inş.

Ahh işde ben onu bir anlasam.
İnanın çok düşündüm.Hani sürekli sözlümün yanında olan bir insan olur maddi manevi destek sağlar.Ben evlendikden sonra hayır oturmam dersem yine hatalı bulurum kendimi.Ama yoktu istanbulda kalamam yapamam diyen biriydi.Oğlu cebinde tek kuruş olmadan aylarca iş aradı.Onun derdide oturduğu yerde oğluna iş bulmakdı.Kararımızı hiç desteklemedi.Ama şimdi tek oğlu varmış elinden gelen desteği yaparmış.10 ay önce iki oğlu yoktuya.Hemde sözlüm askerdeyken kızını destekleyip evlendirmiş başka şehre göndermiş ben yanlız yaşarım diye.Şimdide yaşıyabilir.Ve düğünümüze 9 ay kala kadın ev tutmaya karar verdi istanbulda gitmicekmiş.Annem annesi sözlüm ben konuşurken.Sözlüm annemle anlaşamıyoruz dedi.Kaynanamda oğlum evliliğe hazır değil benimle ilgisi yok.Biz seninle el ele verir oğlumu adam ederiz dedi.Kaynanamla evlenicem ya ben ondan.İstemediğini bilmesem inanıcam.Ama sevdiğimin kalbi çok temiz annesinin düşüncelerini benden hiç saklamadı.Bende bildiğim için ısınamıyorum yapmacık geliyor.

sen kendi anneni çevreni oğlanın çevresini bi kenara bırak bak şimdi senin şuan yapman gereken şey sevdiğin insanı sabırla sevgiyle elinde tutmak.. sakın olaki plan program yapıp şunu derse şöyle yaparım böyle yaparım olayına girme.. en önemlisi inatlaşmayın.. akıl veriyomuş gibi oldu ama öyle düşünme olur mu üzülmeni istemem..

yok canım bütün yorumlar benim için inanılmaz değerli inanın.Burda yaşamış görmüş birçok ablam arkadaşım kardeşim var.Bende öyle düşünüyorum artık bu konuyu sürekli gündeme gelip ne sevdiğimi ne kendimi üzücem.bir karar alındı.Son şans son güven denildi.Arkasında durmak sevdiğime düşer.Ki bunu yapıcağına inanmak istiyorum ne yazık ki inanıyorum diyemiyorum.Umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Gerçekden şu yapılan yorumları çıktı alıcam ve sevdiğime okutucam.
İşde benim her zaman anlatmak istediğim de bu.Şuan konuşan çevre ben ağladığımda üzüldüğümde eşimle kavga ettiğimde yanımda olmayacak.Sen seçtin senin kararındı dicek.Aynı evin içinde ne kadar iyi olsada olmaz.Evlilik iki kişi arasında en özel anların yaşanmasıda gerektiği bir kurum.Yan odada kaynanam uyurken ben eşimin koynunda nasıl rahat edeyim?Birde sabak kalktığımda kaynanamın yüzünü görücem.Utancımdan yerin dibime girerim.Yeri geliyor kendi anne babanla zıtlaşıyorsun.Ve sözlüm kesinlikle evet annemle anlaşırsın diyerek güvence vermiyor veremiyor.Kararımızı verdik bu konuda olumsuz konuşmicaz ki üzerimize gelmesin konuyu tamamen kapatıcaz.Bende aileme o yönde açıkladım.Umarım sorun olmicak.

Bak canım,bende bi ara çevremin akrabalarımın "ne derler "sevdası yüzünden eşimle kötü oldum.Daha bi haftalık evliydik.Yok öyle dediler,yok böyle dediler diye haftada bi küsüyoduk.
Sonra baktım akrabalarım arkamdan konuşmuş,birleşip dedikodumu yapmışlar.Tabi duydukça sinirlendim.Eşimle kötü olunca iyice hayatım zindana döndü.
Şimdi ne yapıyorum,eskisi kadar takmıyorum...Akrabalarıma,çevreden duyduklarıma kulak tıkıyorum.
Çok şükür eşimle de iyiyiz şimdilerde.En güzel zamanlarımı akrabalarım yüzünden mahfetmişim.
Nişan,nikah,balayı ve ilk evlilik aylarımı zehir etmişler bana...
Sen de sadece sevdiğinle iyi olmaya bak.Başkasından hayır yok maalesef :19:
Allah tamamına erdirsin.Belki bunu yapmak kolay değil ama herşeyi duymayacaksın görmeyeceksin.
Kim ne derse desin kendini düşüneceksin.
Çünkü herkesi aynı anda mutlu edemezsin.Geç oldu ama ben bunu anladım.Artık annemin sözünü bile bazen dinlemiyorum :50:

NE yazıkki iyi niyet göremedim bu durumda birlikte oturacak düğün yapacakmı oğluna ,mesela su an maddi desteği varmı nişanlına,düğüne yardım edecekmi?hem düğüne yardım etmeyecek hem birlikte de oturmayı isterse kaç uzaklaşşşşş

Bak canım,bende bi ara çevremin akrabalarımın "ne derler "sevdası yüzünden eşimle kötü oldum.Daha bi haftalık evliydik.Yok öyle dediler,yok böyle dediler diye haftada bi küsüyoduk.
Sonra baktım akrabalarım arkamdan konuşmuş,birleşip dedikodumu yapmışlar.Tabi duydukça sinirlendim.Eşimle kötü olunca iyice hayatım zindana döndü.
Şimdi ne yapıyorum,eskisi kadar takmıyorum...Akrabalarıma,çevreden duyduklarıma kulak tıkıyorum.
Çok şükür eşimle de iyiyiz şimdilerde.En güzel zamanlarımı akrabalarım yüzünden mahfetmişim.
Nişan,nikah,balayı ve ilk evlilik aylarımı zehir etmişler bana...
Sen de sadece sevdiğinle iyi olmaya bak.Başkasından hayır yok maalesef :19:
Allah tamamına erdirsin.Belki bunu yapmak kolay değil ama herşeyi duymayacaksın görmeyeceksin.
Kim ne derse desin kendini düşüneceksin.
Çünkü herkesi aynı anda mutlu edemezsin.Geç oldu ama ben bunu anladım.Artık annemin sözünü bile bazen dinlemiyorum :50:

Çevremiz bizi ilk anlardan itibaren hiç desteklemedi.
Pazar günü oturmaya geldiler kaynanamlar onlar gitti teyzem kuzenler filan kaldı.
İnanamazsınız her kafadan bir ses çıkıyor.Biz olsak şöyle yaparız herkes özüne dönüyor sende istemiyorum deme.Bunları söyliyenlerin hayatını bilmesem inanın kendini yerin dibine girmiş hissedicem.Ben sözlümden maddi hiç bir şey beklemedim sadece manevi beklentilerim var.Ve şu anne konusuna kadar hiç zıtlaşmadık.Kuzenlerden biri ev alınmadı henüz diye2,5 yıldır nişanlı.Diğeride aynı o süre kadar nişanlı yine maddi sorunlardan.Ama ortada benim konum kaldı.Ve ben sözlenicem dediğimde hiç biri beni desteklemedi.En komiğide sözlümün yüzüne gülerken arkasından ilişkini değerlendir doğru insan olmayabilir daha başındasın mantıklı karar ver gibi açıklamalar yaptılar.

Ve o kadar doğru söyledin ki herkesi aynı anda mutlu etmek imkansız...

NE yazıkki iyi niyet göremedim bu durumda birlikte oturacak düğün yapacakmı oğluna ,mesela su an maddi desteği varmı nişanlına,düğüne yardım edecekmi?hem düğüne yardım etmeyecek hem birlikte de oturmayı isterse kaç uzaklaşşşşş

İstemeye geldiler herşeyi sözlüm yaptı.
İki hafta sonra geldiler yine herşeyi sözlüm yaptı.
Tek taşımı söz yüzüğümü sözde ki taktığı kolyemi çiçeğimi çikolatamı hepsini sözlüm yaptı.
Zaten diyorum ya kaynanam oğlum çalışmıyor diye düşünüp yanlız bırakdı maddi destek hiç yoktu.
Sözdede yine aynı şekilde.Hatta gelmeden önce yine sözlümle zıtlaşmışlar eğer oturmazsam kimse destek olmaz sana gibi bir laf etmiş.Sözlümde zaten hiç destek değildin demiş.Ama annemle konuşurken bir tane oğlum elimden gelen herşeyi yaparım diyor.Bu bana göre iki yüzlülüktür.Ve 10 ay önce oğlum çalışmıyor istanbulda geçinemem diyen kadın 10 ay sonra düğüne 9 ay kala istanbulda ev tutma kararı alıyor.Yani ben tek pencereden bakıyorum olaylara bilmiyorum.Çevrenin gözü bu durumu görmüyor annemde dahil.

canım neler olmuş böyle ya,
kesinlikle kayınvalide ile oturma canım rahat edemezsin bir tartışsalarsa suratı asık olsa bu sefer seninde morelin bozuk olur,rahat edemezsin,ayak uzatıp dinlenemezsin aynı evde yaşamak zor yani.

Çevremiz bizi ilk anlardan itibaren hiç desteklemedi.
Pazar günü oturmaya geldiler kaynanamlar onlar gitti teyzem kuzenler filan kaldı.
İnanamazsınız her kafadan bir ses çıkıyor.Biz olsak şöyle yaparız herkes özüne dönüyor sende istemiyorum deme.Bunları söyliyenlerin hayatını bilmesem inanın kendini yerin dibine girmiş hissedicem.Ben sözlümden maddi hiç bir şey beklemedim sadece manevi beklentilerim var.Ve şu anne konusuna kadar hiç zıtlaşmadık.Kuzenlerden biri ev alınmadı henüz diye2,5 yıldır nişanlı.Diğeride aynı o süre kadar nişanlı yine maddi sorunlardan.Ama ortada benim konum kaldı.Ve ben sözlenicem dediğimde hiç biri beni desteklemedi.En komiğide sözlümün yüzüne gülerken arkasından ilişkini değerlendir doğru insan olmayabilir daha başındasın mantıklı karar ver gibi açıklamalar yaptılar.

Ve o kadar doğru söyledin ki herkesi aynı anda mutlu etmek imkansız...

Benim kuzenlerim de gelen bohçaya bile burun kıvırdılar :1:
Sanki kendilerine kamyonla bohça gelmiş gibi.Benim gözümde hiçbişey yoktu.Beni dolduruşa getirceklerdi ama ben bohçadan daha önemli şeylere değer veriyodum.
Kıskançlıklarından yapmadıkları kalmadı,arkamdan konuşmaları,eşime bahane bulmaları.
Yok bizi sevmiyo eşin,yok kaynanan havalı falan :9:
Hep kıskançlık.
Boşveeeeer keyfine bak tatlım :34:

canım neler olmuş böyle ya,
kesinlikle kayınvalide ile oturma canım rahat edemezsin bir tartışsalarsa suratı asık olsa bu sefer seninde morelin bozuk olur,rahat edemezsin,ayak uzatıp dinlenemezsin aynı evde yaşamak zor yani.

Aileler işin içine girince malesef ki böyle oluyormuş canım.
Bende de sevdiğimde aynen öyle düşünüyoruz.
Ama çevremiz maşallah her kafadan bir ses çıkıyor.

Kimse yardım etmez mi düğüne ? etmezse etmesin sen zaten herseyi yapamaya razısın ikinizinde işi gücü var mmaşlarınız ne bilmiyorum tabi istanbulda kiralarıda ama ikiniz elele verdikten sonra herşey halolur,kabul etme memleketini nden istemiyor ki şuan orda evi falan yok mu validenin yada önceki gibi kızına gitsin ne oldu şimdi?sen çok iyi birisin belli ailende...

Benim kuzenlerim de gelen bohçaya bile burun kıvırdılar :1:
Sanki kendilerine kamyonla bohça gelmiş gibi.Benim gözümde hiçbişey yoktu.Beni dolduruşa getirceklerdi ama ben bohçadan daha önemli şeylere değer veriyodum.
Kıskançlıklarından yapmadıkları kalmadı,arkamdan konuşmaları,eşime bahane bulmaları.
Yok bizi sevmiyo eşin,yok kaynanan havalı falan :9:
Hep kıskançlık.
Boşveeeeer keyfine bak tatlım :34:

Ayy aynen.
Sözlümün öyle olmasını hiç beklemiyorlardı.
Çünkü allahı var sözlüm gözümün içine bakar bir dediğimi iki etmez.
Bunu bile o kadar farklı yorumladılar ki anlatamam.
Annesini mi istemiyor aaa kesinlikle eş olmaz iyi düşün saa sahip çıkmaz bile dediler.
Bir anneye sahip çıkmak aynı evde kalmak mıdır?Aynı evde kalkıp da insan muamelesi yapmayan insanlar biliyorum.Ama o tarz insanlar için önemli olan çevre aa bak yapıyor desinler diye yapmacık davranışlar.Ben öyle değilim hiç öyle olmadım,olmicamda...

nişanlına söyle annen dünya iyisi de olsa ben yapamam kayınvalide ile aynı evde,gerekirse sık giderim ziyaretine ama aynı evde olmaz de..açık açık kayınvalidene de söyle..sonradan kötü olacağına baştan kötü ol herkes de baştan anlasın nasıl davranması gerektiğini..

Kimse yardım etmez mi düğüne ? etmezse etmesin sen zaten herseyi yapamaya razısın ikinizinde işi gücü var mmaşlarınız ne bilmiyorum tabi istanbulda kiralarıda ama ikiniz elele verdikten sonra herşey halolur,kabul etme memleketini nden istemiyor ki şuan orda evi falan yok mu validenin yada önceki gibi kızına gitsin ne oldu şimdi?sen çok iyi birisin belli ailende...

Memleketinde kurulu evi düzene var canım.Hatta annesi ve babasıda memlekette kalıyor.
Yani aslında yanlız değil.Annesinin babasının yanında bile kalabilir.Ama nedense erkek evlat evlenince kıymete biniyor bir çok arkadaşımın söylediği gibi.Kızınında yanıan gitmiyor.Ona yanlız kalabilirim diye izin verdi.Ama bizim evliliğimizde yanlız kalamıyor.
Düğüne gelince maaşlarımızdan bir kısmını kenara koymaya başladık bile.
Eşyalar peşin alınıcak benim ailemde büyük destek borçsuz evlendiricez seni diyorlar.
Annem babam kardeşim hepsi bana tam destek.Ben sözlümün durumunuda anlattım.
Ailem sen seviyorsan oda bizim oğlumuz elimizden gelen desteği sağlarız dedi.
Maddi kısımları inanın hiç düşünmüyorum.Yeterki huzurum olsun.

Back
X