• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuz evlilik

severek evlendik. daha evleneli 10 ay oldu ama sürekli onun ailesi için kavga ediyoruz allah yukardaki ben haklıyım ailesinden köpek gibi korkuyor.
(ailesi olmadan hiç bı yere gıdemıyoruz herseye karısıyorlar benım para harcamamdan dolayı maaşını azalttılar düşünün)
ailesi sürekli beni üzüyor ve eşim onlaarı savunuyor.
ve daha yazamadığım yüz tane sebep hep sabrettım hep yuttum
ama bardağı taşıran son damla şu konuşma oldu.
ben eşime dedım yeter artık herseye göz yumdum ama bu son dedım
eşim bağırdı neye göz yumdun dıye oysa nelerine katlanıyorum bi bilsenız aileeme anlatamıyorum bile
utanıyorum ....... nasıl derim benı kandırdı dıye
herşey için izin alıyor sanki evli değilde lise öğrencisi.
dıyorum yakında cocuk olacak artık kendi kararlarını kendin ver benı dınlemıyor.
bazen o kadar sınırlenıyorumkı ayrılmak ıstıyorum.
ona cok kızıyorum bızı bu duruma ailesi getırdıgı ıcın.
sonra boşanıp ne yapcam dıyorum dul olmakta zor cok çaresiz ve mutsuzum :(
bin kere pişmanım evlendiğime ona guvendım bana vaad ettıgı yalanlara ınandım hepsı yalan cıktı.
ne yapcam bılmıyorum sevıyorum kocamı ama bu halıyle kabul edemıyorum
keşke allah ıcımden ona olan sevgımı alsada kendı yoluma baksam :(

Kendi aileni devreye al canım, ailene anlat sana yaşattıkları sıkıntıları. Kocan ve ailesi ancak senin annen ve babanın dilinden anlarlar, yoksa yıllarca ezilip gidersin böyle.

Konu aynı evet, sanıyorum arkadaş içindekileri hala atamadı ki bir daha yazdı...Bazen insan yazınca bile rahatlıyor...

konu sahibi arkadaşa tek tavsiyem, bütün hissettiklerini ve sıkıntılarını uygun bir zamanda eşine anlatsın...Alttan almasın her zaman güçlü de olsun ama kavga etmeden halletmeye çalışsın...

Herkesin aile yapısı eşi farklı kişilikte ve kültürde...Yuva kurmak çok zor.Boşanmakta hemen başvurulması gereken bi durum değil bence eğer eşini çok seviyosan savaşmalısın bende 10 aylık evliyim eşimle 8 yıldır tanışıyoruz başımızdan çok şeyler geçti gururumun incindiği durumları çok yuttum sevgi evlilik emek istiyor canım mümkün olduğunca ailesinden fazla bahsetme bi süre sessiz kalmaya çalış EŞİNİ TEMİZLİĞİNLE YEMEĞİNLE EV DÜZENİNLE KADINLIĞINLA TATLI MUHABBETİNLE VS ... HOŞNUT ET.

Ve herşeyden önemlisi Rabbine sığın dua et bol bol emin ol şüphesiz sana en yakın Allah tır.Senin derdinde Allah derdinin dermanıda.Lütfen sıkıntıya sokma kendini annelerimiz neler neler yaşamış :S tabikide herşeye katlan demiyorum ama sabır et daha çok yeniyiz evliliklerin oturması için en az 3 yıl geçmesi lazm.Bunu bana psikologum söylemişti ve aileden uzak ve bağımsız yaşamak ŞART.İnş eşin kendi işini yapmaya başlar,bağımsız olur ailesinden ve zamanla oda aile olduğunun farkına varır.Erkekler geç olgunlaşıyor malesef.Dualarım seninle herşey gönlünce olsun biraz sabır ve zaman.

severek evlendik. daha evleneli 10 ay oldu ama sürekli onun ailesi için kavga ediyoruz allah yukardaki ben haklıyım ailesinden köpek gibi korkuyor.
(ailesi olmadan hiç bı yere gıdemıyoruz herseye karısıyorlar benım para harcamamdan dolayı maaşını azalttılar düşünün)
ailesi sürekli beni üzüyor ve eşim onlaarı savunuyor.
ve daha yazamadığım yüz tane sebep hep sabrettım hep yuttum
ama bardağı taşıran son damla şu konuşma oldu.
ben eşime dedım yeter artık herseye göz yumdum ama bu son dedım
eşim bağırdı neye göz yumdun dıye oysa nelerine katlanıyorum bi bilsenız aileeme anlatamıyorum bile
utanıyorum ....... nasıl derim benı kandırdı dıye
herşey için izin alıyor sanki evli değilde lise öğrencisi.
dıyorum yakında cocuk olacak artık kendi kararlarını kendin ver benı dınlemıyor.
bazen o kadar sınırlenıyorumkı ayrılmak ıstıyorum.
ona cok kızıyorum bızı bu duruma ailesi getırdıgı ıcın.
sonra boşanıp ne yapcam dıyorum dul olmakta zor cok çaresiz ve mutsuzum :(
bin kere pişmanım evlendiğime ona guvendım bana vaad ettıgı yalanlara ınandım hepsı yalan cıktı.
ne yapcam bılmıyorum sevıyorum kocamı ama bu halıyle kabul edemıyorum
keşke allah ıcımden ona olan sevgımı alsada kendı yoluma baksam :(

gec kalınmıs tavır koymak için keşke ilk fark ettıgın anda durusunu bellı etseydın..bence bebek düşünme 1-2 yıl düzene girin..iyice

ben cok sabırlı bırıyım. cok alttan alan affeden bırıyım
hatta bu huyumdan nefret edıyorum ama
alttan al al herkes mutlu sadece ben acı cekıyorum
tek suclu kocam o bunlara ızın vermese bızden mutlusu olmazdı :(

Kendine ne olursa olsun bir is bul! Ayakları uztunde duran bir kadın çok güçlüdür ve ona hiç bir sekilde muhtaç olmayacaksın. Sen çalısmaya başlarsan belki eşin sen cesaret alır ve oda başka bir yerde is bakar.
Kazandığın parayida bur hesapta birikdir! Uzakta bir ev alırsın bir gün yada yarın basına ne gelecek bilmiyorsun. O para seni ayakta tutar. Zaten senin kazandığın bur para olursa, ozaman kocan birden saba saygı gozterecekdir. Birde bakmıyormuşsunuz, sendende korkar. Ne is olursa calis( çalışmıyorsan tabi) ayrıca ailenede cinlat olaylardan biraz. Untaniyorsan... Ablana/teyzene/yengene anlat onlar konuşur ailenle. Kafanın dikine gitme canım benim. Bu sorunu ailen bizden daha iyi yardım eder sana!

bence 10 ay pes etmek için çok erken hele ki boşanmak için.
ailenin size alışması ve oğullarını sizi kaptırmış gibi hissetmeleri bu duruma neden oluyor olabilir.
zaman geçipte 2 tarafında ortak yolu bulunduğunda daha çok rahatlarsınız. inşallah geride düzeltilemeyecek hatalar ve sözler kalmaz.

Back
X