Davranış Bozuklukları Mutsuz Oğlum ve Sinirli Annesi

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
üstelik hiç bir sebep yok ve tek bir çocuğada değil kim karşısına çıkıyorsa onu dövmeye kalkıyor

üzülme arkadaşımbenimki de öyle sebepsiz vurur hiç anlamaz...valla parklar oyun alanları fobim oldu artık..başka anneler bana kızacak diye akla karayı seçiyorum..ceza vere vere biraz düzeldi benimki...işte böyle yaparsan eve götürürüm seni...yada odana git falan diyorum..biraz değişti şimdi..herkese vurmuyorda şimdide gücünün yettiklerine yani kendisinden küçüklere vuruyor:50:bende düşünüyorum bir sorunumu var bu çocuğun diye..

öncelikle; bu sorunu yaşayan ilk kişi sen değilsin ve muhtemelen son da olmayacaksın bunu hiç unutma. Benim oğlum 4 yaşını bitirdi ve geçen yıl aynı problemleri ben de yaşadım. Birebir aynı şeyler hem de. Zaten profil bilgilerimden ilk mesajlarıma bak aynı sorun için ben de konu açmıştım. Gerçekten çok zor bir dönemmiş 3 yaş bunu şimdilerde çok daha iyi anlıyorum çünkü geçen sene o kadar benimle inatlaşan, ona o kadar ilgi göstermeme ve emek vermeme rağmen istediği olmadığı zamanlarda "seni sevmiyorum" diyen çocuğum, bu sene daha farklı. Bu sene tabi daha başka problemlerimiz oluyor ama geçen sene bizim için çok daha sancılıydı. Bu sene daha fazla diyalog halindeyiz ve birbirimizle muhabbet ediyoruz, geçen sene olduğu kadar inatçı değil vs...

Geçen sene o kriz anlarında, beni sevmediğini söylediği zamanlarda çok üzülüyordum. Bir taraftan kendimi suçluyor, bir taraftan onu anlamaya çalışıyordum ama çözüm yolu bulamıyordum. Şimdi anlıyorum ki bu gayet normal bir süreçmiş ve bunu sadece ben yaşamamışım. Olayları cidden akışına bırak. Bu bir süreç ve bu süreçte her yaşanan zorlu süreçte olduğu gibi geçecek. Biraz zaman alacak, zor olacak ama geçip gidecek.

Şimdi beni sürekli sevdiğini söylüyor, sebepsiz gelip arada öpüyor yani geçen sene yaşadığımız o anları hiç yaşamamış gibiyiz. Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirin ve anlamasa da sürekli konuşun. Evde iş yaparken onu da işe dahil edin ve sakın ama sakın üzülmeyin, kendinizi suçlamayın. yapmanız gerekenleri yapıp olayları akışına bırakın çünkü bunu çoğu insan yaşıyor. Kafanıza çok takmayın. Nasıl ergenlik yaşında çocuklar hırçın bir dönemde oluyor çocukluktan gençliğe geçerken, işte bebeklikten çocukluğa geçerken de böyle hırçın bir dönem yaşıyorlar.

Son düzenleme:
öncelikle; bu sorunu yaşayan ilk kişi sen değilsin ve muhtemelen son da olmayacaksın bunu hiç unutma. Benim oğlum 4 yaşını bitirdi ve geçen yıl aynı problemleri ben de yaşadım. Birebir aynı şeyler hem de. Zaten profil bilgilerimden ilk mesajlarıma bak aynı sorun için ben de konu açmıştım. Gerçekten çok zor bir dönemmiş 3 yaş bunu şimdilerde çok daha iyi anlıyorum çünkü geçen sene o kadar benimle inatlaşan, ona o kadar ilgi göstermeme ve emek vermeme rağmen istediği olmadığı zamanlarda "seni sevmiyorum" diyen çocuğum, bu sene daha farklı. Bu sene tabi daha başka problemlerimiz oluyor ama geçen sene bizim için çok daha sancılıydı. Bu sene daha fazla diyalog halindeyiz ve birbirimizle muhabbet ediyoruz, geçen sene olduğu kadar inatçı değil vs...

Geçen sene o kriz anlarında, beni sevmediğini söylediği zamanlarda çok üzülüyordum. Bir taraftan kendimi suçluyor, bir taraftan onu anlamaya çalışıyordum ama çözüm yolu bulamıyordum. Şimdi anlıyorum ki bu gayet normal bir süreçmiş ve bunu sadece ben yaşamamışım. Olayları cidden akışına bırak. Bu bir süreç ve bu süreçte her yaşanan zorlu süreçte olduğu gibi geçecek. Biraz zaman alacak, zor olacak ama geçip gidecek.

Şimdi beni sürekli sevdiğini söylüyor, sebepsiz gelip arada öpüyor yani geçen sene yaşadığımız o anları hiç yaşamamış gibiyiz. Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirin ve anlamasa da sürekli konuşun. Evde iş yaparken onu da işe dahil edin ve sakın ama sakın üzülmeyin, kendinizi suçlamayın. yapmanız gerekenleri yapıp olayları akışına bırakın çünkü bunu çoğu insan yaşıyor. Kafanıza çok takmayın. Nasıl ergenlik yaşında çocuklar hırçın bir dönemde oluyor çocukluktan gençliğe geçerken, işte bebeklikten çocukluğa geçerken de böyle hırçın bir dönem yaşıyorlar.

nasıl içim rahatladı bilemezsin..Allah razı olsun..umarım bu dönemi çok çabuk atlatırım...

benim oğlum da 3 yaşında küçük bir çılgın,öyle böyle değil sinirden çıldıracak gibi oluyorum yaptıklarına... bir yandan da tuvalet eğitimi alıyor,çişi öğrendi ama yaklaşık 2 aydır tuvaleti lazımlığa değil, kuytu bir yerde ayakta ve küloduna yapıyor :(( ve maalesef bütün gün de külot yıkıyorum kafayı sıyırmama ramak kaldı :(

hadi tuvalet problemini bi tarafa bırakalım, eğer bir konuda YAPMA! uyarısı almışsa tamam, en az 10 kez gözüme baka baka tekrar eder, son derece de akıllıdır,çok muntazam cümle kurma ifade etme yeteneği vardır ama bu konuda gerizekalı taklidi yapmaya bayılır

canının istediği saatte yatar geceleri, yatma saatlerimiz hep kavga etmekle geçer... kendi yatağını beğenmez kalkar gelir aramıza yatar, bizim de uykumuzu mahveder,ben de sabahları sinirle uyanırım doğal olarak...

arkadaşlarımın çocuklarını itip kakar, denemek ister ne olacak bakalım diye vurma denemeleri yapar, YAPMA'ya tepkisi belli olduğundan, çocuklu arkadaşlarım bizden ayağını keserler, bekar arkadaşlarımdan bahsetmiyorum bile...

bıktım ki ne bıktım... ben de istiyorum o uslu,sakin,söz dinleyen çocuklardan..........:59::59::59:

valla hanımlar çocuklarınızın yaptıklarını söylediklerini okuyanca bayıldım, içim gitti:) keşke allahım bir evlat nasip etseydide bunları yaşasaydım:(((( eminim cok zordur ama cokta güzel bir duygudur. cocuk bu dönem dönem bu tarz şeyleri çevremdede görmüşümdür. bir süre sonra geçiyor. tabi geçiyorda dert bitiyormu, hayır yenisi başlıyor:) sizinle zıtlaşıcak, kendi dediğini yaptırmaya çalışıcak, sizi beğenmeyecek ama bu zaman içinde aranızda cok daha büyük bir bağ olucak ve düzgün egittiginize inanıyorsanız, ektiginizi bçiceksiniz ama biraz sabır.

merhaba arkadaşlar.benim oğlum 16 aylık .kendi çocuğumda ve çevremdeki birkaç çocukta gördüğüm bir problem var. istedikleri olmayınca ve sinirlenince kafalarını biryerlere vuruyorlar.bu konu hakkında bilgi edinen yada tavsiyesi olan varmı
.tepkisiz kalmak bir çözümmü
.

sahıden küçük canavarlarrr ama onlarda 3 yaş sendromuna gırıolar sanırmm ve bu yas aralıklarındakı hareketlerı ergenlık donemının aynısı oluormusss bende dusunuorum yandım.benımde 6 yasında oglum var ve sızlerınde anlattıgınız gıbıı sanırım sabırlı olmak gerekiyor ama bende sakın cocuk gorunce cok ozenıyorummm ben nereye gıdersem sesımızden orda oldugumuz belli ama iyki dogurmusum onuuu........:16:

Back
X