mutsuz olmak korkusu veya mutsuz olacakmış hissii...

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.195
78
32
evet derdim bu...
misal bugün eşimle uzun zaman sonra istediğimiz arabayi almayı başardık...
biraz biz birikim biraz eş dost borcu ile...
Araba geldi eşim mutlu ben buruk...
ya araba bize hayır getirmez ise kaza bela olur ise diye düşünüyorum ve mutlu olamıyorum...
bu en basiti....

mutlu olmam gereken her anda gelecekte mutsuz olursam kaygısı yasıyorum ve asla o anı yaşayamıyorum...
Eşimi seviyorum onun sevgisini de hissediyorum ( çok şükür)
misal eşimle mutlu bir an paylaşıyoruz en basitinden bir kafede kahve içip muhabbet ediyoruz ve bir anda eşimi kaybetmiş olma fikri geliyor aklıma ya da yaşanacak bir olumsuzluk...
o an yüzüm düşüyor, kafam allak bullak oluyor..

bu her mutlu an için böyle diyebilirim...

bu neden olur?
anksiyete bozukluğu ve okb var...
tek tesellim 'bunlardan dolayı bu şekilde düşünüyorsun' diyorum kendime...
beynimin bi oyunu bu vs..

gerçekten öyle mi?
çünkü ben düşündüğüm mutsuzluk ihtimallerinin yüzde 100 başıma geleceğini düşünüp sürekli endişe içindeyim...

Son düzenleme:
Endise esittir anksiyete bozukluğu zaten. Pozitif düşünmeye çalış. Hepimizin başına her an herşey gelebilir. Geldikten sonra yuzlesiriz gerekirse.
😘❤️

Merhaba maydanozsuyu maydanozsuyu ; hayırlı olsun.
Allah muhafaza neden olumsuz düşünüyorsun?
Önlemleri aldıktan sonra gerisi tevekküldür.
Ne güzel bak Allah size ev nimeti vermiş araba nimeti vermiş, şükredin.

evet derdim bu...
misal bugün eşimle uzun zaman sonra istediğimiz evi almayı başardık...
biraz biz birikim biraz eş dost borcu ile...
araba geldi eşim mutlu ben buruk...
ya araba bize hayır getirmez ise kaza bela olur ise diye düşünüyorum ve mutlu olamıyorum...
bu en basiti....

mutlu olmam gereken her anda gelecekte mutsuz olursam kaygısı yasıyorum ve asla o anı yaşayamıyorum...
Eşimi seviyorum onun sevgisini de hissediyorum ( çok şükür)
misal eşimle mutlu bir an paylaşıyoruz en basitinden bir kafede kahve içip muhabbet ediyoruz ve bir anda eşimi kaybetmiş olma fikri geliyor aklıma ya da yaşanacak bir olumsuzluk...
o an yüzüm düşüyor, kafam allak bullak oluyor..

bu her mutlu an için böyle diyebilirim...

bu neden olur?
anksiyete bozukluğu ve okb var...
tek tesellim 'bunlardan dolayı bu şekilde düşünüyorsun' diyorum kendime...
beynimin bi oyunu bu vs..

gerçekten öyle mi?
çünkü ben düşündüğüm mutsuzluk ihtimallerinin yüzde 100 başıma geleceğini düşünüp sürekli endişe içindeyim...
Bence hamilelik hormonlari da etkiliyor. Mesela ben o kadar karamsar biri oldum ki, hep herseyin en kotu tarafini dusunur oldum. Yalniz degilsiniz. Gecici bir durum oldugunu dusunuyorum ben insallah

Mesela

Eklentiler

• 111.webp
    111.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 114
Bence hamilelik hormonlari da etkiliyor. Mesela ben o kadar karamsar biri oldum ki, hep herseyin en kotu tarafini dusunur oldum. Yalniz degilsiniz. Gecici bir durum oldugunu dusunuyorum ben insallah
Muhakkak oyle...
Gebelik cidden hormonal olarak ağır bir dönem ve anksiyetemi arttırıyor dönem dönem..
Ama öncesinde de bu sorunum vardı...
Tedavi oldum..
Ilaclarla mükemmeldim.
Tedavi bitti.
5 ay sonra aynen geri başa döndüm...
Cidden bu şekilde yasamak zor...
Sürekli iç sıkıntısı...

Merhaba maydanozsuyu maydanozsuyu ; hayırlı olsun.
Allah muhafaza neden olumsuz düşünüyorsun?
Önlemleri aldıktan sonra gerisi tevekküldür.
Ne güzel bak Allah size ev nimeti vermiş araba nimeti vermiş, şükredin.
Haklısınız....
Inanın hep diyorum maydanozsuyu daha ne istiyorsun....
Beyin kimyam mı bozuk ne anlayamadım...

Muhtemelen mutluluk hormonlarınızda bir sıkıntı var. İşten bi abinin eşi de böyleymiş. Çok üzülüyor adam eşim hiç bir konuda mutlu olamıyor diye. Doktora gitmeniz gerekiyor. Tedavi şart..

Muhtemelen mutluluk hormonlarınızda bir sıkıntı var. İşten bi abinin eşi de böyleymiş. Çok üzülüyor adam eşim hiç bir konuda mutlu olamıyor diye. Doktora gitmeniz gerekiyor. Tedavi şart..

ya valla insan çevresine de zarar veriyor haliyle..
sürekli yüzü asık mutsuz biri...
tedavi şartta işte hamilelik var...
bakalım sonrası için devam ederse gidicem tekrardan...

ya valla insan çevresine de zarar veriyor haliyle..
sürekli yüzü asık mutsuz biri...
tedavi şartta işte hamilelik var...
bakalım sonrası için devam ederse gidicem tekrardan...

Ya öyle de siz de bu duruma kolay gelmediniz ki kendi ailenizin de sorunları var biliyorum. İnsan etkılenıyor tabıkı.
Ama olumlu yönleri düşünün çok şükür kocanızla aranız ıyı yavrunuz olacak maddıyatınız duzgun saglıgınız yerınde.

siz hic mutlu olmazsiniz ki her guzel seyde bile kotuyu dusunuyorsunuz.bende bi ara boyleydim guzel bisey olsa kesin kotu seyler olacak diye korkardim.simdi korkmuyorum kotu seyler gelse mutlu olacagim zamanda gelecek.bu bi dongu gibi hayatin amaci surekli mutlu olmak degil ki bazen mutsuzlukta olmali.

Anksiyete hastası biri olarak sizi kutluyorum. İlaçları bırakıp gebe kalmaya cesaret etmişsiniz. Bu bile çok büyük bir başarı. Biraz daha sıkın kendinizi, emzirme bittikten sonra ilaçlarınızı tekrar alıp eski halinize dönersiniz. Ben korkularımdan dolayı çocuk bile düşünemedim.

Öyle olaylar geliyor ki başımıza ve biz bu olayları öyle güzel, öyle güçlü, öyle metanetli karşılıyoruz, tam mutlu olma zamanı geldiğinde mutlu olamıyoruz. Çünkü şeytan vesvese vererek mutlu olmamızı engelliyor. Yani bol bol dua ve zikir bunun en kuvvetli ilacı canım. Aklına böyle şeyler geldiği zaman hemen besmele çek. ❤❤❤❤

siz hic mutlu olmazsiniz ki her guzel seyde bile kotuyu dusunuyorsunuz.bende bi ara boyleydim guzel bisey olsa kesin kotu seyler olacak diye korkardim.simdi korkmuyorum kotu seyler gelse mutlu olacagim zamanda gelecek.bu bi dongu gibi hayatin amaci surekli mutlu olmak degil ki bazen mutsuzlukta olmali.
sağ olun artık hiç mutlu olamayacağımı düşünüp daha da mutsuz olabilirim...

Back
X