• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzlugun Kronik Hali

Hepiii

I'II cross the stream - I have a dream.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
1.286
2.257
53
Kroniklestigini dusundugum bir mutsuzlugum var. Bilin istedim.

Kendimi de sevmiyorum su siralar. Isim de yok, su ana kadar calistigim alanlardan zerre zevk almadim. Yuksek lisansa basladim ama cok da bayilmiyorum. Ask konusunda sansli degilim, yapayalnizim.

Duymuyor musunuz? Mutsuzum diyorum!

Ne istiyorsunuz mesela hangi alanda çalışmak istediğinizi düşündünüz mü?

Duyuyorum, ben de çok mutsuzum ve yapayalnızım neredeyse. Yaşama dair güzel bir şey bulamıyorum. Şu sıra zevk aldığım tek şey sevdiğim parçaları dinlemek. Zevk alıyorum çünkü dinlediğim zaman bu hayattan kopuyorum dalıp gidiyorum. Nasıl bir çelişki bu?

Aslında mutlu olabilecek bir kapasite gördüm sizde.

İş olsun diye mutsuz olmayın. Kaleminiz de güzel hem. Doğa canlandı, sabahları erkenden kuş cıvıltıları duyuyorum. Bazen yağmur atıştırıyor. Hayatın verdikleriyle yetinmek lazım.
"Ömür Dediğin" adlı bir programa rastgeldim. Hayatın ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha anladım. Ki bazen kendimi harcanmış ve bitik hissederken. Biraz da mutlu olmaya neden arayın.

Görmüyor musunuz? Hayat ne kadar kısa? Onu da mutsuzlukla geçirmek zor olsa gerek. İnadına mutlu olmak varken. Gülmek de kolay. Ağlasanız da tekrar kalkın. Çok sevdiğim anonim bir duvar yazısı.

"Küçük bi yıkıldım ama halledicem!"

Bu cesit bir mutsuzluk yarinin ne getirecegini bilmemenin suprizligiyle yer degistirmeli.
Ne biliyorsunuz belki yarin bir cift asik goz gelir taaa kalbinizin ortasina yayiliverir, yarin bir bakmissiniz biri arayiverir is buldum sana kiz hepi komisyonumu beklerim :) deyiverir.

Yapmayin yav.
Sagliklisiniz, gencsiniz, ogrencisiniz havalar misss gibi, gokyuzu bir gelin edasiyla suslenmis paril paril yildizlar, gunes her gun bikmadan doguyor butun ihtisamiyla, kim bilir belki yarin bir kus gelir caminiza tiklayiverir, bir kedi hic sebepsiz sokulur da kendini sevdirir.
Gun dogmadan neleer dogar.

Nickin bile mutlulukla alakalı sanki bana happy (mutluluk )nin türkçe dilde telaffuzunu andırdı .

Bak görmek istedikten sonra mutluluk nasıl da dibinde .

Seni seviyorum hepiii . Kim olduğunu nerede yaşadığını bilmiyorum . Adını bilmiyorum burada mesajlarına da pek denk gelmedim .

Ama seni sevmem için insan olman yeterli bir olgu . Lafta değil . Sen benim için de geri kalan kainat için de çok değerlisin .

Tüm evren hizmetine sunulmuş bakmayı öğrensene . Karaciğerin senin için çalışıyor , gözlerin senin için çalışıyor , sana elma vermek için didinen bir ağaç var ...

Ellerine bak . Nasıl sistematik yaratılmışlar değil mi ?

Ayaklarına bak nasılda seni istediğin yere taşıyorlar değil mi ?

Mutluluğu uzakta arama gibi klişe bir cümle inan çok yanlış .

Mutluluğu uzakta ara .

Uzaktan bak kendine , evrene

Nasıl da sen mutlu ol diye uğraşıyorlar . İhtiyaçlarını karşılamak için didiniyorlar .

Onları hayal kırıklığına uğratma .

Bir gün ölüp gittiğinde bile bu evrendeki topraklar seni bağrına basacak .

Nasıl olurda kendini böylesine değersiz görürsün .

Kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Olumsuz düşünerek daha da mutsuz oluyosun bence.

Is ve ask konusunda kendini ifade edecegin sen olacagin bir alan bulamadigin icin biylesin diye dusundum.

Sarki dinlemek degil soylemek istiyorsun.

Allah yardimcin olsun hayirlisiyla gonlunce olsun.

Emin ol bu durumda olan tek sen değilsin. Sabahları içimde hep bi buruklukla uyanmak çok zor. Sanki amaçsızca yaşıyormuş gibi. Bugün mutlu olsam ne olucak gelip geçicek, ne gerek var ki yaşamaya bişeyler için uğraşmaya gibi cümlelerle kendimi iyice derine itiyordum. Ama kendime bi söz verdim. Sadece kendimin mutluluğu için yaşayacağım, mutlu olmadığım ortamda olsam bile kendime ufacık bi nedenle mutluluğu yaşatacağım. Bi kedi görsem yolda gidip severek kendimi mutlu edeceğim veya yolda çalışan birine sabahları günaydın diyeceğim. Emin ol bunlar insanın mutluluğunu, enerjisini besliyor, her şey bizim elimizde

Yarın kardeşimi hastaneye goturecem bir sürü test yapılacak stresten uyuyamuyurum yeter ki sağlıklı olsun diye yani anlayacağın is , aşk , para her şey inan bulunur hersey yerine konur kendini bunlar için üzme kesinlikle.

Uzun bir yorum yazacaktım buraya. Yazdım da sonradan sildim esasen. Şöyle ki aklıma kendi mutsuz zamanlarim geldi. Suratımı asar otururum. Hiç de bir şey keyiflendirmez. Neden mutsuzluğu bu kadar kötü görüyoruz ki? Uzun surmemesi kaydıyla bazen surat asıp oturmak da lazım. Bağıra bağıra ağlamak da. Sürekli gülemeyiz her duyguyu keyfince yaşamalıyız. Sonra güzel bir çay veya kahve ile kendimize geliriz. Belki iyi bir yürüyüş sevimli bir film veya kitap. Kendimizi iyi hissetmek için başkasına ihtiyacımız yok. Arada mutsuz olmaya da izin verin hayatı gönlünüzce yaşayın.

Kroniklesmisse zor:) kendimden biliorum.. aslinda bu sira bende sen gibiyim.. ama bende sebeplerini biliorum..saglik sorunlarim filan var.. sabah kalkiyorum bazi gunler gune resmen mutsuz basliorum tum gun yatana kdr.. hatta bazen yatinca uyaniorum dusunuyorum filan. Bir gun icinde robot gibi hissediorum. Ne bilim sacna sapan bi ruh hali

Back
X