Mutsuzluk, Depresyon

misskaplan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2015
3
0
28
Üniversite 1. sınıf öğrenciyim , hayatım gayet normal ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. Çok mutsuzum ve hep bir depresyon havasındayım ne yapmalıyım?

bahar geliyor az kaldı kendize gelirsiniz:)
büyük ihtimal ortama daha alışamadınız..arkadaş edinin sosyal olun..

ben de aynı durumdayım. mevsim geçişlerine bağlıyorum

iyi gelen şeyleri en iyi kendimiz biliriz. kafanızda tasarlayın ve uygulayın derim

mesela ben evdeyim ve saat saat ne yapacağımı planlayıp uyguluyorum. ne yaptığımın önemi yok yeter ki sıkılmayayım diyorum :KK16:

Mesela çocuk değilim ama hala şirinleri izlemek beni neşelendirir onları seslendiren karakterler falan ne bileyim çok güzel geliyo bana, tvde ki saatine bakıp o saatte izlerim. anlayamadığım şekilde mutlu ediyor işte :KK53:

Evde ya da yurt ortamında fazla vakit geçirmeyin. Aklınıza olumsuz düşünceler gelince eyleme geçebilirsiniz. Nasıl mı? Mesela koltukta oturuyorsunuz ve içiniz sıkılıyor, daralıyor, o an pozisyonunuzu değiştirin ve elinize oyalanacak bir iş alın. Kitap, el işi, müzik aleti, telefon...Ya da yarım bıraktığınız işleri düşünün ve onları tamamlayın. Ama aynı fikirde ve aynı fiziksel konumda kalmayın. Gerçekten de harekette bereket var. Zor bir dönemimde bu söz bana ilaç gibi gelirdi:KK66:

Ama bu
Evde ya da yurt ortamında fazla vakit geçirmeyin. Aklınıza olumsuz düşünceler gelince eyleme geçebilirsiniz. Nasıl mı? Mesela koltukta oturuyorsunuz ve içiniz sıkılıyor, daralıyor, o an pozisyonunuzu değiştirin ve elinize oyalanacak bir iş alın. Kitap, el işi, müzik aleti, telefon...Ya da yarım bıraktığınız işleri düşünün ve onları tamamlayın. Ama aynı fikirde ve aynı fiziksel konumda kalmayın. Gerçekten de harekette bereket var. Zor bir dönemimde bu söz bana ilaç gibi gelirdi:KK66:
dönemleri atlatmak bazen de yoruyo be canım

X