Mutsuzum, boşanmalı mıyım?

nihoho

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
390
1.107
113
Merhaba,
Yaklaşık dört yıldır evliyim. Bir çocuğum var. Eşim sinirlendiğinde kendini kaybeden biri, ben de öyleyim. Çok yıprattık birbirimizi kriz zamanlarında. Bugün yine kavga ettiğimiz günlerden biri ve karşılıklı birbirimize etmdiğimiz hakaret kalmadı.
Bebeğim henüz küçük. Şimdilik Anlamıyor olsa da ilerisi için bu tartışmalara tanık olmasını istemiyorum. Eşim yokken mutsuzum ancak onunlayken daha da mutsuzum. Boşanmak istiyorum.
Eşimin şehrindeyiz. Boşanırsak bebeğim babasından uzak kalacak. Onu düşünüyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Karısına hakaret, küfür bilumum kötü sözleri söyleyen bir adamla ömür geçer mi?
Bu arada bir işim var ve bebeğimle bizi geçindirir.

Terapi alın. Ofke kontrolü ogrenin. Bunlari esinizle birlikte yapin. Madem is hayatindasiniz, para kazaniyorsunuz, bebeginiz de var. Bu yolu denediniz mi olmuyorsa da yapilacak sey belli zaten.

Ikinizde evliliği kurtarmak isteği varsa evlilik terapisine veya psikolojik destek almaya başvurun. Ama kurtarmak istermiyorsaniz seviyeli bir şekilde çocuk icin bitirin

Merhaba,
Yaklaşık dört yıldır evliyim. Bir çocuğum var. Eşim sinirlendiğinde kendini kaybeden biri, ben de öyleyim. Çok yıprattık birbirimizi kriz zamanlarında. Bugün yine kavga ettiğimiz günlerden biri ve karşılıklı birbirimize etmdiğimiz hakaret kalmadı.
Bebeğim henüz küçük. Şimdilik Anlamıyor olsa da ilerisi için bu tartışmalara tanık olmasını istemiyorum. Eşim yokken mutsuzum ancak onunlayken daha da mutsuzum. Boşanmak istiyorum.
Eşimin şehrindeyiz. Boşanırsak bebeğim babasından uzak kalacak. Onu düşünüyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Karısına hakaret, küfür bilumum kötü sözleri söyleyen bir adamla ömür geçer mi?
Bu arada bir işim var ve bebeğimle bizi geçindirir.
İkinizde sinirlendiginizde kendinizi kaybediyorsanız bu konuda destek alsanız ise yaramaz mı? Boşanma herşey denendikten sonra son çare olmalı bana göre, aldatma ve fiziksel şiddet yoksa elbette.

Tek probleminiz buysa çözülebilir diye düşünüyorum. Terapi alın, psikiyatre gidin.
Eşiniz gitmese bile siz gidin. İkinizinde tedavi olması lazım.
Eşim yokkende mutsuzum diyorsun; boşandıktan sonrasını iyi düşünmelisin. İşin varmış zaten, nafaka da alırsın. Maddi kısmında sıkıntı yokmuş.
İşin psikolojik ve manevi kısmını iyice düşün.

Aslında terapi almak istedik. Ancak bulunduğumuz şehirde çift terapisinde deneyimli bir psikolog İnternet üzerinden bulamadım. Bu sebeple de hep ertelendi.

Direkt boşanmanmadan önce ikiniz de psikoloğa gidebilirsiniz eminim işe yarayacaktır.Tabiki de mutlu bir yuva çok önemli bebek için ama anne babanın aynı evde olması da önemli bunun için 2 taraflı destek alarak çabalarsanız inşallah herşey düzelir

Direkt boşanmanmadan önce ikiniz de psikoloğa gidebilirsiniz eminim işe yarayacaktır.Tabiki de mutlu bir yuva çok önemli bebek için ama anne babanın aynı evde olması da önemli bunun için 2 taraflı destek alarak çabalarsanız inşallah herşey düzelir
Evde Tartışma çıkana kadar idare edilebilecek ortalama düzey bir ilişkimiz var. Ancak bu kadar yüzgöz olduktan sonra düzelir mi endişeliyim. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Bisey sorcam, adam kufrettiginde misliyle kufrediyor musunuz sizde?
Bakin bunu yapiyorsaniz, karsidaki adam kendini bi kadinla degil erkekle muhattap goruyor.
Esm bana degil ortaya kufrettigi zaman terbiyesiz der yanindan giderim, pesimden tin tin oyle demek istemedim diye gelir.
Ama bnde ayni sekilde karsilik versem misli misli yukselir.
Cocugunuz varmis, ikinizde ona aciyin ve dogru duzgun konusmaya gayret edin.

Bisey sorcam, adam kufrettiginde misliyle kufrediyor musunuz sizde?
Bakin bunu yapiyorsaniz, karsidaki adam kendini bi kadinla degil erkekle muhattap goruyor.
Esm bana degil ortaya kufrettigi zaman terbiyesiz der yanindan giderim, pesimden tin tin oyle demek istemedim diye gelir.
Ama bnde ayni sekilde karsilik versem misli misli yukselir.
Cocugunuz varmis, ikinizde ona aciyin ve dogru duzgun konusmaya gayret edin.
Evet ediyorum. Çok çirkin geliyor küfür edebiliyor olması. Öyle olunca altta kalmamak için ne varsa saydırıyorum. Doğru olmadığını biliyorum ancak kendime yediremiyorum susmayı.

Evet ediyorum. Çok çirkin geliyor küfür edebiliyor olması. Öyle olunca altta kalmamak için ne varsa saydırıyorum. Doğru olmadığını biliyorum ancak kendime yediremiyorum susmayı.

Sinirinizi anliyorum, o psikolojiyi de anliyorum ama terbiyesiz bi insanin seviyesine inmektense onu utandirip , aslinda ne kadar basitce davrandigini anlamasini saglamaniz daha guzel olmaz mi?
Siz guzel bir annesiniz ve inanin kadinin agzina kufur yakismiyor, etmeyin.
Bu seviyede seninle konusacak biseyim yok,dinlemek istemiyorum diyip ortami terketseniz adam durur ben ne dedim de bu kadin boyle dedi der ve bi dusunur yani, birinci de dank etmezse ikinci de dank eder pis konustugu.
Siz kufrederseniz, karsiligini verdim der.
Ona bunun firsatini vermeyin.
Ben cocuguma iyi ornek olmak istiyorumu hep tekrar edin icinizden.

Kendi kendinizi de terapi edebilirsiniz. Siz durumu anlamissiniz eşinizlede konuşun evin içinde bu kadar yüz-göz olmanız normalmiymis.
Eşinizde eğer biz abarttık diyorsa sakinlesene kadar konuşmayın. Aynı gün konuları konuşmayın ertesi güne bırakın. 10 a kadar saymak ise yaramıyor çünkü.
Tartışma konularınızı bir süre askıya alın eğer ertesi güneşe hala sınırlı oluyorsanız birbirinize yazarak iletişim kurun. Ama yazdıklarınızı 3 kez okuyun. Çok agresif kelimeleri silin yerlerine daha kibar şeyler yazın. Evlilik deyip geçmeyin aslinda bir ekip olmaktır.

Back
X