• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzum çünki nasıl davranacağımı bilmiyorum.VE SİZDEN BAŞKA DERTLEŞECEĞİM KİMSEM YK

Valla ben size hak verdim.
1,5 yasindaki torunu uzerinden sakayla da olsa para
hesabi yapan kadına iyi demem ben...

Bunun şakası mi olur?
Kadin resmen bir daha bırakmayın,
bakıcı tutun, tutmuyorsaniz parasini bana verin demeye getirmis.
Yaptigi cok ayip.

Torunlarina gunlerce, aylarca, yillarca bakan
ve hic bir karşılık bekklemeyen insanlar bir yana
(keza bir tanesi de benim kvdemdir)
Diger yanda da ya boyle sakayla ya da
direkt bakıcı parasi isteyen kvdeler bir yana...

Ve iste bu tur kvdeler kizi ile gelinini ayıran kvdelerdir.
Hos kizinin cocuguna bakip para isteyen de yok degil.

Bence bir daha bırakmayın.

bu yaştan sonra çocuk çekemem tribi değil bu,..kaynana şakayla karışık para istemiş....kimin aklına gelir çocukla eğlenmek için saatine elli lira biçmek..,....kız kardeşini okutmak ve evin tüm ihtiyacını karşılamak söz konusu iken aile bağları sıkı fıkı iş oğlunun çocuğuna bakmaya gelince dışarda harcadığınızdan ben de istiyorum......benim kayınvalide elleri öpülesiydi

şimdi şu beni eleştiren arkadaşlara yazıyorum nlar biilirler kim olduklarını.

siz beni tanıyormusnuz kayınvalidemi tanıyormusunuz yada ne biliyorsunuz bizim yaşadığımız ortamda da bilip bilmeden konuşuyorsunuz yok şaka yok gerçek yok onun annesi yapsa şöle olur böle olur dye annemi nerden tanıyoor biliyıorsunuz. ben burda polemik yapmak istemedim sadece bi sıkıntımı paylaşmak istedim.ben poh pohlanmakta istemedim. sadece bi sıkıntım bir morel bozukluğum var ve ben bir ANNEyım bunu ancak bir anne anlar bilir ve kv de son derece saygılı bir insanım bunu eşim ve aileside son derece iyi bilir.siz hangi hakla beni eleştiriyorsunuz.

burda bişey tartışmıyor eleştri yapmıyor sadece dertleşiyoruz insanlara saldırmıyoruz
sayın arkadaşlarım lütven bu mevzuyu başka boyutlara saptırıp taşırmayın doğru ve düzgün bilmediğiz konular hakkında da yorum yapmayın
biz kv delere öcü demedik başımıza tac ettik benim gibi samimi bir insan zaten neyin şaka neyin gerçek olduğunu bilir ki aynı evde yaşıyoruz çocuk değiliz illaki bizimde bir tecrübemiz var.

bu yaştan sonra çocuk çekemem tribi değil bu,..kaynana şakayla karışık para istemiş....kimin aklına gelir çocukla eğlenmek için saatine elli lira biçmek..,....kız kardeşini okutmak ve evin tüm ihtiyacını karşılamak söz konusu iken aile bağları sıkı fıkı iş oğlunun çocuğuna bakmaya gelince dışarda harcadığınızdan ben de istiyorum......benim kayınvalide elleri öpülesiydi

ahh arkadaşım hiç sorma düşün eşim bile rahatsız olmuş ama ben üzülmiyeyim dye bana sölememiş sabahına kv dem konuyu açtı böle böle dye. ya üzüldüğüm taraf kendi annem rahatsız ve gerçekten iyi olsa seveseve canı gönülden bakar insan annesi dye demiyor ama gerçekten benim annem öle çok fedakar hala o haliyle getir bana ben bakarım işin olursa dyor.
ya ben birde şuna yanıyorum çok samimi bir insanım konuşkanım kv karşı öle suratsz uyuz huysuz biride değilim hep sıcak olalım kaynaşalım daha yakın olalım bir aile olalım benide kızın gibi gör dyen bir insanım ama neden se hep bi yerlerde bi eksikler kalıyor
o gün iyi güzel hoş ertesi gün oluyor bakıyorum gene pek bişey değişmemiş.onada eyvallah ettim torunu için böle yapması zoruma gitti gerçekten üzüldüm .
bende ilerde kavınvalide olsam inş. ama asla böle yapmam yapmak istemem yani .

1 buçuk yaşında oğlumuzu dışarı çıktığımız için eşimin annesi ve babasıyla bizim evimizde bıraktık. akşam 7 gibi çıktık 11 gibi geldik. baktım çocuk uyumuş öle aman aman huysuz ve yaramaz değildir oğlum.en fazla bizi arar evde o kadar.geldikki kayınv.surat 5 karış hele şükür geldiniz.diyor sonra ben teşekkür felan ettim zahmet oldu dye işte yoruyor insanı felan diyor neyse onada eyvallah. eşime dedim bi daha bırakmayalım dedim baksana annen surat yapıyor felan.sonra oa artık ne dediyse oda yok işte üzülmüş bizi çok aramış ağlamışta ondan.
neyse bu sabahta kalktım birlikte kahvaltıdayız dyor akşam oğluma dedim BUNDAN SONRA 1 SAATİ 50TL MİŞ YOK DAHA FAZLA KALIRSA ONA GÖREYMİŞ.YADA DIŞARDA HARCADIĞIMIZ PARAYI ONADA VERİCEKMİŞİZ.ayy şok oldum ya insan bu kadarmı kıskanç ve para göz olur o senin oğlunun parcası torunun.yok bide şaka olarak sölüyor böle gülerek belliki bakmak istemiyor yada dışarı çıktığımı kıskanıyor.ya ben şimdi haksızmıyım sabahtan beri morelim 0 takılmıyacak bi durum mu bu yada ne yapmam lazım.
+ aynı dublekste yaşıyoruz ve eşim herşeylerini karşılıyor ve kıskardeşini okutuyor universtede.:43:.

ona o verecein parayı verirsin bir kreşe oyun gruplarında hem çocuk daha kaliteli zaman geçirir. ablamda bana yapmıştı benzerini. bırakıp markete gitmiştim altı üstü.çocuklarını büyüten kişiler istiyoki çocuk öyle otursun sessiz sedasız bende keyfime bakayım.

4 saat ya ne varki bukadar zamanda. sorun çıkarmış bide kv niz. yazık. ben kv bu tutumunu çok yanlış görüyorum. torunun ya sana güvenmişlerde bırakmışlar sevinmesi gerek. bırakmasan da gelin bana bırakmıyo diye söylenir. annen uzaktamı canım ona bırakmak gi bir şansın varmı. bundan sonra öyle yap varsa anlar ozaman hatasını.

Çocuğunuzun bakımında annenizden/kayınvalidenizden medet umarsanız, mutsuz olmaya devam edersiniz.

Evet anne desteği çok önemlidir çocuk büyütürken, ama kimse çocuğunuza bakmak mecburiyetinde değildir..

Kurduğu cümle ise çok itici..Şaka mı gerçek mi bilemiyorum, ama şakası bile kötü..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni sakayi annesi yapsa esi alinsa aaa kadin saka yapti yanlis anliyorsun vs.diye baslar cumleler,
ama is kayinvalide olunca paragoz vs. oluyor :37:

kv akşam gelinle oğlu eve gelince hoşgeldiniz diyip sabah bu şakayı yapsa ozaman dediğiniz doğru. ama kadın akşam bi karış suratla karşılayıp sabah bunu söylemiş. kızın kocası bile annesinin imasını anlayıp üzülmüş oğlu bile bu duruma içerlediyse demekki sadece şaka deiğil.

Son düzenleme:
Yooo

kendi ailesi ile ilgili bolume bakarsan bayanlarin kendi anneleri ile ilgili sorunlarini da gorebilirsiniz.

Bu arada bayanlar, burasi esi ve esinin ailesi hakkinda dertlesme yeri. ne yazilmasini bekliyorsunuz yani ?

burda kv si ili ilgili yazı yazıpta topa tutulan tüm gelinlerin yazacaı cevabı vermişsiniz. :46:

ona o verecein parayı verirsin bir kreşe oyun gruplarında hem çocuk daha kaliteli zaman geçirir. ablamda bana yapmıştı benzerini. bırakıp markete gitmiştim altı üstü.çocuklarını büyüten kişiler istiyoki çocuk öyle otursun sessiz sedasız bende keyfime bakayım.

4 saat ya ne varki bukadar zamanda. sorun çıkarmış bide kv niz. yazık. ben kv bu tutumunu çok yanlış görüyorum. torunun ya sana güvenmişlerde bırakmışlar sevinmesi gerek. bırakmasan da gelin bana bırakmıyo diye söylenir. annen uzaktamı canım ona bırakmak gi bir şansın varmı. bundan sonra öyle yap varsa anlar ozaman hatasını.

kesinlikle zaten kreşe vericem çalışırsam kısmet olurda.annem yakında işte ilk zamanlar bakıyordu gene ufakken ama şimdi hareketlerndi ya pek koşturamıyor arkasından sağlığı el vermiyor yoksa seve seve . ama artık çok afaki bişey olmassa oğlumu bırakmam bir daha oda anlar sanırım.ama kızlarına kul kurban olur tatlım ballm yavrum her türlü ama bize gelince soğuk ve buzdolabı sanki ben öcüyüm yicem onu allah biliyor yukarda beni burdaki tutarsız eleştri yapan insanların bilmesine gerek yok bence.

şimdi şu beni eleştiren arkadaşlara yazıyorum nlar biilirler kim olduklarını.

siz beni tanıyormusnuz kayınvalidemi tanıyormusunuz yada ne biliyorsunuz bizim yaşadığımız ortamda da bilip bilmeden konuşuyorsunuz yok şaka yok gerçek yok onun annesi yapsa şöle olur böle olur dye annemi nerden tanıyoor biliyıorsunuz. ben burda polemik yapmak istemedim sadece bi sıkıntımı paylaşmak istedim.ben poh pohlanmakta istemedim. sadece bi sıkıntım bir morel bozukluğum var ve ben bir ANNEyım bunu ancak bir anne anlar bilir ve kv de son derece saygılı bir insanım bunu eşim ve aileside son derece iyi bilir.siz hangi hakla beni eleştiriyorsunuz.

burda bişey tartışmıyor eleştri yapmıyor sadece dertleşiyoruz insanlara saldırmıyoruz
sayın arkadaşlarım lütven bu mevzuyu başka boyutlara saptırıp taşırmayın doğru ve düzgün bilmediğiz konular hakkında da yorum yapmayın
biz kv delere öcü demedik başımıza tac ettik benim gibi samimi bir insan zaten neyin şaka neyin gerçek olduğunu bilir ki aynı evde yaşıyoruz çocuk değiliz illaki bizimde bir tecrübemiz var.

Kimsenin polemik yaratmaya calistigi yok.. evet ikinizide tanimiyoruz o yuzdende bizim objektif yorumumuz boyle,
niye kaynana ac gozlu vs, diyene demiyorsun bizi taniyormusun diye cunku ayni dusuncedesin,
bizim fikirler zit gelince kotu olduk..
buraya konu acarsan elestirende olur dertlesende olur sende sen yorum yap sen yapma diyemezsin..
bilmedigimiz konuyu buraya yazarsan okuyup bildigimiz kadarina yorum yapariz bizde neyseeee uzatmiyorum..

az evvel eşimle konuştuk çok üzüldüğümü belirttim çok şükür oda beni anladı.ve dinledi.kendiside çok rahatsız olmuş oda demiş o senin torunun felan dye. tam konuşuyorduk annesi geldi ve yarım kaldı neyse tekrar konuşcaz olumlu bişey dimi

Bu işi çözse çözse eşiniz çözer.Siz bir şey derseniz siz kötü olursunuz şimdi.VE olumlu evet

kv akşam gelinle oğlu eve gelince hoşgeldiniz diyip sabah bu şakayı yapsa ozaman dediğiniz doğru. ama kadın akşam bi karış suratla karşılayıp sabah bunu söylemiş. kızın kocası bile annesinin imasını anlayıp üzülmüş oğlu bile bu duruma içerlediyse demekki sadece şaka deiğil.

insanlik hali yorulmus olabilir cocuk gercekten yormus olabilir hersey olabilir,
bunu kiskancliga yada baska birseyemi yormak gerek..
Bilemiyorum ikiside fazla alingan demekki :8:

Bende burda gelinlerle ilgili açılan konulara yapılan bir yorumu yapmak istiyorum.
Hiç bişey tek taraflı değildir ben kaynananıda dinlemek isterim :37:
Sen seninle aynı fikirde olanlara düzgün cevap veriyorsan farklı düşünen bizlere de aynı uslupla yaklaşmak zorundasın ben sana gayet normal yorum yaptım altınada genel anlamda oluşan yargıya yanlış dedim. Neden polemik yaratıyorsun ki ?
Neyse iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
kesinlikle zaten kreşe vericem çalışırsam kısmet olurda.annem yakında işte ilk zamanlar bakıyordu gene ufakken ama şimdi hareketlerndi ya pek koşturamıyor arkasından sağlığı el vermiyor yoksa seve seve . ama artık çok afaki bişey olmassa oğlumu bırakmam bir daha oda anlar sanırım.ama kızlarına kul kurban olur tatlım ballm yavrum her türlü ama bize gelince soğuk ve buzdolabı sanki ben öcüyüm yicem onu allah biliyor yukarda beni burdaki tutarsız eleştri yapan insanların bilmesine gerek yok bence.

benim oğlumuda kv hep der bana bırakın bana bırakın. ama benim yanımda çocuk ne yapsa ayyy şusu kötü bu huyu kötü diyip durur. kendi oğlunu 5 yaşından buyana tanırım sanki çok usluydu. kaldıki oğlum iki yaşında. ee diyorum anne okadar bakmak istiyodun noldu aaa bakarım ama ben onu adam ederim. 2 yaşında çocuğu nasıl adam edecekse. annemse 67 yaşında kv 53 anneme bırakırım çocuğu kadının belinde 3 fıtık var tansiyonu romatizması ne arasan var kadında bir tepsi dolusu ilaç kullanıyo. ama bikerede öf demezmi insan. sürekli nekadar uslu olduğunu söyler. sinemaya gideriz geliriz eşimle yemek falan yemz 3 -4 saate döneriz aa niye erken geldiniz öyle keyfi çıkmazki gezmenin der.bide kv ye hiç güvenmem bıktım onu çocuk yanında sigara içmesini uyarmaktan. bide diğer torununa yaklaşımını yani eltimin oğluna çok iyi biliyorum. çocuktur ya bi yanlışınımı görd sanki 25 yaşında adam hata yapmış gibi elli kere etrafa anlatır.

insanlik hali yorulmus olabilir cocuk gercekten yormus olabilir hersey olabilir,
bunu kiskancliga yada baska birseyemi yormak gerek..
Bilemiyorum ikiside fazla alingan demekki :8:

tabi iki kişiyide tanımıyoruz. ama düşünün torununuz var yaşınızı medeni durumunuzu bilmiyorum. evlatki candır torunda canının canı. gelin gıcık ble olsa torunla baş başa kalmışsın. ben olsam arada beni çocukla başbaşa bıraksınlarki çocuk bana daha çok alışsın benimsesin isterim. aynı eve yaşıyo bu insanlar eğerki bu çocuk buna rağmen anne baba yokken yanlız hissediyosa vayki vay o babaannenin babaanneliğine derim ben. ayrı evlerde yaşasalar yiene kv haklı olma ihtimali çıkar.

Kimsenin polemik yaratmaya calistigi yok.. evet ikinizide tanimiyoruz o yuzdende bizim objektif yorumumuz boyle,
niye kaynana ac gozlu vs, diyene demiyorsun bizi taniyormusun diye cunku ayni dusuncedesin,
bizim fikirler zit gelince kotu olduk..
buraya konu acarsan elestirende olur dertlesende olur sende sen yorum yap sen yapma diyemezsin..
bilmedigimiz konuyu buraya yazarsan okuyup bildigimiz kadarina yorum yapariz bizde neyseeee uzatmiyorum..

sayın twetty arkadaşım tanımadığım halde arkadaşım dyorum neyse
objektif yorum böle mi oluyor anlam veremiyorum sizin yorumunuza ve bende uzatmıyorum artık

kavınvalidem orda haksız bir tutum içerisinde ve o insanda sanırım aynı dertten muzdarip ki böle yazmış ben onu tebrik etmedim ama siz ordan çok bilmiş bilmiş konumuşunuz tabide yardımda edicek tabide kardeşini okutacak dye
böle bi mecburiyeti yok aslada benim çocuğumun rızkını başka yerlere taşımak zorunda değil buna izin vermeyen bi çok insan var
ben bunada karışmıyorum annesi babası dururken benim eşim okutmak zorundamı o kişiyi herneyse konumuz bu değil
yani bu konu böel uzar giiderde zıt fikirlerini yazmak olduda insanın kafasına vurur gibi kabullendirmek isteyişşini anlamıyorum

konumuda kısaca öz anlattım yazdım sen nasıl anladın bilemem ama neyse diyorum genede

tabi iki kişiyide tanımıyoruz. ama düşünün torununuz var yaşınızı medeni durumunuzu bilmiyorum. evlatki candır torunda canının canı. gelin gıcık ble olsa torunla baş başa kalmışsın. ben olsam arada beni çocukla başbaşa bıraksınlarki çocuk bana daha çok alışsın benimsesin isterim. aynı eve yaşıyo bu insanlar eğerki bu çocuk buna rağmen anne baba yokken yanlız hissediyosa vayki vay o babaannenin babaanneliğine derim ben. ayrı evlerde yaşasalar yiene kv haklı olma ihtimali çıkar.

İnsan bazen kendi evladına surat asıyor yada şikayetçi oluyor babaanenin buna neden hakkı olmuyor? Yani kadın gerçekten yorulmuş olabilir. Surat asmasının sebebi bu olabilir. Çocuk anneye yaramaz gelmiyor belki . Çok yanlı yorumlar yapılıyor ben bbunu doğru bulmuyorum. Ayrııca ben o sözünde gerçek olmadığına eminim.

objektif yorum böle mi oluyor anlam veremiyorum sizin yorumunuza ve bende uzatmıyorum artık

kavınvalidem orda haksız bir tutum içerisinde ve o insanda sanırım aynı dertten muzdarip ki böle yazmış ben onu tebrik etmedim ama siz ordan çok bilmiş bilmiş konumuşunuz tabide yardımda edicek tabide kardeşini okutacak dye
böle bi mecburiyeti yok aslada benim çocuğumun rızkını başka yerlere taşımak zorunda değil buna izin vermeyen bi çok insan var
ben bunada karışmıyorum annesi babası dururken benim eşim okutmak zorundamı o kişiyi herneyse konumuz bu değil
yani bu konu böel uzar giiderde zıt fikirlerini yazmak olduda insanın kafasına vurur gibi kabullendirmek isteyişşini anlamıyorum

konumuda kısaca öz anlattım yazdım sen nasıl anladın bilemem ama neyse diyorum genede

kv bu durumlarda oğullarının çocuklarına değilde gelinlerin çocuklarına bakıyomu gibi davranıyolar. ayrıca evet siz rızkınızı bölmek zorunda değilsiniz. bir çok insan var ünivresiteyi aile desteği almadan çalışarak okuyan. kaldıki kv bu sözü söylerken size sizin b lafı yüzüne vurmanızı beklemiş olabilir. yani bizde senin kzını okutmak zorunda değiliz demen için bir fişek olabilir ihtimal tabi tanımıyorum kadını sonuçta ama dkkatli ol. olayı kapa çocuğu bdaha bırakma. bi kaçkere işin olsun mesela çocuğuda anneme bırakıyım de götür 1 saat kalsın işini hallet.

Bazı bayanlar evlendikten sonra tapularını da aldıklarını düşünüyor.
Sizin eşinizde onların nesi bu adam.
Başta yazsaydınız benim gibi düşünenler yazsın diye o zaman bizde bilmiş bilmiş yazmazdık.
Neyse daha fazla yazmama gerek yok .
Siz haklısınız , kaynananız aç gözlü para delisi biriymiş.

Back
X