Mutsuzum

Welldone0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
4.270
10.720
208
Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Geçen sene ailevi sebeplerden dolayı Erasmus sınavını geçtiğim halde gitmeye hak kazandığım ülkeye gidemedim ve bu, içime oturdu.

Geçenlerde "ben bu üniversite döneminde kayda değer ne yaptım? " diye düşündüm. Derslerimin hepsini geçtim, birkaç (profesyonel sayılabilecek) çeviri yaptım ve zaman zaman özel ders verdim. Bunları düşünürken aklıma Erasmus'a gidemediğim geldi ve kafayı ona taktım.

O sınavı kazanıp gidemediğim için artık ne yapsam boşmuş gibi geliyor. Mesela yüksek lisans düşünüyorum. Ama bazen " aman yapsam n'olacak ki?" gibi şeyler diyorum. Kendime güvenim pek kalmadı.
Oysa önceden kendime inanır, güvenirdim.

Önceden yüzüm hep gülerdi. Şimdiyse yaşama sevincim kalmadı.
Bu mutsuzluğu, özgüvensizliği nasıl aşabilirim?

sırf erasmusa gidemediniz diye mi tüm bunlar? başka bi sebeple de gidemeyebilirdiniz yani bu kadar takacak bişey yok.

Erasmus yapamadıysan Work and Travel yaparsın mezun olduktan sonra. Bir araştır istersen :KK66: karamsarlığa da kapılıp üzme kendini.
Evet o da var, teşekkürler. Bir de işin maddi tarafı var. Bu konuda aileme yük olmak istemiyorum açıkçası.

Resmen dert arıyorsun kendine hiç kusura bakma tamam üzülürsün de bu denli değil olaylara pozitif tarafından bak , senin yerinde olmak isteyen nice insan var
Bölümümden Erasmus'la gidenler en az bir dersten kaldı veya buradaki dersle denklik olmadığı için AA ile geçtikleri dersi tekrar aldı( bir kişi de oldu bu AA durumu).
Pozitif olarak bunu düşünmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor.

Erasmus çok tuzlu oldu artık dolar eurodaki artış sebebiyle. Ekstra bir kazanç olmadan çok zorlar maddi anlamda. Aisec veya work and travel tarzı projelerle gitmeyi deneyebilirsin. Erasmus iyi olabilir ama şart mıdır değil.

Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Geçen sene ailevi sebeplerden dolayı Erasmus sınavını geçtiğim halde gitmeye hak kazandığım ülkeye gidemedim ve bu, içime oturdu.

Geçenlerde "ben bu üniversite döneminde kayda değer ne yaptım? " diye düşündüm. Derslerimin hepsini geçtim, birkaç (profesyonel sayılabilecek) çeviri yaptım ve zaman zaman özel ders verdim. Bunları düşünürken aklıma Erasmus'a gidemediğim geldi ve kafayı ona taktım.

O sınavı kazanıp gidemediğim için artık ne yapsam boşmuş gibi geliyor. Mesela yüksek lisans düşünüyorum. Ama bazen " aman yapsam n'olacak ki?" gibi şeyler diyorum. Kendime güvenim pek kalmadı.

Gozunu seveyim adam akillik seylere kafayi tak bu sebeple yasam sevinci kalmamasi ne demektir yahu hayatta neler oluyo

Sırf erasmusa gitmedin diye bu kadar amaçsızlaşılır mı?
Yerinde olmak isteyen, burun kıvırdığın yüksek lisansa kadar gelemeyen kaç yaşıtın var bir bilsen..

Hayatta ne zorluklar yaşıyor insanlar biraz düşün ve silkelen kendine gel..

Gençsin sağlıklısın mezun olup öyle de çıkarsın yurtdışına..

Sırf erasmusa gitmedin diye bu kadar amaçsızlaşılır mı?
Yerinde olmak isteyen, burun kıvırdığın yüksek lisansa kadar gelemeyen kaç yaşıtın var bir bilsen..

Hayatta ne zorluklar yaşıyor insanlar biraz düşün ve silkelen kendine gel..

Gençsin sağlıklısın mezun olup öyle de çıkarsın yurtdışına..
Haklısınız. Yüksek lisansa daha bir iki sene var tabii. O zamana bakalım.:)

selam
yüksek lisansta da erasmus yapabiliyorsunuz biliyorsunuz değil mi?:) hatta yüksek lisansta daha kolay çünkü çoğu evlenmiş vs oluyor gitmiyorlar kontenjanlar daha çok size kalıyor:))

selam
yüksek lisansta da erasmus yapabiliyorsunuz biliyorsunuz değil mi?:) hatta yüksek lisansta daha kolay çünkü çoğu evlenmiş vs oluyor gitmiyorlar kontenjanlar daha çok size kalıyor:))
Merhaba, yüksek lisansta erasmus olduğunu biliyorum. O zaman gidebilir miyim bilemiyorum. Bu işler biraz da şans işi oluyor. Tabii ki o da bir seçenek ve diğer yorumlarda yazıldığı gibi daha birçok seçenek var.
Hani gidemedim içimde kaldı ya. O dert oldu aslında.
Yüksek lisansı küçümseyip burun kıvırmıyorum aslında. Sadece bazen yapamam gibi geliyor. Gerçi bugüne kadar böyle düşündüğüm şeyleri hep yaptım. (Bu burun kıvırma cevabım size değil, başka bir yorum hakkında düşümcemi söyledim)

Yüksek lisansta evli olup gidemeyenler hiç aklıma gelmemişti. Hatta "yüksek" lisans olunca işim daha zor olur diye düşünüyordum.

Merhaba, yüksek lisansta erasmus olduğunu biliyorum. O zaman gidebilir miyim bilemiyorum. Bu işler biraz da şans işi oluyor. Tabii ki o da bir seçenek ve diğer yorumlarda yazıldığı gibi daha birçok seçenek var.
Hani gidemedim içimde kaldı ya. O dert oldu aslında.
Yüksek lisansı küçümseyip burun kıvırmıyorum aslında. Sadece bazen yapamam gibi geliyor. Gerçi bugüne kadar böyle düşündüğüm şeyleri hep yaptım. (Bu burun kıvırma cevabım size değil, başka bir yorum hakkında düşümcemi söyledim)

Yüksek lisansta evli olup gidemeyenler hiç aklıma gelmemişti. Hatta "yüksek" lisans olunca işim daha zor olur diye düşünüyordum.
ben de neler yapamadım ama Allah'tan hala yaşıyoruz ve hala şansımız var değil mi? ölmedik yani hayat devam ediyorsa hayaller hala gerçekleştirilebilir;)

ben de neler yapamadım ama Allah'tan hala yaşıyoruz ve hala şansımız var değil mi? ölmedik yani hayat devam ediyorsa hayaller hala gerçekleştirilebilir:KK66:
Benim okul hayatımda isteyip de yapamadığım ilk şey bu olduğu için bu kadar dertlendim.
Haklısınız, hala şansımız var. Belki de bu durum beni daha kamçılayıp hırslandırmak için oldu. Belki gitseydim, "aman ya gittim gördüm işte" deyip küçük hedefler koyardım kendime veya hiç koymazdım.
Bu iyi yönleri düşünüp motive olmaya çalışayım en iyisi.
Teşekkür ederim.:)
Mesela neyi çok isteyip de yapamadınız veya sonradan yapabildiniz?

Benim okul hayatımda isteyip de yapamadığım ilk şey bu olduğu için bu kadar dertlendim.
Haklısınız, hala şansımız var. Belki de bu durum beni daha kamçılayıp hırslandırmak için oldu. Belki gitseydim, "aman ya gittim gördüm işte" deyip küçük hedefler koyardım kendime veya hiç koymazdım.
Bu iyi yönleri düşünüp motive olmaya çalışayım en iyisi.
Teşekkür ederim.:)
Mesela neyi çok isteyip de yapamadınız veya sonradan yapabildiniz?
yurtdışında yüksek lisans yapamadım
ama devamını yapacağım inşallah benim de hayalim o... doktora ya da postdoktora
deneyeceğim...
çok isteyip yapamadığım bir başka şey mesleğimdi , epey uğraştım başvurdum vs hep torpilliler yüzünden ve tabi kendi başarısızlığımdan olmadı
sonra bir gün torpilsiz şekilde oldu bin şükür.. istediğimiz zaman da olmasa da önemli olan oluyor uğraşınca siz de uğraşın olur bence

Back
X