- 30 Nisan 2016
- 4.270
- 10.720
- 208
Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Geçen sene ailevi sebeplerden dolayı Erasmus sınavını geçtiğim halde gitmeye hak kazandığım ülkeye gidemedim ve bu, içime oturdu.
Geçenlerde "ben bu üniversite döneminde kayda değer ne yaptım? " diye düşündüm. Derslerimin hepsini geçtim, birkaç (profesyonel sayılabilecek) çeviri yaptım ve zaman zaman özel ders verdim. Bunları düşünürken aklıma Erasmus'a gidemediğim geldi ve kafayı ona taktım.
O sınavı kazanıp gidemediğim için artık ne yapsam boşmuş gibi geliyor. Mesela yüksek lisans düşünüyorum. Ama bazen " aman yapsam n'olacak ki?" gibi şeyler diyorum. Kendime güvenim pek kalmadı.
Oysa önceden kendime inanır, güvenirdim.
Önceden yüzüm hep gülerdi. Şimdiyse yaşama sevincim kalmadı.
Bu mutsuzluğu, özgüvensizliği nasıl aşabilirim?
Geçenlerde "ben bu üniversite döneminde kayda değer ne yaptım? " diye düşündüm. Derslerimin hepsini geçtim, birkaç (profesyonel sayılabilecek) çeviri yaptım ve zaman zaman özel ders verdim. Bunları düşünürken aklıma Erasmus'a gidemediğim geldi ve kafayı ona taktım.
O sınavı kazanıp gidemediğim için artık ne yapsam boşmuş gibi geliyor. Mesela yüksek lisans düşünüyorum. Ama bazen " aman yapsam n'olacak ki?" gibi şeyler diyorum. Kendime güvenim pek kalmadı.
Oysa önceden kendime inanır, güvenirdim.
Önceden yüzüm hep gülerdi. Şimdiyse yaşama sevincim kalmadı.
Bu mutsuzluğu, özgüvensizliği nasıl aşabilirim?