mutsuzum :((

çalışmam gerektiğini işten çıkarsam sigortamı ödemek zorunda kalacağının farkında ve çalışmamıda istiyor ama sadece istiyor işte hem çalışıyım hem evim bal dök yala olsun hem çok güzel yemekler hazırlıyım . Evim pis değil zaten 2 kişiyiz ve akşamdan akşama eve giriyoruz c.tesi günleri sil süpür toz al banyoyu cifle mutfağı elden geçiriyorum ama haftaiçi sadece dağılmasını engelliyorum ve mutfakla ilgileniyorum. zaten saat 9:00-9:30 u buluyor sonrasında dinleniyorum.

İş beklerde ama sağlık... kafanızda bır düzene sokun. olmazsa kalsın bazı ısler hergün yapılmasada olur yeterkı ıyı hıssedın.. Kendınıze zama ayırın değer verın

hafta sonları gezmeyi dene.kitap oku mesela bulaşıklar öyle kalsın.adam bu saatten sonra kolay kolay değişmez.
en azından sen de bu şekilde alıştır onu.

İnsan neden çalışır? Hayat standartını yükseltmek için değil mi? Çalıştığınız iş standartını yükseltmiyorsa işte sorun vardır. Eve hafta bir gün gelecek yardımcı almayı deneyin, böylece üzerinizdeki yükü ciddi şekilde azaltmış olursunuz, eşinize de sizin evin herşeyinden sorumlu bakanı olmadığınızı, iki kişi de çalışıyorsa evde işlerinde ortak olduğunu hatırlatın bir zahmet, sofraya bir tabak koymakla incileri dökülmez.

haftasonu ben temızlık yapıyorsam onada yemek yaptırıyorum.
ben süpürüyorsam onada sildiriyorum...

nasıl mı?
o : askım napıyosun yıne mı temızlık.
ben : kuşum yoruldum ama az kaldı.
ben bunu bitirene kadar hadı sende yemeğin yanına pilavı yapta yıyelım...

yemekten sonra...askım ellerine sağlık cok güzel olmuş :) (kötü bile olsa:) ama hıc kotu yapmaz benden ıyı yapar.
hatta ben bıtırene kadar işimi masada hazırlanmış oluır.
kızlar kısacası yorulduğunuzu belli edın. ve yardım etmesını rıca edın.
ayrıca yaptıktan sonra güzel olmuş kelımesı onları cok mutlu edıyor..

haftasonu ben temızlık yapıyorsam onada yemek yaptırıyorum.
ben süpürüyorsam onada sildiriyorum...

nasıl mı?
o : askım napıyosun yıne mı temızlık.
ben : kuşum yoruldum ama az kaldı.
ben bunu bitirene kadar hadı sende yemeğin yanına pilavı yapta yıyelım...

yemekten sonra...askım ellerine sağlık cok güzel olmuş :) (kötü bile olsa:) ama hıc kotu yapmaz benden ıyı yapar.
hatta ben bıtırene kadar işimi masada hazırlanmış oluır.
kızlar kısacası yorulduğunuzu belli edın. ve yardım etmesını rıca edın.
ayrıca yaptıktan sonra güzel olmuş kelımesı onları cok mutlu edıyor..

denedim ilk zamanlada gazı alıyorduşimdiyse ne gazlar ne gazlar ama yok hiç elini sürmüyor bişeye

bizimkisi daha cok kıyamadığındanda yapıyor.
yorulunca kızıyor süreklı temızlık yapıyon dıye oysa hafta 1 gun yapabılıyorum...
bizde aynı sizin gibi
aynı anda çıkıp aynı anda işten dönüyoruz...

Bir hafta sonu yat sende kalkma yerinden yemekte yapma temizlikte .
" Senin gibiyim kocacığım artık " de .
Bakalım ne yapacak paşazade . :31:

Tek söyleyebileceğim şey yorma kendini, heba etme. Bir kez geliyorsun dünyaya. 2 kişiyseniz 15 günde bir kadın al. Bak ben de senin gibiydim ama değmiyor. Annem derdi ki erkekler borçtan kurtulunca ilk işleri önce arabalarını değiştirmekmiş, sonra da eşlerini. Evet ben de öyle oldu, evin taksiti bitince evi terk etti....
Ben de ona kıyamadım, iş, ev, çocuk... herşeye yetiştim. Kadın bile almadım ona kıyamadığım için. Benim ona kıyamadığımı o başka bir kadına hediyelerde harcamış. Lütfen yorma kendini. Kıymetini bilmiyorsa yapma, daha çok gözlerinde küçülüyoruz o zaman bırak teşekkür etmelerini.

Anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum. Bende mutsuzum senin gibi.Üstelik çalışıyorum ve Eşim dört dörtlük temizlik, ütü,yemek bekliyor.Birini iyi yapmasam ya da eksik yapsam hem pis hem de beceriksiz oluyorum.Birde 2 küçük çocuğumun tüm bakımını ben yapıyorum.Ne anladım ben bu evlilikten.Evin tüm yükü omuzlarımda.Bende dayanamıyorum.Birde kocanın dırdırı.
Ne adaletsiz bir dünya ,ömür boyu kazık kadar adamlara ve bu eve bakmak için analarımız bizlerimi doğurdu, bu insanları anaları nasıl yetiştirmiş ya.İnsan eşine yardım etmez mi?Biz eşşek miyiz? Kendime ayıracak zamanım yok. Şu boşlukta bende derdimi yazayım dedim.Kardeş bu adamlar böyle gider.Düzelmez.:47:

Anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum. Bende mutsuzum senin gibi.Üstelik çalışıyorum ve Eşim dört dörtlük temizlik, ütü,yemek bekliyor.Birini iyi yapmasam ya da eksik yapsam hem pis hem de beceriksiz oluyorum.Birde 2 küçük çocuğumun tüm bakımını ben yapıyorum.Ne anladım ben bu evlilikten.Evin tüm yükü omuzlarımda.Bende dayanamıyorum.Birde kocanın dırdırı.
Ne adaletsiz bir dünya ,ömür boyu kazık kadar adamlara ve bu eve bakmak için analarımız bizlerimi doğurdu, bu insanları anaları nasıl yetiştirmiş ya.İnsan eşine yardım etmez mi?Biz eşşek miyiz? Kendime ayıracak zamanım yok. Şu boşlukta bende derdimi yazayım dedim.Kardeş bu adamlar böyle gider.Düzelmez.:47:

hem iş hem ev birde 2 çocuk seni başının tacı yapması lazım. seninki neden sana yardım etmiyor erkekliğinemi sığdıramıyor yoksa tembelliğinden mi ? ben ilk zamanlarda söyleniyordum sen benle senin evini seni temizliyim hizmet edeyim diyemi evlendin. bumu hayatı paylaşmak diye ama tartışma büyüyor huzur falan kalmıyor daha çok canım sıkılıyordu. haftada 1 yada 2 haftada 1 yardımcı çağırma gibi bir çözüme olamaz mı? buna nasıl bakıyor ? yaa en çokta pis ve beceriksiz diye etiketlemsine kızdım kendisi ne kadar temiz ve becerikli acaba tüm bunları o yapmaya kalksa ne kadar dayanabilir. Annesi kesin ev hanımıdır ve büyürken oraya oturma burayı dağıtma gibi ikazlarla büyümüştür. offf psikopata bağladım :)

Tek söyleyebileceğim şey yorma kendini, heba etme. Bir kez geliyorsun dünyaya. 2 kişiyseniz 15 günde bir kadın al. Bak ben de senin gibiydim ama değmiyor. Annem derdi ki erkekler borçtan kurtulunca ilk işleri önce arabalarını değiştirmekmiş, sonra da eşlerini. Evet ben de öyle oldu, evin taksiti bitince evi terk etti....
Ben de ona kıyamadım, iş, ev, çocuk... herşeye yetiştim. Kadın bile almadım ona kıyamadığım için. Benim ona kıyamadığımı o başka bir kadına hediyelerde harcamış. Lütfen yorma kendini. Kıymetini bilmiyorsa yapma, daha çok gözlerinde küçülüyoruz o zaman bırak teşekkür etmelerini.

çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten kul hakkına girmiş başkasını bulurkende bahanesi hazırdır kendini salmıştı, bakımsızdı, benle ilgilenmiyordu ... vs. doğru söylüyorsun nazlı olacaksın kendinden ödün vermeden yapıcaksın önce sen kendine değer vereceksinki başkasıda değerli görsün. Neyse sende evinde çocuklarınla mutlu olmaya bak. Değer bilmeyenin değeri bilinmezmiş.

Hayattan beklentilerini filmlerle bağdaştırmamak lazım…bu benzetme mübağla bile olsa hayattaki en önemli şey ne aşk, ne para.. önce sağlık…sonra huzur ve mutluk. Sonra para.. maalesef parasız da olmuyor.. ama hayatıma extra değer katacak olgulara her zaman açık olmakla birlikte, Pazar günleri evin içinde koştururken hiçbir şeye yetişemezken kızım eşimle birlikte oyun oynuyorsa hayat benim için güzel…
Eşinin yardım etmesi çok önemli. Bu işini hafifletme açısından hem de sana manevi destek olması açısından.. halledilmeyecek bir şey değil.

Hayattan beklentilerini filmlerle bağdaştırmamak lazım…bu benzetme mübağla bile olsa hayattaki en önemli şey ne aşk, ne para.. önce sağlık…sonra huzur ve mutluk. Sonra para.. maalesef parasız da olmuyor.. ama hayatıma extra değer katacak olgulara her zaman açık olmakla birlikte, Pazar günleri evin içinde koştururken hiçbir şeye yetişemezken kızım eşimle birlikte oyun oynuyorsa hayat benim için güzel…
Eşinin yardım etmesi çok önemli. Bu işini hafifletme açısından hem de sana manevi destek olması açısından.. halledilmeyecek bir şey değil

Benimde mutsuzluğumun nedeni bu ben girişmiş temizlik yapıyorken onun koltukla bütünleşerek yatıp tv izlemesi halbuki yanımda olsa ufak bir işin ucundan tutsa hiç sorun değil yine yorulurum yine yetiştiremem belki ama derimki oda elinden geleni yapıyor. işten beraber dönüyoruz eve giriyoruz o ellerini yıkar tv nin karşısına geçer ben mutfağa yemekleri ısıt salata yap sofrayı kur gelir yer ellerine sağlık der ve keyfine bakmaya devam eder oda gelse masaya ekmeği , nihaleyi falan götürse yani küçücük birşey bir hareket yapsa kendimi iyi hissedicem ama yok işte

hem iş hem ev birde 2 çocuk seni başının tacı yapması lazım. seninki neden sana yardım etmiyor erkekliğinemi sığdıramıyor yoksa tembelliğinden mi ? ben ilk zamanlarda söyleniyordum sen benle senin evini seni temizliyim hizmet edeyim diyemi evlendin. bumu hayatı paylaşmak diye ama tartışma büyüyor huzur falan kalmıyor daha çok canım sıkılıyordu. haftada 1 yada 2 haftada 1 yardımcı çağırma gibi bir çözüme olamaz mı? buna nasıl bakıyor ? yaa en çokta pis ve beceriksiz diye etiketlemsine kızdım kendisi ne kadar temiz ve becerikli acaba tüm bunları o yapmaya kalksa ne kadar dayanabilir. Annesi kesin ev hanımıdır ve büyürken oraya oturma burayı dağıtma gibi ikazlarla büyümüştür. offf psikopata bağladım :)

Vallahi yaşamaktan bıktım,ev işlerinden ,en önemlisi kocamdan bıktım.11 yıllık evlilik ve halen aynı huy,iş yapmıyor yapanı da beğenmiyor en azından seninki eline sağlık diyor,benimki elini yıkar,dişini fırçalar bir de banyosunu yapar geride kalan herkes ve herşey onun için pistir.Ben boşanırsam ya da ölürsem inşallah ikinci hanımdan çok çekersin diyorum.Dayanamıyorum,evin tüm işine yetişemiyorum, bebeğe daha sonra bakıcı tutacağım çünkü doğum iznindeyim,bakıcı ücreti zaten çoook yüksek, çok borcumuz var ayriyeten eve temizlikçi kadın almaz,bana beceriksizmisin bir evin işini beceremedin der.Öfff ya işim çok zor bu adamla çok huysuz be, şu evi alıp başına geçirmek istiyorum.

Vallahi yaşamaktan bıktım,ev işlerinden ,en önemlisi kocamdan bıktım.11 yıllık evlilik ve halen aynı huy,iş yapmıyor yapanı da beğenmiyor en azından seninki eline sağlık diyor,benimki elini yıkar,dişini fırçalar bir de banyosunu yapar geride kalan herkes ve herşey onun için pistir.Ben boşanırsam ya da ölürsem inşallah ikinci hanımdan çok çekersin diyorum.Dayanamıyorum,evin tüm işine yetişemiyorum, bebeğe daha sonra bakıcı tutacağım çünkü doğum iznindeyim,bakıcı ücreti zaten çoook yüksek, çok borcumuz var ayriyeten eve temizlikçi kadın almaz,bana beceriksizmisin bir evin işini beceremedin der.Öfff ya işim çok zor bu adamla çok huysuz be, şu evi alıp başına geçirmek istiyorum.

kendisi çok becerikliyse kendisi becersinde nasıl oluyormuş göstersin :47:

Back
X