Tatlı Tarifi Muzlu Milföy Katları ve Zerdeli Sütlaç (Sponsor: ARDA)

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.869
13.418
823
Merhabalar.:16:

Bu yarışma kesinlikle alışkanlık yapıyor.:37:Şu anki ruh halim tam bu.:37:Çünkü yorucu bir zaman dilimi.Bu son diyorum ama mutfak beni çağırırsa bilemem tabi:)

Diğer arkadaşlarım gibi ben de iki tarifle katılmaya karar verdim:)

MUZLU MİLFÖY KATLARI

MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
Yağlı kağıt

Kreması,

3 su bardağı süt,
2 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı un,
2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı

Dip not:Bu krema artıyor.Milföyleri çoğaltabilirsiniz isteğe göre.Veya o şekilde de yiyebilirsiniz.

DzZ5x.jpg

Arası için,

2 Adet muz

ucEFw.jpg

Süslemek için,

Pudra şekeri
Toz Antepfıstığı

srQhG.jpg

Sütü ocağa koyup kremayı hazırlıyoruz.Şekeri ilave ediyoruz.

1rh2q.jpg

Un,nişasta,vanilya ve yumurta sarısını ilave ediyoruz.

nOykh.jpg

Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Arada karıştırıp üstünün kabuk tutmamasını sağlıyoruz.

dRztD.jpg

Milföylerimizi dolaptan çıkarıp hafif çözdürüyoruz.Ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.

OEAt3.jpg

Üstüne tekrar yağlı kağıt serip milföylerin kabarmaması için üstüne tepsi veya fırına dayanıklı herhangi bir malzeme koyup önce 170 derecede,hafif kızarmaya başlayınca da 200 derecede pişiriyoruz.

VoBnS.jpg

Milföylerimiz pişti.

uFTb1.jpg

Milföylerin arasına krema ve muz koyup üç kat yapıyoruz.

LWDQz.jpg

Üzerine pudra şekeri eleyip,antep fıstığı serpiyoruz.

QJoSC.jpg

DgMyq.jpg

7Kpmr.jpg

XlxVR.jpg

ZERDELİ SÜTLAÇ

MALZEMELER,

1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 yumurta sarısı

dyHUI.jpg

Zerdesi için malzemeler,

1 litre su,
1,5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç,
Yarım çay kaşığı toz safran
3 çorba kaşığı mısır nişastası

ho1Tb.jpg

Süslemek için,

Nar,kuş üzümü,antep fıstığı

9RaHY.jpg

Sütlacın hazırlanışı,

Önce sütlaç ve zerdenin pirincini yıkayıp haşlıyoruz.(Ben ayrı ayrı tercih ettim.Siz aynı tencerede haşlayabilirsiniz.)

IshvQ.jpg

Sonra sütümüzü ocağa koyup şeker ilave ediyoruz.

EgRo.jpg

Kaynayınca vanilyayı,haşlanmış pirinci,nişastayı ve yumurtayı ilave edip pişiriyoruz.

g0Jxv.jpg

Piştikten sonra kupların yarısına kadar sütlaç koyup soğutuyoruz.

Xrlvt.jpg

Zerdenin hazırlanışı,

Suyu tencereye koyup şekeri ve safranı ilave ediyoruz.

XBJPw.jpg

Safranın rengi çıkınca nişastayı ve haşlanmış pirinci ilave edip pişiriyoruz.

qQO3c.jpg

Soğuyan sütlacın üzerine ılık zerdeyi koyup,üzerini kuş üzümü,antep fıstığı ve nar ile süsleyip sevis ediyoruz.

Afiyet olsun.

LJ87e.jpg

nSiBZ.jpg

HLRQn.jpg

CFmY7.jpg

Ellerine sağlık canım:56:Yarışmada başarılar dilerim:16:Çok mutlu oldum seni yarışmada görmekten:69:

Oy oyy :52: cok canim cekti valla ikisindende ellerine emeklerine saglik canim harika olmuslar basarilar dilerim :16:

Ellerine sağlık canım:56:Yarışmada başarılar dilerim:16:Çok mutlu oldum seni yarışmada görmekten:69:

Teşekkür ederim canım.Ben de mutlu oldum yarışmaktan.Ama çok yorucu yahu.:1:Daha yeni yemek yiyorum sabahtan beri.Resimler uğraştırdı baya.:37:

Oy oyy :52: cok canim cekti valla ikisindende ellerine emeklerine saglik canim harika olmuslar basarilar dilerim :16:

Teşekkür ederim canım.:16:Seninkini de benim canım çekmişti ödeştik işte.:52:

Canım ellerine sağlık:56: çok hoş bir süpriz olmuş senin katılacağını bilmiyordum çok muttlu oldum :29: harika görünüyorlar başarılar :16:

Son düzenleme:
Canım ellerine sağlık çok hoş bir süpriz olmuş senin katılacağını bilmiyordum çok muttlu oldum tatlım :29:
Ellerine sağlık harika görünüyorlar başarılar tatlım :16:

Ben sürpriz yaptım.:1:İlk baştan beri katılacaktım da ilhami anca teşrif etti.:52:Teşekkür ederim güzel dileklerin için.:16:

şu kremalı milföye bayıldım. sultanahmette meşhur bir pastane var çiğdem pastanesi
orda her gün saat 3 gibi bu milföy pastalardan çıkar çileklisine ben ölürüm o derece
yazı iple çekerim çileklisini yemek için. şimdi görünce hoşuma gitti. muzlusunu evde yapabilirim
kivili falan da olur, portakallı, elmalı. süper fikir oldu benim için.
eline emeğine sağlık.:56:

Süpriiiiiiz :1:

Adra canım ellerine sağlık , şaşırdım seni görünce .

Çok güzelller , ne yapıyorsun biliyorsun değil mi ? Hemen ausa bir kaç kase sütlaç yolluyorsun :52:

Hiç bu şekilde yapmamış ve yememiştim sütlacı , güzel olacağı şüphesiz.

Başarılar canım , emeğine sağlık .

şu kremalı milföye bayıldım. sultanahmette meşhur bir pastane var çiğdem pastanesi
orda her gün saat 3 gibi bu milföy pastalardan çıkar çileklisine ben ölürüm o derece
yazı iple çekerim çileklisini yemek için. şimdi görünce hoşuma gitti. muzlusunu evde yapabilirim
Evet birçok pastanede varmış bu milföylerden.Çoğu meyveden olur aslında.Size fikir verdiğime çok memnun oldum:)Teşekkür ederim ayrıca.:16:

Süpriiiiiiz :1:

Adra canım ellerine sağlık , şaşırdım seni görünce .

Çok güzelller , ne yapıyorsun biliyorsun değil mi ? Hemen ausa bir kaç kase sütlaç yolluyorsun :52:

Hiç bu şekilde yapmamış ve yememiştim sütlacı , güzel olacağı şüphesiz.

Başarılar canım , emeğine sağlık .

Ben sürprizleri severim.:52:

Seni benim sütlaçlar keser mi bilmem.:52:Emrine amade hepsi.:16:

Teşekkür ederim canım.:16:

Benim lisede aldığım tüm kiloların sorumlusu , sene 90 lar , bir bu muzlu milföyler birde kumpirdi . Her ikiside okulun karşısındaki cafede yapılırdı , daha çok yeni lezzetlerdi ve ben her gün yerdim :52:

O tatlının üzerindeki pudra şekerinin formama dökülmesi bile güzeldi yahu .

Benim lisede aldığım tüm kiloların sorumlusu , sene 90 lar , bir bu muzlu milföyler birde kumpirdi . Her ikiside okulun karşısındaki cafede yapılırdı , daha çok yeni lezzetlerdi ve ben her gün yerdim :52:

Aus laf çıkarma.:52:Benim milföylerim hiç kilo aldırmaz.Kremanın içinde yağ bile yok.Sana kumpir kilo aldırmıştır.:52:

hamile kadınım ben yahu:49:
canım çekti. aksi gibi artık sultanhamet'e de epey uzağım:emir_bebek:

Aus laf çıkarma.:52:Benim milföylerim hiç kilo aldırmaz.Kremanın içinde yağ bile yok.Sana kumpir kilo aldırmıştır.:52:

bencede patatestendir o patatesten :27:

Yahu kilo aldıran pastane işi olanlar , bu halis mulis ev yapımı :9:

hamile kadınım ben yahu:49:
canım çekti. aksi gibi artık sultanhamet'e de epey uzağım:emir_bebek:

bencede patatestendir o patatesten :27:

Şimdi gördüm çizelgeni , böyle hamile duyunca yüzümde bir gülümseme oluşur benim , bir kaç dakikada ağzım kapanır yavaş yavaş , aynen o ifade içindeyim şuan .

Hayırlı doğumlar diliyorum :16:

Yahu kilo aldıran pastane işi olanlar , bu halis mulis ev yapımı :9:

Şimdi gördüm çizelgeni , böyle hamile duyunca yüzümde bir gülümseme oluşur benim , bir kaç dakikada ağzım kapanır yavaş yavaş , aynen o ifade içindeyim şuan .

Hayırlı doğumlar diliyorum :16:

gözümün önünde canlandı birden evet çok komik görünüyorsun:1:
teşekkür ederim iyi dileğin için allah isteyen herkese nasip etsin:emir_bebek:

Back
X