• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müzmin bekarlara gelsin...

ruholmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
480
2
46
İstanbul
Kadınlar ağaçlardaki elmalara benzer.En iyisi ağacın en üstündekidir.
Birçok erkek bu iyi olanlara erişmeyi istemezler,düşmekten ve yaralanmakatan korkarlar.
Onun yerine yerdeki çürük elmaları alırlar ki onlar iyi değildir ama kolaydır.
Böylece tepedeki elmalar kendilerinde yanlış bir şeyin olduğunu sanırlar.Onlar doğru adam gelene kdar yalnızca beklemelidir ki o ağacın tepesine tırmanacak kadar cesaretli olsun...

yayınlayan burda:yere düşen elma.
kitap alıntısı.

Kimi en yüksekteki kıymetli elma der,kimi evde kalmış kız kurusu der !
Ben ikisine de karşıyım.
İkisi de çok çirkin çünkü biri evlenmiş kadını aşağılıyor diğeri evlenmemiş kadını..

Kimi en yüksekteki kıymetli elma der,kimi evde kalmış kız kurusu der !
Ben ikisine de karşıyım.
İkisi de çok çirkin çünkü biri evlenmiş kadını aşağılıyor diğeri evlenmemiş kadını..

çok somut düşününce rahatsız edici tarafları iyi yakalamışsınız...Ama ben haklılık payı kısmından düşündüm.Düşünüyorum ilk zamanlarımdaki gibi aptal aşık olamam diyorum.Giyinişindeki büyük hatalar,kompleksleri,ailesinde nasıl ortamda büyüdüğü şimdi olsa gözlerim öyle çok şeye bakıyor ki.

ben en üstdeki elmaydım eşimde en tepesine çıkacak kadar cesaretli ve evledik çok şükür mutluyuz :1:

çok somut düşününce rahatsız edici tarafları iyi yakalamışsınız...Ama ben haklılık payı kısmından düşündüm.Düşünüyorum ilk zamanlarımdaki gibi aptal aşık olamam diyorum.Giyinişindeki büyük hatalar,kompleksleri,ailesinde nasıl ortamda büyüdüğü şimdi olsa gözlerim öyle çok şeye bakıyor ki.

Yaş ilerledikçe tahammül azalıyor insanın gözü açılıyor.
Kadınlarda değil erkeklerde de böyle önceden 40 yaşına gelen bir erkek onu kabul edebilecek ilk kadınla evlenirdi.
Ama şimdi şartları vs sunuyor önüne onlar da bir garip artık.
Daha seçici olunduğu kesin 20 yaşına evlenen 100 çifte sorsak belki sadece yarısı eşiyle 30 yaşına gelince tekrar evlenirdi.
Yaş seçicilik katıyor ama bence bu da iyi birşey değil çünkü hiçbirimiz mükemmel değiliz.

Bir arkadaşım var, ilk tanıştığıız zamanlarda 15 - 16 yaşındaydık. O zamanlar ille de yakışıklı olsun derdi, tipi accık bozuk olsun kabul etmezdi (saygı duyuyorum). Şimdide yakışıklılığa bir de düzgün konuşma, geniş sosyal ortam, iyi bir kariyer, iyi maaş, mükemmel aile eklendi. Böyle erkekler çıkmıyor mu karşısına? Çıkıyor... Ama en ufak bir yanlışında affetmiyor (yemek yerken ağzında biraz şıpırtı olsa:1:). Ama deli gibi evlenmek istiyor. Şu konuyu bana anlatın da ben de birşeyler yapayım oun için :1:

açıkcası ben de biraz züğürt tesellisi gibi buluyorum bu lafları ki birde bu lafın 'çerez'li versiyonu var, yok kolay yenenler önce yenirmişte kabuklu olanlar zor yenenler falan sona kalırmışta..
benim hayatımda erkek arkadaşımın olmadığı dönem azdır, 3kişi ile çıktım en az 3er sene..
bu durumda ben aşağıdaki elma ya da kolay çerez mi oluyorum :s ki asla kaba tabirle 'hoppa' bir kız değilimdir, hayatıma giren adamlar da bazen sorunlar olsa da adam gibi adam oldukları için ilişkilerim uzun sürmüştür..
o yüzden bu laflar bana çok garip gelir.. insanın hayatına ilişki durumuna göre bakılıp sınıflama yapılmasını yanlış buluyorum.. bilmiyorum ne kadar doğru bulursunuz ama bu kısmet işidir, kimisinin kapalıdır.. güzelliğe, çirkinliğe, kolaylığa, zorluğa vs bakmaz hiç bu işler..
ama bu tarz lafları kullananlar bana kalırsa bu yaralarını, başkalarına çirkin benzetmeler yaparak kapatmaya çalışıyorlar.. çürük elma da neymiş canım.. yılış yılış, evliye bekara önüne her gelen erkeğe yazılan bayanla ben bir miyim yani bu durumda? bu laflar bu anlama geliyor da

çerez tabağı teoremini hatırlattı bu konu bana.

Bir kuruyemiş tabağı kalabalık bir grubun önüne geldiği zaman sırasıyla
önce antepfıstıkları, ardından bademler, sonra fındıklar gider. En sona
beyaz ve sarı leblebiler kalır. Eğer belli bir yaşa kadar evlenmemişsen de durum farklı olmaz. Ya kalan leblebiler ve ayçekirdekleri ile idare edersin, ya da olur a bir fıstık bulurum diye tabağı karıştırır durursun..

aynı tabakta ucu açılmamış kabuklu şam fıstıkları da
kalır. Herkes bir eller, bakar ama kimse açmaya cesaret edemez, tabağa geri
bırakır. Onlara ulaşmak cesaret ister. Dişine güveneceksin kıracaksın ki, içinde gizlediği lezzete ulaşabilesin. Ama risklidir, dişini kırabilirsin.

Bu yazıyı yazan şahsın olgunlaştığı halde toplanmayan meyvelerin dallarında çürüdüğünden haberi yok galiba.

Niye birilerine hakaret etmek için böyle saçma yollara başvurulur anlamıyorum.

Valla bana da züğürt tesellisi gibi geldi :)

zira kaderdir kısmettir yani....insan üzülebilir ben niye evlenmedim daha diye

anlıyorum tabıı kı ama seçim meselesi sonuçta :)

müzmin bekarların gönlü olsun diye tüm evlenenleri gömmenin alemi yok :9: :9: :9:

herkes niye yerdeki çürük elmalığa alındı anlamadım ki, belki de sizin cesur prensiniz ağacın en üstüne tırmandı ve sizi en tepeden kopardı :9:

Son düzenleme:
istediğim sadece saygı,güven,merhamet... sevgi de var tabi...

ben biraz aşk kadınıyım. tutku da isterim

öyle kariyerdi, son model arabaydı takıntımda yok. düzgün bi işi, sigortası olsn. kültürlü olsun

iş haricinde ben bunlara sahibim. artık bana leblebi mi düşer, fıstık mı orasını bilemem kısmet bu işler

tabağa bön bön bakmakta var işin sonunda :30:

huzur istiyorum ben. bakıyorum yanımdaki huzur vermiyor-vermeyecek uzaklaşıyorum ordan

herkes hayatında eksik olanı istiyor işte. benimki de son satırda... sebebim budur:ssz:

peki ya en tepedeki elmayı almaya kimse gelmezse?
ya o elmanın içi kurtlanırsa?
ya o elma dalından düşüpte yerlerde ezilirse?
çok mu şey bekliyoruz ne?:27:

Back
X