Myom Ameliyatı Oldum

presteacher

Kûn Fe Yekûn..
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
110
44
Merhaba.
Tam bir ay önce Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastahanesinde myomektomi oldum.Bir yıllık evliyim. 28 yaşındayım.
Muayene sırasında öğrendim bu dev myomum olduğuınu(18*17 cm ve 6 cm yükseklik) Karnımda uzun süredir baya bir şişlik (hamile gibi) bazen sancı şeklinde ağrı bel ağrısı sık idrara çıkma dışında şikayetim yoktu. Akdeniz üniversitesinde ameliyatımı yapan doktora randevu aldım.Allah ondan razı olsun. Adını yazmaktan da çekinmiyorum ihtiyacı olanlar için Yrd. Doç. Dr. Metin KABA.
Doktorum da yine muayene etti. Sakin bir şekilde anlatmaya başladi."Myom çok büyük ve bu kadar büyük myomda ne yazık kı kapalı ameliyatla alınmaz. Açık olman lazım." Bundan sonrası ameliyat nasıl olacak ameliyat sonrası neler olacak iyileşme süreci tekrar bebek sahibi olma vb yaklaşık 45 dk bize bunları tane tane anlattı. Tamam dedim hocam siz nasıl istiyorsanız.
Biz bu arada ailemin yanında yaz tatilindeyiz 1 hafta sonu dönüyoruz. Bir anda bütün planları iptal ettik. Ameliyat için işlemlere başladık. Bir an önce ameliyat olmalı ve evimize geri dönmeliyiz çünkü okullar açılıyor yeni bir şehire tayinimiz çıktı bir taraftan onun telaşı..
Ameliyat günü heyecan ve korku doluyudum O ana kadar burada yazılanları hep okuyordum. İnternette araştırıyordum..
Ameliyatım zor geçti. 2 bucuk saat sürdü. Hatta ameliyattan sonra doktorum ilk ziyaretime geldiğinde hayal meyal hatırlıyorum hem büyüklüğü hem de yerleşim yerinin zorluğu yüzünden.Bu zorluğu Allah'ın izniyle atlattık. Şimdi iyileşme sürecindeydim.
Ameliyattan çıkınca tirtir titreyeceğimi ablam sezeryan deneyiminden söylemişti ki dediği gibi oldu. Bi taraftan kendime gelmeye çalışıyorum bi taraftan titredikçe ameliyat yeri acıyor o an anladım ameliyatın bittiğini..
Sabah 10.40ta ameliyata girdim öğlen 2 gibi odaya geldim. O gün genelde uyudum ağrım oldu ağladım biraz ama olur o kadar sonuçta parmağımız kesiliyor o bile ne kadar acıyor... İlk gece ameliyattan 8 saat sonra ayağa kalkalım dedi hemşire ama başım çok döndüğü için kalkamadım. Ertesi sabah yavaşca önce oturdum sonra ayağa kalktım. Adım attığımda sanki ilk defa yürüyordum. O gün gaz sancım oldu biraz. Doktorum ziyarete geldi Ameliyat yerini kontrol etti durumumu sordu. Üçüncü gün yalnız yürüyebiliyordum koridorda. Ağrım azalmıştı. Katı gıda yemeye geçmiştim. Dördüncü gün sabah taburcu oldum. Demir hapı yazdı doktor kanım baya düşmüştü ameliyatta. 5. gün yan yatabiliyordum. 9. gün yürüyüş olsun biraz da hava alayım diye avmye gittim. 12. gün pataloji sonucu temiz çıktı doktor kontrol etti iyi şeyler söyledi yine her zamanki gibi. 16. gün evimize gelmek için yola çıktık ve bir gece konaklayarak 900 km yol geldim. Yorucuydu ama evime gelmek istedim eşimi yalnız bırakmak istemedim..
Şimdi allaha şükür bir ay geçti bile. 6 hafta dikkatli davranacağım. 6 -7 ay belki bir sene sonra bebek planlıyoruz inşallah.. Ağrım kalmadı. Ameliyat olduğumu unutuyorum bazen.Halen raporlu olduğum için evdeyim. Dinleniyorum ve bu uzuuuun hikayemi yazıyorum. Hem doktorumdan hem bana bakan annemden kocamdan Allah razı olsun. İyi ki ameliyatı hemen oldum ve iyileşmeye başladım. Ameliyat olacaklara tavsiyem korkmayın sadece ilk 3 gün birazcık sıkıntı oluyor. Sonra hızla iyileşirsiniz Allah'ın izniyle.
Sabredip okuyan varsa teşekkür ederim ve herkese Allah'ın şafi ismiyle şifa dilerim..
 
Son düzenleme:
Benim de hamileliğim esnasında çoğalan en büyüğü 3 cm. boyutlarında 8 tane myomum var. Doğumumu yaptıran doktorum myomlarımdan kurtulmadan 2. çocuğu asla planlamamam gerektiğini söylemişti. Aksi takdirde bu kadar şanslı olamayabilirsiniz demişti. 6 ay sonra myom ameliyatı için çağırmıştı ama korkudan gitmedim tabii. 20 ay oldu. şu an ufak tefek sıkıntılarım baş gösterdi mesela adetlerimde düzensizlik, ilişkide ağrı, uzun süren adet kanamaları vs...Başarı hikayenizi gözlerim dolu dolu okudum. Çok geçmiş olsun. Korkumu yenmeye çalışıp ameliyat için gün aldım. Nasip olursa Cuma günü açık ameliyat olacağım ve endişeli değilim, korkmuyorum dersem yalan olur:KK17:. Umarım başarıyla atlatır ve yoluma devam ederim...Dualarınızı esirgemeyin :KK16:
 
bende 24 yaşındayım 2015 haziran ayında 7cmlik myom farkettik tesadüfen. kanama sancı vs etkisi yok. 1 yıllık evliyim. şuan çocuk düşünmediğim için çocuğa engel mi bilmiyorum ama riski vardır elbet. dr lar en kötüsünü söylüyo. rahmin bile alınabilir amelyatta ne olur bilmemeyiz diyorlar korkutuyorlar. araştırma hastanesine gidiyorum kontrole henüz bir büyüme yok. ancak hiç uzman dr a görünemedim. hep asistanlar var. kime randevu alsam o hastanede aynı adamla karşılaşıyorum canımı sıkıyor. özele gittim. istersen alırız dedi istersen çocuk düşününce alırız dedi. birisi laporoskopik alırız birisi sezeryanla alırız dedi. kafam çok karışık :KK43:
 
X