naçizane benim de sıkıntım budur

dilketin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
3.305
8
116
İstanbul
benim de dert demeyelim de gerçekten derdi olana ayıp olur beni zorlayan bir sıkıntım var. nasıl anlatsam. benim kendime güvenim yok. ve bu çocukluğumdan gelen bir durum. belli bir yaşıma kadar hep birileriyle kıyaslandım durdum. hep benden daha iyilerle. zaten nedense herkes benden daha iyiydi. ve ben içime kapandım. dalga geçildikçe, üstüme gelindikçe daha da... şimdi eskiye göre daha iyiyim ama ne zaman bir ortama girsem, birisiyle konuşsam ister istemez kendimi kıyaslıyorum. ve bana daha önce yapılan gibi hep benden iyi olarak görüyorum onları. ezilip büzülüyorum, konuşmalarım bile o kadar saçma geliyorki keşke hiç konuşmasaydım diyorum. yiyip bitiriyorum kendimi. aileler, akrabalar bir bilseler ne büyük yanlış yaptıklarını. sanki çocuklarına daha iyiylerini gösterince çocuklar hırs yapıp daha iyi olacaklar. tam tersi kendine güvensiz bireyler yetiştirdiklerini bilemiyorlar. ben de böyleyim işte. sırf ortamından korktuğum için üniversiteye bile gitmedim. iş değiştirmekten bile ödüm kopuyor. yeni bir iş görüşmesine gitmemek ya da yeni bir ortama gitmemek için. bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum. terapiye falan da gidemem. seansları çok pahalı. kendi kendime çözmeye çalışıyorum ama ufak bir sorunda tekrar nüksediyor. tam anlamıyla bilinçaltımdan temizleyemiyorum. oysa ne çok isterdim geniş bir çevrem olsun, onlarla hararetli konuşmalar yapayım, felsefe-siyaset tartışayım. ama olmuyor. bildiğimi bile gereğince savunamıyorum, şüpheye düşüyorum. sanki hep onlar haklıymış gibi geliyor, susuyorum. bu da beni çok yoruyor... kendime öfkelenip duruyorum...

Maalesef aileler çocuklarını yanlış yetiştiriyor birileriyle kıyaslayıp aşağılıyorlar belki farkında olmadan..Ama buna yapabilcek birşeyimiz yok çünkü onlarda öyle görmüşler gördüklerinide yapıyorlar yapılanı doğru olarak görüyorlar.

Bir ortama girdiğinde kendini kıyaslama bir tane daha senden var mı.
Ve sen kimseden iyi mükemmel olmak zorunda değilsin sen kendin için yaşıyorsun başkası için değil.Neden kendini dar kalıplara sokuyorsun ünv okuyamadım diyorsun mesela seneye sınava girip çalışıyorsan aof okuyabilirsin.
Kendini kısıtlama .
Kimse mükemmel olmak zorunda değil sende ..
Ve sen herkes gibi olmak zorundada değilsin. Sen sensin ..Tepeden tırnağa seçimlerin seni ilgilendirir başkalarını nedüşünür deme .Böyle hayat yürümez böyle konuşmalıyım ayıp vs deme bıraksana 2 günlük dünya değil mi yahu neyin hesabını yapıyorsun.

Rabbim seni ne güzel yaratmış bak aklın var sağlıklısın ..Şu moddan çıkman için yeni bir sayfa aç ve sevdiğin şeyleri yapmakla başla başkalarının düşüncelerini önemseme ve onlara bu düşünceleri söyleme fırsatı bile verme derim nasıl mı söylediklerinde duymamazlıktan gelirsen 1 söyler 2 söyler 3 der ana beni tınlamıyor şaşırır ve bir daha yeltenemez annen baban bile olsa seni kıyasladıklarında ben benim başkalarıyla kıyaslamayın diyebilirsin hayatını zehir etme sen özelsin.

Maalesef aileler çocuklarını yanlış yetiştiriyor birileriyle kıyaslayıp aşağılıyorlar belki farkında olmadan..Ama buna yapabilcek birşeyimiz yok çünkü onlarda öyle görmüşler gördüklerinide yapıyorlar yapılanı doğru olarak görüyorlar.

Bir ortama girdiğinde kendini kıyaslama bir tane daha senden var mı.
Ve sen kimseden iyi mükemmel olmak zorunda değilsin sen kendin için yaşıyorsun başkası için değil.Neden kendini dar kalıplara sokuyorsun ünv okuyamadım diyorsun mesela seneye sınava girip çalışıyorsan aof okuyabilirsin.
Kendini kısıtlama .
Kimse mükemmel olmak zorunda değil sende ..
Ve sen herkes gibi olmak zorundada değilsin. Sen sensin ..Tepeden tırnağa seçimlerin seni ilgilendirir başkalarını nedüşünür deme .Böyle hayat yürümez böyle konuşmalıyım ayıp vs deme bıraksana 2 günlük dünya değil mi yahu neyin hesabını yapıyorsun.

Rabbim seni ne güzel yaratmış bak aklın var sağlıklısın ..Şu moddan çıkman için yeni bir sayfa aç ve sevdiğin şeyleri yapmakla başla başkalarının düşüncelerini önemseme ve onlara bu düşünceleri söyleme fırsatı bile verme derim nasıl mı söylediklerinde duymamazlıktan gelirsen 1 söyler 2 söyler 3 der ana beni tınlamıyor şaşırır ve bir daha yeltenemez annen baban bile olsa seni kıyasladıklarında ben benim başkalarıyla kıyaslamayın diyebilirsin hayatını zehir etme sen özelsin.

teşekkür ederim canım. normalde ben de bunların farkındayım. ve aynı senin dediklerini düşünüyorum ama ortama girince iş değişiyor. bilinçaltımdan bişeyler kendini kusuyor galiba. dediğin gibi duymamak lazım. ya da o an bir bahaneyle o ortamdan uzaklaşmam lazım. annem babam artık eskisi gibi değiller. ya da benim büyüyüp doğru işler yaptığımı gördükçe kıyaslamaktan ziyade memnun oluyorlar. bakalım bu haftasonu kuzenimin oğlunun 1.yaş dönümü var. bayağı kalabalık bir ortam olacak. bakalım neler olacak... teşekkür ederim tekrar ilgine :)

Back
X