Naçizane derdim hakkında

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.261
3.773
198
Sendromsuz pazartesiler dilerim herkese :ıslık:

Direk konuya bağlıyorum. Buzdolabına attığım yiyeceklerin birer birer gittiğini farkettiğimde anlık olarak sinirleniyorum. Tamam canı çekebilir insanın. Bir olur iki olur , alır yer ama nezakaten de olsa söyler ya da almadan önce sorar değil mi, yerine koymasına da gerek yok.
Dün biraz alışveriş yaptım ve şu küçük süt burgerlerden almıştım dolapta dursun sabah çantama atar iş yerinde yerim diye ve dolabı bir açtım ki yok. Yiyemediğim şeyler orda durup bozulacağına başkası yesin tabi ki ama mesele o değil ki. Yemek için elimi attığım şeyler ya bitmiş ya eksilmiş oluyor buna bozuluyorum. Almaya üşenmeyi, hazıra konmayı can çekmesi olarak değerlendiremiyorum. Çalışan insanlarız alamama gibi bi durumda yok. Kimin aldığını da biliyorum çünkü yan odamdaki kız da aynı dertten muzdarip ve bir süredir de böyle durum. Tasvip etmediğim bu meseleyi konuşmak mı yoksa göz hakkı deyip tevazu göstermek mi makul olan bilemedim. Az çok bir iletişimimiz vardı ama her aldığım şeyden habersiz pay almak ayrı bir samimiyet gerektirir sanırım.

*4 kişi kalıyoruz büyük bi apart dairesinde. Merkezi konumu ve kişi başına düşen fiyattan dolayı da taşınmak şuan külfetli geldiğinden çıkamıyorum. o_O

göz hakkı bu değil bu olsa olsa kabalık bir ileri boyutu hırsızlık olur

Aldiklarinizi posetleyip isim yazın olmazsa. Çok sinir bozucu böyle göz hakkı olmaz. Biz yaklaşık yüz kişilik bir yurtta kalmıştık buzdolabına yiyecek koyardik da hiçbir yere gitmezdi. Samimiyet derecenizi bilmiyorum ama isim yazdıktan sonra da kayboluyorsa uyarı yazısı asın yetmezse çekip ciddi şekilde konuşun.

Cok sinir bozucu bir durum .Benim yurtta kaldigim donemde annem sarmalar borekler yapmisti .Bizim odada dolap yoktu en yakin arkadasimin dolabina 1 geceliğine koydum .Ona da verdim koyduklarimdan .Sabah almak icin gittim ama sadece % 20si filan kalmisti .Ben de sormustum x sen mi yedin diye yook sevgilime götürdüm canim yaa cok güzeldi diye bir cevap almistim.

Cok sinir bozucu bir durum .Benim yurtta kaldigim donemde annem sarmalar borekler yapmisti .Bizim odada dolap yoktu en yakin arkadasimin dolabina 1 geceliğine koydum .Ona da verdim koyduklarimdan .Sabah almak icin gittim ama sadece % 20si filan kalmisti .Ben de sormustum x sen mi yedin diye yook sevgilime götürdüm canim yaa cok güzeldi diye bir cevap almistim.
Siz ne yaptınız öyle cevap alınca. Emanete hıyanet resmen.

Yahu ne göz hakkı! Bir an önce uyarın, iyi niyet gösterdikçe daha çoook şeyiniz eksilir...

ne gelirse başıma iyiniyetten geliyor zaten. kötü olmasına olurum da, olduğumda da içim rahat etmiyor
Yahu göz göre göre, izin almadan, şahsi eşyalarınızı/yiyeceklerinizi alırken onun içi rahat da sizinki niye olmasın? Koyun tepkinizi bir an önce anladığı dilden.

Direk konuya bağlıyorum. Buzdolabına attığım yiyeceklerin birer birer gittiğini farkettiğimde anlık olarak sinirleniyorum. Tamam canı çekebilir insanın. Bir olur iki olur , alır yer ama nezakaten de olsa söyler ya da almadan önce sorar değil mi, yerine koymasına da gerek yok.
Dün biraz alışveriş yaptım ve şu küçük süt burgerlerden almıştım dolapta dursun sabah çantama atar iş yerinde yerim diye ve dolabı bir açtım ki yok. Yiyemediğim şeyler orda durup bozulacağına başkası yesin tabi ki ama mesele o değil ki. Yemek için elimi attığım şeyler ya bitmiş ya eksilmiş oluyor buna bozuluyorum. Almaya üşenmeyi, hazıra konmayı can çekmesi olarak değerlendiremiyorum. Çalışan insanlarız alamama gibi bi durumda yok. Kimin aldığını da biliyorum çünkü yan odamdaki kız da aynı dertten muzdarip ve bir süredir de böyle durum. Tasvip etmediğim bu meseleyi konuşmak mı yoksa göz hakkı deyip tevazu göstermek mi makul olan bilemedim. Az çok bir iletişimimiz vardı ama her aldığım şeyden habersiz pay almak ayrı bir samimiyet gerektirir sanırım.

*4 kişi kalıyoruz büyük bi apart dairesinde. Merkezi konumu ve kişi başına düşen fiyattan dolayı da taşınmak şuan külfetli geldiğinden çıkamıyorum. o_O

Çok ayıp gerçekten.
İnsanlar nasıl tenezzül ediyor bu gibi durumlara anlam veremiyorum!
Göz hakkı olur ama neticede ortak kullanım alanı.
Onlar da çalışıp kazanabiliyor alıp koysunlar bir zahmet

Ben sanırım şeffaf bir poşet alıp üzerine
tuzluçay yazar kısmen ayırırdım.Belki alan kişiye DANK eder.

işyerinde aynı şeyi yaşıyorum. geçen hafta 1 kavanoz turşu koydum bugun baktım yok. üstelik hamileyim. ve herkes cimri. benim olduğunu da biliyorlar. yiyen yiyor iste...
bende hala bir çözüm bulamadım. sütüm bile açılmış oluyor. sanki evleri...

yuh ya. sevgilisine götürmüş. şaka gibi....

Kilitli sandik alin koyun, bu kadar arakladiktan sonra kimse herhalde birsey diyemez. En iyi cozum. Onu da alip kirmazlar herhalde. Hiiicc kibarlikla ugrasma. Yiyenler zaten kibarliktan anlamazlar. Ya Ben bir kere yurtta ac bi kalmistim degil birinin birseyini yemek, istemese bile cekinmistim.

göz hakkı falan değil resmen bedavacılık ve terbiyesizlik. ben yerinizde olsam aldıklarımı bir poşete koyar ve üzerine büyük harfle AÇMAYINIZ diye yazardım. anlayana.

hani hiç iletişimimiz olmasa direk yapıştırırdım lafı da. önceden olurdu balkon sohbetleri falan.. ama aynı samimiyet derecesi ve karşılıklı olarak bende de var. ben yine de sormadan deffalarca kez almam :C

Back
X