- 19 Şubat 2011
- 24
- 0
- 86
merhaba, kendi başıma halledemedigim bir sorunum var hukuki bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.ben iki yıl önce boşandım.anlaşmalı olarak.nafaka olarak 600 tl.aylık karar verildi.eski eşim iki yıl boyunca bunu ödemedi.ayrıca kiz tarafının nişanda taktiği altınlar iki yıl içinde bana geri verilecekti.bu karara da uymadı ödemedi eski eşim.boşanma esnasında kusurlu taraf eski eşim di bu yüzden , çok yıprandım.şuanda çalışmıyorum. ailem den maddi manevi destek görmüyorum.sormak istediğim şunlar birincisi bu iki yıllık süreçte ödenmemiş nafakaların hepsini alabilirmiyim, icra yoluyla.altınları da icra yoluyla mi talep etmem gerekiyor.nafaka 3ay ödenmezse icra ya başvurulabilir deniyor.peki 2 yıldır ödenmemiş nafaka için bir zamanaşımı durumu var mi? eski eşim devlet memuru.maaşına mi haciz istemem gerekiyor.ilamli haciz nedir ? ve eski eşimin ev adresini bilmiyorum.iş adresine tebligat gönderilebilir mi? ödemeler vakıfbank yoluyla mi oluyor.vakıfbankasi dışında bi hesaba ödeme yapılmasını isteyebilir miyim.avukat yardımı alacak maddi olanağa sahip değilim.kendi başıma halledebilir miyim.açıkçası yanlış bir şey yapmaktanda korkuyorum, hukuki bilgim kısıtlı. barodan avukat nasıl istenir fakirlik belgesi dışında birşey gerekli mi? icra harcaması dosya masrafları ne kadar tutar tahminen, çok yüksek bir meblağ ise ödeyemem..imla hatalarım kusuruna bakmayın lütfen.umarım derdimi anlatabilmişimdir.yardımcı olursanız bilgilerinizi paylaşırsaniz çok sevinirim..şimdiden teşekkür ederim.