• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nafaka???

. Ek derslerle 4 bini buluyor maasi.....ayrica 15 yasinda cocuga bakici mi bakmali .....annenesi ve dedesi bakiyor ilgileniyor ....
cidden merakımdan soruyorum ben de öğretmenim de.. full ek ders alsa extra hafta sonu kursu da olsa 10 saat. saati 20den .. yok walla olmuyor 4000.. yanlıs bılıyor olmayasanız..

Adam 4500 alıyorsa en az 1500unu verır kanun budur anlasmalı bosanmada 1/3 cocuga verır kadın calısmıyorsa kadına da yoksulluk nafakası verır..Zaten buyuk oldugu ıcın ek ısteklerını de babası karsılayabılır ..Bunlar gayet dogal..Siz de ılerde bosanırsanız beklentılerınız bu yönde olacaktır emın olun..Sonuçta sıze uzaktan davulun sesı hoş gelıyor..Baba maddı manevı destek olmak zorundadır her türlü..Kadının ılgılenıp ılgılenmedıgını de 750km uzaktan bılemezsınız tanımadıgınız ınsan hakkında sadece yorum yapabılırsınız..
bu dediğiniz rakamı hangi ülkenin kanunu veriyor çok merak ettim doğrusu iki örnek vereyim 1. adam 3000 tl maaş alıyor 2 çocuğa 650 tl iştirak nafakasi veriyor. 2. adam 6000 lira maaş alıyor o ise tek çocuğa 800 tl iştirak nafakası veriyor sizin dediğiniz rakam biraz hayali olmuş

cidden merakımdan soruyorum ben de öğretmenim de.. full ek ders alsa extra hafta sonu kursu da olsa 10 saat. saati 20den .. yok walla olmuyor 4000.. yanlıs bılıyor olmayasanız..
canım dayım ilçe milli eğitim müdürü ve aynı ilçede çalışıyorlar dayımdan biliyorum ne kadar kazandıgını yani....ve kaymakamlık la anlaşmalı her dönem farklı proje üretiyorlar...bu ek derslerine yansıyor her ay olamsa 4000 buluyor geliri bu bazen 3500 de oluyor...ve ilçe farklı farklı sınavlarda görev alıyor ehliyet sınavı açık öğrtim sınavı gibi ve kız yurdundan da sorumlu inş şimdi inanmışsındır...

günaydınlar sevgili kk üyeleri... çok uzatmadan sizlere birsey deanışmak istiyorum özellikle boşanmış ve bir cocuğu olan bayanların yada cevresinde yakınında bu durumda olanların yorumlarını bekliyorum.

anlaşmalı boşandınız bir çocugunuz var 10-15 yaşları arasında... aylık ne kadar harcama yapıyorsunuz çocugunuza babası ne kadar nafaka veriyor nafakanın dısında harçlık vb ihtiyaçalrınıda karsılıyor mu ??

Biz anlaşmalı boşanmadık ama hakim 2 çocuk için toplam aylık 1000 TL nafakaya hükmetti. Ben davayı açtıktan sonra hakim bu kararı verene kadar 7 ay geçti, o süre zarfında tek kuruş vermedi. Kendi öz çocuklarına nafaka vermek için resmi kararı bekledi.

Şu anda ikisi de özel okula gidiyor, biri anaokulu biri ilkokul 3. sınıf. Aylık okul taksidi 1000 TL zaten. Babaları onu karşılamış oluyor.

Ben de çalışıyorum, benim maaşımdan da okulla ilgili diğer masraflar (forma-kitap-defter-kulüp ve ekstra faaliyetler, servis vs), yiyecek-içecek, her türlü giyim kuşam, okul gezileri, tatiller, yüzme kursu, doğumgünü organizasyonları, haftasonu AVM'lerinde sinema-yeme-içme masrafları karşılanmış oluyor ki bu da aylık 1000 TL gibi bir rakam.

Yalnız büyüğü 2 sene önce, küçüğü geçen ay bademcik ve geniz eti ameliyatı oldu özel hastanede. Biri 1200 TL yanlış hatırlamıyorsam, diğeri 800 TL babaları ödedi. Onun dışında başka vermiyor, sadece nafaka.

bu dediğiniz rakamı hangi ülkenin kanunu veriyor çok merak ettim doğrusu iki örnek vereyim 1. adam 3000 tl maaş alıyor 2 çocuğa 650 tl iştirak nafakasi veriyor. 2. adam 6000 lira maaş alıyor o ise tek çocuğa 800 tl iştirak nafakası veriyor sizin dediğiniz rakam biraz hayali olmuş

O anlasmaya göre değişir.Mahkeme 1/3ünü verir; ama adam borcum var kıralık evdeyım vs derse ındirtebılır.Zaten anlasmalı boşananlarda mumkun olur bu ,konu sahıbının karısıyla boşanması da anlasmalı boşanma.

Meslek lisesinde görev yapan öğretmenlerin maaşı biraz yüksek oluyor diyorlar ek dersle ama branş öğretmenleri değil bilgisayar öğretmeni gibi.

valla eslerın anlaşması ve maddı durumları belırleyıcı bır unsur.

benım esımın ılk evlılıgınden bır oglu var ; su an gelırı 1300 tl eskı ese çocuk ıcın aylık 350 tl verıyor. ayrıca ekstra kurs parası, arada kıyafet oyuncak vs masrafı da oluyor. annesı gerı kalanlarla ılgılenıyor. haftada ıkı günde duzenlı bızımle kalıyor çocuk.. ayrıca annesının ısı varsa yada bayramlarda falan sureklı babası ıle bırlıkte...

yasadıgınız cevre cocugun masraflarını etkılıyor ama anne baba boşandı dıye cocugun her ıstedıgını yapmamak, her ıstedıgını almamak lazım o sekılde masraflar dengelenir dıye düşünüyorum.

yakamaoz_8487 .!.:
benim ilk evliliğim eşimin ikinci evliliği...ilk evliliğinden bir kızı var... eşim özel sektöre yeni geçti 4.500 tl gibi bi rakam alıyor eski işinde 3.000 tl gibi bi rakam alıyordu eski eşte 3.500 gibi bir para eski es kirada değil kendi evinde kalıyor ...ama biz 500 tl kiradayız ve eşimin işe başlamadan önce 4-5 ay kadar işsiz kaldı borç yaptık..normalde anlaşmalı bosandıkları için ne nafaka istemiş ne tazminat ama eşim her ay aylığının yarısına yakını kızına göndermiş her istediği laptop en model telefonlar her yeni model cıkınca değişiyor vs karşılamış... ve cok cok rahat yasıyorlar ana -kız...eşimin iş değişikliği nedeniyle nafaka için mahkemeye vermiş... zaten her ay 1.500-2000 tl ye masraflaarı oluyor zaten ....ben bu konuda eşimle tartısmaya girmek istemedim acıkçası cocugu elbette ihtiyaçlarını karsılayacak insanın çocuguna harcadıgı sadaka yerine geçer bunu biliyorum ama onlar bu kadar rahat yasarken bizim kirada olmamız ve ay sonunda sıkışmamız canımı sıkıyor biraz...sonuçta askeri ücretle ev geçindiren insanlar var onlarda insan değil mi
Siz bunu bilerek evlenmediniz mi sonuçta çocuğu ne yani sizin eviniz olsun diye çocuğuna az para mi gondersin

valla eslerın anlaşması ve maddı durumları belırleyıcı bır unsur.

benım esımın ılk evlılıgınden bır oglu var ; su an gelırı 1300 tl eskı ese çocuk ıcın aylık 350 tl verıyor. ayrıca ekstra kurs parası, arada kıyafet oyuncak vs masrafı da oluyor. annesı gerı kalanlarla ılgılenıyor. haftada ıkı günde duzenlı bızımle kalıyor çocuk.. ayrıca annesının ısı varsa yada bayramlarda falan sureklı babası ıle bırlıkte...

yasadıgınız cevre cocugun masraflarını etkılıyor ama anne baba boşandı dıye cocugun her ıstedıgını yapmamak, her ıstedıgını almamak lazım o sekılde masraflar dengelenir dıye düşünüyorum.
Dün nafaka arttırımı isteyen konu sahibine kızma nedeninize anlam verememiştim ama şimdi anlaşıldı. :KK51:

Back
X