Namaz kilmak istiyorum...

Şunu bilmİyor olsa gerek Amerikalıların uzaya gidebilmesinin sebebi namaz kılmamaları değil onlara bu şartları sağlayacak imkan ve paranın oluşu. Bugün müslüman olan ülkelerin sömürüldüğünü unutmamak gerek. Din bilimi kösteklemez ki. Zihniyete bak.
Aaaaaaaaa pıtırcığım olur mu hiç :31:
Okuma yazmayı 437843743 yılda öğrendik biz, eğilip kalkıyoruz ya beynimize tersten kan gidiyor. Uzaya gitmek hayal bizim için :31:
Bu arada sevgili ebis ufak bir hatırlatma yapayım da susayım ben; yazılım ekibindeyim ben :51:

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaşında bir genç kızın düşünmesi gereken daha önemli şeyler olmalı senin yaşındakiler uzaya gitmeye hazırlanıyor amerikada sen hala eğilip kalkamadım diye üzülüyorsun. bazı şeylerin değişmesi lazım!

bayagı bayagı şakasın sen herhalde!!!!

ayrıca namazdan,ibadetlerden bu kadar korkmayın bi şey olmaz ürkmeye gerek yok.adını bile duyan bazıları coşmuş ama gerçekten komik geldi bana.kişi diyor ki namaz kılmak istiyorum ilk yorum anladım seni şov yapıyorsun sanalda kime neyin şovunu yapacak? öbür arkadaşın yorumunu dikkate dahi almaya gerek yok çünkü karşıdakine saygısı yok!

Ne şovu ya .
Cidden çok şaşırdım yorumları okuyunca, ayıp .
Canım ilk önce bildiğin surelerle başla ama mutlaka başka surelerde öğren .
Hayırlı olsun Allah kabul etsin .

Merhabalar...Ben 16 yasindayim, uzun zamandir buradayim hepinizi takip ediyorum, konulariniza bakiyorum bazen yorumlar yaziyorum.Cok yarari oldu bu sitenin bana, actigim konulara hepiniz uzun uzun yazdiniz bu yuzden tekrardan bu konuda size yazmak istedim.
Dedigim gibi ben 16 yasindayim, dindar bir ailenin cocugu degilim, kapali degilim ama dinime, Allaha karsi inanilmaz bir sevgim ve saygim var bu yuzden Allahin biz insanlara karsi baslica emirlerini yerine getirmek istiyorum.Internetten bakmama ragmen anlayamadim cozemedim kilanlar varsa bana yardimci olabilirler mi? Nereden baslamam gerektigi konusunda? Simdiden tesekkur ederim...

Mrb canım..İlk öğrenmeye çalıştığımda bende zorlanmıştım biraz :31: Benim yöntemim ilk önce sureleri ezberlemekle başladım daha sonra yapmam gerekenleri bir kağıda yazdım önüme koydum bakarak kıldım ,o zamanlar int böyle yaygın değildi yani araştırma gibi imkanım yoktu:31:Ama senin var int bak sesli görsel yazılı ne ararsan var kitapçılarda kitaplar var..Yani çok şanlısın bu konuda zaten çoğu arkadaşta anlatmış güzelce :46:

Birde şunu söylemeden edemicem ; Her yaratılan son ve Hak din olan İslam fıtratı üzerine doğar,daha sonradan ki tercihi kendi tercihidir.Nerede doğduğunun önemi yok ister İtalya isterse Afrika isterse Uzay :51:

Aaaaaaaaa pıtırcığım olur mu hiç :31:
Okuma yazmayı 437843743 yılda öğrendik biz, eğilip kalkıyoruz ya beynimize tersten kan gidiyor. Uzaya gitmek hayal bizim için :31:
Bu arada sevgili ebis ufak bir hatırlatma yapayım da susayım ben; yazılım ekibindeyim ben :51:

Kahkaha attım ben ya Allah iyiliğini versin :60: Beynimize tersten kan gidiyor tespitine bittim :60:

Bu ne ya :53:
16 yaşında bir arkadaşım&kardeşiniz yaşında biri gelmiş.
Ne şovu ya:53:
Burda zaten herkes şov için konu açıyo,yahu bilmiyonuzz demi,ben şov için geldim buraya ünlü olcam el sallicam:3::3:
Bir arkadaş(!) ebis yani her zamanki hali onun,forumun düzenini bozmak amacı:24:Aaa işte şov olan bu:51:
Dikkat çekip tepkileri üstüne toplayarak şov:51:
Neyse ya:51:Neden moralimi bozuyorum ki:51:
Kardeşim canım ciğerim,ailenden biri kılmıyor sanırım,sülalenden akrabalarından kılan varsa ara sor:26:
Sonra youtube'ye gir.Videolara bak,pcnin karşısına geçip hareketlerini tekrarla ki aklında kalsın:34:
Dualar kolay zaten eline kalemi al kağıda yaz,sonra ezberlemeye çalış,tavrın çok güzelmiş,Rabbim kabul eylesin,burdaki muhalefet yorumlara aldırma sen,bak diğer ablalarım ne güzel yorumlayıp anlatmışlar,birkaç yorumu görmezden gel
:16:

Ne güzel imrendim.Ben de istiyorum şuan surelerin tamamını ezberliyorum fakat bildiğin surelerle de kılmaya başlayabilirsin.

Kızımın Din Kitabı ya da Namaz Hocası kitaplarını ya daaa google de tüm namazların kaç rekat oldugu hangi kelimeleri diyeceğin yazıyor.

Umarım içindeki iman sevgisi daim olur. Bazı şovmenlere de bakıp canını sıkma lütfen.Ne mutlu sana :16:

Bende sürekli Ayetel Kürsi'nin sonunu karıştırıyorum.Ama bir türlü ezberleyemedim başka bir sureye karışıyor.:1:
Bi tane dua kitabı vardı evde onu yanıma alıyorum mecbur.Namazdan sonra Ayetel Kürsyi okurken oradan bakıyorum karıştırdığım yerde
Yavaş yavaş ezberledim ama mesela bu sabah doğru okudum :1:

Bende sürekli Ayetel Kürsi'nin sonunu karıştırıyorum.Ama bir türlü ezberleyemedim başka bir sureye karışıyor.:1:
Bi tane dua kitabı vardı evde onu yanıma alıyorum mecbur.Namazdan sonra Ayetel Kürsyi okurken oradan bakıyorum karıştırdığım yerde
Yavaş yavaş ezberledim ama mesela bu sabah doğru okudum :1:

Yürüyerek daha kolay ezberleniyor sanki, ben ezberlenecek herşeyi volta atarak ezberlemeye çalışıyorum :9:

kızlar benim ilahiyat okumam da, namaza başlamam da çok etkili olan kitap önereceğim sizlere..
senai demirci... kıl beni ey namaz...
ve beni en çok etkileyen satırları paylaşmak istiyorum...

az şey midir insanın suya sabuna dokunup abdest alması
işlerini telaşlarını askıya alıp seccadesine durması
az şey midir insanın önceliklerini sonraya atıp,bedeninin her parçasıyla kul olduğunu anlatması
kimin küçümsemeye hakkı var ki bir şehrin sağır duvarları arasında kendine kıble aramanı?
kimin azımsamaya haddi var ki kimsenin görmediği yerde en ince sızılarını ortaya dökmeni?

Ben senden yarının ibadetini istemiyorum ki
bugün kıl yeter
hatta bu vaktin hakkını ver yeter
hem sonra nereden biliosun o korktuğun yarınların hepsini yaşayacağını?
belki bitecek ömrün namazların da bitecek
sana bugün kıldığın namazın ışığı kalacak
rabbin diyecek ki
madem ki bugün kıldın yaşasaydın bir ömür kılacaktın
bir güne verdiğin namaz rengi
bir ömrüne taşacak,bin ömürlük sonsuzluğa taşıyacak seni... :16:

Son düzenleme:
Yürüyerek daha kolay ezberleniyor sanki, ben ezberlenecek herşeyi volta atarak ezberlemeye çalışıyorum :9:

Ya tam okuyorum da son cümlesini sürekli karıştırıyorum:1:Oyle dona kalıyorum son cümleye gelince

Eğer tekrar takılırsam önerini dikkate alacağım:54:

Belkide beynimize tersten kan gittiğinden ezberleyemiyoruzdur :60: Hala gülüyorum ya :60:

16 yaşında bir genç kızın düşünmesi gereken daha önemli şeyler olmalı senin yaşındakiler uzaya gitmeye hazırlanıyor amerikada sen hala eğilip kalkamadım diye üzülüyorsun. bazı şeylerin değişmesi lazım!

Siz eğilip kalkmıyorsunuz belli o zaman bu mesajı uzaydan falan yazıyor olmanız lazım..
Yanılıyor muyum?
...
ALLAH nasip etmemiş size ne yapalım..
İman, inanç, ibadet kıymetli özelliklerdir.
Anlamıyorsunuz, bari yorum yapmayın..
Konu acaba namaz kılsam mı değil, dolayısıyla verdiğiniz cevap absürt, alakasız, hazımsız..
Üstelik de saygısız..
Yapmıyor olabilirsiniz ama yapanlara saygı duymak zorundasınız.
Kimsenin ibadetini eleştirme hakkınız yok.
Zira saygı duymak çağdaşlık ve medeniyet belirtileridir.
Yıl olmuş 2013 ama hala insanları hazmedemeyen bir zihniyet!
Bu zamanda bu kadar ilkel olmayın artık bir adım ileri gidin ve insanlık gereklerini yerine getirin lütfen!!

Bana da lise yıllarında arkadaşım kaset hediye etmişti "kabirden mektup" diye tüylerim diken diken olup ağlamıştım.

O zamanlar ruhsal boşlıktaydım ve namaz ilacım olmuştu..

Sonra yurt ,ünv,dersler derken dünya telaşına yine bıraktım.Ama insan vicdanını yoksun hissediyor namazdaki huzuru bulunca.:31:

Ya tam okuyorum da son cümlesini sürekli karıştırıyorum:1:Oyle dona kalıyorum son cümleye gelince

Eğer tekrar takılırsam önerini dikkate alacağım:54:

Belkide beynimize tersten kan gittiğinden ezberleyemiyoruzdur :60: Hala gülüyorum ya :60:
:60: :60: onu bende karıştırıyorum hep ya :27: kağıttan okuyorum sonunu hep..Artık Allah kabul etsin de sanki başa dönüyormuşum gibi oluyor bi bakmışım başka cümleye bağlamışım :9:

Bana da lise yıllarında arkadaşım kaset hediye etmişti "kabirden mektup" diye tüylerim diken diken olup ağlamıştım.

O zamanlar ruhsal boşlıktaydım ve namaz ilacım olmuştu..

Sonra yurt ,ünv,dersler derken dünya telaşına yine bıraktım.Ama insan vicdanını yoksun hissediyor namazdaki huzuru bulunca.:31:

Namaz bambaşka bir şey.Bende şu bu iş hayatı derken boşluyordum kılıyordum derken bir bakıyordum aylarca kılmamışım.Benim ailem kılar ama hani bana kıl demezler ya da bi baskıları olmaz.Ne istiyorsam kendim yapıyordum.Yine kendim başladım.

Gerçekten namazını kıldıktan sonraki o huzuru hiç bir şeye değişmem.Allah herkese nasip etsin.

:60: :60: onu bende karıştırıyorum hep ya :27: kağıttan okuyorum sonunu hep..Artık Allah kabul etsin de sanki başa dönüyormuşum gibi oluyor bi bakmışım başka cümleye bağlamışım :9:

:60: Sende benim gibisin demek ki son cümlelerde başka sureye bağlıyordum :27: bir türlü bitmiyordu :60: Sureler arası geziyordum :1:

Dün görmüştüm konuyu, konu uzaya kadar gelmiş :27:
Konu din ve bilimden açılmışken söylemeden edemeyeceğim. Geçmişe bakarsanız bilim adamlarının çoğu müslümandı. Biruni, Battani, Akşemseddin, Fuzuli, daha niceleri... Araştırılırsa daha binlercesi çıkar :6:
Demem o ki tüm bilimlerin temelini nerdeyse Müslümanlar atmış, şu an bile yurtdışında İbn-i Sina'nın,onların deyimiyle Avicenna'nın kitapları okutuluyor tıp alanında...
Yani müslüman olmak demek geri kalmışlık değildir... Şu an bilerek geri bırakılıyorlar o başka:31:
Konu namaz, hassas bir konu. Ben 2 sene boyunca kıldım namaz. Nasıl başladın dersen kendiliğinden oldu. Ama namazda bazı aklıma takılan şeyler var hala. Araştırdıkça insan bu da olabilir mi? diyor. Tamam namaz farz ama, doğru namaz nasıl kılınır, bu da bir soru işareti :26:

Back
X