Merhabalar..
Herşeyim hep sorunlu oldu aile sorunlarım, ilk üniversiteye girişim, ilk sevdiğimden ayrılmam , aldatılmam..kişilik olarak iyi biriyim fakat yaşadığım şeylerden sonra namaza başlamıştım birçok sıkı tımı namaz sayesinde aştım.üç yıllık sevgilim beni aldattı tüm ailesi bana etmediğini bırakmadı saygısızlık olur günah olur diye ağzımı açmadım hep sustum.. Sonra dayanamadım ayrıldım o o kadar mutlu ki faceden bakıyorum başka kadınlarla lüks içinde yaşam gününü gün ediyor. O kdar kötü bir insanın bu kadar rahat sorunsuz bir hayat yaşaması beni sinir ediyor. Allahıma şükür namaza başlamıştım Allah'tan hep bana herşeyin hayırlısını göster dedim .o da bana bu herifin tüm pisliklerini gösterdi. Ama işte o mutlu hazmedemiyorum.üniversiteyi bitirdim haftaya mezuniyetim var iş başvurusunda bulundum güzel bir firma mülakatları sınavları geçtim ama cvp gelmedi yarın haber vericez dediler sonuç yok. Evde kötü haldeyim..iş yok beni seven bir sevgilim yok.. O kadar dua ediyorum namaz kılıyorum 10 aydır . çok büyük günah işleyip hep kötüler mutlu oluyor ben hep ağlıyorum dedim biraz da ben mi kötü olsam dedim bıraktım namazımı bi günah işlemedim ama işte öyle .. Geçenlerde iki kişi kalbimi kırdı sen safsın diyorlar bana, zaten adam aldatmış yıllarca ruhum duymamış. Şaka niyetli dedelerde kırılıyorum.. Bana yardım edin ümidimi kestim, hep sıkıntılı geçti çocukluğumda öyle anne baba kavgası , dayak, kavga.. Hep sıkıntı.. Dua edin bana . Yanımda olun iki bişey yazın Allah rızası için..
Değerli konu sahibesi;
öncelikle bilesin ki Rabbimizin Adalet terazisi asla ve kat'a şaşmaz. Zerre kadar işlenen iyilik ve kötülükler an be an kayt edilir ve büyük günde hesap verilir.
Bazı insanlar dünyadayken anlar hatasını ve telafi etmeye çalışırlar.
İçlerinde samimi bir pışmanlık duygusu yaşarlar. Tövbe ederek Allaha yönelmiş ve olurda Rabbimiz bundan sonra ki hayırlı işlerimiz sebebiyle günahlarımızı affeder düşüncesiyle hareket ederler, Girdikleri kul hakklarından hellalık dileme gayreti içersinde olurlar.
Ama kimi de vardır ki umrunda olmaz, ölüm yokmuşcasına yaşar. Allah hakkı, kul hakkı demez. Ezer geçer.
İyilikleri kendimizden bilip kötülükleri Rabbimizden bilmek çok yanlıştır. Hz. Allah kulunun üzülmesine asla razı değildir.
Allahın güzel isimleri vardır (Esma-i Hüsna) onların anlamlarına baktığınıza Rabbimizin kendisini bize nasıl tanıttığınız anlıcaksınız.
Lütfen bu düşüncenizden tövbe ediniz. Ve doğruyu araştırınız.
Rabbimizin bizim namazımıza ihtiyacı yoktur. Bilakis bizim ihtiyacımız vardır.
Dolaysıyla haşa bir pazarlık yaparcasına, olursa kılarım olmassa kılmam duygusuyla bilmeden hareket ediyorsak ettiysek hemen tevbe etmeli. Bu vefasız ve çok yanlış hareketten dolayı Rabbimizden af dilemelidir.
Eğer Rabbimiz olmasaydı nice olurdu halimiz?
En zor anlarda feryadu figanlarımızı işitip yetişen rabbimiz, O olsun kalbimizide. Onun sevgisi kaplasın her yanımızı...
Yüce Rabbimiz şu cuma günü hürmetine açtık sana ellerimizi; onca nimet verdin sen bize, hakkıyla şükredemedik, Onca günah işledik, Ama senin affın ve mağfiretin daha da geniş. Kapına geldik bizleri affet Rabbimiz, biz vefasız ve hatası çok kulların unutsakta seni sen unutturma bizlere kendini.. AMİN
Değerli konu sahibesi Son olarak söylemek istediğim bir şey daha var ki, 'mutluluk' dediğimiz nedir?
lüks ve sefa içersinde gününü gün etmek midir? sizce?
Yoksa ruhen vicdanen manen huzurlu temiz bir kalbin sahibi olmak mıdır?
Kalplerimizi temizleme gayreti içersine yaratıldığımız tertemiz fıtratımıza dönmek gayretinde olmamız duasıyla
hayırlı cumalar...