Namazı bırakıp isyan ettim:(

iyi de şekerim namaz ayrı özel birşey ama sen gencecik birisin mücadele edeceksin sen güçlü olucak sın kimseyi kimseye şikayet etmeyeceksin kendi işini kendin göreceksin ayrıca iyi insanlarda kötü olabilir, sen kendi hayatını bilgi dağarcığını genişlet herkes senin istediğin gibi bir hayat süremez bu insanlar hayatında hep olucak hem yalnış yaparak doğruyu bulabilirsin insan dediğin biraz kirlenmeli hayatta yoğurulmalı hiç birşey yaşamazsam yalnış yapmazsam bende iyi kalırım :) tiyatroya gidebilirsin müzelerde bir harika ne kadar uğraşın olursa bu daha sorun bile olmayan soruncuklardan kurtula bilirsin çok gençsin keyfine bak :)

Son düzenleme:
Hiçbir zaman Allaha isyan etme o herşeyin en iyisini ve en güzelini bilir.. Her zaman dua et herşeyin hayırlısını iste o pislik senin için hayırlı değilmişki çıkmış hayatından .. Şuan çekiosun ama sonunda eminim çok mutlu olucaksın.Senin için dua edicem kendıne iyi bak ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ,Bende tam olarak geçen yıl iş ile ilgili bir sıkıntı yaşamıştım. O kadar çok dua etmiştim ki artık sabah akşam
okumadığım dua adamadığım adak kalmamıştı...
Sonuç da istediğim oldumu hayır.Üstelik sonrasında karşıma çıkan başka türlü bir çok sorunlar
.Sonrasında aynı senin gibi küsmüş ve dua etmeyi falanda bırakmıştım..
Aynı sorguları bende kendi içimde yaşamıştım. Ben okadar dua ediyorum , okuyorum. istedğim olmuyor ama
karşımdaki insanlar hiç bir şey yapmadan, günlerini gün edip istedikleri gibi yaşarken her istedikleri oluyor ,
diye küsmüştüm..
Sonra şunu düşündüm.. Olmak zorundamı ...Ben dua ediyorum diye ,yada namaz kılıyorum diye benim her
istediğim olmak zorundamı..Hayır..Allah böyle takdir ediyor. Onu sorgulayamam ve isyan edemem. O benim
için bunu uygun gördü...Bunu yargılayamam ve nedenini sorgulayamam. Her işte bir hayır vardır diyip yaşamıma
devam ediyorum.. Bir senedir de değişen iş ortamımla ilgili sıkıntıları halen yaşıyorum. Ama hep şunu söylüyorum
Belki daha kötü şeyler olabilirdi ve benim sınanmam gereken de buydu.. Allah aileme çoluğuma çocuğuma sağlık
versin ve bunlar ile beni sınamasın ..diğer şeylerin hepsi katlanabilecek şeyler. Koşulsuz teslimiyet ve inanç,,
O yüzden sende böyle görmeye çalış

Namazin acilmi dua'dir diye biliyorum ben.
Allah'in bizim dua'miza bizim namazimiza ihtiyaci kesinlikle yok.
Ama biz fani kullarin buna cokca ihtiyacimiz var.
Allah sevdigi kul ile alis veris yapar der annem hep.
Alis veris ne demek bu durumda?
Bence "kulum sana bir dert verdim bakalim sabretmesini bilecekmisin, yoksa isyana düsüp ümitsizlige mi kapilacaksin".
Sabirli olmaksa insan icin en zoru nefse agir gelir cünkü beklemek.
Hemen olsun ister hersey.
Hemen sevdigime kavusayim hemen evleneyim hemen cocugum olsun.
Hemen ise gireyim hemen param olsun hemen evim olsun ister.
Her serde bir hayir, her hayirda bir ser vardir diye söylüyoruz ama buna gercekten inaniyormuyuz?
Sevdigin adam seni baskasina degismis ise ondan sana zerre kadar hayir gelmezdi zaten.
Simdi senden mutlu görünüyor ama ilersini kim bile bilir ki?
Yada söyle söyliyim sen suan mutsuz hiss ediyorsun kendini ama yarini kim bile bilir?
Birazda ben kötü olayim diye düsünme canim kesinlikle.
Aksinda ben elimden gelenin fazlasini yapayim da Allahin rizasini kazanayim de.
Cennette (ki insaAllah oraya gitmek nasip olur) kabul olmayan dualarimizin kabul oldugunu görünce
"keske dünya da hic bir dua'm kabul olmasaydi" diyecekmisiz.
Namaz seni Allaha yakinlastirir.
Namazi bir görev olarak degil bir ihtiyac olarak göremyi basarirsak belki daha cok hayrini görürüz.
Ha bana hic olmadimi hic mi sogukluk girmedi icime?
Evet oldu benim de sogudum dönemler oldu neden nicin diye sorgu sual ettigim dönemler oldu.
Ama bana da aynen bu sözler söylendigi icin silkinip kendime geldim.
Bu yüzden de ayni seyleri buraya yaziyorum.
Hakkinda hayirlisi olsun canim.

Unutma ki Dua mü'min'in silahidir : )

Canan,
Herkesin hayatında ille de biri olmak zorunda değil
Hem daha çok gençsin bunu sorun etmek için
Madme başka problemlerin de var
Bi psikologa git, rahatla.

İsyan etme lütfen.
Allah sevdiğini kulunu sınar.

Namaz kilanlar ibadet edenler cok sansli cok mutlu olacak diye bir kaide mi var canim??? Kitaplari ac arastir alimlerin ulemalarin hayatlarini cekmedikleri sikinti kalmamis... namaz bizim vazifemiz, namazi (hasa) allaha koz olarak kullanmak cok buyuk bir hata. 'Ben namazimi kilayim allahta beni mutlu etsin' mantigi olamaz... 'ibadet etmeyenler daha mutlu' demek te cok yanlis... lutfen neden namaz kilip ibadet ettigimizi bi dusun.. en makbul olan ibadet karsiliksiz allah icin yapilan ibadettir...

"İsyanlardayım'' dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı... Hz.Mevlana

gâvura kızıp oruç yemek (bozmak)

"Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin...''

Yazdıkların bu sözleri getirdi aklıma, hepimiz benzer şeyler yaşadık. Ben de "o neden mutlu da ben değilim diye çok üzüldüğüm, ağladığım, sızlandığım zamanları bilirim" 10 sene geçti hâlâ hayatımda birisi yok! O o mutluluğu yuvayı çocukları nasıl hak etti de ben etmedim dedim. Fakat kabullendim artık!

Yapacak bir şey yok! İsyan etmek ile sadece kendine edersin bunu unutma!!!

İstediklerim olmuyor, dediğimde babam bir gün bana dedi ki: "Sen kendini ne sanıyorsun? Yani yanlış anlama küçümseyerek demiyorum da Allah'ın büyüklüğünün yanında kimsin ki sen? Allah'a isyan etmeye ne hakkın var? Sen istedin diye olmak zorunda mı her şey? Belki de sen onları hak etmemiştin! Sen istedin diye vermek zorunda mı Allah? Sen aciz bir kulsun sadece! Dua etmelisin Allah'a, isyan değil!!!"

Benim de bildiğim bu gerçekler bir başkası tarafından tokat gibi çarpılınca suratıma çok güzel oldu!
Teşekkür ederim baba...

Özellikle kırmızı ile belirttiğim yer gerçekten çok doğru. Biz insanoğlu olarak her şeyin hemen olmasını istiyoruz bizim için en iyi olanın o olduğuna inanıyoruz ama gerçekte çoğu zaman öyle olmayabiliyor. Ben de 2 yıldır işsizdim mesela a grubunda kpss için hazırlandım bir yılım öyle gitti ondan sonra yaklaşık bir yılım da kurum sınavları ile geçti yazılıları kazandım mülakatlarda elendim her seferinde tekrar başa sardım en başında çalıştım tekrardan bir sınav bir sınav daha. En son 2 ay önce hem de bulunduğum ilde ve gerçekten çok istediğim sınavın yine yazılısını kazandım hem de çok yüksek bir puanla artık alırlar diyorken gene mülakatta elendim o an benden çok ailemin ve erkek arkadaşımın nasıl üzüldüğünü anlatamam. ben de üzüldüm ama hep bu benim için hayırlısı değilmiş mutlaka eninde sonunda bir yer olacak diye inandım dua etti hep. Bu süre zarfında evlenmeye de niyetlendik ama tabi benim işim olmayınca zor tek maaşla geçinmek diye hep erteledik en sonunda en azından bir söz yapalım dedik ve ben yine o arada sınavlara girmişim sözümüzden önceki gece ise mülakat sonuçlarım açıklanmıştı bu sefer oldu ve artık gönül rahatlığıyla evliliğe ilk adımızı atabildik aynı anda iki sevinç birden yaşadık. Şimdi şükrediyorum o diğer yerin olmadığına oradan hem kariyer ve maaş olarak daha güzel bir yeri hem de çalışacağım ilerde evlenince evimize yakın olacak kurumu tercih edebileceğim bir yeri kazandım.

Bu iki sene zarfında çok bunaldığım ağladığım stresten egzama bile olduğum zamanlar oldu. Sanki hiç düzgün bir işe giremeyeceğim 5 yıllık erkek arkadaşımla da evlenemeyeceğiz böyle sürüncemede kalacak her şey gibi geliyordu. Çok şükür emeklerimin karşılığını aldım. Konu sahibi arkadaşım sen de hiç bir zaman isyan etme hep dua et sabret.

Merhabalar..

Herşeyim hep sorunlu oldu aile sorunlarım, ilk üniversiteye girişim, ilk sevdiğimden ayrılmam , aldatılmam..kişilik olarak iyi biriyim fakat yaşadığım şeylerden sonra namaza başlamıştım birçok sıkı tımı namaz sayesinde aştım.üç yıllık sevgilim beni aldattı tüm ailesi bana etmediğini bırakmadı saygısızlık olur günah olur diye ağzımı açmadım hep sustum.. Sonra dayanamadım ayrıldım o o kadar mutlu ki faceden bakıyorum başka kadınlarla lüks içinde yaşam gününü gün ediyor. O kdar kötü bir insanın bu kadar rahat sorunsuz bir hayat yaşaması beni sinir ediyor. Allahıma şükür namaza başlamıştım Allah'tan hep bana herşeyin hayırlısını göster dedim .o da bana bu herifin tüm pisliklerini gösterdi. Ama işte o mutlu hazmedemiyorum.üniversiteyi bitirdim haftaya mezuniyetim var iş başvurusunda bulundum güzel bir firma mülakatları sınavları geçtim ama cvp gelmedi yarın haber vericez dediler sonuç yok. Evde kötü haldeyim..iş yok beni seven bir sevgilim yok.. O kadar dua ediyorum namaz kılıyorum 10 aydır . çok büyük günah işleyip hep kötüler mutlu oluyor ben hep ağlıyorum dedim biraz da ben mi kötü olsam dedim bıraktım namazımı bi günah işlemedim ama işte öyle .. Geçenlerde iki kişi kalbimi kırdı sen safsın diyorlar bana, zaten adam aldatmış yıllarca ruhum duymamış. Şaka niyetli dedelerde kırılıyorum.. Bana yardım edin ümidimi kestim, hep sıkıntılı geçti çocukluğumda öyle anne baba kavgası , dayak, kavga.. Hep sıkıntı.. Dua edin bana . Yanımda olun iki bişey yazın Allah rızası için..

Değerli konu sahibesi;

öncelikle bilesin ki Rabbimizin Adalet terazisi asla ve kat'a şaşmaz. Zerre kadar işlenen iyilik ve kötülükler an be an kayt edilir ve büyük günde hesap verilir.
Bazı insanlar dünyadayken anlar hatasını ve telafi etmeye çalışırlar.
İçlerinde samimi bir pışmanlık duygusu yaşarlar. Tövbe ederek Allaha yönelmiş ve olurda Rabbimiz bundan sonra ki hayırlı işlerimiz sebebiyle günahlarımızı affeder düşüncesiyle hareket ederler, Girdikleri kul hakklarından hellalık dileme gayreti içersinde olurlar.

Ama kimi de vardır ki umrunda olmaz, ölüm yokmuşcasına yaşar. Allah hakkı, kul hakkı demez. Ezer geçer.

İyilikleri kendimizden bilip kötülükleri Rabbimizden bilmek çok yanlıştır. Hz. Allah kulunun üzülmesine asla razı değildir.
Allahın güzel isimleri vardır (Esma-i Hüsna) onların anlamlarına baktığınıza Rabbimizin kendisini bize nasıl tanıttığınız anlıcaksınız.
Lütfen bu düşüncenizden tövbe ediniz. Ve doğruyu araştırınız.

Rabbimizin bizim namazımıza ihtiyacı yoktur. Bilakis bizim ihtiyacımız vardır.
Dolaysıyla haşa bir pazarlık yaparcasına, olursa kılarım olmassa kılmam duygusuyla bilmeden hareket ediyorsak ettiysek hemen tevbe etmeli. Bu vefasız ve çok yanlış hareketten dolayı Rabbimizden af dilemelidir.
Eğer Rabbimiz olmasaydı nice olurdu halimiz?
En zor anlarda feryadu figanlarımızı işitip yetişen rabbimiz, O olsun kalbimizide. Onun sevgisi kaplasın her yanımızı...
Yüce Rabbimiz şu cuma günü hürmetine açtık sana ellerimizi; onca nimet verdin sen bize, hakkıyla şükredemedik, Onca günah işledik, Ama senin affın ve mağfiretin daha da geniş. Kapına geldik bizleri affet Rabbimiz, biz vefasız ve hatası çok kulların unutsakta seni sen unutturma bizlere kendini.. AMİN

Değerli konu sahibesi Son olarak söylemek istediğim bir şey daha var ki, 'mutluluk' dediğimiz nedir?
lüks ve sefa içersinde gününü gün etmek midir? sizce?

Yoksa ruhen vicdanen manen huzurlu temiz bir kalbin sahibi olmak mıdır?
Kalplerimizi temizleme gayreti içersine yaratıldığımız tertemiz fıtratımıza dönmek gayretinde olmamız duasıyla

hayırlı cumalar...

Son düzenleme:
Ben de çok kötü bir dönem geçiriyorum. Hem de çook, ki ben senin gibi de değilim, evliyim ve bir de oğlum var benim. Ben de aldatıldım, terkedildim, tıpkı senin gibi. Sanma ki yalnızsın.
Ama herşeyden bir ders çıkarmak gerekiyor. Mesela ben kendimi ne kadar ihmal ettiğimi anladım. Sevmenin sadece eşimi sevmek olduğunu zannederdim, öyle değilmiş anladım. Artık Rabbim'den dolayı çiçeği böceği bile seviyorum. Oğlum olduğu için Rabbim'e şükrediyorum.
Yaşadıklarıma tamam üzülüyorum ama bir taraftan da hayırlısı buymuş diyorum. Bir de dua etmeyi bile ne kadar ertelediğimi anladım. Çok kötü günler yaşıyorum ama içim huzurlu. çünkü dua ediyorum, huzur buluyorum.
Benim eşim de şu an çok mutlu. Toz pembe dünyalarda. oğlum ağlıyor babasız kaldığı için, baba ise süslenip püslenip mutlu mutlu geziyor. Dönmeyi de düşünmüyor, öyle bir çabası da yok zaten.
Ama ben isyan etmedim, daha çok sarıldım Rabbim'e. Daha çok tutundum hayata. Güçlü olmalıydım, çünkü sorumluluklarım var benim. Kendimi salmadım öyle. Hayat devam ediyor. Bu dünyanın da sonu değil üstelik. Eşim bizi hak etmedi, Allah da buna razı gelmedi diye düşünüyorum ben.
Ağlamıyor muyum sanıyorsun. Ağlıyorum. Herkes uyuduğunda kimseye belli etmeden oğluma sarılıp dibine kadar yaşıyorum acımı. Uyuyamıyorum çoğu zaman. Dua ediyorum. Rahatlıyorum. Dua etmek bana en büyük terapi oldu. Psikiyatriste de gidiyorum ama dua en güzel ilaç. Geceleri ağlıyorum, sabah huzurlu kalkıp işime gidiyorum. Oğluma sarılmak için akşamı 4 gözle bekliyorum.
Sakın isyan etme. Beterin beteri vardır. Hep şükret. En güzel yıllarını değmeyecek biri için üzülerek geçirme. Kimbilir kimler çıkacak daha karşına. Ölmezsin arkadaşım merak etme. Bak ben ölmedim. Bir yıl sonra inan kendine kızacaksın "ya ben kimin için gözyaşı dökmüşüm" diyeceksin. Sen işine ver kendini, ya da eğitimine devam et. Kitap oku, gez dolaş, arkadaşlarını ziyaret et. Dua etmeyi de unutma.
Kal sağlıcakla... Sevgiler

namaz, namaz, namaz,en büyük dua.sakın ha heleki bu sebepten bırakma.herşeyin hayırlısı de.ya evlenseydin de anlasaydın.benim gibi.çok dua etmelisin.çok şükür etmelisin.

Ben de çok kötü bir dönem geçiriyorum. Hem de çook, ki ben senin gibi de değilim, evliyim ve bir de oğlum var benim. Ben de aldatıldım, terkedildim, tıpkı senin gibi. Sanma ki yalnızsın.
Ama herşeyden bir ders çıkarmak gerekiyor. Mesela ben kendimi ne kadar ihmal ettiğimi anladım. Sevmenin sadece eşimi sevmek olduğunu zannederdim, öyle değilmiş anladım. Artık Rabbim'den dolayı çiçeği böceği bile seviyorum. Oğlum olduğu için Rabbim'e şükrediyorum.
Yaşadıklarıma tamam üzülüyorum ama bir taraftan da hayırlısı buymuş diyorum. Bir de dua etmeyi bile ne kadar ertelediğimi anladım. Çok kötü günler yaşıyorum ama içim huzurlu. çünkü dua ediyorum, huzur buluyorum.
Benim eşim de şu an çok mutlu. Toz pembe dünyalarda. oğlum ağlıyor babasız kaldığı için, baba ise süslenip püslenip mutlu mutlu geziyor. Dönmeyi de düşünmüyor, öyle bir çabası da yok zaten.
Ama ben isyan etmedim, daha çok sarıldım Rabbim'e. Daha çok tutundum hayata. Güçlü olmalıydım, çünkü sorumluluklarım var benim. Kendimi salmadım öyle. Hayat devam ediyor. Bu dünyanın da sonu değil üstelik. Eşim bizi hak etmedi, Allah da buna razı gelmedi diye düşünüyorum ben.
Ağlamıyor muyum sanıyorsun. Ağlıyorum. Herkes uyuduğunda kimseye belli etmeden oğluma sarılıp dibine kadar yaşıyorum acımı. Uyuyamıyorum çoğu zaman. Dua ediyorum. Rahatlıyorum. Dua etmek bana en büyük terapi oldu. Psikiyatriste de gidiyorum ama dua en güzel ilaç. Geceleri ağlıyorum, sabah huzurlu kalkıp işime gidiyorum. Oğluma sarılmak için akşamı 4 gözle bekliyorum.
Sakın isyan etme. Beterin beteri vardır. Hep şükret. En güzel yıllarını değmeyecek biri için üzülerek geçirme. Kimbilir kimler çıkacak daha karşına. Ölmezsin arkadaşım merak etme. Bak ben ölmedim. Bir yıl sonra inan kendine kızacaksın "ya ben kimin için gözyaşı dökmüşüm" diyeceksin. Sen işine ver kendini, ya da eğitimine devam et. Kitap oku, gez dolaş, arkadaşlarını ziyaret et. Dua etmeyi de unutma.
Kal sağlıcakla... Sevgiler

Siz de çok sıkıntılar yaşamışsınız, Rabbimin sevgili kuluymuşsunuz sizi daha çok teste tabi tutmuş daha da sevmiş yanınızda olmuş. Yazdıklarınız çok güzel. Ben bukadar güçlü olabilir miydim hiç bilmiyorum ama insan yaşayınca anlıyor.

Allah hepimize yardım etsin yanımızda olsun hep. Biz de onun yolundan hiç sapmayalım hep onu sevelim.

Namazı istediğiniz şeyler gerçekleşmediği için bıraktıysanız bunun için kılıyordunuz yani, istediğiniz şeyler olsun diye.

Oysa namazı bu dünyadaki getirileri için değil, Yaratan'ın emri olduğu için, görevimiz olduğu için, ahiretteki mükafatını düşünerek kılarız.

Göz göre göre bu imtihanı kaybetmeyin ve namaz kılarken Allah rızasından başka bir beklenti gütmeyin.
Allah rızası olduktan sonra geri kalanın hiç önemi yok aslında, bir idrak edebilsek...

Namazı istediğiniz şeyler gerçekleşmediği için bıraktıysanız bunun için kılıyordunuz yani, istediğiniz şeyler olsun diye.

Oysa namazı bu dünyadaki getirileri için değil, Yaratan'ın emri olduğu için, görevimiz olduğu için, ahiretteki mükafatını düşünerek kılarız.

Göz göre göre bu imtihanı kaybetmeyin ve namaz kılarken Allah rızasından başka bir beklenti gütmeyin.
Allah rızası olduktan sonra geri kalanın hiç önemi yok aslında, bir idrak edebilsek...

Bende namaz kilmaya baslamak istiyorum ana bi turlu beceremiyorum:(
Ogrenciyken kiliyodum ama sonra noldu da bu kadar uzaklastim bilemiyorum

Bu konuyla ilgili kitap okuyabilirsiniz aslında.
"Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?" diye bir kitap var, incecik.
Ismine aldanmayın, genel olarak namazdan bahsediyor, sadece sabah namazından değil.
Insanın zihni neyle meşgul olursa yaşantısı da ona döner, zihninizi biraz o tarafa kaydırırsanız çok kolay başlarsınız niye düşünüyorum, önceden alışkanlığınız var çünkü.

Bir de en önemlisi dua.
Akla geldikçe dua etmek lazım, Allahım içime ibadet aşkı ver diye dua etsek sık sık ibadetin lezzeti de artar.

Insanın içinde olduktan sonra, yapmadıkça rahatsız ettikten sonra o yola girilir (:

üzüntüyü bırak mutlu olmaya bak prof dr aiz el-karni..tavsiye edebileceğim okunması gereken bir kitap.çok güzel sade bir dini anlatımı var .
hayatta her sey nasip kısmet.olmadıysa bunda da vardır bır hayır ....

ortaokul 2. sınıfta (yani ergenliğe girer girmez) namaza başladım. üniversite 2. sınıfa kadar öyle de devam ettim.
ve aynı sizin gibi hissediyordum ve şu an sizin davrandığınız gibi davrandım. çok ama çok yazık oldu.
şimdi namaz kılmak sanki eziyet bana nasipsizliğime sebep olmuşum meğer.

hepimiz sınanıyoruz sıkıntılarla, sınav dünyası diyorlar ya ondan işte.
bırakmayın ibadetinizi çünkü sınanıyorsunuz, nefsinize yenilmeyin sonra Allah'ın huzuruna çıkmaya yüzünüz kalmıyor.
isyanın bir sonu yok, neden? diye sorarak başlıyor sonra küfre ve şirke kadar gidiyor.
bir silkinin şöyle toparlayın kendinizi, kovun şeytanı ve durun kıbleye.

İnsan yapamıyor, hazır hissetmiyor, nasip olmuyor olmuyor birşekilde. Benim etrafında beni hep taktir eden büyüklerim bir türlü başlayamadılar mesela, çok istiyorlar, çok inançlılar ama yapamıyorlar bir iki kılıp, psikolojileri bozulunca kılmamaya başlıyorlar.

Benim bir yapım var birşeye başlayınca asla bırakamıyorum, vicdan azabı beni yine o ortama sürüklüyor. Bu huyum namazda çok işime yaradı. Kılmadığım zaman olursa o zamanın kazasını (tabi Allah'ım ne olur kabul et diye dua ederek) kılmaya çalışırım. Namaza başladığım günden sonra eksik vakit bırakmamaya özen gösterdim. Kazalar konusunda üzgünüm biraz, çünkü öyle alelade kaza yapıldığında sevap olmuyor, sadece borç ödeniyor. Ben mecburen gündüz vakti olanları kazaya bırakıyorum, benim amirim öyle müsade etmez namaza.
Dini sitelerde hep yazarlar, bu namaz çok önemli amirin izinvermezse işi bırakacaksın, rızık Allahtan geliyor diye. Tamam çok mantıklı geliyor ama işi öyle bırakamam, istediğim işi bulamayacağım diye kendimi paralarım.. Allah büyük tabi de... yapamıyor insan. Kazaya bıraktığım için Allah affetsin :(

Amirimiz bize 1000 lira maaş verecek diye sabah 8 akşam 6 çalışırız. Allah bize rızık veriyor, bu dünyada neler neler veriyor ve bize sonsuz cenneti vaad ediyor ama ne yazıkki günde bir saati (bütün vakitler toplasanız bir saatten azdır) ona çok görüyoruz. Allah bizleri affetsin.

Bu konuyla ilgili kitap okuyabilirsiniz aslında.
"Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?" diye bir kitap var, incecik.
Ismine aldanmayın, genel olarak namazdan bahsediyor, sadece sabah namazından değil.
Insanın zihni neyle meşgul olursa yaşantısı da ona döner, zihninizi biraz o tarafa kaydırırsanız çok kolay başlarsınız niye düşünüyorum, önceden alışkanlığınız var çünkü.

Bir de en önemlisi dua.
Akla geldikçe dua etmek lazım, Allahım içime ibadet aşkı ver diye dua etsek sık sık ibadetin lezzeti de artar.

Insanın içinde olduktan sonra, yapmadıkça rahatsız ettikten sonra o yola girilir (:
Bu kitabı birkaç ay önce ben de okumuştum. Ben de tavsiye ederim. :34:

üzüntüyü bırak mutlu olmaya bak prof dr aiz el-karni..tavsiye edebileceğim okunması gereken bir kitap.çok güzel sade bir dini anlatımı var .
hayatta her sey nasip kısmet.olmadıysa bunda da vardır bır hayır ....
Ben de "Dale Carneige - Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak" isimli kitabını okumuştum. O aklıma geldi sizin tavsiye ettiğiniz kitabın adını okuyunca... Sizin tavsiyenizi de okumaya çalışacağım. :34:

ortaokul 2. sınıfta (yani ergenliğe girer girmez) namaza başladım. üniversite 2. sınıfa kadar öyle de devam ettim.
ve aynı sizin gibi hissediyordum ve şu an sizin davrandığınız gibi davrandım. çok ama çok yazık oldu.
şimdi namaz kılmak sanki eziyet bana nasipsizliğime sebep olmuşum meğer.

hepimiz sınanıyoruz sıkıntılarla, sınav dünyası diyorlar ya ondan işte.
bırakmayın ibadetinizi çünkü sınanıyorsunuz, nefsinize yenilmeyin sonra Allah'ın huzuruna çıkmaya yüzünüz kalmıyor.
isyanın bir sonu yok, neden? diye sorarak başlıyor sonra küfre ve şirke kadar gidiyor.
bir silkinin şöyle toparlayın kendinizi, kovun şeytanı ve durun kıbleye.
Ey Nefsim! Şeytana yem olmak mı yoksa Cennete gül olmak mı niyetin? Bırak yakamı secde edeyim, sen huzura er ben imanla öleyim. Rabbim hepimizi imanla ölen kullarından eylesin. AMİN!:16:

Back
X