• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nankör evlatmışım

Annem kanser diye hiçbir şey diyemiyorum. En önemli şey moral diyorum. Ama ben çok yıpranıyorum

anneniz kanser, biliyorum. geçmiş olsun. ama siz de anneniz kanser olduğu gerekçe ile her şeyi alttan almaya çalışılırken öğütülüyorsunuz. size de geçmiş olsun. yaşayacak bir tane hayatınız vardı.

anneniz kanser, biliyorum. geçmiş olsun. ama siz de anneniz kanser olduğu gerekçe ile her şeyi alttan almaya çalışılırken öğütülüyorsunuz. size de geçmiş olsun. yaşayacak bir tane hayatınız vardı.
günlük hayatımda kimseye anlatamıyorum, belki buradaki kadınlarda sıkılmıştır ama anlatabildiğim paylaşabildiğim tek yer burası. Hüngür hüngür ağlayasım geliyor mutsuzluktan

Oğulları da sık sık yanlarında ama ben kadın olduğum için her şeyi benden bekliyorlar. Ve hastalıktan bağımsız sürekli beni kontrol etme ihtiyaçları var. Benim özgürlüğümü ,mutluluğumu, bireyselliğimi tehdit olarak algıladıklarını düşünüyorum bazen
Onla alakalı değil kontrolü seviyorlar. Ebeveynlik anlayışları bu. Çok var aslında böyle. Kardeşleriniz evlenince sınır çizmezlerse gör şenliği 😄

Annem kanser diye hiçbir şey diyemiyorum. En önemli şey moral diyorum. Ama ben çok yıpranıyorum
Annenize geçmiş olsun benim annemde kanser geçen ay 7 yaşında kızımı 20 gün babaanesine emanet edip gittim refakatçi olmaya.
O 20 günlük süreçte düzenime döneyim diye kendisininde harcadığı çabayı size anlatamam üstelik yaninda bir babamda yok.
Normali budur sizin kendi düzeniniz kurulmuş, mesleginizin gerekliligi neyse onu yapıp ayni zamanda onlarada destek olmak icin ugrasiyorsunuz kendinizi suçlu hissetmeyin.
Tek kız siz iseniz evet refakatçi olarak bir kadina aşırı ihtiyac duyuluyor bu surecte ona bir şey diyemem ama zaten 1 hafta sonra taburcu olacak anneniz sonrası kendisiyle ilgili surec hadi siz 1 hafta daha kalsaniz size ihtiyaclari 15 gun.
Sonrasinda zaten her işlerini kendisi görür durumu geliyorlar.
Kemoterapi yada ışın alirmi bilmem o zaten her gun cagirip verdikleri bir sey degil bunu sizin takip edebilmeniz icin ya ucretsiz izin almaniz yada rapor vs lazim süreç uzun olabiliyor. yaninda biri daha olmasa derdimki kemo terapiden sonraki bir kac gundede yaninda olun belli olmuyor yan etkileri ancak zaten babaniz varmış istifar eden karisinada bir destek olabilir heralde.
Babaniz sanirim bu sürecte annenizle ugrasmak istemiyor gibi.
Babanizi dinleyip tum izin haklarini tek bir amliyat surecinde tuketmeyin çünkü allah korusun olmasin tabi ama metastaz olabiliyor, tekrar ameliyat denebiliyor vs.
karşılıklı planlı sekilde sureci yonetmenizi oneririm.
Ameliyatlarda siz, geri kalan sureclerde erkek kardesler destek olabilir

Onla alakalı değil kontrolü seviyorlar. Ebeveynlik anlayışları bu. Çok var aslında böyle. Kardeşleriniz evlenince sınır çizmezlerse gör şenliği 😄
Kardeşlerimden biri evli biri nişanlı evli olana ve onun eşine sürekli bileniyorlar halbuki yaptıkları hiçbir şey de yok.onlar da bir yandan annemin babamın gönlünü hoş tutmaya çalışırken bir yandan özel hayatlarını korumaya çalışıyorlar

Annenize geçmiş olsun benim annemde kanser geçen ay 7 yaşında kızımı 20 gün babaanesine emanet edip gittim refakatçi olmaya.
O 20 günlük süreçte düzenime döneyim diye kendisininde harcadığı çabayı size anlatamam üstelik yaninda bir babamda yok.
Normali budur sizin kendi düzeniniz kurulmuş, mesleginizin gerekliligi neyse onu yapıp ayni zamanda onlarada destek olmak icin ugrasiyorsunuz kendinizi suçlu hissetmeyin.
Tek kız siz iseniz evet refakatçi olarak bir kadina aşırı ihtiyac duyuluyor bu surecte ona bir şey diyemem ama zaten 1 hafta sonra taburcu olacak anneniz sonrası kendisiyle ilgili surec hadi siz 1 hafta daha kalsaniz size ihtiyaclari 15 gun.
Sonrasinda zaten her işlerini kendisi görür durumu geliyorlar.
Kemoterapi yada ışın alirmi bilmem o zaten her gun cagirip verdikleri bir sey degil bunu sizin takip edebilmeniz icin ya ucretsiz izin almaniz yada rapor vs lazim süreç uzun olabiliyor. yaninda biri daha olmasa derdimki kemo terapiden sonraki bir kac gundede yaninda olun belli olmuyor yan etkileri ancak zaten babaniz varmış istifar eden karisinada bir destek olabilir heralde.
Babaniz sanirim bu sürecte annenizle ugrasmak istemiyor gibi.
Babanizi dinleyip tum izin haklarini tek bir amliyat surecinde tuketmeyin çünkü allah korusun olmasin tabi ama metastaz olabiliyor, tekrar ameliyat denebiliyor vs.
karşılıklı planlı sekilde sureci yonetmenizi oneririm.
Ameliyatlarda siz, geri kalan sureclerde erkek kardesler destek olabilir
Kemoterapi almayacak çok şükür. İlaçla devam demiş doktor. Halam orada ılacak 10 gün kardeşimin eşi de hafta sonu gidebilir bende hafta sonları gidebilirim belki izin alabilirsem hafta içi de gidebilirim. Onun dışında babam ve erkek kardeşimde refakatçi olmasa da sık sık gidip yardım edecekler.benim izin hakkım yok resmi olarak.müdür bey izin verir mi bilemem. İzin vermezse de refakatçi izni olmadan ancak hafta sonları gidebilirim.

Kardeşlerimden biri evli biri nişanlı evli olana ve onun eşine sürekli bileniyorlar halbuki yaptıkları hiçbir şey de yok.onlar da bir yandan annemin babamın gönlünü hoş tutmaya çalışırken bir yandan özel hayatlarını korumaya çalışıyorlar
Muhtemelen karı koca sınır çiziyorlar diyedir. Halbuki rahat bıraksalar siz evlatlar olarak zaten onları baş köşeye koyarsınız. Tüm hayatları siz olmuşsunuz. Anneniz iyileşince onları turlara filan yollayın. Karı koca zaman geçirmek, başka insanlarla sosyalleşmek nedir bilmiyorlar belki.

Kemoterapi almayacak çok şükür. İlaçla devam demiş doktor. Halam orada ılacak 10 gün kardeşimin eşi de hafta sonu gidebilir bende hafta sonları gidebilirim belki izin alabilirsem hafta içi de gidebilirim. Onun dışında babam ve erkek kardeşimde refakatçi olmasa da sık sık gidip yardım edecekler.
Nereden ameliyat olacak bilmiyorum tabi ama bi 3 5 gün duş alamayacak anneniz, lavabo ihtiyacinda egil dogrul olamayacak muhtemelen temizlenmesi gerekecek vs.
Benim annemin yaninda kendi buyuttugu 3.cocugum dedigi kucuk teyzem de olmasina ragmen bana gecen nazi ona gecemedi dogal olarak.
Bazı ihtiyaclarini ona soyleyememiş vs.
Olsaniz iyi olur firsatiniz var ise

ailen toksik ve kaostan zevk alan bir çift 🤣

Arkadaşlar tayin olalı 1.5 ay oldu 1 ayı bendelerdi daha da gitmediler, 1 haftası ise ben onların yanındaydım. Kabus gibiydi. Ve genede çoğunlukla sabretmeye çalıştım. Neyse şu an müdür yardımcısı oldum. Ve bu yüzden nankör evlat oldum. Müdür yardımcısı olmadan önce babam belki yazınsana ihtiyacımız olabilir olma dedi. Bana diyorlar ki cuma memlekete gitsek bizle gelir misin(önümüzdeki hafta öğretmenlerin tatili) hayır ben biraz evde vakit geçirmek istiyorum dedim. Başladı saydırmaya ben sana olma demedim mi senden bir defa bir şey istedim sömestırda, önümüzdeki hafta annein yanında olabilirdin vs… Annem ameliyat olacak ama tatillere denk gelmiyor tatil sonrasına denk geliyor. Yani öğretmen olsam da o tarihte çalışıyor olacağı onlar da bunu biliyor ayrıca söyledim de. Daha idarecilik belli değilken dedim ki refakatçi olarak beni yazdırın bugün gene aynını dedim. Babam ben uğraşamam gelecektin bilmem ne falan kızdı.Önümüzdeki hafta sonu gelirim dedim gelme bir gün için dedi. Sonra odama gittim geldi bana söylenmeye devam etti “hayatımızda ilk defa senden bir şey istedik daha da yanımıza da ameliyata gelme sen bizi anlayacaksın ama çok sonra vs…” kendimi vicdanen çok rahatsız hissettim ama idarecilik yapmayı seviyorum öğretmenlikte rahat değilim ve bu benim tercihim ve işim. Onlar istiyor ki her tatilde her fırsatta orada olayım hiç kendi hayatım olmasın akşam 10 dedin mi evde olayım pek gezmeyeyim onlar benim için ne istiyorsa öyle biri olayım. Bir de şu garip mesela iki erkek kardeşim var, ikisine de yıllık izin al demiyorlar. Hatta biri sık sık yurtdışına gidiyor nişanlısı orada diye. Bu arada daha buraya tayin olmamışken doğuda yaşarken de sürekli müdür yardımcısı olma akıl işi değil, yazın yanımıza gel sömestırda yanımıza gel ,Ara tatillerde yanımızda gel diyorlardı. Öğretmenken gelmeyince kavga gürültü oluyordu.
Çok değil birkaç ay öncesine kadar çok mutlu ,her şeyin yoluna girdiği, imrenilen 4/4 lük olmasa da 3/4 lük bir hayatım vardı. Gerçekten bazen kendimi camdan atasım geliyor hayatımda ilk defa intiharı düşünüyorum kurtulur muyabilenadaki beni tanıyamıyorum kendimden nefret eder oldum
Kilit nokta erkek kardeşlerinize olan tavırları ve size olan tavır arasındaki fark. Oğullarımız hayatını yaşasın, kızımız bize baksın. Vicdan yapması gereken, kendinden vermesi gereken tek aile üyesi değilsiniz. Biraz da gıymatlı oğullarını darlasın babanız. Bir bakma olacaksa dönüşümlü olmalı. Bazı aileler çocuklarının kaderinin kendi ellerinde olduğunu, istediği an istediği atamayı yapabileceğini düşünüyor, tek değilsiniz o konuda.

Oğulları da sık sık yanlarında ama ben kadın olduğum için her şeyi benden bekliyorlar. Ve hastalıktan bağımsız sürekli beni kontrol etme ihtiyaçları var. Benim özgürlüğümü ,mutluluğumu, bireyselliğimi tehdit olarak algıladıklarını düşünüyorum bazen
Hayır hayır, diş geçirebildikleri tek çocuklarısınız. Her şey bu sebeple. Benim bir amirim vardı, 45 yaşında, hiç evlenmemiş. Annesinin onayından geçememiş kimse, şu an başka ilçede görevli, onca yolu her gün gidip geliyor anacığından ayrılacak diye öyle böyle korkmuyor, o olmasa anası yaşayamazmış. Anasını yaşatmak için kendini öldürdü. Yaşanacak bütün senaryoları anasını yaşatma pahasına sildi attı. Kardeşi evlenmiş ama boyunca çocukları var. Anası onsuz yaşayabiliyomuş demek ki.

Ailen, biz senden sadece bir şey istedik diyor ama o bir şey hep ömür boyu sürüyor nedense.

Erkek kardeşler dünyayı dolaşsın, evlenmesin, istediği gibi yaşasın sorun yok. Ama sen müdür yardımcısı olunca nankör evlat oluyorsun. Çünkü kız çocuğu hep hazır kıta olmalı?

Gerçek mesele şu: Sen onların evdeki sigortasıymışsın. Her şey patlasa da nasıl olsa bizim kız döner, idare eder diye yaşamışlar. Şimdi sen kendi hayatını kurunca sistem çöktü, kabullenemiyorlar.

Tatilde evinde kalmak istemişsin, gayet normal. Ama onlar için bu kontrol kaybı. Çünkü senin dinlenmeye değil, suçluluk duymaya hakkın var onlara göre

Erkek çocuklara özgürlük, kız çocuğa vicdan azabı. Harika denge!

Senin görevin kimsenin ruhsal eksikliğini doldurmak değil. Müdür yardımcısı olmuşsun, ayakta kalmışsın, kendi yolunu çizmişsin. Bundan rahatsız olanlar önce kendi aynalarına baksın.

Kısacası: Sen nankör değilsin, sadece artık onların ihtiyaçlarına göre şekil almıyorsun.

Ayrıca annen hastaymış. Geçmiş olsun ama bunların annenin hastalığıyla, zor zamanlar geçirmeleriyle de bir ilgisi yok
.

Sınırlarını mutlaka çizmelisin yoksa onların kölesi olursun asla da yaranamazsın. İki oğlu varmış onlar napıyorlar? Tabi oblara koyamazlar hatta onlardan bir şey istemek akıllrına bile gelmez.
Tülay Kök diye bir klinik psikolog var sınır çizerken vicdan azabı duyuyorsanız doğru yoldasınız derdi hep. Yani doğru yoldasın. Sadece şunu söyleyebilirsin açıkça; ben mdr yr da daha mutluyum ve bu şekilde olmasını istedim. Kardeşlerimden de yardım alabilirsiniz gerekirse ven de izin kullanabilirim. Dırdır ederse de etsin mecbur susup gidecekler. Ama asla sana saygısızlık etmelerine izin verme.

Sınırlarını mutlaka çizmelisin yoksa onların kölesi olursun asla da yaranamazsın. İki oğlu varmış onlar napıyorlar? Tabi oblara koyamazlar hatta onlardan bir şey istemek akıllrına bile gelmez.
Tülay Kök diye bir klinik psikolog var sınır çizerken vicdan azabı duyuyorsanız doğru yoldasınız derdi hep. Yani doğru yoldasın. Sadece şunu söyleyebilirsin açıkça; ben mdr yr da daha mutluyum ve bu şekilde olmasını istedim. Kardeşlerimden de yardım alabilirsiniz gerekirse ven de izin kullanabilirim. Dırdır ederse de etsin mecbur susup gidecekler. Ama asla sana saygısızlık etmelerine izin verme.
Onlar da yardım ediyor herkes elinden gelen her şeyi yapıyor ama annemle babam asla benden memnun tatmin değiller. Onların hayatı olduğunu kabullenirlen benim hayatım olduğunu kabullenmiyorlar

Onlar da yardım ediyor herkes elinden gelen her şeyi yapıyor ama annemle babam asla benden memnun tatmin değiller. Onların hayatı olduğunu kabullenirlen benim hayatım olduğunu kabullenmiyorlar
Onlarınki lütuf sizinki görev çünkü. Bakın hiçbir kıymetiniz olmayacak. Onlar su verse minnet edilecek. Siz yanlarından bir dakika ayrılmayın yine yetersiz yine hayalkırıklığı olacaksınız.

Nereden ameliyat olacak bilmiyorum tabi ama bi 3 5 gün duş alamayacak anneniz, lavabo ihtiyacinda egil dogrul olamayacak muhtemelen temizlenmesi gerekecek vs.
Benim annemin yaninda kendi buyuttugu 3.cocugum dedigi kucuk teyzem de olmasina ragmen bana gecen nazi ona gecemedi dogal olarak.
Bazı ihtiyaclarini ona soyleyememiş vs.
Olsaniz iyi olur firsatiniz var ise
ya ben zaten olacaktım ki hani sadece statüm değişti planlarsa değişiklik yok. Onlar şey istiyor ne kasar tatilim varsa hepsinde yanlarına gideyim ki şu son 3-4 yıl hariç hep yanlarındaydım. Tam tersine erkek kardeşlerim hayatlarını yaşarken ben baskı görürdüm.
Muhtemelen karı koca sınır çiziyorlar diyedir. Halbuki rahat bıraksalar siz evlatlar olarak zaten onları baş köşeye koyarsınız. Tüm hayatları siz olmuşsunuz. Anneniz iyileşince onları turlara filan yollayın. Karı koca zaman geçirmek, başka insanlarla sosyalleşmek nedir bilmiyorlar belki.
Annemi birkaç kez turlara götürdüm babama da teklif ettim ama o sevmiyor. Hatta 7 gece 8 gün karadenize götürdüm orada rahatsızlandım ama annem beni hasta oldum diye azarlamayı ve burnumdan getirmeyi tercih etti.
Arkadaşlar bir de çocukluğumu,ergenliğimi,gençliğimi,ilk yetişkinliğimi mahvettikten sonra benimle bağ kurmak istiyorlar. Bağ kuramadıkça sınır çizdikçe daha da üstüme geliyorlar

ya ben zaten olacaktım ki hani sadece statüm değişti planlarsa değişiklik yok. Onlar şey istiyor ne kasar tatilim varsa hepsinde yanlarına gideyim ki şu son 3-4 yıl hariç hep yanlarındaydım. Tam tersine erkek kardeşlerim hayatlarını yaşarken ben baskı görürdüm.

Annemi birkaç kez turlara götürdüm babama da teklif ettim ama o sevmiyor. Hatta 7 gece 8 gün karadenize götürdüm orada rahatsızlandım ama annem beni hasta oldum diye azarlamayı ve burnumdan getirmeyi tercih etti.
Siz gitmeyeceksiniz yahu. Onları güvenilir tur şirketiyle yollayın. Amaç zaten sizsiz de dünyada var olabiliyor olduklarını farketmeleri. Arada teyze hala dayı oralara da yollayın. Tabi iyileştikten sonra. Babanız da su koyvermesin. Benim eşimin ailesi böyleydi. Çocuklarını şehir dışına okumaya bile yollamamışlar. Sürekli müdahale sürekli içiçelik. Benim anne babam sürekli yurtdışı dahil gezerler. Yılda bir kez bir kaç gün de bana gelirler. Lise dahil hep dışarda okuduk. Kardeşler de yılda bir iki kez bir araya geliriz o kadar. Biz birlik bir aileyiz biz bağlıyız türküsüne çok maruz kaldım. Halbuki bağlı değil bağımlılar. Sizin birey olarak kendi hayatınıza yön vermeniz lüks değil gereklilik. Bireysel olarak bir şeyler yapmanız onları bunalıma sokacaksa soksun yani. Sadece bir hayatımız var.

Siz onlara aynı böyle anlatin durumu, tek ameliyatta butun izinlerimi burda yersem, olursa bir dahakine ne yapacagiz diyin.
Sanırım sizi birazda hastaliktan ziyade kız çocuğu olduğunuz için etraflarinda tutmaya calisiyorlar aman namuslarina zarar gelmesindi çünkü yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum ama sizi kizdiran bu durum sanirim

Back
X