Önceki konumu ekliyorum.
Konu 'Ailemin tayin döneminde muhteşem(!) desteği'
Ailemin tayin döneminde muhteşem(!) desteği
Arkadaşlar annemde babamda istisnasız her gün yeni bir gündemle beni strese sokuyorlar. Tayin olduğuma sevinemedim. Ya bir insan 30 gün boyunca her gün arayıp farklı bir şey söyleyip durduk yere sorun yaratıp insanı strese sokar mı sinirlendirir mi yok şu eşyan fazla yok bunu atalım yok bavulun böyle yok ev şöyle yok bu böyle vs…Her gün yeni bir gündem. Şimdi de annemde meme tümörü ortaya çıktı. Çok aşırı üzüldüm. Birkaç güdür konuşmuyoruz çünkü artık sabrım...
Arkadaşlar tayin olalı 1.5 ay oldu 1 ayı bendelerdi daha da gitmediler, 1 haftası ise ben onların yanındaydım. Kabus gibiydi. Ve genede çoğunlukla sabretmeye çalıştım. Neyse şu an müdür yardımcısı oldum. Ve bu yüzden nankör evlat oldum. Müdür yardımcısı olmadan önce babam belki yazınsana ihtiyacımız olabilir olma dedi. Bana diyorlar ki cuma memlekete gitsek bizle gelir misin(önümüzdeki hafta öğretmenlerin tatili) hayır ben biraz evde vakit geçirmek istiyorum dedim. Başladı saydırmaya ben sana olma demedim mi senden bir defa bir şey istedim sömestırda, önümüzdeki hafta annein yanında olabilirdin vs… Annem ameliyat olacak ama tatillere denk gelmiyor tatil sonrasına denk geliyor. Yani öğretmen olsam da o tarihte çalışıyor olacağı onlar da bunu biliyor ayrıca söyledim de. Daha idarecilik belli değilken dedim ki refakatçi olarak beni yazdırın bugün gene aynını dedim. Babam ben uğraşamam gelecektin bilmem ne falan kızdı.Önümüzdeki hafta sonu gelirim dedim gelme bir gün için dedi. Sonra odama gittim geldi bana söylenmeye devam etti “hayatımızda ilk defa senden bir şey istedik daha da yanımıza da ameliyata gelme sen bizi anlayacaksın ama çok sonra vs…” kendimi vicdanen çok rahatsız hissettim ama idarecilik yapmayı seviyorum öğretmenlikte rahat değilim ve bu benim tercihim ve işim. Onlar istiyor ki her tatilde her fırsatta orada olayım hiç kendi hayatım olmasın akşam 10 dedin mi evde olayım pek gezmeyeyim onlar benim için ne istiyorsa öyle biri olayım. Bir de şu garip mesela iki erkek kardeşim var, ikisine de yıllık izin al demiyorlar. Hatta biri sık sık yurtdışına gidiyor nişanlısı orada diye. Bu arada daha buraya tayin olmamışken doğuda yaşarken de sürekli müdür yardımcısı olma akıl işi değil, yazın yanımıza gel sömestırda yanımıza gel ,Ara tatillerde yanımızda gel diyorlardı. Öğretmenken gelmeyince kavga gürültü oluyordu.
Çok değil birkaç ay öncesine kadar çok mutlu ,her şeyin yoluna girdiği, imrenilen 4/4 lük olmasa da 3/4 lük bir hayatım vardı. Gerçekten bazen kendimi camdan atasım geliyor hayatımda ilk defa intiharı düşünüyorum kurtulur muyabilenadaki beni tanıyamıyorum kendimden nefret eder oldum