• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napıcam ben bu durumlarla

o zaman alıcan valla dinlemiceksin.. ( bütçeniz müsaitse tabii )
böyle adama müstahak...
kavga kaçınılmaz duruyor ama göze al o kadarını da..
sonra çok pişman olur üzülürsün zaman geçtiğinde..
ona kalsa bütçemiz hiçbir zaman müsait değil çok pinti çooook

kendi yiğenine

Çıkan sırf onun cebinden çıkmıyor madem hesap ortak o zaman onun ailesine yapılan neyse aynını sana da yapmak zorunda sen rıza göstermek zorundaysan o da zorunda

şimdi yiğenine ne takıcan diyince küçüğün büyüğü diyo(sanmam ama hem ne takarsa taksın ona sünnet ile evlilik düğünü bir mi ve bu benim kardeşim)o zaman ona da (kardeşime)küçüğün büyüğü diyo, hiç olcak iş mi, kardeş olarak çok az.

diğer ayda yiğeninin sünneti var o na takıcan mı peki dedim, tabi o benim yiğenim diyo lafa bakar mısınız?
ÇOK ZOR BİR DURUM BUNUN İÇİN HUZURSUZLUK ÇIKARMAK NE GEREK
SONUÇTA SENDE ÇALIŞIYORSUN ARKADAŞIM
SEN NE ALMAN GEREKİYORSA AL DERİM BAKSANA O YEĞENİNE YAPACAKMIŞ
OLURMU ÖYLE ŞEY
KYV'DEN DESTEK ALSAN EŞİNLE KONUŞSA

kendi tarafına bütçemize göre bişeyler yapıyoduk, evleneli 2.5 yıl oldu kendi ailemle ilgili ilk defa takı falan olayı oldu, bunda da tavrı bu.

Onun tavrı kadar sizin tavrınız da önemli. Karşındakinin tavırlarının tamamını olmasa da az bir kısmını da biz belirleriz. Bir insan adaletsiz ise ve adaletsiz davranacaksa iki şık olur karşısında. Karşısında ezebileceği birini görürse ezer, ama karşısında güçlü ve adaletsizliğe gelemeyecek birini görürse ezmeme ihtimali vardır. (Kesin ezmez demiyorum psikopat çıkabilir.)

ben bilezik takmak istiyorum, evlenirken kardeşim bana onun dengi üzeri eşya yapmıştı, eşim önce hiçbişey dedi sonra küçüğün büyüğü altın diyo.
o zaman küçüğün büyüğünü o alsın .. :p
sen de üzerine bilezik tamamlayacak kadar para ekle ;)

kendisi bişey takmak istemiyo(kardeşim bikaç ay önce lafın gelimi bişey takmasanızda olur demişti) bu lafa sığınıyo.

bişey takmak istemiyor mu??kardeşin evlenecek ve sen abla olarak bir şey takmayacaksın, olacak iş mi? o nasıl paragöz bir adammış böyle şey duymadım. bunun münakaşası bile olmaz. paranı kazanan bir insansın. kendi maaşınla takmak istediğin şeyi tak sen. sonra da eşinle evliliğinizi sorgula.

Onun tavrı kadar sizin tavrınız da önemli. Karşındakinin tavırlarının tamamını olmasa da az bir kısmını da biz belirleriz. Bir insan adaletsiz ise ve adaletsiz davranacaksa iki şık olur karşısında. Karşısında ezebileceği birini görürse ezer, ama karşısında güçlü ve adaletsizliğe gelemeyecek birini görürse ezmeme ihtimali vardır. (Kesin ezmez demiyorum psikopat çıkabilir.)
ben istiyorum ki evliliğimde tartışma olmasın konuşalım kavgaya dökmeden orta yolda bir tatlılığa bağlayalım, ama karşında ki eğer normal katsayıda bir sinire anlayışa sahipse ama değil.

bişey takmak istemiyor mu??kardeşin evlenecek ve sen abla olarak bir şey takmayacaksın, olacak iş mi? o nasıl paragöz bir adammış böyle şey duymadım. bunun münakaşası bile olmaz. paranı kazanan bir insansın. kendi maaşınla takmak istediğin şeyi tak sen. sonra da eşinle evliliğinizi sorgula.
önce bişey takmak istemiyordu sonra yiğenine(sünne düğünü için) takı olayını sorunca ona küçüğün büyüğü ozaman kardeşine de küçüğün büyüğü dedi.

Ama kardeş bu ya.. Senin kardeşin onun da kardeşi sayılır, nasıl böyle bir şey diyebilir.. Kardeş ya başka bir şey değil, arkadaş dost vs değil..

kendi maaşımla takabilirim ama hesap ortak görünce de ooooo siniri olacak tartışmaları düşünemiyorum.

Herşeyi eşine söylemek zorunda değilsin. Hele ki maddi anlamda sıkıntınız yoksa. Bence kesin takmalısın. Ben eşime cebimde kaç lira olduğunu söylemem. Doğrudur ya da yanlıştır bilemem ama herkesin bir yöntemi vardır. Aslında eşinin de düşünmesi lazım hediye konusunu...

Ama kardeş bu ya.. Senin kardeşin onun da kardeşi sayılır, nasıl böyle bir şey diyebilir.. Kardeş ya başka bir şey değil, arkadaş dost vs değil..
benim kafa yapımda öyle kendisinin tarafının yok efendim askere gideni olur altın tak. yok efendim okul kazananı(üni) olur altın tak, yok doğumu olur altın tak bu durum benim ailemde ilk.

Herşeyi eşine söylemek zorunda değilsin. Hele ki maddi anlamda sıkıntınız yoksa. Bence kesin takmalısın. Ben eşime cebimde kaç lira olduğunu söylemem. Doğrudur ya da yanlıştır bilemem ama herkesin bir yöntemi vardır. Aslında eşinin de düşünmesi lazım hediye konusunu...
söylemek söylememeye kalmaz öğrenir.

ben istiyorum ki evliliğimde tartışma olmasın konuşalım kavgaya dökmeden orta yolda bir tatlılığa bağlayalım, ama karşında ki eğer normal katsayıda bir sinire anlayışa sahipse ama değil.
Ben zaten kavga edin carlayın demiyorum. Hakkınızı savunmanız evde huzursuz bir ortam yaratıyorsa zaten başka sıkıntılar var demektir.

Huzur tek tarafın itelemesi ile sağlancak bir şey değil. Aslında evet belki bir taraf kişiliğinden karakterinden sürekli ödün verip alttan alırsa huzur olur ama o sürekli ödün veren insan ne hale gelir tartışılır. Huzur onun için de olur mu tartışılır.

kendi maaşımla takabilirim ama hesap ortak görünce de ooooo siniri olacak tartışmaları düşünemiyorum.
ya olacak iş mi? hiç mi tavrını koyamıyosun o senin kardeşin ya. ben kardeşime düğününde takı takıcam ve eşim takmamı istemeyecek onun alnını karışlarım. bu nasıl hayat arkadaşlığı? tavrını koy lütfen.

Ben zaten kavga edin carlayın demiyorum. Hakkınızı savunmanız evde huzursuz bir ortam yaratıyorsa zaten başka sıkıntılar var demektir.

Huzur tek tarafın itelemesi ile sağlancak bir şey değil. Aslında evet belki bir taraf kişiliğinden karakterinden sürekli ödün verip alttan alırsa huzur olur ama o sürekli ödün veren insan ne hale gelir tartışılır. Huzur onun için de olur mu tartışılır.
burda bana kalan veya benim yapıcam bişey kalmıyo demekki; dikta bi yapı var sanırım bizim evliliğimizde, ha taviz tavizi mi doğurdu hayır ben derdimi sorunumu ılımlı bi şekilde anlattım(yapım kişiliğim böyle), haklı olduğum yere hayır cevabını alınca sesimi yükselttiğim yerde oldu, ama evet öyle böyle durum bu.

ya olacak iş mi? hiç mi tavrını koyamıyosun o senin kardeşin ya. ben kardeşime düğününde takı takıcam ve eşim takmamı istemeyecek onun alnını karışlarım. bu nasıl hayat arkadaşlığı? tavrını koy lütfen.
koymam mı tabi ki koyuyorum, karşında ki anlamazsa, anladığı dil de bana uymazsa.

Back
X