napıcam ben :/

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kızlar,
aslında dert değil ama endişe.. Ben 7 senelik hosteslikten sonra meslek değiştirdim 32 yaşındayım, hayata geç başlamış oldum yani şuan yabancı asıllı bir firmada ofis managerım. Şirketin ISO ile ilgili planları var ve o yüzden beni bir eğitime göndermek istediler. Eğitim ITU de 9 haftasonu üstüste. Evim büyükçekmece de. Yani haftaiçi iş, haftasonu evden ITU maçka kampüsüne gidicem 10-17 arası eğitime. Çok düşündüm ve kariyer için kabul ettim, başarıyla bitirirsem 4 adet sertifika alıcam ITU dekan onaylı ve bu çok önemli. Hayatımda ilk kez böyle ciddi ve yorucu bir sürece giriyorum, ücreti şirket ödüyor ve başaramazsam korkusu var. Ayrıca 9 hafta durmadan full bir hayat beni bekliyor. Evliyim, bebek planını yine erteledim zaten 5 aydır da olmadı. Kafam karışık. Siz olsanız napardınız ? he bir de Zincirlikuyuya metrobüsle gidicem sonra maçka kampüsüne nasıl gitmeliyim ??? Ayazağa ve maçka kampüsü aynı yerler mi ? Ayazağaya metro varmış.. Bir bilen yol tarif etsin lütfen :)

9 hafta nedir ki?
Su gibi geçer.
Düşünecek fazla birşey yok bence, kafanızı da karıştırmayın.
9 hafta geçer gider, ama o belgeler elinizde bir ömür kalır.
Kariyeriniz ve iş hayatınız için önemli bir dönüm noktası bence.

İlerde (evli olduğunuz ve çocuk düşündüğünüz için) bir daha böyle bir fırsat elinize geçmez.
İyi değerlendirin derim.

Ben şu anda yapmadıklarım için pişmanım mesela.
Hamd olsun iyi bir işim var, kötü değil, ancak çok daha iyi olabilirdi.
2 çocuk annesiyim, ilk çocuktan sonra zaman nasıl akmaya başladı anlatamam.
2. çocuk sonrasında da, benim hayatım bitti. Tamamen çocuklarıma ve evime odaklı bir hayatım var.
Çalışıyorum ancak hakikaten artık vücudum kaldırmıyor, çok yoruluyorum.
Ama İstanbul gibi bir şehirde de gelir-gider dengesi bozukluğu yüzünden çalışmak zorundayım.

Bunları düşünün ve geleceğinizi ona göre inşa edin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

9 hafta nedir ki?
Su gibi geçer.
Düşünecek fazla birşey yok bence, kafanızı da karıştırmayın.
9 hafta geçer gider, ama o belgeler elinizde bir ömür kalır.
Kariyeriniz ve iş hayatınız için önemli bir dönüm noktası bence.

İlerde (evli olduğunuz ve çocuk düşündüğünüz için) bir daha böyle bir fırsat elinize geçmez.
İyi değerlendirin derim.

Ben şu anda yapmadıklarım için pişmanım mesela.
Hamd olsun iyi bir işim var, kötü değil, ancak çok daha iyi olabilirdi.
2 çocuk annesiyim, ilk çocuktan sonra zaman nasıl akmaya başladı anlatamam.
2. çocuk sonrasında da, benim hayatım bitti. Tamamen çocuklarıma ve evime odaklı bir hayatım var.
Çalışıyorum ancak hakikaten artık vücudum kaldırmıyor, çok yoruluyorum.
Ama İstanbul gibi bir şehirde de gelir-gider dengesi bozukluğu yüzünden çalışmak zorundayım.

Bunları düşünün ve geleceğinizi ona göre inşa edin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
2 çocuğunuz var ve çalışıyorsunuz, helal olsun size ve sizin gibilere .. Çocuğum yok ama ne kadar zor olduğunu ablamdan biliyorum, onun tek çocukla tüm dengesi şaştı.. Kadınlar.. Her şeye yetmek yetişmek zorundalar.. Kendinizi çok yıpratmayın derim, mümkün olduğunca artırıp ayda 1-2 kez temizliğe kadın alın.. Ayrıca fikirleriniz için çok teşekkürler, beni cesaretlendirdiniz..

2 çocuğunuz var ve çalışıyorsunuz, helal olsun size ve sizin gibilere .. Çocuğum yok ama ne kadar zor olduğunu ablamdan biliyorum, onun tek çocukla tüm dengesi şaştı.. Kadınlar.. Her şeye yetmek yetişmek zorundalar.. Kendinizi çok yıpratmayın derim, mümkün olduğunca artırıp ayda 1-2 kez temizliğe kadın alın.. Ayrıca fikirleriniz için çok teşekkürler, beni cesaretlendirdiniz..

Evet kadın olmak başlı başına zor birşey.
Tüm sorumluluk kadının üzerinde, her ne kadar kendi eşim adına çok şanslı olsam da, erkekler daha çok dış alanda büyük sorumluluk taşıyorlar.
Evin iç hayatı ve düzeni tamamen kadının elinde, eh bir de çalışınca, dış hayata da odaklanmış oluyoruz ister istemez.
Dilerdim ki, harcarken düşünmeyecek kadar param olsun, evimin hanımı olayım.
Ama kısmet, çalışmak zorundayım, çocuklarımın geleceği için çalışmak zorundayım.

O yüzden elinize gelen bu fırsatı iyi değerlendirin.
Bugün sizi yoran bir süreç olacaktır, ama kolay birşey yok malesef hayatta.
Sonrasında o belgelerin faydasını çok göreceksiniz.
Sizin adınıza sevindirici bir durum, çünkü her firma bu şekilde imkanlar sunmaz.
Şanslısınız.

Ayrıca iyi dilekleriniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Zincirlikuyu da inin,alt gecitten metroya geçin. Metro direk itu ayazagada bırakıyor duragin adi da bu zaten.
Basarirsiniz bence,tebrik ediyor başarılar diliyorum.

9 hafta ne ki ya, sadece 18 günden bahsediyoruz. Size kazandıracaklarının yanında, hiçbir şey bence. Kesinlikle gidin, alın eğitiminizi.

Iso eğitimleri cok kolay oluyor.

Zamanında ben de aldim. Yol da bir sekilde gidip gelinir sonuçta 9 hafta ne ki.

Görev tanımları, Organizasyon şeması hazırlama, Iş akış semaları, Raporlama bunları öğreneceksiniz. Mantığı kaptın mi iş bitti.

Metrobüste zincirlikuyuda in.. direk metro alt geçidine geçiş yap oradan .. hoop ayazağandasın.

--------

Maçka kampüsü için zincirlikuyudan otobüs veya minibüsler vardır mutkala

ikisi aynı yerde değil

Merhaba kızlar,
aslında dert değil ama endişe.. Ben 7 senelik hosteslikten sonra meslek değiştirdim 32 yaşındayım, hayata geç başlamış oldum yani şuan yabancı asıllı bir firmada ofis managerım. Şirketin ISO ile ilgili planları var ve o yüzden beni bir eğitime göndermek istediler. Eğitim ITU de 9 haftasonu üstüste. Evim büyükçekmece de. Yani haftaiçi iş, haftasonu evden ITU maçka kampüsüne gidicem 10-17 arası eğitime. Çok düşündüm ve kariyer için kabul ettim, başarıyla bitirirsem 4 adet sertifika alıcam ITU dekan onaylı ve bu çok önemli. Hayatımda ilk kez böyle ciddi ve yorucu bir sürece giriyorum, ücreti şirket ödüyor ve başaramazsam korkusu var. Ayrıca 9 hafta durmadan full bir hayat beni bekliyor. Evliyim, bebek planını yine erteledim zaten 5 aydır da olmadı. Kafam karışık. Siz olsanız napardınız ? he bir de Zincirlikuyuya metrobüsle gidicem sonra maçka kampüsüne nasıl gitmeliyim ??? Ayazağa ve maçka kampüsü aynı yerler mi ? Ayazağaya metro varmış.. Bir bilen yol tarif etsin lütfen :)
Tatlım sonuçta iki aycık bir süreç. Sık dişini gir bu işe yaparsın

Maçka ve Ayazağa aynı yerler değil. Ayazağa için direkt metro ile ulaşım var Zincirlikuyu’dan.
Maçka için Beşiktaş-Nişantaşı otobüsleri önünden geçer.
zincirlikuyudan minibüs var olabilir, iner inmez direkt otobüs Yok bildiğim.

Maçka’ya metrobüsten inince otobüs ile geçebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam bu fırsatı kaçırmazdım. İleride işinize çok yarayabilir.

kafanızı işe verin, eşinizle çocuk düşüncesiyle değil aşkla sevgiyle birlikte olun takmayın kafanıza :)
maçka kampüsü aynı yerde değil yazmışlar zaten.
başarılar dilerim..

Zincirlikuyuda inin alt gecitte metro var o direkt itu.ye goturuyor diye biliyorum. Sorun ordakilere. Ne guzel bir firsatiniz var valla ozendim :D bu arada yasiniz kac? Cocuk sahibi olmayi gercekten cok istiyor musunuz?

Back
X