Napıyosun ki?

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar benim 3 aylık bı oğlum var.ilk çocuğum ve iş dolayısıyla başka ildeyiz ailem falan bana yardım edecek kimsem yok.yani duş almak için hatta bazen yemek yemek için bile eşimin gelmesini beklemek zorunda kalıyorum.oldugumuz yer iç Anadolu'da küçük bi ilçe.ben desen sahilde büyüdüm alıp başımı sahile gideyim.anneme çocuğu bırakayım desem sahil de yok kimsem de .aşırı bunalmış durumdayım.arkadasim olsada pandemiden görüşemiyoruz.esimin de rahat bı işi var öyle yorulmuyo oturuyo geliyo yani.ama ben gene yoruluyodur dışarda boş gezmek bile yoruyo insanı diye ona aksama kadar oturup geliyosun demiyorum .ama o bana çocuğu uyutup yatiyon akşama.kadar napiyon sanki diyo.ben bı gün şu evi yemeksiz bırakmıyorum.her sabah kahvaltisini hazırlıyorum gece uyumasam bile.evin işlerini uyumayip yine yapıyorum.hayir bu insanlar neden böyle.benim amacım kocama yaranmak değil ama insanın da gücüne gidiyo.bugun ne yemek yapicam ne bişey yatağı bile.toplamiycam o kadar üzüldüm

Kızlar benim 3 aylık bı oğlum var.ilk çocuğum ve iş dolayısıyla başka ildeyiz ailem falan bana yardım edecek kimsem yok.yani duş almak için hatta bazen yemek yemek için bile eşimin gelmesini beklemek zorunda kalıyorum.oldugumuz yer iç Anadolu'da küçük bi ilçe.ben desen sahilde büyüdüm alıp başımı sahile gideyim.anneme çocuğu bırakayım desem sahil de yok kimsem de .aşırı bunalmış durumdayım.arkadasim olsada pandemiden görüşemiyoruz.esimin de rahat bı işi var öyle yorulmuyo oturuyo geliyo yani.ama ben gene yoruluyodur dışarda boş gezmek bile yoruyo insanı diye ona aksama kadar oturup geliyosun demiyorum .ama o bana çocuğu uyutup yatiyon akşama.kadar napiyon sanki diyo.ben bı gün şu evi yemeksiz bırakmıyorum.her sabah kahvaltisini hazırlıyorum gece uyumasam bile.evin işlerini uyumayip yine yapıyorum.hayir bu insanlar neden böyle.benim amacım kocama yaranmak değil ama insanın da gücüne gidiyo.bugun ne yemek yapicam ne bişey yatağı bile.toplamiycam o kadar üzüldüm
Valla 3 aylık cocukla her gün yemek yapabiliyorsan bravo...benimki 3 aylıkken hep kucagimda uyumak isterdi yemek bile zor yerdim. Kucakta uyutmazsam hep ağlar mizlanirdi.hatta akşam yemekkerimizi bazen eşim bana yedirirdi (bebek slingde sag tarafımdaysa).
Yardımsız yipranman çok normal annen gelebiliyorsa gelse keşke.
Bi de şunu ekleyeyim 4.ayda uyku gerilemesi donemi yaşayacak bebek ve 1 ay boyunca resmen uykular haram olacak. Benimki 5.ayda ancak düzeldi şimdi 7.5 aylık. 6 aylık olana kadar kayinvalidem yardim etti sabah birkac saat

Vala canım erkekler demekki genelde böyle oluyor bende evdeyim çalışmıyorum evlendiğimizden beri bebeğim de yok daha ne işi varki akşama kadar gözüyle bakıyorlar bi eşim değil ailesi de öyle hani yapıyosun yapıyosun mesela bazen bişey eksik olsun hemen eşim aynılarını söylüyor akşama kadar şu kadar vaktin vardı bi şunu niye yapamadın ne yaptın bi anlatırmısın bana diye hesap sorar yapılabilinecek bişey varmı bilmiyorum bu durum için seni de çok iyi anlıyorum şuan insan çok kırılıyor çünki

Sen bunu diyen adama gece 7272727 kere bebeye kalkıp üstüne kahvaltı hazırlasan daha çok der.
Ya gerçekten anlamıyorum bunu dedikleri anda nasıl sakin kalıyorsunuz.
Bu bana göre resmen ağır tahrik.
Akşama kadar yatıyorsun ne demek 3 aylık bebeyle.

Bizim daha çocuk yokken eşim böyle bi imada bulundu. Lafta demedi ne işin var ki sanki dedi. Sen misn bunu diyen. Elimi sürmedim. Ama nasıl sürmemek. 1 haftada çöp eve döndü. Yemek bile yapmadım. Sadece dediği gibi yattım. En son anladı da bidaha demedi öyle şeyler

Valla 3 aylık cocukla her gün yemek yapabiliyorsan bravo...benimki 3 aylıkken hep kucagimda uyumak isterdi yemek bile zor yerdim. Kucakta uyutmazsam hep ağlar mizlanirdi.hatta akşam yemekkerimizi bazen eşim bana yedirirdi (bebek slingde sag tarafımdaysa).
Yardımsız yipranman çok normal annen gelebiliyorsa gelse keşke.
Bi de şunu ekleyeyim 4.ayda uyku gerilemesi donemi yaşayacak bebek ve 1 ay boyunca resmen uykular haram olacak. Benimki 5.ayda ancak düzeldi şimdi 7.5 aylık. 6 aylık olana kadar kayinvalidem yardim etti sabah birkac saat
Ben de çalışıyorum bir de normalde.ucretsiz izindeyim.eminim calissaydim bile yine n napiyodun olurdu.o yüzden sonuna kadar kullanicam iznimi.biliyodum.basima gelecekeri.

Sen bunu diyen adama gece 7272727 kere bebeye kalkıp üstüne kahvaltı hazırlasan daha çok der.
Ya gerçekten anlamıyorum bunu dedikleri anda nasıl sakin kalıyorsunuz.
Bu bana göre resmen ağır tahrik.
Akşama kadar yatıyorsun ne demek 3 aylık bebeyle.

Bizim daha çocuk yokken eşim böyle bi imada bulundu. Lafta demedi ne işin var ki sanki dedi. Sen misn bunu diyen. Elimi sürmedim. Ama nasıl sürmemek. 1 haftada çöp eve döndü. Yemek bile yapmadım. Sadece dediği gibi yattım. En son anladı da bidaha demedi öyle şeyler
Ya nasıl sakin kalabilirim ki. Zaten tahammülüm kalmamıs bağırıp çağırıyorum karşımda beni ciddiye almayan bı erkek.sus diyo ya da şaka yaptım diyip sakinleştirmeye calsiiyo beni.ciddi tahrik oluyorum zaten tüm.modum.yerlebir suan

Ben de çalışıyorum bir de normalde.ucretsiz izindeyim.eminim calissaydim bile yine n napiyodun olurdu.o yüzden sonuna kadar kullanicam iznimi.biliyodum.basima gelecekeri.
Ben de ücretsiz izindeyim ama eşim öyle şeyler diyemez çünkü bebeğin ne kadar zor olduğunu kendisi de goruyor. haftasonu evdeyiz ve inan 5 dk miz yok bebekle.
5.aydan sonra tek başına uyumaya basladi da aralarda yemek yapıp yiyebildik, bunlari kocam da goruyor "ne yapıyorsun bütün gün "diyebilecegi bir durum olmadığını biliyor. Hatta şöyle diyeyim cuma ve cumartesi geceleri cocuga o bakiyor da biraz dinleniyorum. Siz de bebeğin bakim işlerini evde oldukca kocaniza devredin alissin zorluğunu da görmüş olur.

Ben de ücretsiz izindeyim ama eşim öyle şeyler diyemez çünkü bebeğin ne kadar zor olduğunu kendisi de goruyor. haftasonu evdeyiz ve inan 5 dk miz yok bebekle.
5.aydan sonra tek başına uyumaya basladi da aralarda yemek yapıp yiyebildik, bunlari kocam da goruyor "ne yapıyorsun bütün gün "diyebilecegi bir durum olmadığını biliyor. Hatta şöyle diyeyim cuma ve cumartesi geceleri cocuga o bakiyor da biraz dinleniyorum. Siz de bebeğin bakim işlerini evde oldukca kocaniza devredin alissin zorluğunu da görmüş olur.
Akşam yarım saat bakiyoda bana sen iyi dayanıyosun diyo.aslinda farkında.ama o ağzına kürekle vurasim geliyo bigun şiddet gostericem diye ciddi manada korkuyorum çünkü tahammülüm kalmadı konuşmaktan anlamiyo

Eşim yardımcı olduğu halde bebek olduğunda 1 yaşına kadar 4 kişi baktık :( annem babam eşim ben sürekli ayaktaydık. 4 kişi olmamıza rağmen yemek aperatif oldu. Temizlik yetişmedi. Olaylar olaylar :( Allah yardımcın olsun.... Tek kişi bir bebek gerçekten zor. Çevremde çalışmayan kadınlar bile bakıcı tutuyor bebeklere. En azından 1 saat baksın bir duş alayım bir dk oturabileyim yemek yapabileyim diye.

Akşam yarım saat bakiyoda bana sen iyi dayanıyosun diyo.aslinda farkında.ama o ağzına kürekle vurasim geliyo bigun şiddet gostericem diye ciddi manada korkuyorum çünkü tahammülüm kalmadı konuşmaktan anlamiyo
İşte arada sen ona ver bebegi uzun uzun git bir dus al,yanlarina da süt sağ bırak hicbirsey olmaz...dustan sonra nemlendiricini sür güzelce giyin biraz kendine vakit ayirman gerek.
Ya da yanlarina sut veya mama bırakarak bir iki saat uyu, dinlenmen gerek

Sizde hiç Bişey yapmayın evi B. K götürsün. Sorarsa da dersiniz hiç Bişey yapmıyorsun diyordun bende gerçekten yapmadım.ben çocuk yok yine de pert oluyorum yetişmiyor. Şu adamlar nasıl hödük ya

Benim şuan bebeğim bir aylık olacak valla çok zor bebek bakmak
Ben lohusaligim çıkana kadar annemde kalacağım
Ocakta gececem evime
Valla surekli memede yarım saat uyku sonra kalkış böyle giden bir durum var
Karnimi doyuramiyorum
Birde yemek yapacam oldu o bana yapsinda yedirsin

yahu erkekler öyle şeyler diyorlar. çok büyütme içinde. benimki geçen bana dedi benim için napıyorsun ki bir fena bozuk attım sonra ben bile düşünce ekstre bir şey yapmıyormusum onu gördüm :D

sling al bebeği kendine bağla ev şleri öyle yap ya da kanguru al bağla bebeğini kendine (4 aydan sonra) çık dışarı yemeği yap ama tozları alma o gün. kendine fırsat yarat

senin psikolojinde bebeğinin mutlu olması için önemli,

bugüne kadar yaptıklarını yapma.. ne yemek ne temizlik.. çocuğun mecburi ihtiyaçları hariç gerçekten dediği gibi çocuk yattıkça sen de yat.. aradaki farkı bi görsün bakalım nasıl oluyormuş...

Sadece bi gün rolleri değişin bakalım bu dangozla biraz da o yatsın

1 gun yapma Hic bisey işleri değişin bakalım esin kac saat dayanacak saniyorlarki akşama kadar oturuluyor bu dusuncelerine ayar oluyorum dusuncesiz esiniz gerçekten.

senin yerinde olsam bir günü yatarak geçiririm. yatınca nasıl oluyor çalışınca nasıl oluyor anlasın. süt içiyor mu ayrıca bilmiyorum. ama formül gıda veriyorsan o işten gelmeye yakın hazırla. çocuğu da tutuştur eline. ben gidip hava alıcam de. yarım saat gez en azından sokakta. sakin bir parka falan git. bu tip eşler bundan anlar ancak.
benim süper eşim de bebek 6-7 aylıkken içeride oynuyorduk oglanla. emekledi gitti pat diye başını kalorifer peteğine çarptı. sertte vurmadı yani. kaşla göz arası kaçtı elimden. ağladı tabi biraz. neyse benim süper eşim de geldi noldu niye ağlıyor falan dedi. sonra bakamayacaksan ver bana dedi... sen misin böyle diyen? tüm gün bende olan oğlanı, kahvesini keyifle içenn süper egoya teslim ettim. ben bakamıyorum yoruldum demek ki dedim. önce gittim duş aldım. sonra saçlarımı güzelce fönledim. ağlasa bile (evlat tabi dayanması zor oluyor) alıp sakinleştirip hemen eş kişisine tutuşturdum. ben hava alıcam biraz bakamıyorum çocuğa yorgunum beynim yorgun deyip gittim. 1 saat sonra döndüm. akşam olmak üzereydi zaten. aldım oğlanı yedirdim uyuttum. gece süper ego geldi özür diledi. öyle demek istememiş vs falan. tüm gün bebeğe bakınca anladı anyayı konyayı... bazısı ancak yaşayarak anlar. iyi demişler bir müsibet bin nasihattan iyidir diye.

Back
X