Napmaliyim cok uzuluyorum

Cok saol cnm okudukca icime su serpiliyo sanki insallh oglumda konusmaya baslar allahin izniyle valla benide kafayi yedirtmeye zorluyolar bu aralar hepsine girisicem sonunda yoksa

Cnm görümcemin kızı da tam anlamıyla 4 yaşın da konuştu. Eşim de geç konuşmuş. Sonuçta öğreniyorlar Konuşmayı. Dil bağı mı ne diyorlar onu bi araştır netten. Ya da dr götür muayene ederler tahminim sağlam çocuğa yönlendirirler seni.

Saol cnm arastiricam insallh 2.5 kadar konusmassa bi dr danismayi dusunuyorum suan gunluk program yapicam bakalim hayirlisiyla konusur insallh de gerek kalmaz

Saol cnm arastiricam insallh 2.5 kadar konusmassa bi dr danismayi dusunuyorum suan gunluk program yapicam bakalim hayirlisiyla konusur insallh de gerek kalmaz
Çocuğu zorluyo musun cnm mesele ille şu kelimeyi söyle falan gibi. Aşırı ısrar da çocuklar da ters tepki yapıyormuş. Karşında seni anlayan büyük biri varmış gibi konuş daima. Ben oğlumu doğum ettim hemen konuşuyordum onunla bana gülüyorlardı.bugün anlamıyo ama bi gün anlayacak beni diyordum 2.5 yaşında maşallah iyi şuan.. Bunu kıyas için demiyorum o çocuksu konuşsa bile onu taklit etme hep doğrusunu söyle bi gün söyleyecek doğruyu senden duya duya..

Erkek çocukları genelde geç konuşurlar bence yersiz panik yapiyorsunuz 3 yaşından sonra dikkat etmenizi tavsiye ederim...

Canim hiç kafana takma erkekler daha geç konuşur ikincisi çocuğum çok hareketli demissin bazı çocuklar beyinlerini farklı seylerle calistirir kimisi konuşmak için kimisi muzurluk peşinde yani sen yasitlariyla kiyaslama o zekasini farklı yönlerde calistirio bence takmamalisin.. mesela benim kızım çok erken konuştu ama 1.5 yaşında yürüdü çok hareketli bi cocuk olmadı. Annenizin izlediği haberi bende izledim ama orda daha çok 4 yaş ve üzeri çocuklara eğitim weriolar sizinki daha 2 yaşında çocugada ısrar etmeyin bence bol bol konuşmaya çalışın..

Ben de izlemiştim atv de onu..cok fazla tv izleyen çocuklarda oluyormuş genelde anne baba çocuğun rahat bir şekilde kelimeleri kullanıp cümle olusturabilmesi için "ünlem" kullanması gerekiyor çocuğa da tekrarlatsin gün içinde dedi..Mesela pat,küt,tak gibi sesler ve hayvan sesleri öğrenmesi için kolay bir yöntemmiş

Kardeşim çok geç konuştu şimdi susturamıyoruz bence keyfini çıkarın ayrıca kreşe göndermenizi öneririm

4 yasina kadar konusmayip sonra susmayana sahidim.tv den uzak tutun,parmakla ya da işaretle gösterdiği şeyleri hemen vermeyin ismini söyleyip tekrarlanmasi için süre verin ve asla iinatlasmayn

Yok cnm bu zmna kadar hic zorlamamdim ayni eblvde sanki buyuk insan varmis gibi gunluk konusuyorum onunla bagzen oyun gibi soyletmeye calisiyorum bana ayye diyo ben anne diye duzeltiyorum oyle kalmasin die zorlarsam inat yapiyo biliyorum akrep burcu dedigim dedik bir cocuk

Annemde oyle soyledi bugun pat diye oyun yapicam bakalim soyluycekmi bir oyuncagini digeriyle carpistirmayi dusunuyorum

erkekler geç konuşur derler demesine ama her çocuk bir değildir kızlardan da geç konuşanlar vardır ama tavsiyem bir doktora götürüp işitme testine tabi tutulsun... patronumun oğluda 2 yaşında tam konuşamıyordu eksik konuşuyordu meğer tam işitemediğinden kaynaklıymış 3 sefer kulak içi tüp ameliyatı oldu... aynı şek komşumuzun torununda da vardı onunda dilinin altı yapışıkmış 3 yaşında fark edildi...

Isitme konusunda sorunu yok gibi cnm en ufak sese tepki veriyo uyudugu zmn bebekten beri zile uyanir evde o uyurken is yapmam ki uyanmasin die o derece hassas gec konuscak sanirim biraz daha bekliycem dr icin burda ki yazilanlardan sonra biraz rahatladim

Benim görümcemin ve teyzemin kızları da geç konuştular ama şimdi susturabilene aşk olsun.
Hiiç sıkmayın canınızı. Konuşur o da inşallah

işitmekten kastım o değil ilk doğdukları anda işitme testine tabi tutuluyorlar seslere tepki veriyor ama patronumun oğlu yarım duyuyormuş her şeyi anlıyor sese tepki veriyordu çağırıyorsun geliyor ama konuşurken mesela çekici gösterirdik bu ne derdim "çe" derdi şirkette mehmet abiye "me abi" derdi yani kelimelerin sonlarını duymuyormuş duyduğu kadarını öğreniyor ve onları söylüyordu

benim oğlum ikibuçuk yaşında şuan ancak toplasan 30 kelime bilir. doktora sordum doktor bey de güldü. ben 3 yaşında konuşmaya başlamışım dedi.

Dogdugunda yapilan isitme testinde bir problem cikmadi cok sukur olsaydi cikardi heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…