- 4 Nisan 2013
- 3.099
- 830
- 123
- Konu Sahibi Kokunhuzur_2014
-
Cok saol cnm okudukca icime su serpiliyo sanki insallh oglumda konusmaya baslar allahin izniyle valla benide kafayi yedirtmeye zorluyolar bu aralar hepsine girisicem sonunda yoksaBenim arkadaşın oğlu da öyleydi. Kafayı yiyordu özellikle çocuğun akranlarını gördükçe... şimdi dört yaşında çocuk geçen annesiyle beni aradılar. Sohbet ettik. Gayet iyi konuşuyor. Oldukça da zeki. Demem o ki hiç dert etme. Rahat ol! Bazı erkek çocuklar geç konuşuyor
Saol cnm arastiricam insallh 2.5 kadar konusmassa bi dr danismayi dusunuyorum suan gunluk program yapicam bakalim hayirlisiyla konusur insallh de gerek kalmazCnm görümcemin kızı da tam anlamıyla 4 yaşın da konuştu. Eşim de geç konuşmuş. Sonuçta öğreniyorlar Konuşmayı. Dil bağı mı ne diyorlar onu bi araştır netten. Ya da dr götür muayene ederler tahminim sağlam çocuğa yönlendirirler seni.
Çocuğu zorluyo musun cnm mesele ille şu kelimeyi söyle falan gibi. Aşırı ısrar da çocuklar da ters tepki yapıyormuş. Karşında seni anlayan büyük biri varmış gibi konuş daima. Ben oğlumu doğum ettim hemen konuşuyordum onunla bana gülüyorlardı.bugün anlamıyo ama bi gün anlayacak beni diyordum 2.5 yaşında maşallah iyi şuan.. Bunu kıyas için demiyorum o çocuksu konuşsa bile onu taklit etme hep doğrusunu söyle bi gün söyleyecek doğruyu senden duya duya..Saol cnm arastiricam insallh 2.5 kadar konusmassa bi dr danismayi dusunuyorum suan gunluk program yapicam bakalim hayirlisiyla konusur insallh de gerek kalmaz
Canim hiç kafana takma erkekler daha geç konuşur ikincisi çocuğum çok hareketli demissin bazı çocuklar beyinlerini farklı seylerle calistirir kimisi konuşmak için kimisi muzurluk peşinde yani sen yasitlariyla kiyaslama o zekasini farklı yönlerde calistirio bence takmamalisin.. mesela benim kızım çok erken konuştu ama 1.5 yaşında yürüdü çok hareketli bi cocuk olmadı. Annenizin izlediği haberi bende izledim ama orda daha çok 4 yaş ve üzeri çocuklara eğitim weriolar sizinki daha 2 yaşında çocugada ısrar etmeyin bence bol bol konuşmaya çalışın..Saol cnm arastiricam insallh 2.5 kadar konusmassa bi dr danismayi dusunuyorum suan gunluk program yapicam bakalim hayirlisiyla konusur insallh de gerek kalmaz
Ben de izlemiştim atv de onu..cok fazla tv izleyen çocuklarda oluyormuş genelde anne baba çocuğun rahat bir şekilde kelimeleri kullanıp cümle olusturabilmesi için "ünlem" kullanması gerekiyor çocuğa da tekrarlatsin gün içinde dedi..Mesela pat,küt,tak gibi sesler ve hayvan sesleri öğrenmesi için kolay bir yöntemmişIyi aksamlar kizlar 2 yasinda oglum var bu sabah annem aradi tv de dr konusmus 2 yasinda 50 kelime konusmasi gerekiyomus
Oglum suan anneye ayye diyo baba diyo mama diyo kopek ve inek sesi yapiyo bu kadar karsima alip konusuyorum surekli ama istemiyo cok kafama takmaya basladim
Ama cok akilli bir cocuk bir gordugunu iki etmiyo annem de sabah arayinca cok uzuldum
Sizce dr goturmelimiyim napmaliyim bilmiyorum yardimci olun lutfen
4 yasina kadar konusmayip sonra susmayana sahidim.tv den uzak tutun,parmakla ya da işaretle gösterdiği şeyleri hemen vermeyin ismini söyleyip tekrarlanmasi için süre verin ve asla iinatlasmaynIyi aksamlar kizlar 2 yasinda oglum var bu sabah annem aradi tv de dr konusmus 2 yasinda 50 kelime konusmasi gerekiyomus
Oglum suan anneye ayye diyo baba diyo mama diyo kopek ve inek sesi yapiyo bu kadar karsima alip konusuyorum surekli ama istemiyo cok kafama takmaya basladim
Ama cok akilli bir cocuk bir gordugunu iki etmiyo annem de sabah arayinca cok uzuldum
Yok cnm bu zmna kadar hic zorlamamdim ayni eblvde sanki buyuk insan varmis gibi gunluk konusuyorum onunla bagzen oyun gibi soyletmeye calisiyorum bana ayye diyo ben anne diye duzeltiyorum oyle kalmasin die zorlarsam inat yapiyo biliyorum akrep burcu dedigim dedik bir cocukÇocuğu zorluyo musun cnm mesele ille şu kelimeyi söyle falan gibi. Aşırı ısrar da çocuklar da ters tepki yapıyormuş. Karşında seni anlayan büyük biri varmış gibi konuş daima. Ben oğlumu doğum ettim hemen konuşuyordum onunla bana gülüyorlardı.bugün anlamıyo ama bi gün anlayacak beni diyordum 2.5 yaşında maşallah iyi şuan.. Bunu kıyas için demiyorum o çocuksu konuşsa bile onu taklit etme hep doğrusunu söyle bi gün söyleyecek doğruyu senden duya duya..
Tesekkur ederim cnmErkek çocukları genelde geç konuşurlar bence yersiz panik yapiyorsunuz 3 yaşından sonra dikkat etmenizi tavsiye ederim...
Kreslik icin bezi birakmamiz gerekiyo cnm oturdugum yerde ole aliyolar ne yazikki dusundum bende o secenegi insallh gec olsada konusur oglumdaKardeşim çok geç konuştu şimdi susturamıyoruz bence keyfini çıkarınayrıca kreşe göndermenizi öneririm
Annemde oyle soyledi bugun pat diye oyun yapicam bakalim soyluycekmi bir oyuncagini digeriyle carpistirmayi dusunuyorumBen de izlemiştim atv de onu..cok fazla tv izleyen çocuklarda oluyormuş genelde anne baba çocuğun rahat bir şekilde kelimeleri kullanıp cümle olusturabilmesi için "ünlem" kullanması gerekiyor çocuğa da tekrarlatsin gün içinde dedi..Mesela pat,küt,tak gibi sesler ve hayvan sesleri öğrenmesi için kolay bir yöntemmiş
Isitme konusunda sorunu yok gibi cnm en ufak sese tepki veriyo uyudugu zmn bebekten beri zile uyanir evde o uyurken is yapmam ki uyanmasin die o derece hassas gec konuscak sanirim biraz daha bekliycem dr icin burda ki yazilanlardan sonra biraz rahatladimerkekler geç konuşur derler demesine ama her çocuk bir değildir kızlardan da geç konuşanlar vardır ama tavsiyem bir doktora götürüp işitme testine tabi tutulsun... patronumun oğluda 2 yaşında tam konuşamıyordu eksik konuşuyordu meğer tam işitemediğinden kaynaklıymış 3 sefer kulak içi tüp ameliyatı oldu... aynı şek komşumuzun torununda da vardı onunda dilinin altı yapışıkmış 3 yaşında fark edildi...
Benim görümcemin ve teyzemin kızları da geç konuştular ama şimdi susturabilene aşk olsun.Iyi aksamlar kizlar 2 yasinda oglum var bu sabah annem aradi tv de dr konusmus 2 yasinda 50 kelime konusmasi gerekiyomus
işitmekten kastım o değil ilk doğdukları anda işitme testine tabi tutuluyorlar seslere tepki veriyor ama patronumun oğlu yarım duyuyormuş her şeyi anlıyor sese tepki veriyordu çağırıyorsun geliyor ama konuşurken mesela çekici gösterirdik bu ne derdim "çe" derdi şirkette mehmet abiye "me abi" derdi yani kelimelerin sonlarını duymuyormuş duyduğu kadarını öğreniyor ve onları söylüyorduIsitme konusunda sorunu yok gibi cnm en ufak sese tepki veriyo uyudugu zmn bebekten beri zile uyanir evde o uyurken is yapmam ki uyanmasin die o derece hassas gec konuscak sanirim biraz daha bekliycem dr icin burda ki yazilanlardan sonra biraz rahatladim
Boyle okudukca seviniyorum valla cevremde tum cocuklar konusuyo bnmki konusmuyo gibi geliyodu saol cnmBenim görümcemin ve teyzemin kızları da geç konuştular ama şimdi susturabilene aşk olsun.
Hiiç sıkmayın canınızı. Konuşur o da inşallah
Dogdugunda yapilan isitme testinde bir problem cikmadi cok sukur olsaydi cikardi heraldeişitmekten kastım o değil ilk doğdukları anda işitme testine tabi tutuluyorlar seslere tepki veriyor ama patronumun oğlu yarım duyuyormuş her şeyi anlıyor sese tepki veriyordu çağırıyorsun geliyor ama konuşurken mesela çekici gösterirdik bu ne derdim "çe" derdi şirkette mehmet abiye "me abi" derdi yani kelimelerin sonlarını duymuyormuş duyduğu kadarını öğreniyor ve onları söylüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?