Napmaliyim hangisini tercih edip hayatıma devam etmeliyim

mavimsijkl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
4
0
1
22
Benim altı senedir konuştuğum birisi var ailem bu zamanda hiç istemedi altı ay önce ayrıldık ama tekrar barıştık çocukluk aşkı ikimizde birbirimizin ilkiyiz şuan evlenmek istiyoruz konuştuk herşeyi az çok düşündük ve tarttik smdi gidip bı nikah kiyamak istiyoruz üç dört ay sonra kendi içimizden geldiği gbi herseyimizi yaparız diye düşündük cnku ailelerimiz pek ehli Müslüm değil anlasamayabilrler kimse söz sahibi olmasın o şunu yapın bu bunun yapın demesin bide uzun zamandır konuşuyoruz onlara kalırsa bı iki üç sene daha bekleyin derler ve o süre zarfında neyin cikcagi belli değil boka sarsın istemiyoruz sonra en azından tek şeyimiz o kırgınlığı gidermek olur ona ugrasiriz diğer türlü herkes bisy solicek belki istemicekler bile sizce napmaliyim

Yaşınız çok küçük,önceki konunuzu da okudum.. sanırım özel sebeplerden dolayı acele ediyorsunuz ama ilerde pişman olma ihtimaliniz yüksek. Bence de aileniz yaşınızdan dolayı beklemenizi istiyor olabilir ki haklılar,o yaşta duygu durumunuz da çok değişkenlik gösterir maddi durumunuz da el vermez. Hakkınızda hayırlısı olsun

Evlenince de b.ka sarma ihtimali var. Ama yaşa gör içind3 kalmasın. Lan acaba sevdiğimle evlrnseydim böylemi olurdu demezsin

Yaş 19, ailenizin istememesinin nedeni yaşınız, hayatı kuramamış olmanız galiba ama çocukla problem var mı veya ailesini aileniz tanıyor ve istemiyor mu?

Yaş doğru mu acaba? 6 senelik ilişki ve her şeyi kendimiz yapariz vs yazinca yaşlari cok kucuk degildir diye dusunmuştum.
19 yaşinda ne gizli evlenmesi, o yaşta kaç sene calistiniz ne birikiminiz var da bu pahalilik devirde her şeyi kendiniz yapacaksiniz ve ne ara? Sirf birlikte oldugunuz icin ya da olmak icin nikah kiymayin bu yaşta

Benim altı senedir konuştuğum birisi var ailem bu zamanda hiç istemedi altı ay önce ayrıldık ama tekrar barıştık çocukluk aşkı ikimizde birbirimizin ilkiyiz şuan evlenmek istiyoruz konuştuk herşeyi az çok düşündük ve tarttik smdi gidip bı nikah kiyamak istiyoruz üç dört ay sonra kendi içimizden geldiği gbi herseyimizi yaparız diye düşündük cnku ailelerimiz pek ehli Müslüm değil anlasamayabilrler kimse söz sahibi olmasın o şunu yapın bu bunun yapın demesin bide uzun zamandır konuşuyoruz onlara kalırsa bı iki üç sene daha bekleyin derler ve o süre zarfında neyin cikcagi belli değil boka sarsın istemiyoruz sonra en azından tek şeyimiz o kırgınlığı gidermek olur ona ugrasiriz diğer türlü herkes bisy solicek belki istemicekler bile sizce napmaliyim
Aileni dinle...

Yaş doğru mu acaba? 6 senelik ilişki ve her şeyi kendimiz yapariz vs yazinca yaşlari cok kucuk degildir diye dusunmuştum.
19 yaşinda ne gizli evlenmesi, o yaşta kaç sene calistiniz ne birikiminiz var da bu pahalilik devirde her şeyi kendiniz yapacaksiniz ve ne ara?
çocukluk aşkı filan yazmış yas doğru bence.

onlara kalırsa bı iki üç sene daha bekleyin derler ve o süre zarfında neyin cikcagi belli değil boka sarsın istemiyoruz
Eğer şimdi kendi başınıza hareket ederseniz emin olun işler sizin tabir ettiginiz gibi b.k saracak.
19 yasinda olan insanlar için yaptığınız bir oyun gibi geliyor olabilir ancak ilerde ceremesini çok çekersiniz.
Olası bir ayrılıkta bütün hata size ait olacak,aileniz zaten onay vermiyor.
Üzülürsünüz,genç yaşta evlenip bosananlari görüyorsunuz.
Kocam diyeceğiniz adam bile bir çocuk 19 yasindaysa..
En ufak bir tartışmada evliliğin yükü ağır basacak ve hayat tecrübesizliğinizle birleşip sizi altında ezecek 🤷

2-3 sene sonra neyin ne olacağı belli değil derken anlamadım ne kastettiğinizi. Daha siz hala çocuk sayılırsınız 19 yaşında neyin evliliği aileniz çok haklı. Koca kaçmıyor bekleyin biraz daha

19 yaşındasınız, bu neyin acelesi? Hele ki aileleri karıştırmadan falan sakın ha… Bence acele etmeyin, çünkü 19-20-21 gibi yaşlarda insanların hisleri,düşünceleri,hedefleri çok daha çabuk değişebiliyor. Belki bundan 2 sene sonra fikriniz değişecek? Burada böyle genç yaşta evlenmiş 1-2 üye vardı yanlış hatırlamıyorsam. Birisi aile baskısından kurtulmak için evlenmişti ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştu boşanıp hem çalışıp hem okuma planları yapıyordu en son yanılmıyorsam.
6 sene geçirdiniz ama 12’li 13’lü yaşlarda. Bir bakıma beraber büyüdünüz. Evlenince kötüye gitme olasılığı hiç mi yok ? Bence ailenizi dinleyin ve acele etmeyin.

Aaa yaşınız 19 mu bir de? Ailenizin sıcak bakmaması çok normal. Aceleniz ne acaba? Eğitim alıp meslek sahibi olmak konusunda çaba gösterin, risk alın. Evlilik için değil.

19 yaşında üniversitede olman gereken yaşta, düşüncen meslek olması gerekirken koca diyorsun. Ailen kesinlikle haklı. Keşke evlilik vr çocuk sahibi olmak için de ehliyet verilse.

Bence evlen, zaten sevişirken korunmuyormussunuz. Gencecik insanlarsiniz,yumurtalarınız saat gibi işliyordur. Yarın bir gün hamile kalıp bir anda evlenicez diyip apar topar evlendikten 6 ay sonra çocuk doğursan daha kötü. En azından daha az stres ile geçer bu süreç.

Yaşınız kaç bilmiyorum, 40 yaşındayım ve bu hayatın bana öğrettiği bir kaç şeyden biri, işler yolunda gitmezse döneceğim kapıyı çarpıp çıkmamakdır.

Size abla tavsiyesi, sakın sakın ailenizi geride bırakıp da, dünya iyisi de olsa bir erkeğin peşine düşmeyin, her şey adabına uygun olsun, olmuyorsa da hayırlısı değilmiş deyip geçin.

Erkek de kadın da evlenirken sahipsiz bıraktığı kişiye evlilik içinde de sahipsiz olduğunu sürekli hatırlatır.

Back
X