Napmaliyim hangisini tercih edip hayatıma devam etmeliyim

Benim altı senedir konuştuğum birisi var ailem bu zamanda hiç istemedi altı ay önce ayrıldık ama tekrar barıştık çocukluk aşkı ikimizde birbirimizin ilkiyiz şuan evlenmek istiyoruz konuştuk herşeyi az çok düşündük ve tarttik smdi gidip bı nikah kiyamak istiyoruz üç dört ay sonra kendi içimizden geldiği gbi herseyimizi yaparız diye düşündük cnku ailelerimiz pek ehli Müslüm değil anlasamayabilrler kimse söz sahibi olmasın o şunu yapın bu bunun yapın demesin bide uzun zamandır konuşuyoruz onlara kalırsa bı iki üç sene daha bekleyin derler ve o süre zarfında neyin cikcagi belli değil boka sarsın istemiyoruz sonra en azından tek şeyimiz o kırgınlığı gidermek olur ona ugrasiriz diğer türlü herkes bisy solicek belki istemicekler bile sizce napmaliyim
Aileden gizli işlerde illa bir şey oluyor eğer alabiliyorsanız onaylarını alın bence

Bence evlen, zaten sevişirken korunmuyormussunuz. Gencecik insanlarsiniz,yumurtalarınız saat gibi işliyordur. Yarın bir gün hamile kalıp bir anda evlenicez diyip apar topar evlendikten 6 ay sonra çocuk doğursan daha kötü. En azından daha az stres ile geçer bu süreç.
Aaa bunu bilmiyordum ben, kesinlikle evlensin, hem başkasının başına bela olmaz

Bence de kostur kostur 3-4 ay icinde evlenicem sonra aileme affettirirmin altinda hamilelik var. Onceki konularinda da korunmasiz iliskiye sık sık girdigini yazmis. Kendi hayatini cope atiyorun konu sahibi ne diyelim.
Edit: pardon simdi kostur kostur evlenecekmis 3-4 ay sonra ev kuracakmis. Ben ruhumu teslim ettim:ruh:

19 yaşında ne bu acele, birde aileden gizli gizliyi de geçin, aleni bile izin vermemeleri bekleyin demeleri normal değil mi ya çok çok gençsiniz henüz

Bence önceliğin meslek sahibi olmak olsun ben 22 yaşındayım bana ailem hep önce meslek der durur 5 yıllık ciddi ilişkim var kaçmak falan asla düşünmedim istemem de herkes birbirini tanısın aileler birbirini sevsin sevmiyorsa saygı duysun , bir anda kaçıp hem ilişkimi hemde o insanları etkilemek istemem , çünkü yarın bir gün yüz yüze bakmak zorunda olacaklar , sende sevgilin olsun ama okulunu bitir meslek sahibi ol birikim yap devir kötü daha da kötüye gidicek gibi duruyor her gün artan fiyatlardan pay biç, çocuk oyuncağı gibi evlen boşan da olmaz ya da nikah kıy ailelerle yaşa kafasıyla da olmaz

Benim altı senedir konuştuğum birisi var ailem bu zamanda hiç istemedi altı ay önce ayrıldık ama tekrar barıştık çocukluk aşkı ikimizde birbirimizin ilkiyiz şuan evlenmek istiyoruz konuştuk herşeyi az çok düşündük ve tarttik smdi gidip bı nikah kiyamak istiyoruz üç dört ay sonra kendi içimizden geldiği gbi herseyimizi yaparız diye düşündük cnku ailelerimiz pek ehli Müslüm değil anlasamayabilrler kimse söz sahibi olmasın o şunu yapın bu bunun yapın demesin bide uzun zamandır konuşuyoruz onlara kalırsa bı iki üç sene daha bekleyin derler ve o süre zarfında neyin cikcagi belli değil boka sarsın istemiyoruz sonra en azından tek şeyimiz o kırgınlığı gidermek olur ona ugrasiriz diğer türlü herkes bisy solicek belki istemicekler bile sizce napmaliyim

Evlen 19 yaşında
Ehl-i müslim yaşarsın .....şu an yaşadığın gibi...

Yaş 19 bu ne acele? Ailen iyiliğin icin bir kaç sene daha bekle der tabiki, çünkü çok küçüksün.
Yaşın ufak olduğu için ilerleyen dönemlerde fikrin değişecek, evlendiğin için pişman olacaksın.

B.ka saracaksa evlendikten sonra da sarar. Ayrıca yaşınız çok küçük bu ne acele?

azıcık bi aklını başına alacak yaşa gel bir meslek edin paranı kazanmaya başla evlilik sonraki iş olmalı

cok kücüksün yA 19 yasinda ne evliligi git hayatini yasa oku oku oku. Ben anlamiyorum bu evliligi ne saniyorsunuz siz cocuk oyuncagi degil evlilik. Ailen hakli bende olsam bende istemem kizimin kucucuk evlenmesini

Keşke 18-19 yaşında kaçarak evlenen kişiler olsa da buraya yazsa. Sen maddi manevi birine tüm hayatını adamamalısın bir mesleğin olmalı ki yarın bir gün yüz üstü bırakılmayasın

19 yaşında tek dersim üniversitesideydi. Sizinde öyle olsun. Bir iş güç sahibi olmadan evlenmeyin. 19 yaş evlilik için Cook erken.

19 yaşında kimse size kaçarak evlenin demez. Delirdiniz mi siz? Gidin okul okuyun çalışın gezin ne bileyim terlik pijama Netflix izleyin. Evlenince başınız göğe ermeyecek. Az aklınızı başınıza toplayın ya. Biz gençler dünyayı kurtaracaktır diye umutlanalim gençler kaçıp evleneyim mi bu yaşta diye konu açsın aklımı kaçıracağım ya 😡

19 yaşında 6 yılıık ilişki 30 yaşının pişmanlığıdır. Aileni dinle bu yaşta ne evlenmesi, aklını peynir ekmekle mi yedin. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz da 19'unda koca koca diyorsunuz anlamıyorum ki ya.

Bu kadar gizli ve hızlı aceleye gelmesi mutsuzluk getirebilir. Ben de zamanında bu fikirleri çok düşünmüştüm aile bildiğinde tabii ki sizi engelliyor büyü biraz kendine gel fikirlerin olgunlaşsın diye. Çünkü bazı yaşlarda fikirler çok çabuk değişebiliyor. Aileler bilse ve kesinlikle istemiyoruz deseler olabilir ama ailelerin haberi olsun ve kesin istemiyorlarsa tek çare olabilir. Kimseyi de ikiniz karıştırmazsınız olur biter.

Bence evlen, zaten sevişirken korunmuyormussunuz. Gencecik insanlarsiniz,yumurtalarınız saat gibi işliyordur. Yarın bir gün hamile kalıp bir anda evlenicez diyip apar topar evlendikten 6 ay sonra çocuk doğursan daha kötü. En azından daha az stres ile geçer bu süreç.

daha 19 yaşında ya....

bu gençlere Allah akıl fikir versin ya... Evlerden ırak...

Hicmi forumda yazilanlari okumuyorsun? Evlen 19 yasinda. 3 sene sonra yine konu acarsin „22 yasindayim, bebegim var, ayrilmak istiyorum ama kacarak evlendigim icin aileme geri dönemem, kaynanamlarla yasamam lazim esim askere gidicek, okumadim, is bulamiyorum, bana akil verin“ diye.. Bu forum bunlarla kayniyor zaten…

Yaşınız 19 mu? Sevgilinizin yaşı kaç?
Hamilelik şüpheniz varmış en son. O durum ne oldu?

Back
X