• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napmaliyim?

Hayatinanlamisensin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
6.437
7.716
198
Hayirli gunler arkadaslar herkese mutlu gunler diliyorum.
Suan karar verme asamasindayim ya evet calisacagim ya da hayir calisamiyacagim deyip noktayi koymaliyim.
Oturdugum ilceye yakin bir koyde egitimci olarak gorevim cikti.Ancak malesef ulasim sıkıntı.Sabah 8 de servis var donuste 2bucuk.Aslinda saatler cok degil baska araba yok ve benim gorevim
12.30 ta bitecek.Ancak ek ders yaparsam zamanim yine dolu gecer.2.30 taki servisi de beklerim sorun degil.Mesafe bu arada 20 dakika.Asil sorun şu

17 aylik kizimi is dolasiyla ilk defa birakacagim.Ailem bakacak ancak benim kizim durur mu hic bilmiyorum.Sabah kalktigimda annemlere birakacagim.Esim vardiyali calisiyor ben evde oldugum zaman annenlere birakir ilgilenirim diyor.Fakat benim kiz uyandimi beni gormedimi agliyor bazi zamanlarda emerek uyuyor.Emzik ve biberon almiyor.Emerken ya da ayagimda sallarken uyuyor.Asiri da hareketli yanindan ayrilmamak gerekir oraya buraya cikiyor.
Eger baslarsam goreve onun adapte olmasi uyum saglamasi icin nasil yontemler denemeli nelere dikkat etmeliyim.
Esim kararimi bana birakti..Ancak ha deyince arabada yok acil durumlar icin ancak esim beni almaya gelirse.Annemle aram yuyuyerek 8 10 dakika.Annemler kendi evlerinde bakmak istiyor cogunlukta..arada gelir bakariz sizde diyor..
Gecenlerde sinava gittigimde 3 saat biraktim odalarda anne anne diye aramis.bi an epey bi aglamis sonra parka falan goturmusler acik havada yurumus idare etmisler.
Bu arada annem babam 62 yasinda..annemin dizinde agri oluyor arada onun disinda bakarim diyor.Babamda istekli..emekli zaten kendisi evde..
Hayirlisi neyse o olsun diyorum.Sizce kizim bensiz cok aglarmi tek derdim bu..simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Elbette ağlar ama alışır.Ben isinizden vazgeçmeyin derim çalışma saatleri de çok çok uygun.
Çocuğum yok ama ben anneyle çocuğun 24 saat birlikte oldugunda da çocukların cok sağlıklı büyüdüğüne inanmıyorum açıkçası.Yani kendinizi nasıl çocuğumu bıraktım o ağlarken ben nasıl anneyim psikolojisine sokmayın bence.Anneniz bakacak hem aklınız da kalmaz
Ben oyumu çalışın demekten yana kullanıyorum:kahve:

Evet aglar ama yapacak bişey yok biz çalışan kadnların büyük dertlerinden biriside bu dua et ki annen bakacakmış biz tanımadıgmız ellere emanet ediyoruz çocuklarımızı enazından gözün arkada kalmycak senin

Evet saatleriniz çok uygun belki bu fırsat elinize geçmez bir daha ancak çocuğunuzun size ihtiyacı olduğu dönemde çalışmanızı doğru bulmuyorum. Bakın annem babam 62 yaşında diyorsunuz annenize babanıza hala ihtiyacınız varken, 17 aylık bir bebeğin anne diye ağlarken sizin orada olmayışınızı doğru bulmuyorum. Tabii bu benim düşüncem evli değilim çocuğum yok ama annesi küçük yaştan beri çalışan bir evladım.

Eger ucretli ogretmen olarak goreviniz ciktiysa 1000 lira gibi bisey icin degmez cocugunuzu biraktiginiza inanin. Tabi maddi olarak ihtiyaciniz var mi bilemem. He ama maas sizi memnun edecek kadarsa da cocuk her turlu alisir dert etmeyin. Bikac gun aglar ama eve geldiginizde onunla gecirdiginiz kaliteli vakit iyi gelir ona da.

Mecburen çalışacaksın bir mesleğin var.

Çocuk tabi ki ağlayacak,sen özleyip üzüleceksin ama zamanla alışacak bakmışsın 1-2 ay sonra çocukta hiç tepki yok.

Sürekli yanında olamazsın işe dönmek zorundasın,yarın çocuk olduğunda mecburen bende döneceğim hemde 3 aylıkken.

Çalışma saatleri çok uygun mutlaka çalış.

Kızınız ağlayacak, zamanla alışacak.

Emzik biberon almıyor, emerek uyuyor da bu çocuğu eninde sonunda sütten kesmeniz gerekecek öyle değil mi? 17 aylık çocuk için anne sütü ek gıdadır zaten. Bahsettiğiniz zaman aralığında yani yaklaşık 7 saatte emmese de olur. İlk günler huzursuzluk çıkarır bir iki güne alışır. Kızınızın geleceği için çalışmalısınız.

Eger ucretli ogretmen olarak goreviniz ciktiysa 1000 lira gibi bisey icin degmez cocugunuzu biraktiginiza inanin. Tabi maddi olarak ihtiyaciniz var mi bilemem. He ama maas sizi memnun edecek kadarsa da cocuk her turlu alisir dert etmeyin. Bikac gun aglar ama eve geldiginizde onunla gecirdiginiz kaliteli vakit iyi gelir ona da.
Evet ucretli ogretmenlik ihtiyac aslinda var ev borcu oduyoruz evimizde kira esime destek olmak istiyorum.

Mecburen çalışacaksın bir mesleğin var.

Çocuk tabi ki ağlayacak,sen özleyip üzüleceksin ama zamanla alışacak bakmışsın 1-2 ay sonra çocukta hiç tepki yok.

Sürekli yanında olamazsın işe dönmek zorundasın,yarın çocuk olduğunda mecburen bende döneceğim hemde 3 aylıkken.

Çalışma saatleri çok uygun mutlaka çalış.
Sinavda biraktigimda o yollari kosa kosa gidiyorum kizima kavusayim diye kapiyi actilar babasiyla bi suratima oylesine bakti arkasini dondu gitti

Elbette ağlar ama alışır.Ben isinizden vazgeçmeyin derim çalışma saatleri de çok çok uygun.
Çocuğum yok ama ben anneyle çocuğun 24 saat birlikte oldugunda da çocukların cok sağlıklı büyüdüğüne inanmıyorum açıkçası.Yani kendinizi nasıl çocuğumu bıraktım o ağlarken ben nasıl anneyim psikolojisine sokmayın bence.Anneniz bakacak hem aklınız da kalmaz
Ben oyumu çalışın demekten yana kullanıyorum:kahve:
Dun toplanti vardi ortami arkadaslari ozlemisim kendime insanlara faydam olsun istiyorum.

Evet ucretli ogretmenlik ihtiyac aslinda var ev borcu oduyoruz evimizde kira esime destek olmak istiyorum.
O zaman ben calismani tavsiye ederim. Hani normalde cocugunu birakmaya degmez ama ihtiyacini giderecekse de oyle kotu bir is de degil tabi. Cocugun da alisir merak etme. Tenefuslerde arar sesini duyurursun gerekirse bikac gun boyle teselli edersin sonra alisir kuzucuk. Ben ev hanimi olup da 3 yasindaki cocugunu zorla okula birakanlari gordum onlar annelerinden ayrilinca birsey olmuyorsa seninkine de hic birsey olmaz Allahin izniyle

O zaman ben calismani tavsiye ederim. Hani normalde cocugunu birakmaya degmez ama ihtiyacini giderecekse de oyle kotu bir is de degil tabi. Cocugun da alisir merak etme. Tenefuslerde arar sesini duyurursun gerekirse bikac gun boyle teselli edersin sonra alisir kuzucuk. Ben ev hanimi olup da 3 yasindaki cocugunu zorla okula birakanlari gordum onlar annelerinden ayrilinca birsey olmuyorsa seninkine de hic birsey olmaz Allahin izniyle
Insaallah canim..

Bebeklerimiz çabuk büyüyor ve onun her anını görmek bana keyif veriyor bir daha bu anları geri gelmeyecek biraz büyüyünce arkadaslariyla takılmak isteyecek sonra evlenecek vs.. buyuzden daha ağzı süt kokan bebeklerin bırakılmasına karşıyım ben kuru ekmek yiyelim ama bebegimin yaninda olayım diyenlerdenim ki yakin zamanda olan iğrenç olaylardan ötürü ya çalışmam yada bebegimin yanimda olacağı bir is yaparım diyorum

İşe başlamadan önce emerek uyutmayı bırak. İşe başlamadan önce buna alıştırmazsan hem seni hem emerek uyumayı bırakacak ve çok zorlanacak. Yatağına koyup uyutmaya alıştır. Ortalama 2 haftada alışıyorlar. Çalışma saatlerin süper.

Back
X