napsammm napsammmm?

merimericik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2016
219
168
103
Napsam?
Hanımlar merhaba...
39+2 yim dün kontrolüm vardı.
Kızım 3550 kg. 33. Haftadan itibaren ters evet ama Dr.um doğum kanalına hiç girmemiş olduğunu söyledi. Açılmada yok. Kafası baya yukarıdaydı... Bu şekilde devam ederse, inmezse büyük ihtimalle sezaryen gözüküyor dedi. Haftaya çarşamba yani
40+1 de sonkez bidaha bakalım eğer durum aynıysa sezaryen yapalım dedi. Şimdi benim kafa karışıklığımın sebebi şu... 42 ye kadar yolu var dra beklemek istediğimi söyleyip beklemeyi tercih etsem diyorum ama sonrada kilosunun iyice artacağını yine normal doğumun zor olabilme ihtimalini düşünüyorum. Bu durumda olan var mı yada fikri olan? Kafam çok karışık.

3800 den sonra sezeryan yapılıyor diye biliyorum sen sürekli doktorunla görüş iki güne bir baktır ultrasonla Allah sağlıklı doğum nasip etsin sağlıkla al kucağına inş.

Bebeğiniz ve sizin için sağlıklı olan neyse ona karar verin.
Beklemenizle normal doğum yapabilirsiniz ancak bebeğin kakasını yemesi, suyun azalması gibi birçok olumsuzluğu da göze almanız gerekir.
Her şey normal seyrinde ise bekleyebilirsiniz ama sezeryan kötü bir şey değil.
Normal doğum yapan kadın nasıl anne ise, sezeryan doğum yapan kadın da annedir ve ikisinin de ayrı zorlukları vardır.

Bebeğin kilosu ile doğumun orantılı olduğunu düşünmüyorum çünkü benim bebeğim oldukça küçük olmasına rağmen fazlaca dikişim vardı.
Çünkü bebeğimin kafası büyüktü.
Kilodan önce kafa genişliği önemli normal doğumda.
Her türlü o kesi atılıyor ve bebek bir şekilde dışarı çıkıyor.
Tabi 4.500 ü aşan bebeklerden bahsetmiyorum.

Son zamanlar çok stresli.
İnsan neyle karşılaşacağını bilemiyor...
Çok teşekkürler yorumlar için

Napsam?
Hanımlar merhaba...
39+2 yim dün kontrolüm vardı.
Kızım 3550 kg. 33. Haftadan itibaren ters evet ama Dr.um doğum kanalına hiç girmemiş olduğunu söyledi. Açılmada yok. Kafası baya yukarıdaydı... Bu şekilde devam ederse, inmezse büyük ihtimalle sezaryen gözüküyor dedi. Haftaya çarşamba yani
40+1 de sonkez bidaha bakalım eğer durum aynıysa sezaryen yapalım dedi. Şimdi benim kafa karışıklığımın sebebi şu... 42 ye kadar yolu var dra beklemek istediğimi söyleyip beklemeyi tercih etsem diyorum ama sonrada kilosunun iyice artacağını yine normal doğumun zor olabilme ihtimalini düşünüyorum. Bu durumda olan var mı yada fikri olan? Kafam çok karışık.
41. Haftayı bitirdiğim de hala Doğum kanalına girmemişti oğlum, artık dayanamadım ve sezeryan oldum.
Doktorunuzla görüşün bi sakıncası yoksa bekleyin.. son günler önemli dikkatli olunmalı

Back
X