• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Ablalık Yapacağım Ben :(

okuyucuu

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
3.357
5.656
358
İstanbul
Kızlar merhaba;

2 tane erkek kardeşim var.biri 18 yaşında biri de 22 yaşında küçükken psikolojik olarak bir kaç birşey yaşadık ve şuan etkisini gösteren tavırlarla karşılaşıyorum şükür halimize yine ama kardeşlerim çok asi,çok sivriler yeri geliyor saygısızlığa kadar gidiyor. erkek kardeşler kendi aralarında o kadar saygısızlar ki abi abilik yapmıyor kardeş kardeşlik yapmıyor ve tabi bende ablalık yapmamışım onun farkına vardım :( ve şimdi bişeyleri tamir etmek destek olmaz onları iyi hale getirmek istiyorum ne kadar doğru bu düşüncem bilmiyorum ama düzelmeliler iyi olmalılar ... bu sivriliklerini nasıl tolere edicem nasıl yaklaşıcam onlara sizce bana yardımcı olurmusunuz ?

Yaşları itibariyle asilik dönemindeler, belki büyük olana oturup güzel güzel anlatırsan anlayabilir ama küçük olana ters tepebilir.
Büyük olana yüklenip eğriyi doğruyu göstermeye çalışırsan o anlayıp, kardeşine de bunları izah edebilir diye düşünüyorum..

Sanırım ergenler hala .
Düzgün bir şekilde konulmayı ılımlı yaklaşmayı dene .
Eğer başarılı olamazsan tavrını değiştir .

Herkesin arasındaki kardeşlik ilişkisi çok farklı. 22 yaşında kocaman adam olmuş artık asilik dönemini geçeli çok olmuş. Bir abla olarak yapabileceğiniz tek şey oturup konuşmak olur. Ama dediğim gibi herkesin kardeşlik ilişkisi ayrı. Bazıları düşman gibi bazıları en yakın arkadaş. Bu durum konuşarak çözülür mü bilmiyorum.

sivrilikleri törpülemek için açıcası geç kalmışsınız bundan sonra törpülenirsede anca kendileri yapar bunu.
Tek yapabileceğin hadi bu akşam sinema ya gidelim birlike yada birlikte şuraya gidelim falan demen yani sadece bağlarınızı kuvvetlendirebilirsin.
Bu arada her ne yapıyorlarsa yargılama hayatlarına saygı ve ilgi duy

İkisinin beraber yapacağı isler verin. Mesela ikisi markete gidip alışveriş yapsın. İkiniz gidin tek başına ağır oluyor dersiniz ya da bahçeli evde oturuyorsanız bahçeyle ilgili işleri beraber yapsınlar. Kısacası paylaştıkları sorumluluk olursa belki daha iyi iletişim içinde olurlar.

Bir de ayri yemek yemeyin. Sofraya beraber oturun.

Kızlar merhaba;

2 tane erkek kardeşim var.biri 18 yaşında biri de 22 yaşında küçükken psikolojik olarak bir kaç birşey yaşadık ve şuan etkisini gösteren tavırlarla karşılaşıyorum şükür halimize yine ama kardeşlerim çok asi,çok sivriler yeri geliyor saygısızlığa kadar gidiyor. erkek kardeşler kendi aralarında o kadar saygısızlar ki abi abilik yapmıyor kardeş kardeşlik yapmıyor ve tabi bende ablalık yapmamışım onun farkına vardım :KK43: ve şimdi bişeyleri tamir etmek destek olmaz onları iyi hale getirmek istiyorum ne kadar doğru bu düşüncem bilmiyorum ama düzelmeliler iyi olmalılar ... bu sivriliklerini nasıl tolere edicem nasıl yaklaşıcam onlara sizce bana yardımcı olurmusunuz ?

Benim de 21 yaşında erkek kardeşim var dediğiniz gibi çok asi ve huzursuz ama benimle çok iyi geçiniyor. Sürekli konuşmaya çalışın ve tavırları ne olursa olsun siz sürekli bir şeyler anlatın illa ki iletişime geçerler. Sonradan büyüdüklerini , sorumluluklarını anlatın eminim aileniz ve siz bazı şeyleri net anlatırsanız olgun bir birey olduklarının farkına varırlar.
Bir de aileniz şımartıyor mu? Belki sebep bu da olabilir.

Benim 20 yasindaki kardesim konusmaya calistigim zaman oturup agliyor tabi oyle cok asiligi yok ama onun icin dogru oldugunu dusundugum birsey soyledigimde kiz cocugu gibi kizarir gozler dolar tabi sesinide yukseltr biraz ama pisman olur gelir sirnasir kedi gibi normal sanirim bu donemlerde

Yaşları itibariyle asilik dönemindeler, belki büyük olana oturup güzel güzel anlatırsan anlayabilir ama küçük olana ters tepebilir.
Büyük olana yüklenip eğriyi doğruyu göstermeye çalışırsan o anlayıp, kardeşine de bunları izah edebilir diye düşünüyorum..

bugün konuştum kendisiyle tepkisi direk napayım laf anlatıryorum dinlemiyor beni kendi bildiğini okuyor naparsa yapsın o zaten hep böyle adam olmaz ondan falan dedi çok sinirlendim ama sakin olup yanlış düşündüğünü anlattım biraz saygılı konuşmaya çalış dedim ama yok bana bile saygısız

Herkesin arasındaki kardeşlik ilişkisi çok farklı. 22 yaşında kocaman adam olmuş artık asilik dönemini geçeli çok olmuş. Bir abla olarak yapabileceğiniz tek şey oturup konuşmak olur. Ama dediğim gibi herkesin kardeşlik ilişkisi ayrı. Bazıları düşman gibi bazıları en yakın arkadaş. Bu durum konuşarak çözülür mü bilmiyorum.

kesinlikle yakın arkadaş kavramı bize uymuyor sevmeyi bilmiyoruz uzaktan seviyoruz. sevgi gösterince bile öfkeye karşılaşıyoruz bu da psikoljik bir olay bence ama biraz daha sakinleyip benim idare etmem gerek bunlarıı

sivrilikleri törpülemek için açıcası geç kalmışsınız bundan sonra törpülenirsede anca kendileri yapar bunu.
Tek yapabileceğin hadi bu akşam sinema ya gidelim birlike yada birlikte şuraya gidelim falan demen yani sadece bağlarınızı kuvvetlendirebilirsin.
Bu arada her ne yapıyorlarsa yargılama hayatlarına saygı ve ilgi duy

teşekkür ederim yorum için. evet bunu yapabilirim çünkü yapmadım hiç. birlikte yaptığımız paylaşım çok az

İkisinin beraber yapacağı isler verin. Mesela ikisi markete gidip alışveriş yapsın. İkiniz gidin tek başına ağır oluyor dersiniz ya da bahçeli evde oturuyorsanız bahçeyle ilgili işleri beraber yapsınlar. Kısacası paylaştıkları sorumluluk olursa belki daha iyi iletişim içinde olurlar.

Bir de ayri yemek yemeyin. Sofraya beraber oturun.

sofraya beraber oturun diyince aklıma geldi. her oturduğumuzda illaki birbirlerine sataşıyorlar :) evet toplu birşeyler yapılıp paylaşımı artırmalıyım

Benim de 21 yaşında erkek kardeşim var dediğiniz gibi çok asi ve huzursuz ama benimle çok iyi geçiniyor. Sürekli konuşmaya çalışın ve tavırları ne olursa olsun siz sürekli bir şeyler anlatın illa ki iletişime geçerler. Sonradan büyüdüklerini , sorumluluklarını anlatın eminim aileniz ve siz bazı şeyleri net anlatırsanız olgun bir birey olduklarının farkına varırlar.
Bir de aileniz şımartıyor mu? Belki sebep bu da olabilir.

anne tarafından çok şımarıyorlar evet ne isteseler annem yapar ayağına yemeğini götürür ne isteseler yapar... bu konuyu annemle çok tartıştım ama nafile değişmiyor onunda huyu. dediğinizi uygulayacağım konuşmak iyi olacaakkk

Benim 20 yasindaki kardesim konusmaya calistigim zaman oturup agliyor tabi oyle cok asiligi yok ama onun icin dogru oldugunu dusundugum birsey soyledigimde kiz cocugu gibi kizarir gozler dolar tabi sesinide yukseltr biraz ama pisman olur gelir sirnasir kedi gibi normal sanirim bu donemlerde

ne zaman düzelecekler bilmiyorum çok zor bir durum bence

anne tarafından çok şımarıyorlar evet ne isteseler annem yapar ayağına yemeğini götürür ne isteseler yapar... bu konuyu annemle çok tartıştım ama nafile değişmiyor onunda huyu. dediğinizi uygulayacağım konuşmak iyi olacaakkk

Annenize "Allah korusun size bir şey olsa büyüdüklerini anlayamazlar bu yüzden iyi yönde tavsiye verip örnek olmamız gerekiyor" demedim lazım. Bizim 26 yaşında dayımız var o yardımcı olmuştu sizde bir büyük erkekten yardım isteyin babanız yardımcı olmazsa kuzen vs mutlaka vardır ve sakın onlara kızıp yanında bağırmayın daha çık hırçın olurlar

Back
X